Epilator za lice: što je bolje odabrati, najbolji modeli

Epilator lica – značajke izbora

Epilator za lice vam omogućuje da brzo i dugo vremena (do 3 tjedna) riješite neželjenu kosu. Jednostavan za korištenje uređaja koriste predstavnici fair sexa, koji su suočeni s problemom suvišne dlake (ženske antene, dlake na bradi i drugim područjima).

Značajke epilata za lice

Ako usporedite pincete s epilatorom za lice, tada će primjena potonjeg biti učinkovitija i prikladnija. Osim toga, moderni modeli opremljeni su raznim dodatnim funkcijama, stoga omogućuju ne samo uklanjanje neželjenih dlačica, već i brigu o koži, na primjer, za čišćenje od keratiniziranih stanica. Recenzije žena koje koriste takve uređaje, potvrđuju da epiderma na licu ima atraktivan izgled.

Načelo rada uređaja za uklanjanje dlačica s lica se ne razlikuje od uobičajenog epilata, koji je također namijenjen uklanjanju dlačica s žaruljama. Ženski epilator lica ima sljedeće razlike:

 • male veličine;
 • ergonomski dizajn;
 • dodatne funkcije.

Zbog svoje male veličine, žena može uzeti uređaj s njom na poslovnom putu ili na odmoru i uvijek izgledati atraktivno.

Prednosti i nedostaci

Uređaj za uklanjanje dlaka na licu namijenjen je osjetljivoj koži i sposoban je ukloniti tanku i pravednu kosu koja najčešće raste na licu. Ima sljedeće prednosti:

 • praktičnost. Izvrstan za kućnu upotrebu;
 • učinkovitost. Omogućuje 20-30 dana da zaboravi neželjenu vegetaciju na licu, može biti dobra alternativa salonu;
 • sigurnost. Ne dolazi u dodir s kožom, stoga se isključuju mehanička oštećenja i iritacije;
 • uštede. Kada koristite ovaj uređaj za uklanjanje neželjenih dlačica, ne morate kupiti gelove, zamjenske noževe ili druge potrošne materijale;
 • svestranost. Pogodan za sve vrste kose, koji mogu ukloniti duge i debele kose i tanku rasvjetu, omogućuju čišćenje teško dostupnih mjesta;
 • funkcionalnost. Mnogi modeli imaju mnoge dodatne značajke koje ne samo da smanjuju bol tijekom postupka, već i pojednostavljuju njegu lica.

Glavni nedostaci uključuju sljedeće točke:

 • bolan postupak;
 • trajanje (relativno dugo vrijeme potrebno);
 • crvenilo.

Nakon što se kućni uklanjanje dlaka može pojaviti crvenilo, koja će uskoro doći. Iz tog razloga, ne preporučuje se izvršiti prije odlaska.

Kako odabrati epilator za lice?

Budući da se epilator koristi za nježni i osjetljivi dio tijela, mnoge žene nagađaju na koji uređaj odabrati. Pri odabiru treba uzeti u obzir nekoliko važnih čimbenika, uključujući vrstu uređaja, tehničke karakteristike, dodatne funkcije itd.

Mehanički ili laserski epilator

Za lice postoje dvije glavne vrste epilacijskih kuća:

 • mehanički (uklanja kosu povlačenjem iz žarulje);
 • laser (laserska zraka uništava folikul dlake).

Svaka vrsta ima svoje prednosti i nedostatke. Na primjer, mehanički epilator je mnogo jeftiniji i dostupan je za gotovo svaku ženu, ali postupak uklanjanja je bolniji. Laserski epilator omogućuje dulje vrijeme zaboraviti na neželjenu kosu lica, ali ima brojne kontraindikacije i zahtijeva pažljivu pripremu za postupak. Trošak se također može pripisati nedostacima.

Vrsta snage

Epilator za lice može raditi iz mreže ili baterija. Neki modeli mogu raditi samostalno i iz mreže. Oni se smatraju najboljom opcijom, ali su skuplji. Prilikom odabira vrste hrane morate razmotriti mjesto na kojem češće planirate koristiti uređaj. Ako je samo kod kuće, uređaj koji radi na mreži prikladan je, ali ako ste često izvan kuće (na poslovnim putovanjima, poslovanju u drugim gradovima ili turističkim putovanjima), bolje je zaustaviti izbor na vrsti baterije.

Da biste odabrali dobar uređaj s baterijama, razmotrite sljedeće:

 • uređaj radi od baterija ili ugrađene baterije (druga opcija je bolja);
 • koliko dugo uređaj može raditi bez punjenja (od 20 minuta do 1 sat);
 • koliko vremena je potrebno za punjenje (od 2 do 8-10 sati).

Brzina

Pokazatelji brzine su jedna od glavnih tehničkih značajki uređaja. Što je više u stanju ubrzati epilator, to će brže ukloniti višak kose. Jednako je važno da električni aparat ima nekoliko brzina. Činjenica je da je pri velikim brzinama dobro ukloniti duge i debele kose, ali tanke u ovom slučaju jednostavno će se slomiti.

Nekoliko načina rada omogućuju odabir optimalne brzine za uklanjanje dlaka iz različitih dijelova lica: nosa, usana, brade i tako dalje.

Glava i mlaznice

Takozvana plutajuća glava omogućuju lako doći do svakog dijela kose na licu. Glava se može ugraditi ili ukloniti. Druga je opcija mnogo bolja. Uklonjiva glava može se temeljito očistiti i čak sanificirati kako bi se spriječila infekcija tijekom postupka. Iz tog razloga, prednost se daje modelima s prijenosnim glavama.

U pakiranju se mogu uključiti različite mlaznice. Na primjer, epilator za lice Brown opremljen je mlaznicom za čišćenje. Uređaj za uklanjanje dlaka može se upotpuniti raznim mlaznicama:

 • trimer za uklanjanje vegetacije iz nosa;
 • mlaznica za uklanjanje točaka;
 • ograničavač;
 • styling;
 • privitak obrva, itd.

Što više mlaznica, to je funkcionalniji uređaj i stoga se može koristiti za lice i tijelo.

Dodatne značajke

Mnogi moderni modeli, uključujući Braun SE 831, imaju različite dodatne značajke koje su usmjerene na smanjenje boli i širenje uporabe.Da biste smanjili bol tijekom postupka, uređaj može imati sljedeće opcije:

 • hlađenje. Većina modela koristi posebne torbe ili rukavice s gelom, koji se prije hlađenja šalju u hladnjak. Hladno može smanjiti bol i smanjiti iritaciju;
 • puše. Epilator puše tretiranu površinu hladnim strujanjem zraka. Djeluje na isti princip kao gel hlađenje;
 • vibracijska masaža. Tijekom postupka, uređaj blago masira kožu, čime se opušta i smanjuje bol. Izvrstan za žene koje se boje boli.

Uređaj također može imati pozadinsko osvjetljenje. Prikladna značajka je sposobnost korištenja epilata pod vodom, tzv. "Mokro" uklanjanje dlaka. Takvi uređaji rade samo od baterija i imaju dobru zaštitu od vode. Glavna prednost provedbe postupka pod vodom je smanjenje neugodnih osjeta.

Najbolji epilatori

Tržište nudi ogroman broj modela epilaata dizajniranih za uklanjanje dlačica. Razlikuju se u tehničkim karakteristikama, funkcijama i drugim značajkama. Popis najboljih epilaatora uključuje takve uređaje:

 1. Epilator Braun SE 831 s mlaznicom za čišćenje vrlo je popularan među ženama, jer se može koristiti za uklanjanje dlaka i piling. Učinkovito uklanja laganu i tanku kosu. Može se koristiti pod vodom, ima mlaznicu za lice, a također i četkicu i ostali pribor.
 2. Tweeze uređaj za uklanjanje dlaka omogućava vam da brzo riješite neželjenu vegetaciju. Ne uzrokuje iritaciju lica, a plutajuća glava omogućuje vam uklanjanje dlačica i na nedostupnim mjestima.
 3. Fotosepilator Phillips SC 2006 radi na načelu svjetlosnog impulsa. Čak i visoka cijena uređaja u potpunosti je opravdana jednostavnom upotrebom i učinkovitosti. Rezultat može trajati više od mjesec dana, a uz stalnu upotrebu, kosa će postati tanji i rasti.

Popularni su i drugi modeli iz svjetskih proizvođača.

Epilator dizajniran za lice je udoban za korištenje i siguran za kožu. Može se koristiti za druga područja tijela. Njegova glavna prednost je da vam to dugo vremena zaboravite na neželjenu kosu lica.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica laserom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: