Frakcijski laserski pomlađivanje kože lica, pregled Fraxel aparata, način postupanja

Frakcijsko lasersko pomlađivanje lica djelotvorno je rješenje za zrelu i problematičnu kožu

U suvremenoj dermatologiji i kozmetologiji razvijen je velik broj metoda za korekciju dobnih promjena na koži lica. Frakcijski laser pomlađivanje je jedan od načina ne-lijek protiv borbe protiv starenja. Štedljive tehnologije korekcije lasera postaju sve popularnije zbog svoje tehničke jednostavnosti i kratkog perioda oporavka.

Princip frakcijskog lasera

Za razliku od klasičnog laserskog resurfacinga, u kojem cijeli površinski sloj kože isparava, frakcijski laser djeluje u smjeru kazaljke na satu. Pomlađivanje tkiva povezano je s fenomenom hormeze – stimulacije procesa oporavka pod utjecajem stresa, čija snaga nije dovoljna za očitovanje štetnih učinaka. U tom slučaju laserska zraka djeluje kao faktor stresa, što dovodi do zagrijavanja tkiva na 45-90 ° C. Budući da je vrijeme kontakta svjetlosne zrake s kožom vrlo kratko (do 0.0003 s), temperatura se povećava u malom području od oko 100 mikrona , Nema topline koja se prenosi u okolno tkivo.

Postoje dva glavna tipa frakcijskog laserskog tretmana – ablativ i ne-ablativ

Nakon liječenja laserskom zrakom dolazi do upalnog procesa, ali stratum corneum ostaje netaknut. Termičko naprezanje stimulira proizvodnju specifičnih biološki aktivnih proteina i aktivaciju stanične aktivnosti usmjerene na preživljavanje. U zdravih tkiva koja okružuju područje grijanja počinje intenzivna proizvodnja kolagena i elastina, a metabolički procesi se pojačavaju. Kao rezultat, koža postaje glatka, elastična, sadržaj vlage povećava.

Frakcijski laser utječe na točku kože

Proučavanje procesa hormeze provedeno je na voćnim mušicama, pri visokim temperaturama okoline. U onim osobama koje su preživjele pod toplinskim stresom, očekivani vijek trajanja bio je veći nego kod insekata u kontrolnoj skupini u normalnim uvjetima. Moguće je da su takvi tretmani poput kupelji, saune i otvrdnjavanja u ledenoj vodi povezani s razvojem proteina toplinskog šoka.

Trajanje razdoblja rehabilitacije u frakcionom laserskom pomlađivanju je smanjeno, budući da su lezije kože male, a ne kontinuirane. Površina izravno izložena toplinskim učincima je oko 20%.Mrtve stanice, pigment melanin i drugi proizvodi metaboličkih procesa djelomično se apsorbiraju makrofagi, koji imaju tendenciju prodrijeti u zonu upale. Ostatak tih tvari gura se na površinu kože nakon 3-7 dana nakon laserskog tretmana. Nakon 4-14 dana, izvršeno je kompletno popravljanje tkiva.

Upozorenja za uporabu

Podmlađivanje frakcijskog lasera lica se koristi u sljedećim slučajevima:

 • Uklanjanje znakova starenja kože:
  • smanjena elastičnost;
  • povećane pore;
  • neravnomjerna boja.
 • Ublažavanje statičnih i lica bora, uključujući i osjetljiva područja oko očiju, na kapcima do ciljanog ruba.
 • Liječenje melasma, pigmentnih mjesta (jetra, solarna, starosna, hormonska).
 • Ispravak ožiljaka, postoperativni ožiljci, neujednačena tekstura.
 • Liječenje oštećenja kože uzrokovane aknama.

Tehnologija djelomičnog laserskog pomlađivanja lica

U suvremenoj kozmetologiji koriste se 2 metode koje su bitno različite u načinu na koji utječu na kožu:

 • Ablacija, u kojoj se javlja nepovratna točka uništavanja površinskih slojeva dermisa. Ova metoda je najučinkovitija, ali zahtijeva dugu rehabilitaciju.Tretman se izvodi upotrebom erbiuma (Er: YAG), neodimij (Nd: YAG) ili ugljični dioksid (CO2) valne duljine laserskog fotona – od 1440 nm. U većini slučajeva, kada govore o laserskom frakcijskom pomlađivanju, oni podrazumijevaju ablativnu tehniku.
 • Ne-ablativ, s blažim efektom, valna duljina snopa je 825-1350 nm. Stoga postoji snažno zagrijavanje tkiva prije promjene u strukturi proteinskih molekula.

Najraširenija prva metoda.

Tablica: glavna oprema koja se koristi u klinikama

Naziv uređajaproizvođačLaserski tipFotonska valna duljina, u nanometrima
Fraxel je ponovno pohraniopun pouzdanjaerbijum1550
Fraxel je u redupun pouzdanjaerbijum1410
Fraxel ponovno: parpun pouzdanjaUgljični dioksid10 600
Potvrdite Cynosure Nd: YAG 1.440Mali medvjedneodimij1440
Potvrdite CO2Mali medvjedUgljični dioksid10 600
Lux 1540Palomarerbijum1540
LuxIR FractionalPalomarIIS (svjetlosni impulsi visokog intenziteta)825-1350
Lux2940Palomarerbijum2940
Aktivni FXLumenisUgljični dioksid10 600
Deep fxLumenisUgljični dioksid10 600
biserCuteraLaserski ispusni laser, aktivni medij – smjesa dušika, kisika i ugljičnog dioksida2790
mozaikLutronic
 • Ugljični dioksid;
 • erbijum
10 600
1550
Juvia CO2 Fractional 10elipsaUgljični dioksid600
ProFractionalScitonerbijum2940
skladAlma laserierbijum2940
Pixel CO2 OMNIFITAlma laseriUgljični dioksid10 600
Mixto SXLaserski SADUgljični dioksid10 600

Trajanje impulsa, njihova učestalost, gustoća energije i broj "paljenih" točaka laserskom zrakom regulirani su ovisno o zadaćama obrade.Sa svojim povećanjem, odnosno, povećava uništavanje tkiva. Obrada s Fraxel re: laserima s parom valne duljine od 10,600 nm i njegovim analogima je učinkovitiji (1 postupak je ekvivalentan 3-4 sesije na drugoj opremi) jer daje duboki efekt. Međutim, ovo povećava trajanje rehabilitacije do 5-7 dana i zahtijeva ozbiljnu anesteziju.

Pomlađivanje pomoću laserskih tehnika osigurava tijek liječenja. Broj postupaka je individualan i varira u rasponu od 3-10 sesija.

provođenje postupaka

Prije liječenja potrebno je konzultirati liječnika, izvijestiti ga o uzimanju lijekova. Neki od njih (razrjeđivači krvi, Isotretinoin i drugi) trebaju biti otkazani nekoliko mjeseci prije prvog zasjedanja.

Priprema kože za postupak pomlađivanja uključuje sljedeće manipulacije:

 1. Čišćenje od kozmetike.
 2. Antiseptičko liječenje.
 3. Primjena lokalnog anestetičkog lijeka, izloženost 40-60 minuta.
 4. Nanijeti sloj kontaktnog gela (lubrikanta) kako bi ravnomjerno gurnuo senzor (za modele najnovije generacije lasera nije potrebno).

Odmah tijekom liječenja, liječnik vodi uređaj kroz kožu duž ravnih linija u različitim smjerovima. Upotrebljene mlaznice imaju veličinu od 7×7 ili 15×15 mm, u jednom prolazu područje od 0,5-2 cm2.

Trajanje sesije ovisi o veličini obrađene površine. U prosjeku je oko 20 minuta za cijelo lice.

Nakon postupka, mazivo se ispere, lice se ispere s pjenom za omekšavanje, nanosi se umirujuća i hidratantna krema. Sljedeći tretman se provodi u 3-4 tjedna.

Lijekovi koji se koriste

Za frakcijski laserski pomlađivanje koriste se anestetički gel (mast) na bazi Lidokaina i posebnog lubrikanta. Drugi lijekovi se ne koriste. Nakon dubokog izlaganja, preporuča se da nakon postupka nanesite D-Panthenol mast ili njegove analoge – Bepanten, Bepanten Plus, Bepantol sprej na obrađenu kožu.

U specijaliziranim centrima bolesnicima se nude i kozmetički tretmani za intenzivnu njegu, regenerirajuće i hidratantne kreme (regenerativni sustav Nanogreen Profi, Hydroplus SPF10), korekcijski gelovi za smanjenje gustoće ožiljaka i ostalih oštećenja kože (gel za podizanje LIFT-ACTIV, korektivni gel SKAR CARE HYPER i drugi).

Rezultati pomlađivanja

Frakcijski laserski pomlađivanje pokazuje dobre rezultate, klinički potvrđeno:

 • Umjesto grubog vezivnog tkiva, od kojeg se stvaraju ožiljci, formira se nova. Tanki ožiljci potpuno nestaju, a široke ožiljke postaju manje vidljive nakon 4-5 sesija. Pozitivan trend zabilježen je unutar mjesec dana nakon postupka.
 • Nestaju male bore, uključujući i "mrežu" oko očiju.
 • U nazočnosti post-acne, dno kratera u obliku ožiljaka je usklađen s razinom okolne kože. Rezultat je već vidljiv nakon drugog postupka, a sve što trebate je završiti tečaj od 5-7 sesija.
 • Koža lica dobiva "svježi" izgled, poboljšava njegovu elastičnost.
 • Postoji poravnavanje tena, pigmentne točke postaju bljeđe.

Smanjenje hiperpigmentacije je fiksirano već nakon prvog postupka. Mehanizam djelovanja laserske zrake u ovom slučaju razlikuje se od ostalih metoda. Fraxel-tehnologija uništava stanice koje proizvode i akumuliraju melanin. Umjesto mrtvih stanica nastaju drugi koji sintetiziraju normalnu količinu pigmenta.

Najizrazitiji pomlađivanje se očituje kod mladih i sredovječnih ljudi s tankom kožom. Trajanje učinka je pojedinačno i smanjuje se pod utjecajem sljedećih čimbenika:

 • smanjenje reaktivnosti tijela pod utjecajem nepovoljne okoline;
 • dob;
 • loša prehrana i loše navike;
 • povezane bolesti;
 • promjena u hormonskom statusu;
 • opterećena genetska nasljednost;
 • povećana debljina kožnog sloja kože.

Učinak podizanja tretmana je sekundaran i posljedica je činjenice da koža postaje gusta i zdrava. Stručnjaci preporučuju da nakon punog tečaja o Fraxel tehnologiji provede jedan postupak podrške godišnje.

Foto galerija rezultata pomlađivanja: prije i poslije

Postupak djelomičnog laserskog pomlađivanja smanjuje broj bora i poboljšava elastičnost kože.
Primijenjena tehnologija omogućuje vam da lasersku vrpcu dovedite do ciljanog ruba i uklonite bore na osjetljivom području oko očiju
Fraxel-tehnologija djelotvorno smanjuje bumps u koži koja ostaje nakon akni.
Frakcijski laser ne samo da pomlađuje kožu, već i uklanja pigmentne točke različitih podrijetla
Uklanjanje dobnih točaka ne može se u potpunosti postići, ali su značajno olakšani.
Jedna od naznaka tehnike je uklanjanje ožiljaka.
Postupak ima sekundarni učinak podizanja.

Korištenje tehnologije kod kuće

Postupak djelomičnog laserskog pomlađivanja može se obavljati neovisno pomoću prijenosnih lasera. Takve uređaje karakterizira niža snaga i manje invazivna pa neće pomoći pri uklanjanju dubokih bora ili ožiljaka. Za postizanje učinka morat će provesti duži tijek liječenja – od 8 do 12 tjedana. Opći postupak za izvođenje postupka ostaje isti – pred-čišćenje kože, liječenje laserskom zrakom, uporaba ovlaživača.

Cijena kućnih uređaja je visoka, ali kada se ponavljaju, plaćaju sami. Uređaji su prikladni jer se sesija može izvesti u bilo kojem prikladnom vremenu, uključujući i tijekom putovanja.

Modeli uređaja

Home laserski uređaji namijenjeni su isključivo neplodnim djelovanjem na kožu. U ove svrhe koriste se vlakna, diodni laseri i laseri neodimijskog stakla. Uređaji se nazivaju "laseri za pomlađivanje".

Budući da se ova tehnologija u kozmetičkoj pojavio relativno nedavno, izbor uređaja za kućnu obradu je mali.Na ruskom tržištu postoje 3 modela: Iluminage Skin Smoothing Laser, proizvođača Reliant Technologies Inc. (tvrtka Solta Medical, SAD), TRIA Laser za zaštitu od starenja (tvrtka Tria Beauty) i ReAura (zajednički proizvod tvrtke Reliant i Philips).

Iluminage lasersko ulje za kožu

Iluminage Skin Smoothing Laser – prvi model kućnog lasera za pomlađivanje. Njegov proizvođač je jedan od lidera high-tech opreme za ljepotu centara. Proizvodi tvrtke prodaju se u 90 zemalja. Model ima moderan dizajn i jednostavnost korištenja.

Iluminage Skin Smoothing Laserski kućni frakcijski laserski aparati

Prema proizvođaču, kod korištenja ovog uređaja bilježi se sljedeći učinak smanjenja bora u skladu s uvjetima uporabe:

 • 2 tjedna – 78% pacijenata;
 • 4 tjedna – 87% pacijenata;
 • 12 tjedana – 95% pacijenata.

Liječenje kože trebalo bi se provesti 5 dana u tjednu tijekom 12 tjedana. Nakon toga, uređaj se može koristiti prema potrebi do 2 puta tjedno. Trajanje jedne sesije je 3-4 minute. Tipka za uključivanje / isključivanje nalazi se na dnu kućišta. Koristi se za kontrolu snage laserske zrake.

Glavna tehnička svojstva uređaja:

 • valna duljina – 1440 nm;
 • najveća pulsirana snaga zračenja – 4 J / cm2;
 • najmanja pulsna snaga zračenja – 3-4 j / cm2;
 • područje ozračivanja (veličina vrha) – 7 mm2;
 • 1 trajanje impulsa – 60 ms;
 • frekvencija impulsa – do 1 Hz.

TRIA laser za zaštitu od dječje dobi

Potrebni tijek liječenja je 8 tjedana za 5 postupaka (1 sesija dnevno). Prva poboljšanja su zabilježena nakon 2 tjedna korištenja. Vrijeme obrade: niska razina – 30 s, prosječna – 1 minuta, visoka – 2,5 minuta. Nakon nekoliko sesija preporuča se povećanje razine snage laserske zrake.

Laserski aparati za kućanstvo TRIA Laser za zaštitu od dječje dobi

Učinak kojeg tvrdi proizvođač je sljedeći:

 • smanjenje sitnih bora;
 • poravnavanje ten, pigmentacija svjetlost;
 • dobivanje glatke teksture kože.

Tehničke karakteristike TRIA Laser protiv prljavštine:

 • valna duljina svjetlosti – 1440 nm;
 • izlazna snaga – 5-12 mJ u 1 pulsu;
 • tip laserske diode.

Kontrolne tipke nalaze se na vrhu uređaja. Prozor kroz koji izlazi laserska zraka ima izduženi oblik jer je u početku razvio TRIA Laser za zaštitu od dječje dobi za borbu protiv bora oko očiju. Uređaj uključuje 2 adaptora koji su prikladni za sve vrste utičnica.

ReAura Philips

Učinak korištenja ReAure uređaja za 12 tjedana opisan je u službenoj dokumentaciji:

 • smanjenje bora u 81% bolesnika;
 • izglađivanje tonusa kože, smanjenje pigmentiranih mrlja, freckles – u 83% pacijenata;
 • derma teksture izglađivanje – u 86% bolesnika.

Minimalno trajanje liječenja je 8 tjedana (2 sjednice tjedno), a zatim možete nastaviti terapiju održavanja. Za jedan tečaj preporučuje se obrada samo 1 zone. Vremenski interval između dva postupka trebao bi biti najmanje 48 sati.

ReAura Philips frakcijski laserski aparati za kućanstvo

Pri korištenju ovog modela potrebno je prvo nanijeti gel na kožu (za bolji kontakt glave koja zrači). Taj je alat uključen u konfiguraciju uređaja, ali nakon dovršetka morat ćete kupiti novi. Uređaj ima 3 razine intenziteta, od kojih prvi služi za probne svrhe.

Tehničke karakteristike ReAure:

 • valna duljina svjetlosti – 1435 nm;
 • maksimalna izlazna snaga je 1,5 W;
 • trajanje impulsa – 9 ms;
 • tip laserske diode.

Upute za odabir uređaja

Tablica u nastavku prikazuje usporedne karakteristike gore opisanog aparata, omogućujući vam da se orijentirate prilikom odabira.

Tablica: Usporedba kućnih laserskih aparata

svojstvoIluminage lasersko ulje za kožuTRIA laser za zaštitu od dječje dobiReAura Philips
Opseg primjeneLice, uključujući oči i usne. Za žene i muškarce starijih od 30 godina.Lice. Na oku ili kapku ne može se nanositi. Oko očiju se može koristiti samo u područjima gdje postoji koštano tkivo ispod kože. Za osobe starije od 18 godina.Lice, vrat, prsa, ruke i podlaktice.
U području oko očiju, na usnama je zabranjeno koristiti.
sigurnosniSvakih 200 impulsa uređaj se automatski isključuje 4 sata.
Laserski rad radi samo u dodiru s kožom.
Tu je postupak autorizacije uređaja.
Automatsko isključivanje ako se uređaj ne koristi unutar 30 sekundi.
Zaključavanje djeteta dugim pritiskom gumba za uključivanje / isključivanje.
Zvučno upozorenje na potrebu prelaska na drugo područje liječenja i završetak sesije.
Pokazivanje svjetla i automatsko isključivanje u slučaju nedovoljnog dodira s kožom.
Zaštita od djece: Uređaj radi samo kada koristite posebnu mlaznicu koja se mora odvojeno pohraniti.
Ako se prekorači maksimalna doza po danu, uređaj se automatski isključuje i blokira 1 dan.
Tip kožebilo kojibilo kojibilo koji
Trajanje baterijedadada
Jamstveni period1 godina1 godina2 godine
Minimalna cijena od 2018, rublje.46 00020 00030 000

Budući da uređaji nisu jeftini, a učinak liječenja isključivo je individualan, preporučujem prvo probati postupak frakcijskog pomlađivanja laserom u certificiranom kozmetičkom centru. Tehničke karakteristike prva dva uređaja su identične, a model ReAura Philips ima šire područje primjene.

Razdoblje rehabilitacije

Tijekom razdoblja rehabilitacije treba poštovati sljedeće preporuke:

 • Nanesite lagano hidratantno sredstvo 2-3 puta na dan.
 • Nemojte koristiti grube pilingove tjedan dana nakon postupka.
 • Nemojte koristiti kozmetiku koja sadrži glikolnu kiselinu, retinol A, tijekom 2 tjedna nakon tretmana.
 • Pokušajte zaštititi upaljene lezije dermisa od oštećenja, nemojte ih prekrivati ​​žbukom.
 • Prva dva dana trebaju biti posebno pažljivo praćena za čistoću kože, redovito prati vodom na sobnoj temperaturi. Od trećeg dana možete koristiti čišćenje mlijeka.
 • Suzdržite se od loših navika (pušenje, pijenje alkohola).
 • Zaštitite kožu od ultraljubičastog zračenja, koristite sredstva za zaštitu od sunca s visokom razinom zaštite prije izlaska na ulicu 1-3 mjeseca.
 • Muškarci nakon postupka ne mogu brijati lice 2-3 dana.
 • U narednih 3 dana nakon tretmana potrebno je napustiti kupku, saunu, bazen i teški fizički napor.

Kada se na koži pojavljuju mjehurići kože, mokasini, krvarenja, herpes ili drugi patološki osip, potrebno je konzultirati liječnika. Kako bi se smanjilo oticanje i bol, preporuča se hladan oblog 10 minuta. u prvih 1-2 dana, a također i na spavanje na visokom jastuku.

Normalna reakcija je crvenilo i oteklina kože lica koja može trajati nekoliko dana.

Trajanje razdoblja oporavka s plitkim izlaganjem je 1-3 dana, uz liječenje ožiljaka i velikih bora – 3-5 dana.

Kontraindikacije i nuspojave

Pomlađivanje frakcijskog lasera lica ne može se izvesti u sljedećim slučajevima:

 • Preosjetljivost na uporabljene lijekove. Ako ste alergični na lidokain, možete koristiti slične lijekove (Novocain, Markain, Prilokain, Bupivacaine).
 • Trudnoća u bilo kojem trenutku i tijekom dojenja.
 • Kožne lezije u zoni udaraca: upala, opekline, otvorene rane, infektivne lezije, psorijaza, atopijski dermatitis u akutnoj fazi.
 • Vitiligo.
 • Sistemske bolesti krvi i vezivnog tkiva.
 • Bolesti imunološkog sustava.
 • Cuperoza (proširene krvne žile).
 • Povećana osjetljivost na nastanak keloidnih ožiljaka.
 • Maligni tumori.
 • Koronarna bolest srca, hipertenzija u teškom stanju.
 • Epilepsija i druge duševne bolesti, povećana pobudnost živčanog sustava.

Upute za uređaj Iluminage Skin Smoothing Laser u broju kontraindikacija pokazale su prisutnost zlatnih niti u zoni udaraca.

Frakcijski laser pomlađivanje nije niži od drugih metoda sigurnosti i učinkovitosti

Nije dopušteno koristiti tehniku ​​i u sljedećim slučajevima:

 • Ako je kemijski peeling proveden prije manje od 2-3 tjedna; ostale intenzivne postupke čišćenja lica 3 mjeseca prije frakcijskog pomlađivanja.
 • Kada se tretiraju s antibioticima i dermatološkim sredstvima, koji uključuju retinoide.
 • Ako je bolesnik koristio solarij manje od mjesec dana prije početka postupka ili je svježi tan.
 • U prisutnosti akni u upalnoj fazi i unutar šest mjeseci nakon liječenja akni.

Kao nuspojave su navedene sljedeće:

 • spaljivanje i boli odmah nakon postupka (trajanje – od 2 sata do nekoliko dana);
 • crvenilo, oteklina, trajan 2-14 dana;
 • bojenje kože u brončnoj sjeni (7-14 dana);
 • privremeno tamnjenje pigmentiranih mrlja unutar 4-14 dana;
 • Osjećaj suhe i prljave kože (5-7 dana nakon tretmana);
 • povećanje dubine bora unutar 3-5 tjedana u bolesnika sa suhom tankom kožom i ako se ne slijede preporuke za razdoblje oporavka.

Osobno, nemam problema s kožom lica, to je čista i glatka. Ne bih se usudio provesti ovaj postupak u slučaju kada se pojave barkodnje. Doista, u biti, rezultat laserskog efekta je opeklina, površna ili dublja. No, za one ljude koji imaju ozbiljne kozmetičke nedostatke, to je dobro rješenje problema.

U kliničkim ispitivanjima su registrirane sljedeće vrste komplikacija nakon pomlađivanja:

 • akne (1,9% pacijenata);
 • herpes (1,8%);
 • post-inflamatorna hiperpigmentacija (0,7%);
 • produljeno oticanje i crvenilo (0,6 i 0,8%).

Među pacijentima postoji mišljenje da se ovaj postupak ne može obaviti u ljeto. Ako se promatraju sve preporuke liječnika i odgovarajuća zaštita kože od ultraljubičastog zračenja, rizik od komplikacija je minimalan.

Prednosti i nedostaci metode

Frakcijski laser pomlađivanje ima sljedeće prednosti u usporedbi s drugim metodama:

 • nedostatak masovne grijanja tkiva, smanjujući rizik od nepovratnih toplinskih oštećenja i rezultirajuće hipopigmentacije, ožiljaka;
 • kratki period oporavka, nema potrebe za boravkom u klinici;
 • brzina samog postupka;
 • mali rizik od komplikacija;
 • odsutnost neprirodnog kozmetičkog učinka, koji se često opaža nakon injekcija botulinum toksina i plastične kirurgije.

Nedostaci liječenja uključuju:

 • nemogućnost utjecaja na veliku i srednju dubinu;
 • slaba izglađivanje nejednake površine kože pomoću neablativne tehnike;
 • potrebu da ostanu kod kuće nekoliko dana nakon sesije zbog crvenila i otekline lica;
 • bol;
 • visoke cijene (18-40 tisuća rubalja za pomlađivanje cijelog lica).

Sigurnosne mjere

Savjeti uređaja koji se koriste u kozmetičkim salonima osmišljeni su za nekoliko postupaka (obično pet) pa pacijenti imaju svoj vlastiti instrument. Nakon svake sesije savjeti trebaju biti dezinficirani. U njih su ugrađeni elektronički čipovi koji sadrže informacije o ukupnoj potrošenoj energiji. Kad se prekorači granica, uređaj prestaje raditi. Kod kuće, također morate slijediti pravila antiseptika navedenih u uputama za uporabu uređaja.

Budući da laserski efekt može biti izveden ne na cijeloj površini lica, već samo u problematičnim područjima (na primjer, područje oko očiju ili nasolabijalnih nabora), ukupna energija prošla kroz vrh može se podcijeniti, tj. Trajanje njegovog djelovanja će se povećati. Stoga vam savjetujem da unaprijed razgovarate sa svojim liječnikom o pitanju korištenja pojedinačnih savjet. Inače, može doći do infekcije iz prethodnog pacijenta.

Ako koža ima mnoštva ili papiloma, oni se zaobilaze tijekom sesije. Da biste smanjili bol zbog laserske ekspozicije, potrebno je strogo održavati vrijeme izloženosti anestetičkog vrhnja, a također zatražiti liječnika da odabere najudobniji način liječenja (ako je potrebno, smanjite snagu zračenja i broj mikrobaža za 1 cm2). Apsolutno bezbolan postupak uz pomoć lokalnih lijekova ne može se obaviti jer receptori boli koji se nalaze u koži već rade pri temperaturi od + 42 ° C.

Da bi se uklonile bore oko očiju, liječnik odabire posebne parametre na uređaju, omogućujući mu da sigurno približi vrh prema rubu ciliera. Uz intenzivnu ablativnu izloženost, treba koristiti sigurnosne naočale.

Kombinirajući se s drugim tipovima pomlađivanja

Frakcijski laser pomlađivanje često se kombinira s drugim kozmetičkim tehnikama:

 • Plazmolifting;
 • uvođenje hijaluronske kiseline u kožu;
 • ubrizgavanje lijeka Kolost;
 • biorevitalization;
 • Lipofilling.

Učinak složenog tretmana je duži i duži, međutim, potrebno je uzeti u obzir da se između tih postupaka mora održavati određeni vremenski interval (2-4 tjedna), a režim liječenja odabire se pojedinačno.Neki stručnjaci ne preporučuju kombinaciju različitih oblika pomlađivanja, jer to povećava rizik od komplikacija. U takvim slučajevima, za sigurnosne svrhe, laserska obrada treba provoditi u srednjim i niskim načinima rada.

Recenzije

Djelovanje se postupno povećava. Nakon prvog postupka ovalna lica bila je zategnuta, plovila oko nosa su nestala. Za puni učinak, liječnik je propisao 4 postupka s pauzom u mjesec dana.

helensim65

Zapravo, postupak je bio bolan. Ali tu je moja krivnja – odbila sam anestetičku kremu, pokušavajući spasiti 500 rubalja. Međutim, ova je bol bila vrlo podnošljiva. Nakon postupka, cijelo je lice postalo crveno kao i nakon opeklina. Crvenilo je prošlo tek sljedeći dan. Rečeno mi je da možete koristiti temelje, ali odlučio sam ponovno ne učitati kožu. Drugi dan nakon postupka, koža se počela guliti i stvorili su škrge. Trećeg dana primijetio sam pozitivan rezultat – staru kožu počela je odsijecati, kora je pala, a nova koža postala je poput "novog" – nije bilo ožiljaka (nakon prvog postupka, iako mi je rečeno otprilike 3), razvučene su male bore, poboljšana tena, izvukla ovalnu.

Lamar

Općenito je uočljiv učinak: nestade male bore, ožiljke od akni, crne točkice u nosu, tonovi kože postaju ravnomjerniji, ovalni lice malo je zategnuto. Međutim, vjerujem da nije bilo potrebno podnositi takve mučenja i platiti uredan iznos za takav učinak! Uostalom, pristojno piling ne daje rezultate ni za manje novca i, što je najvažnije, bez nepotrebnih problema.

kukla_v_sinem

Mogu reći da su se kapci pooštrili, bore su postale manje, posebno ispod očiju. Trebalo je jedno mjesto u stoljeću. Drugi su se malo ugasili, ali postoji. Lice blista i svijetli. Sviđa mi se.

YulKras

Frakcijski laserski pomlađivanje omogućuje vam da postignete dobar učinak kako biste uklonili bore, dobne mrlje i druge nedostatke kože. Da bi se rizici od komplikacija smanjili na najmanju moguću mjeru, potrebno je konzultirati s iskusnim kozmetičarom prije liječenja. Moderni prijenosni uređaji omogućuju vam da ovaj postupak provedete kod kuće.

Pogledajte videozapis: Razlika nakon tretmana s frakcijskim CO2 laserom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: