Kako očistiti vosak od voska kod kuće

Čišćenje voska od voska – kao dio obreda

Depilacija voska je jedan od najpopularnijih načina uklanjanja neželjenih biljaka na tijelu. Za postupak s toplim voskom u tekućem obliku. No, treba se otopiti na nužnu temperaturu, pa je stoga pitanje o tome kako očistiti vosak od voska je relevantno.

Suvremeni uređaji za obavljanje kozmetičkih postupaka prilično su praktični i ne zahtijevaju posebnu brigu za njih. Uostalom, nije ni čudo – žena je zauzeta puno stvari, ali u isto vrijeme uvijek želi izgledati sjajno, kao da je upravo došla iz salona. Svaka se minuta računa i ne želi trošiti više vremena za potpuno nepoželjne manipulacije.

Koristimo sredstva koja su pri ruci

Pozivajući se na kemiju, može se tvrditi da vosak sadrži mnoge komponente, osobito estere i masne kiseline, koje nisu tako lako očistiti kada dođe u dodir s bilo kojom površinom.

Plava voda i glicerin se ovdje ne mogu nositi. Trebate tekućinu s masnim ili eteričnim uljima. To može biti terpentin, kloroformin i druge takve tekućine. S porculanom i staklenom opremom možete to učiniti:

  • oštetiti stražnji dio noža ili drugog metalnog predmeta s voskom mrljama;
  • pomoću deterdženta ili deterdženta za pranje posuđa, operite površinu;
  • Suhom obrišite mekom pamučnom krpom.

Kod metala to neće raditi, pogotovo ako postoji ne-stick ili enameled premaz. U slučaju konzerviranog voska, ako se radni kapacitet može ukloniti, postupite kako slijedi:

  • stavite je u posudu dovoljno velikom i napunite hladnom vodom (možete dodati malu tekućinu za pranje posuđa);
  • stavite lonac na vatru i ponesite kuhati. Vosak će se rastopiti i plutati;
  • izvadite spremnik iz vatre i pustite da se malo ohladi, tako da vosak tekućina oblikuje otoke ili počinje otvrdnjavati;
  • prikupiti plutajuće ulomke, ukloniti posudu i brisati.

Ova metoda je nježna, jer ne osigurava mehanički učinak na radne površine jedinice.

Postoji još jedan način čišćenja voska od vrućeg voska. Samo to pažljivo, kako ne bi spali. Potrebno je pažljivo okrenuti stroj i isprazniti ostatke radnog materijala. Zatim obrišite u istom vrućem obliku suhom krpom.
Kada se malo ohladi, obrišite spužvom ili alkoholom navlaženim u ulju. Nakon potpunog hlađenja, operite deterdžentom za pranje posuđa, pustite da se isprazni i utrlja do sjaja.

Ako ne koristite dvije prethodne metode zbog strukture uređaja, možete ga držati "naglavce" iznad vruće pare, vrlo pažljivo, kako ne biste spali. Cijeli vosak teče niz zidove. Ostaje samo da se površine operite toplom vodom i deterdžentom i obrišite ih.

Neki trikovi

Nećemo reći da postoje posebna sredstva koja se mogu kupiti u specijaliziranom salonu (usput, na istom mjestu kao i voskovi). Oni vrlo lako i brzo uklanja onečišćenja s depiliranjem spojeva. Ali jesu li uvijek tu i koja je cijena takvih "čudotvornih uređaja" ?!

Najlakše je ukloniti nastali problem pomoću banalnih napitaka impregniranih alkoholnim spojevima. Prodaju se u svakoj ljekarni. Samo obrišite još toplu napravu, uklanjajući vosak – to je sve.

Druga mogućnost je korištenje posebnog ulja za čišćenje kože nakon depilacije. Za postupak je neophodan, pa zašto ga ne koristiti i za takve svrhe, pogotovo jer je rezultat zajamčen.

I ovdje je najlakši i najjeftiniji način za pranje voska od voska. Banalno biljno ulje i alkohol.Zagrijte uređaj spužvom natopljenim biljnim uljem i zatim uklonite ostatke masti alkoholom ili sastavu koji sadrži alkohol (ali snaga nije niža od 40%).

Ako zadržite vosak u svojoj čistoći, brinite o tome i stavite je u red nakon svake depilacije, to će trajati dugo i kvalitativno.

Pogledajte videozapis: Depilacija intimne zone, jako bolnaaa 2017

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: