Posluživanje s limunskom kiselinom: recept i kuhanje

Domaći Shugaring: jednostavan recept s limunskom kiselinom

Šećerna depilacija je popularna usluga kozmetičkih salona, ​​ali kako bi se oslobodila suvišne kose na taj način, nije potrebno posjetiti kozmetičara. Sve što trebate učiniti učinkovito domaće shugiranje je recept s limunskom kiselinom i malo smeta. Prava kombinacija sastojaka i poštivanje nijansi kuhanja je glavna tajna pripreme šećerne paste koja nije niža od industrijskih analoga.

Sastav pasta za depilaciju

Mnoge žene provode na poslu, jer su sastojci šećerne paste vrlo jednostavni i dostupni: šećer, voda, limunska kiselina. Kuhanje slatkog karamela, u pravilu, ne donosi mnogo složenosti i traje 10-15 minuta. Često možete čuti pitanje: zašto vam je potrebna limunska kiselina u slugarenju?

Ova komponenta ispunjava obvezujuću ulogu, daje karamelu masovnu plastičnost, viskoznost i pruža bolju prianjanje na vlasi.

Pored toga, limunska kiselina izblijedi i smanjuje kosu, tako da kod svakog postupka njihovo uklanjanje postaje sve manje i manje bolno. Prašak možete zamijeniti s limunovim sokom, ali u tom slučaju rizik od alergijskih reakcija i iritacija se povećava.Koncentracija kiseline u agrumima može varirati, dok je limunska kiselina stabilnija. Stoga je lakše dozirati i prikladnije za pripremu domaće tjestenine.

Što se tiče šećera, njegova svojstva se malo razlikuju od različitih proizvođača.

Voda se može koristiti bilo: iz slavine ili kuhano. Trebao bi biti na sobnoj temperaturi ili malo topli.

Recept i značajke kuhanja

Za kuhanje kod kuće, koristi se tijesto, na temelju pripreme koja je klasični recept s limunskom kiselinom.

Po prvi put, bolje je uzeti malu količinu sastojaka da popunite ruku. U budućnosti, masa karamele može se pripremiti za nekoliko postupaka, uz zadržavanje omjera komponenata.

U hladnom i zaštićenoj od soba s jakim svjetlom i zapečaćene ambalaže, dobro je pohranjena 3-4 mjeseca.

Prije uporabe, sastav će morati zagrijati u rukama i ako je previše otvrdnut – stavite u mikrovalnu pećnicu na minutu.

Dakle, kako bi se pripremila slouching pata s limunskom kiselinom, trebat će vam:

 • 5 žlica granuliranog šećera;
 • 1 žlica vode;
 • 1 čajna žličica prašine limunske kiseline bez klizača.

Sve komponente moraju se miješati u prikladnom spremniku i staviti na nisku toplu vodu. Najbolje je koristiti posudu ili posudu s debelim dnom i neprozirnim premazom. Neželjeno je kuhati šećer tijesto u aluminijskim posudama.

Nekoliko minuta nakon početka pripreme smjesa će se promijeniti od prozirne do svijetlosmeđe boje. Kada se to dogodilo, trebate provjeriti karamelu radi spremnosti. To se može učiniti na dva načina:

 1. Ispustite smjesu u čašu s hladnom vodom. Ako je kap zakačen, karamel je spreman za uporabu.
 2. Stavite mali komad mase na tanjurić i hladite je između prstiju. Završeni sastav ne smije se držati na rukama, biti plastični i viskozni.

Gotova karamela treba biti ohlađena na temperaturu od 36 stupnjeva. Zalijepi pripremljen za budućnost ulijeva se u plastičnu posudu, hladi se i skladišti pod čvrsto zatvorenim poklopcem na tamnom mjestu. (ne u hladnjaku!).

Ako se karamela spali tijekom procesa kuhanja, ona postaje neprikladna za depilaciju.

Stoga smjesa treba držati na maloj toplini i sve vrijeme promiješati ili upotrijebiti metodu pripravljanja u vodenoj kupelji.

U tom se slučaju vrijeme kuhanja povećava. Osim toga, redoslijed dodavanja sastojaka će se promijeniti.Prvo, sirup je načinjen od šećera i vode, a nakon provjere paste za karamelizaciju dodana je limunska kiselina. Završeni sastav temeljito se miješa i ohladi na ugodnu temperaturu.

Mnoge su žene zainteresirane za to da li je moguće kuhati šaljući limun s limunskom kiselinom u mikrovalnoj i kako to učiniti?

Ova metoda je stvarno jednostavna i traje manje vremena od kuhanja na štednjaku. Za pripremu svih sastojaka se pomiješaju zajedno u poseban jelo. Najbolji spremnik za mikrovalnu pećnicu. Mješavinu morate kuhati na najvišoj snazi. Svakih 30 sekundi, tijesto treba ukloniti i miješati. Nakon 3-5 minuta, karamela će biti spremna za uporabu.

Uklanjanje dlačica domaće karamelaste paste

Ako ste uspjeli slijediti recept i pravila kuhanja, zalijepiti za šlaganje s limunskom kiselinom nije gora od tvorničkih verzija. Ne drži prste, dobro je raspoređena, umjereno viskozna i vrlo plastična.

Za domaće shugiranje, ručna tehnika je idealna, što ne zahtijeva korištenje bilo kakvih dodatnih uređaja.

Postupak se provodi u nekoliko faza.

 1. Prvo, uzmite topli tuš i osušite kožu. Kosa na mjestima depilacije trebala bi imati duljinu 3-5 mm. Višak je bolje skratiti škarama za nokte.
 2. Depilacijska mjesta su tretirana anestetikom: klorheksidin ili vodikov peroksid. Nije preporučljivo koristiti alkohol.
 3. Ako je potreban lokalni anestetik, treba ga nanijeti na kožu 20-30 minuta prije početka postupka.
 4. Malo komad hlađene paste treba umijati i staviti na mjesto depilacije protiv rasta dlačica. Masa treba biti lagano pritisnuta na kožu i pažljivo raspoređena tako da prodire što bliže bazi kose.
 5. Skinite traku zalijepiti u oštrom kretanju u smjeru rast kose.
 6. Ako ima dlaka na koži, akcija se ponavlja još jednom.
 7. Služenje od karamela se koristi sve dok lijepi lijep kosu i ne drži ruke.
 8. Nakon depilacije, ostatke sredstava treba temeljito oprati toplom vodom.
 9. Na kožu treba nanijeti umirujuću krema.

Ako se tijesto u procesu depilacije jako širi ili, obrnuto, zamrzne poput lizalica, znači da je tehnologija pripreme bila slomljena.Sljedeći put smanjite ili povećajte vrijeme kuhanja.

Nakon što ste naučili pripremiti pasta za šokiranje, možete sami izvršiti kozmetološki postupak. Dugotrajni učinak i minimalni troškovi nedvojbene su prednosti domaće depilacije šećera.

Pogledajte videozapis: Šećerna pasta za depilaciju

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: