Dioda ili alexandritni laser - koji je bolji nego drugačiji

Dioda ili alexandritni laser: kako se najbolje riješiti neželjenih dlačica na tijelu i licu?

Laserska epilacija danas je na vrhuncu popularnosti zbog svojih jedinstvenih karakteristika. Većina klijenata ima izbor: što je bolje – dioda ili alexandritni laser. Oba sustava su premium, tako da jamče bezbolne i učinkovite postupke.

Lasersko uklanjanje dlaka omogućava postizanje odličnih rezultata. Nemoguće je trajno ukloniti kosu na bilo koji način, ali ako pratite učestalost postupaka i preporuka kozmetičara, problem možete zaboraviti već nekoliko godina. Bit metode je da laser djeluje izravno na folikule dlake i uništava ih. Svjetlosne zrake imaju visoku temperaturu, ali utječu samo na kosu bez utjecaja na kožu.

Princip lasera i svojstva postupka

Odgovorite na pitanje, što je lasersko uklanjanje dlaka bolje – dioda ili alexrite, pomoći će vam stručnjak koji će provesti postupak. Bilo koji laser, bez obzira na vrstu, jednako utječe i na neželjene dlake. Laserski impuls se šalje na najniži dio kose – folikul dlake, koji je odgovoran za rast kose.Utječući folikula kose, laser ih u potpunosti uništava.

Značajke

 1. Postupak uvijek provodi tečajevi. Broj posjeta salonu ljepote određuje se na temelju pojedinačnih karakteristika: debljine vlasi, njihovu boju, debljinu kose i vrstu kože. U jednom trenutku neće biti moguće ukloniti vegetaciju, jer laser utječe na dlake samo u fazi rasta. Kada se neaktivni folikuli probude, vlasi će se ponovno pojaviti na licu ili tijelu.
 2. Potrebno će barem šest mjeseci kako bi se potpuno uklonile neželjene dlake na licu ili tijelu, jer je interval između tretmana oko mjesec dana.
 3. Pripremna faza uključuje poštivanje nekih preporuka. Ne preporučuje se sunčati se i obavljati biološku epilaciju i otpuštati 1,5 mjeseca prije postupka, ljeti je potrebno upotrijebiti krema koja ima visoku razinu zaštite od sunca, a prije postupka morate brijati dlačicu.
 4. Postupak se mora provesti hlađenjem. Postoji nekoliko opcija: usmjereni protok zraka, safir prozor ili rashladni sprej.

Tijekom laserskog uklanjanja dlaka, sva kozmetička sredstva moraju biti pažljivo uklonjena s lica i tijela. Najupečatljiviji dijelovi tijela – područje bikini, lica, pazuha tretiraju se anestetikom za ublažavanje boli. Kozmetolog određuje snagu i broj snimaka na temelju individualnih karakteristika pacijenta.

Diodni laser

Izrađuje svjetlosni val od 800 nanometara duljine. Koristi se za uklanjanje dlaka kod osoba s prvom do pete tipa kože. Smatra se učinkovitim i za svjetlu i tamnu kožu.

Uklanjanje dlaka s diodnim laserom može trajati do dva sata. Izravno ispred nje morate pažljivo brijati vlasi na koži. Nakon postupka, vegetacija ne nestaje odmah, dlaka pada samo nakon dva ili tri tjedna.

Nedostatak metode je njena niska univerzalnost. Diodni laser je izvrstan za tamne i debele vlasi. Ako su tanke, lagane i meke, poput pera, postupak će biti neučinkovit. Uređaj neće pomoći da se riješite sijede kose.

Nakon sesije moguće je crvenilo kože koja se odvija u roku od nekoliko sati.

Značajke diodnog aparata:

 • kompaktnost;
 • nedostatak potrošnih materijala;
 • niske cijene;
 • nemogućnost sterilizacije jastučića.

Općenito, uređaji s laserskim diodama su češći i potražnja u kozmetičkim salonima od Alexandrita, budući da se razlikuju po niskoj cijeni.

Alexandriti laser

Emitira strujanje svjetlosti duljine 755 nanometara. Ovi parametri su optimalni. Duboko ispod kože dobiva maksimalnu količinu toplinske energije, a na površini ostaje minimum.

Mnogi reklamni slogani kozmetičkih salona kažu da je uz pomoć aleksandrita lasera moguće ukloniti neželjenu vegetaciju s lica i tijela nakon prvog postupka. Zapravo, kao i kod drugih vrsta lasera, morat ćete završiti cijeli tečaj. Činjenica je da svjetlosni tok utječe samo na dlaku aktivnog rasta, a neaktivni folikuli ostaju netaknuti.

Epilacija s alexandritnim laserom ima nekoliko prednosti:

 1. Nema nuspojava.
 2. Bezbolan. Direktirajuća svjetlosna zraka utječe samo na kosu, bez utjecaja na kožu.
 3. Brzina rada.Jedna sesija traje ne više od 45 minuta.
 4. Brijanje prije sjednice nije potrebno, osobito ako je kosa "pahuljica".
 5. Svestranost. Alexandriti laser jednako dobro funkcionira s bilo kojom vrstom kose. Većina lasera utječe samo na mračnu, gustu kosu, tijekom laserskog uklanjanja dlaka, tanke i lagane dlake se obično ne prepoznaju zbog niskog sadržaja pigmenta. Alexandriti, za razliku od toga, najučinkovitije su za uklanjanje mekog svjetla "pištolj". Bolesnici s blaženom kosom pokazuju učinak nakon prvog postupka.

Jedini i sasvim značajan nedostatak ove metode je njegova visoka cijena. To je zbog činjenice da je uređaj sam po sebi skuplji, a također i potrošni materijali su potrebni za to. Trošak jedne sesije obično je viši nego kada koristite diodni laser.

Koju opciju odabrati?

U tablici se može prikazati komparativna svojstva dviju vrsta laserskog zračenja, gdje se jasno vidi razlika između jednog uređaja i drugog.

diodaaleksandrit
Promjer svjetla9 mm18 mm
Trajanje sesijeDo 2 sataDo 45 minuta
Snaga instrumenata0,5 kW2 kW
Svjetlosna duljina valova800 nanometara755 nanometara
NuspojaveVisoka vjerojatnostNiska vjerojatnost
Razdoblje nestanka kose2-3 tjednaOdmah nakon postupka

Promjer svjetlosne točke utječe na trajanje postupka. U prosjeku, sjednica epilacije s aparatom za alexandrite traje pola kao i dioda. Također, s malim područjem udarca, lako je preskočiti stranice ili djelovati dvaput na istu zonu, što uzrokuje opekline.

Moderni laserski uređaji imaju prilagodljivu impulsnu snagu. Specijalist odabire intenzitet izloženosti, ovisno o pojedinom pacijentu. Ali u svakom slučaju, alexandritni laser osvaja moć.

Valna duljina utječe na učinkovitost postupka. Long-wave uklanjanje dlaka se smatra sigurnijim, ali kratki valovi intenzivnije apsorbiraju melanin, i time uništavaju folikule dlake brže.

Rashladni sustav za uklanjanje dlaka mnogo je učinkovitiji u uređajima s alexandritnim laserom. U diodnom aparatu za rashladnu ploču se koristi postupak izravno nakon izlaganja laseru.Dizajn aleksandritnog aparata osigurava sustav navodnjavanja. Neposredno prije izbijanja, kriogen se nanosi na kožu, istovremeno hladi tretirano područje i analizira proces.

Dakle, vrlo je teško napraviti izbor u korist uređaja određene vrste i reći koji je laser bolji. U mnogim aspektima laserski laser osvaja, ali konačni odabir trebao bi biti napravljen nakon savjetovanja sa stručnjakom.

Pogledajte videozapis: Odlučite se neželjenih dlačica sa TELA uz pomoć BRAŠNA!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: