Qool epilacija - što je to, koja je razlika od tradicionalnog lasera

Cool epilacija – bezbolna za preplanu kožu

Cool uklanjanje dlaka – nova riječ u hardverskoj kozmetologiji i "zlatni standard" laserskog uklanjanja dlaka. Kosa je uklonjena na hladan način, tako da tijekom postupka nećete osjetiti tešku bol. Utjecaj lasera usmjeren je izravno na vlasi, a koža ostaje nepromijenjena. Osim toga, za anesteziju, konstantni hladni zrak se upuhuje na tretirano područje. Iako se postupak ne može nazvati potpuno bezbolan, puno je lakše prenijeti.

Glavna prednost uklanjanja dlaka je da je pogodna za osobe s preplanu kože ili plavu kosu.

Postupak uklanjanja dlaka

Što je kul uklanjanje dlaka? Epilacija Qool je laserska epilacija koja se provodi posebnim neodimijskim laserom. Tijekom uklanjanja, svjetlosni naboj djeluje na folikul dlake i time uništava kosu. Svjetlosni val prodire do dubine od 8 milimetara, zbog čega se uklanjaju i duboke dlake.

Priprema

Dobro uklanjanje dlačica ne zahtijeva obuku. Dva ili tri dana prije postupka, zona je obrijana tako da je vrijeme postupka duljina vlasi 1-5 milimetara. Dan prije uklanjanja dlačica ne može se liječiti losionom ili kremama.

također Ne postoji ograničenje sunčanja prije ili poslije postupka. Možete otići na plažu izravno iz ureda kozmetičara.

Anestetička krema također nije potrebna, jer laser djeluje izravno na kosu, bez utjecaja na kožu. Iako je prag boli različit za sve, čak i najosjetljiviji ljudi spremni su trpjeti par minuta, a ne koristiti dodatne anestezijske masti.

Postupak uklanjanja dlaka i razlika od tradicionalnog lasera

Relativna bezbolnost leži u metodi izloženosti folikuli dlake. Usporedite učinke standardnih i neodimijskih lasera.

Tijekom tradicionalnog uklanjanja dlačica, kosa se uklanja zbog izlaganja ultraljubičastom svjetlu na melaninu, koja se nalazi u tamnoj i obojenoj koži. Izloženost kože dovodi do bolnih osjeta, a postupak izgleda kao izvršenje čak i zbog blago primjetnog tanenja.

Cool uklanjanje dlaka je lasersko uklanjanje dlaka pomoću infracrvenog spektra. Melanin prenosi svjetlost u dubine, gdje je šok uzeti oxyhemoglobin, element koji se nalazi u posudama koje hrane folikul dlake.Folikul prestaje primati tvari potrebne za razvoj i propadanje.

kontrola

Posebna pažnja nakon postupka nije potrebna. Kosa nakon tretmana će pasti na prirodan način. Između tretmana, brijanje kose nije preporučljivo. Također nije preporučljivo koristiti druge metode epilacije, osim lasera. To je zbog činjenice da upotreba nekog drugog postupka, na primjer, shugiranje, poremetiti će cikličku prirodu rasta kose.

U slučaju nužde, kosa se uklanja kremom.

Za koje je zone namijenjeno

Cool epilacija se provodi u svim područjima, ali budući da je postupak gotovo bezbolan, preporučuje se uglavnom za nježna područja: lice, bikini i područja ispod pazuha.

Tijekom liječenja kose, folikul gori, tako da se osjetio lagani trnci u podlozi kose. Sve ovisi o vašem pragu boli. Gori osjećaj se osjeća samo u prvom postupku, budući da slijedeći puta debljina i debljina kose se smanjuje, a time i učinak boli.

Trajanje postupka i cjelokupni tečaj

Trajanje postupka ovisi o debljini kose i volumenu tretiranog područja.Na području iznad gornje usne traje 10 minuta, a ispod pazuha – 15.

Duljina tečenja također varira ovisno o karakteristikama vašeg tijela. U prosjeku je potrebno više postupaka nego s običnim laserskim uklanjanjem dlaka. Morat ćete otići do stručnjaka za uklanjanje dlaka oko 10 puta svaka dva tjedna, a zatim posjetiti jednom godišnje.

prednosti

 1. Niska apsorpcija lasera u koži je manje bolna.
 2. Nema ograničenja na koži ili boju kose.
 3. Neodimijski laser je širok spektar lasera, uz pomoć:
 • ukloniti kosu;
 • ukloniti male brodove;
 • provesti pomlađivanje;
 • liječiti akne.

mane

 1. Cool uklanjanje dlaka smatra se manje učinkovite nego normalno.
 2. Visoka cijena u usporedbi s drugim vrstama.
 3. Neočekivane reakcije kože, opekotine nisu rijetke.
 4. Kosa ne pada do tri dana.

kontraindikacije

Prije uklanjanja dlaka, trebate se posavjetovati s liječnikom, izvijestiti o svim mogućim bolestima ili alergijama. Kontraindikacija može postati gotovo izliječiti herpes ili kombinacija nekoliko čimbenika. Glavne kontraindikacije za uklanjanje dlaka:

 • mentalna bolest;
 • dijabetes melitus;
 • varikozne vene;
 • hipertenzija;
 • zarazne bolesti;
 • upala;
 • bolesti kože;
 • bubri;
 • trudnoće ili dojenja.

Internet se bori s vrlo različitim informacijama o vrstama uklanjanja dlaka: netko negativno reagira o laserskom, hvaleći britvu, netko pjeva odes na vosak trake. I svaki je u pravu na svoj način. Svi mi imamo različite hormone, različite genetike, svi smo različiti, pa nema univerzalnog načina uklanjanja dlaka. Svaki – njegovo. Bez pokušaja nikad nećete znati što će vam biti najučinkovitije.

Uklanjanje dlačica s neodimijskim laserom je bezbolan postupak. Pogodno za osobe s preplanuo ili tamnu kožu. Već nakon prvog postupka, bit će rezultat u obliku izbijeljene dlake. U nekim klinikama obavite besplatno probno uklanjanje dlaka na malom prostoru. Zatraži i ti. Poput rezultata – vratite se u puni postupak. Prilikom odabira klinike obratite pozornost na kvalifikacije zaposlenika. Kozmetičar mora imati visoku naobrazbu, kao što je kod rada s opremom nužno odabrati parametre koji zadovoljavaju potrebe klijenta. Za svakog klijenta – drugačije.

Pogledajte videozapis: Šećerna pasta za depilaciju (šećerna voska)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: