Balayaz bojenje: fotografije, značajke opreme, prednosti

Balayazh boja za kosu: prednosti tehnologije, fotografije

Fotografija: bojanje balayazh

Bojanje balayazh – popularna tehnika, koja je neka vrsta naglašavanja. Karakterizira je sjenčanje korijena, gladak prijelaz boja i postupno istezanje boje. Takva boja izgleda stilski i čini kosu prirodnom i dinamičnom. Preporučeno balajazh bojanje kose za tanke i tanke niti koji trebaju dodatnu količinu.

Tehnika bojenja Balayazh: značajke

Slika 1: Tehnika bojenja Balayazh

Kada koristite svijetlu boju, ističu se vrhovi dlake i one trake koje okružuju lice. Sastav se primjenjuje u obliku slova V. Na samom početku, kosa se obrađuje na stranama, a zatim ispod. Majstor u pravilu koristi 2-3 nijanse, uz pomoć kojih se stvara gladak prijelaz. Možete napraviti oštar "preljev" ili glatko.

Prednosti i nedostaci

Balayazhova kosa je vrlo brzo postala vrlo popularna opcija za bojenje, jer čini kosu prirodnom i uklanja učinak perike. Godine 2018., gotovo sve modne žene iskoristile su ovu mogućnost bojanja, što vam omogućuje da izgledate prirodno i spremite na bojanje kose.

Među prednostima balayazha treba istaknuti:

 • može se koristiti s bilo kojom duljinom kose;
 • čini kosu više sjajnom i glomaznom;
 • čak i za kratku kosu ne morate tonirati svaki mjesec.

Fotografija: značajke balayazh

Bojanje kose balayazh učinkovito uklanja nedostatke izgleda – skriva velike jagodice i teške brade. Ova tehnika je neophodna vlasnicima okruglih obraza.

Među nedostatcima treba dodijeliti samo postupak koji traje dosta vremena. Pokreni ga sami neće raditi.

Razlike od drugih tehnika bojanja

Prema većini djevojaka, trendi trendovi boja se praktički ne razlikuju jedni od drugih i čine kosu prirodnim, stvarajući glatku tranziciju. Tehnika bojenja balayazh razlikuje se u jasnijem obliku vrhova kose, zahvaljujući glatkom prijelazu nijansi. To je zbog vertikalnog taloženja kemijskog sastava, što doprinosi glatkim prijelazima. Ispada da je balayazh prosjek između tehnika kao što su ombre i shatush.

Majstori koriste dvije osnovne metode bojanja: samo na vrhovima ili na pojedinim dijelovima kose duž svoje dužine.Rješenje boje može biti prirodno i kontrastno (pomoću svijetlih tonova i prijelaza). Najbolji izgled balayazh na svjetlo smeđa kosa, ako koristite prirodne tonove.

Za koga se preporučuje balage?

Slika 2: Bojanje balayazh na srednjoj kosi

Suvremena tehnika bojenja je različita upotrebom nježnih kemijskih boja. Zato se ova tehnika bojenja može koristiti za kosu koja nema volumen i sjaj. Balayazh u jednom koraku pomoći će vam riješiti tri problema odjednom: obnavljati kosu i vizualno poboljšati izgled vaše kose.

Djevojke s dugim kovrčama mogu dati prednost nekoj od tehnika. Najpovoljnija "laži" balaža na srednjoj i kratkoj kosi. Ova varijanta bojanja se koristi za povećanje ekspresivnosti kose. Najbolje je napraviti odgovarajuću frizuru unaprijed, tako da promjena boje izgleda najbolje. Izvrsna opcija – ljestve za frizuru.

Slika 3: Boja za kratku kosu

Za kratku kosu preporučuje se istaknuti svjetlosne niti na stražnjoj strani glave i blizu lica. Ova metoda je dizajnirana za povećanje gustoće i poboljšanje vanjskogvrsta kose. Da biste stvorili izvanrednu sliku, možete odabrati bolder nijanse.

Što znači boja kose?

Slika 4: Bojanje balayazh na tamnoj kosi

Je li moguće napraviti balayazh na tamnoj kosi? Kod pasa smeđih koza, bit će vidljiviji rezultat bojenja. Izbor boja ovisit će o rezultatu eksperimenta. U ovom slučaju, najbolje je povjeriti stručnjaku.

Izbor sjene ovisi o konačnom rezultatu:

 • za modne žene je poželjan jasan kontrast;
 • za sofisticirane osobnosti – prirodne sjene;
 • romantični tonovi su zlatni tonovi;
 • brinete bolje koristiti boju čokolade i kave;
 • djevojke s crnom kosom – srebrna siva sivih nijansi;
 • ljubiteljima šokantnih i trendi – neonskih boja (od mora do ultramarina i limuna).

Slika 5: Svijetli balayazh

Među izvanrednim nijansama tamne kose, koje su popularne među mladima, treba istaknuti Burgundsko vino, na primjer, ili boju starih brončanih, jesenskih lišća.

Svijetla boja izgleda sjajno na niti po cijeloj dužini ili na samim vrhovima njihove kose. U prvom i drugom slučaju bojanje će izgledati nevjerojatno.

Slika 6: Slikanje balayazh na tamnoj kosi

Balayaz bojenje: kako je postupak?

Balayage nije jeftin užitak, ali unatoč tome većina djevojaka još uvijek voli odgovarati modnim trendovima. Nemojte riskirati i bojati se kod kuće, jer tehnika nije jednostavna i bez stručnih vještina to je prilično teško izvesti. Čak i iskusan majstor ne može dobiti dvostruki isti rezultat, koji će ovisiti o karakteristikama originalne boje kose i boje upotrijebljene.

U okviru ove tehnike bojenja treba mnogo pažnje posvetiti rješenju boja, ali nijansi. Treba shvatiti da će nespojivi tonovi izgledati neprivlačni.

Tijekom postupka bojenja treba slijediti slijedeći niz postupaka:

 1. Učvršćivanje dlake u zraku, odvajanje "donjeg sloja" od stražnjeg dijela glave i hramova.
 2. Podjela na zasebne niti, čija širina treba biti od 2 do 4 cm.
 3. Boja svjetlosti se primjenjuje kao granica i tonirana je malim okomitim potezima. Savjeti kose su masirani s najviše gusta.
 4. U sredini, trake su obojene srednjom bojom.
 5. Pojasevi na kojima se nanosi boja prekriveni su filmom koji treba odvojiti od sljedećeg reda.

Uz pomoć ove tehnike sve dlačice se obrađuju. U pravilu se koriste 2-3 nijanse, što omogućuje postizanje prirodnijeg sjenila. Da bi se postigla glatka prijelaza, prva boja treba uzeti da bude 2 tone laganije, a drugi da se 4 tona. Rubovi trebaju koristiti najsvjetliju nijansu, au sredini – tamnije. Ako se prirodna boja također treba ažurirati, trebali biste odabrati najsličniju prirodnu sjenu. Inače, kada korijenski dio raste, bit će jasno definiran kontrast. Morat će se prilagoditi 1 ili 2 puta mjesečno, ovisno o brzini rasta kose.

Tehnike bojanja videozapisa

briga

Da biste spremili dobiveni rezultat, morate slijediti određena pravila:

 • koristiti proizvode za njegu sa svakim šamponom;
 • isprati kosu nakon pranja mineralnom vodom;
 • koristiti šarenilo i glačanje što je rijetko moguće.

Čak i blaga mrlja plijeni kosu. Nakon balayazha preporuča se korištenje profesionalnih redukcijskih sredstava kako bi se spriječio gubitak ili prekomjerna krhkost.

Pogledajte videozapis: Ombre na plavu kosu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: