Lasersko uklanjanje dlaka koso - prednosti, stupnjevi, učinkovitost

AFT uklanjanje dlačica – ljepota i svilenkasta koža dugo vremena

Unatoč visokim troškovima, AFT uklanjanje dlaka postaje vrlo popularan način uklanjanja neželjenih dlačica. Među mnogim predloženim postupcima u kozmetičkim salonima, zasluženo je AFT epilacija na prvom mjestu.

Što je AFT epilacija?

Metoda AFT epilacije razvila se u Izraelu od vodeće tvrtke u proizvodnji kozmetičke opreme, koja se naziva Alma Lasers. Uređaj na kojem se izvodi postupak naziva se Harmony XL, koristeći Super Hair Removal (SHR), mlaznicu koja osigurava ujednačenu snagu svjetlosnog snopa.

Napredna tehnologija fluorescencije (AFT) u prijevodu znači poboljšanu fluorescentnu tehnologiju. Koja je osnova poboljšanja? Tehnika osigurava pretvorbu ultraljubičastih i kratkovalnih zraka u infracrvenu (ne štetnu za ljude), zbog toga što zračenje ne djeluje štetno na kožu, ne uzrokuje opekline ili crvenilo.

Pulsirano svjetlo se hrani i ravnomjerno raspoređuje na površinu, pružajući snažan i trajan učinak na kosu. Jednostavno rečeno – to je poboljšana fotoepilacija. Često se AFT uklanjanje dlačica zbunjuje laserom, ali to je zbunjujuće, jer ove metode nemaju međusobno zajedničko.

Ova tehnika uključuje hlađenje kože tijekom epilacije i korištenje tehnologije "In Motion", što proces čini bezbolnim. Manipul je u kontinuiranom pokretu, ne zagrijava kožu i ravnomjerno obrađuje čitavo željeno područje. Grijanje tkiva je postupno, zbog čega folikul dlake skuplja energiju, što ga uništava kao posljedicu. To je ta značajka koja sprječava oštar utjecaj visokih temperatura i ozljeda kože.

Sve faze postupka

Svaki postupak estetske opreme ima nekoliko faza, od pripreme i završetka s razdobljem oporavka, AFT uklanjanje dlaka nije iznimka.

Priprema

 • minimalno 2 tjedna treba suzdržati od sunčanja u solariju ili na suncu kako bi se izbjeglo opekline ili ispiranje tijekom postupka;
 • za 2 dana prije sjednice, potrebno je izvršiti mehaničku depilaciju (brijanje ili uklanjanje dlačica s vrhnjem), radi praktičnosti i učinkovitosti postupka.

AFT epilacija

Prije početka postupka, kozmetičar treba očistiti i odmašljati kožu kako bi izbjegao začepljenje pore. Zatim nanesite poseban gel (zbog praktičnosti kontakta s kožom) i postupak se provodi, na kraju su ostaci gela uklonjeni.Proces često prolazi bezbolno i bez nuspojava, traje prosječno 30 minuta, trajanje ovisi o području kože.

rehabilitacija

Jedini uvjet – prvi dan nakon događaja, potrebno je zaštititi kožu od vrućine (ne sunčati, ne posjetiti saunu ili kupku) i suzdržati se od korištenja kozmetike.

Koje su prednosti AFT uklanjanja dlačica?

Epilacija AFT uz uporabu SHR mlaznice je napredna i prilično djelotvorna metoda. Ima mnogo prednosti, što dokazuje da pri odabiru načina uklanjanja dlaka, potrebno je zaustaviti fokusiranje na AFT:

 • uporaba je dopuštena za varikozne vene i vaskularnu mrežu;
 • odsutnost bolnih osjeta omogućava provođenje postupka bikinijeve linije bez korištenja analgetičkog spreja;
 • isti učinak na bilo koju kožu u odnosu na sve vrste kose (izuzetak graying);
 • osloboditi urastao dlačice;
 • najmanje nuspojave;
 • postupak se izvodi ne point-by-point, već u pokretu, zbog čega je bez iznimke ujednačeno odstranjivanje svih vlasi;
 • cjelokupni tečaj sastoji se od malog broja postupaka;

kontraindikacije

Epilacija AFT-a, poput svojih prethodnika – lasera i fotoepilacije, ima niz ograničenja za upotrebu, ali manje opsežna.

Situacije u kojima je kontraindicirana AFT epilacija:

 1. Onkološke bolesti bilo koje lokalizacije.
 2. Mehaničke ozljede na mjestu uklanjanja.
 3. Zarazne, virusne i zarazne bolesti.
 4. Zarazne lezije kože.
 5. Dijabetes melitus.
 6. U benignim tumorima u ginekologiji, treba se suzdržati od epilacije u bikinijskoj zoni.
 7. Trudnoća i razdoblje dojenja (na ovom području nije bilo studija, stoga se preporučuje da se suzdrži od postupka).
 8. Svježi tamnjenje tretiranog područja (do 14 dana).

Troškovi postupka

Mora se reći da je ova metoda uklanjanja dlaka preskupo za sve, značajno premašuje cijenu bilo kojeg drugog postupka. Ali istodobno, rezultat opravdava očekivanja.

Na cijenu postupka utječu nekoliko čimbenika:

 • lokalizacijsko područje;
 • područje kože;
 • pacijentov seks;
 • vrsta vlasi;

Što čini AFT razlikuje od lasera i fotoepilacije?

U procesu laserske i fotoepilacije nastaju bolni neugodni osjećaji. U tom slučaju, fotoepilacija ne mora uvijek imati pravilan učinak: uklanja samo tamnu vegetaciju na bijeloj koži, svijetle vlasi ostaju netaknute, a na zamućenoj koži moguća je sporedna posljedica – opekline.

Epilacija laserom često uzrokuje termičku traumu na koži pa je njegova upotreba neprikladna u osjetljivim područjima.

Značajka AFT uklanjanja dlaka je njegova sigurnost, odsutnost boli i nuspojava. Uz minimalne moguće komplikacije, metoda se koristi za bilo koju vrstu kože i kose (osim sive kose).

Učinkovitost i moguće posljedice

Za potpuno ukidanje rasta dlaka u prosjeku, dovoljno je napraviti od 7 do 10 sjednica uklanjanja dlaka. Broj postupaka izravno ovisi o vrsti vegetacije, području uklanjanja dlaka i postavlja se pojedinačno. Svakom sljedećom sjednicom, vlasi sve više pada i potiskuje njihov rast. Na kraju tečaja, u budućnosti, kozmetičari preporučuju 1 postupak po godini kako bi održali učinak.

S obzirom na moguće posljedice nakon AFT uklanjanja dlačica, uz ispravan postupak kozmetičara i nema kontraindikacija klijentu, ne bi trebalo biti komplikacija. Ako je epilacija provedena na svježem tanu, može postojati lokalna hiperemija epidermisa i čak opekline. Ali ove komplikacije se ne primjećuju dugo i lako se mogu izliječiti pomoću ljekovitih pomasti koje će propisati kozmetičar ili dermatolog.

AFT epilacija je inovativna tehnika koja vam omogućuje brzo i kvalitativno uklanjanje neželjenih dlaka na tijelu. Ova tehnologija apsorbira najbolje od lasera i fotoepilacije, i s pravom ostaje prva.

Zahvaljujući ovoj značajci, uklanjanje dlačica moguće je u najkraćem vremenu i bez nuspojava. Hairs nakon postupka ne raste 5-7 godina. Samo puni tečaj, koji nakon imenovanja imenuje kozmetičara, jamči pozitivan učinak.

Važno je znati da s hormonskom reorganizacijom u tijelu, nakon uklanjanja dlaka bilo koje vrste, moguće je nastaviti rast neželjenih kose prije određenog vremena.

Pogledajte videozapis: Fotopomlađivanje AFT tretmanom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: