Epilacija i depilacija Koja je razlika između metoda

Epilacija i depilacija – razlika nije samo slovima

Kozmetičarstvo je također znanost koja ima svoje pojmove u kojima se ponekad možete zbuniti. Na primjer epilacija i depilacija – ne isti, iako nisu svi znali koja je razlika između tih pojmova.
Glavna razlika između jedne metode uklanjanja neželjenih dlaka od drugog je fundamentalno drugačiji mehanizam djelovanja. Epilacija vam omogućuje da se zauvijek riješite viška vegetacije, a depilacija će odgoditi pojavu novih dlačica najviše do nekoliko tjedana.

depilacija

Epilacija i depilacija služe istoj svrsi – oslobađanje neestetskih vegetacija na licu i tijelu, ali razlika između njih leži u dubini utjecaja na kosu. Depilacijske metode uključuju uklanjanje samo vanjskog dijela kose, sa ili bez korijena, dok se folikul ostaje netaknut.

Obrijte kosu

Upotreba britva je sigurna i pristupačna metoda rješavanja neželjenih dlaka. Značajni nedostatak ove metode depilacije je kratkoročni učinak, jer već sljedeći dan, čekinja počinje prodrijeti kroz kožu. Osim toga, česte brijanje dovodi do iritacije kože i pojave mikroupalne upale.

Kemijska depilacija

Depilacijske kreme i losioni prikladni su za upotrebu kod kuće: samo primijenite sastav na problematično područje i držite se nekoliko minuta. Glatkoća kože traje 2-3 dana. Korisno je testirati alat na malom prostoru tijela kako bi se uklonila alergijska reakcija.

Waxing i shugaring

Kada je riječ o uklanjanju dlačica s voskom ili šećerom, često dolazi do zbunjenog pojma. U kozmetičkim salonima, ova se služba naziva "bioepilation", iako folikuli dlake su samo oštećeni tijekom postupka, ali nisu uništeni sve do kraja.

Waxing i shugaring pripadaju metodama depilacije koje se mogu riješiti neželjenih vegetacija u trajanju od tjedan dana do 1-2 mjeseca.

Depilacija s vrućim voskom najbolje je ostaviti stručnjaku kako ne bi došlo do opeklina, a ne ozlijediti kožu. Gotovi vrpci ili topli vosak pogodni su za kućnu upotrebu.

Shugaring – uklanjanje neželjenih biljaka sa šećerom, koja se primjenjuje na problematična područja i uklanja se oštrim pokretom duž dlačica. Mast karamele može se izrađivati ​​vlastitim rukama ili kupiti gotovu verziju u trgovini.

Koristeći epilator ili nit

Epilator, unatoč svom imenu, neće se zauvijek osloboditi neželjenih dlaka, već će pružiti glatku kožu za razdoblje od 3-4 tjedna. Uređaj je opremljen metalnim ili keramičkim pločama koje hvataju dlačice i uklanjaju ih od korijena. Ovaj postupak je vrlo bolan, ali možete ublažiti nelagodu pomoću lokalnih sredstava anestetikom.

Čišćenje zubnim mesom često se koristi na licu umjesto uobičajenih pinceta. Ovo je jednostavan način za uklanjanje dlaka preko gornje usnice i ispravljanje oblika obrva. Postupak je brži od pinceta, a učinak traje 1-2 tjedna.

depilacija

Epilacija je trajno uklanjanje dlaka uslijed uništavanja folikula dlake. Ovaj postupak provode isključivo ruku stručnjaka u specijaliziranoj klinici opremljenoj potrebnom opremom. To je značajna razlika između uklanjanja dlaka i depilacije, jer se ovo može lako provesti kod kuće.

elektroliza

Kada se elektroliza folikula dlake potpuno uništavaju strujom različitih jakosti i frekvencija.Tanka igla je umetnuta u kožu na dnu svake kose – vodič električnog naboja. Epilacija je bolna procedura s ozbiljnim kontraindicijama. Samo kvalificirani stručnjaci mogu provoditi sesije. Ova metoda uklanjanja dlaka je dokazana učinkovitost, osim toga, omogućuje vam uklanjanje dlaka bilo koje strukture i boje.

Fotoepilacija

Princip fotoepilacije je učinak bljeska svjetla na pigmentu kose. Kao rezultat apsorpcije svjetlosnog impulsa od melanina, otpušta se toplinska energija, zbog čega folikul dlake zagrijava i umre. Fotoepilacija je brz i praktički bezbolan proces s malim popisom ograničenja. Ozbiljni nedostaci metode su visoki trošak i niska učinkovitost u uklanjanju kose bez svjetla ili pigmenta. Osim toga, nakon postupka, često se pojavljuje hiperpigmentacija kože.

Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka – radikalan način borbe protiv neželjenih biljaka. Tijekom postupka, folikuli su cauterized laserskom zrakom, a nakon nekoliko dana kosa pada.

Lasersko uklanjanje dlaka je udoban proces koji ne daje bolne senzacije, no učinak se postiže samo na tamnoj kosi s dovoljno sadržaja melanina. Moguće komplikacije nakon postupka – opekline, pigmentacije, teške piling kože.

Elos-epilaciju

Elos-metoda kombinira prednosti fotoepilacije i elektroepilacije i razina njihovih nedostataka. Ova tehnika trajno uklanja kosu bilo koje boje i debljine na svim dijelovima tijela. Visoka preciznost izloženosti svjetlosnom pulsu i električnoj struji smanjuje rizik od opeklina i ožiljaka. Nedostaci metode – visoka cijena i prisutnost impresivnog popisa kontraindikacija.

Što odabrati?

Razumijete li što je razlika između metoda uklanjanja dlaka, pokušajmo odabrati što je poželjno – depilacija ili depilacija? Nedvosmislen odgovor na ovo pitanje je nemoguće. Odlučujući faktor je stanje zdravlja žene.

Sve sistemske bolesti, dermatološki problemi, trudnoća i hormonalni poremećaji su strogi kontraindicati na korištenje hardverskih tehnika.

Osim toga, visoke tehnologije nisu dostupne svima i mogu se osjetno "teško pogoditi".

Waxing i shugaring su sigurne, ali vrlo bolne metode prikladne za žene s visokim pragom boli. Isto vrijedi i za uporabu epilaata.

Brijanje i kreme za uklanjanje dlaka jednostavno su rješenje, ali je često potrebno ponoviti postupak značajnog nedostatka.

Drugim riječima, nema načina uklanjanja dlačica ili depilacije pogodnih za apsolutno svima. Svaka žena odabire metodu za uklanjanje dlačica koja je što udobnija i sigurnija.

Pogledajte videozapis: Epilacija medicinskim laserom SOPRANO XL 2017 – Plaza Beauty centar

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: