Korekcija obrva - faze postupka, savjeti i preporuke

Idealne obrve s nitom

Ispravljanje obrva s nitom (ili što je obrnuto trgovanje obrva) je tehnika uklanjanja dlaka koja dolazi iz Istoka i središnje Azije. Već u drevnim vremenima žene koriste nit za uklanjanje neželjenih dlačica na licu i tijelu za posebno osjetljivim područjima. Sada se ta tehnika naziva "triding" i nema ravnodušnog korisnika: to je bilo voljeno ili mrsko.

Pristaše epilacije konca smatraju da je postupak brz i bezbolan; mrzitelji misle upravo suprotno i vole pincete. Zapravo, tkanina odstranjuje kosu bolje od bilo kojeg drugog načina. Ako se pokušavate uključiti, truljenje obrva ne traje duže od 15 minuta

Prednosti korekcije niti

Tema se smatra univerzalnim alatom: pogodna je za tamnu i laganu kosu, za tanke i male, za žene i muškarce.

Trik i nema prijevare ako ovladati tehnikom rada s navojem, depilacija će brzo proći, a efekt će biti čišći nego na pinceta.

 • postupak se neće morati trošiti: u svakoj kući postoje niti;
 • prikladno je raditi izvan kuće: na odmoru, poslovnom putu;
 • nedostatak alergije, kao što se događa s voskom ili šećerom;
 • Postupak je manje bolan od drugih metoda uklanjanja dlaka;
 • pogodan za bilo koju vrstu kose;
 • kroz nekoliko postupaka ucrtavanja obrva s niti, kosa postaje tanja;
 • mogućnost ukrutanja kože je eliminirana, kao što je slučaj s pincetom.

U usporedbi s pincetom ili voskom, depilacija s nitom smatra se manje bolnom, a učinak je čišći i traje duže. Tajna postupka leži u ispravnoj tehnici uklanjanja.

Svi pokreti moraju biti učinjeni brzo i precizno, a zatim korekcija obrva neće potrajati duže od 15 minuta, ali to zahtijeva stalnu praksu.

Posebnost postupka za uklanjanje dlake s končanicom sastoji se u činjenici da se nekoliko dlačica odjednom uhvatilo. Iz ove značajke slijedi pro i kontra depilacije. Budući da se više vlasi uklanjaju odjednom, svaka "trzaj" izgleda bolnija od uklanjanja pinceta, ali postupak je mnogo brži. Također su uhvaćene vlasi, čak i najmanji i najtanji, zbog čega nakon uklanjanja kose tretirano područje postaje čišće od pinceta, a učinak traje do mjesec dana.

mane

Kao i kod bilo kojeg postupka, trending ima svoje nedostatke.No, valja istaknuti da su navedeni nedostaci u bilo kojoj drugoj depilaciji.

 • crvenilo je moguće;
 • s nepravilnim povlačenjem pojavljuju se urastajuće vlasi;
 • postoji mogućnost ulaska infekcije, ako ne pripremite prethodno pripremljeno područje;
 • duga i bolna metoda s pogrešnom tehnikom navlačenja obrva s nitom;
 • Trebate vještinu i praksu za depilaciju.

kontraindikacije

Uklanjanje obrva s nitom ima svoje kontraindikacije:

 • iritacije kože, uključujući opekline i alergije;
 • herpesa;
 • papiloma;
 • opekline.

Kako ukloniti nit za obrve?

Bit metode: nepotrebna kosa je namotana na valjak od niti i uklonjen. Izvršite korekciju obrva kod kuće jednostavnim: trebat će vam ogledalo i nit, dezinficijens, pamučne kotače i olovku.

Prije nego što očistite kosu s navojem, trebate pripremiti:

Korak 1: dezinficirati kožu.
Korak 2: češljajte rubove prema gore.
3. korak: nacrtaj olovku u obliku obrva.

Epilacija obrva

1 korak: odrežite 40-50 cm pamučne niti.
2. korak: spojite savjete niti.
Korak 3: stavite navoj na obje ruke i umetnite ga nekoliko puta tako da se u središtu navoja formiraju nekoliko zavoja.
Korak 4: stavili smo oba kraja konca na palac i kažiprst.
5. korak: izvadimo nepotrebne dlake. Kosa pada u niti i uklanjaju se. Prsti na desnoj strani, zatim na lijevoj strani izmjenjuju se i razvedeni.

Završetak postupka

Korak 1: operite olovkom.
Korak 2: još jednom, dezinficirajte kožu.

Sada znate napraviti korekciju obrva, a sada možete pokušati.

Kako stvoriti savršeni oblik obrva?

Idealan oblik obrva daje vam priroda, odražava vaš karakter, vaše sposobnosti, naglašava individualnost. Ispravak treba naglasiti ono što daje priroda, a ne stvoriti nove obrve.

Idealne obrve zahtijevaju oštru olovku. Pomoću tri točke možete nacrtati donju obrvu obrva koja odgovara vašem licu i naglašava vaše dostojanstvo.

Prva točka: mentalno nacrtajte ravnu liniju, prolazeći kroz krilo nosa i unutarnji kut oka, proširiti ovu liniju i dobiti "bazu" obrve. Olovka izvlači vertikalu. Nakon istog postupka s drugim obrvama, uklonite suvišnu kosu na mostu između dvije crte.

Druga točka: pogledaj ravno, nacrtajte crte od krila nosa do krajnjeg ruba učenika, nastavite crta.Na raskrižju linije s obrva dobivamo najvišu točku donjeg dijela obrva. Od prve do druge točke, širina obrva ostaje ista: ne uskaje se niti raste.

Treća točka: od krila nosa do vanjskog kuta oka. Dobivamo "kraj" obrve. Hairs ne bi trebao ići dalje od ove točke.

Od druge točke do trećeg, obrva postupno sužava. Pokušajte napraviti glatku prijelaz: oštri uglovi dodati će hladu ljupkosti osobi.

Nažalost, naše lice nije simetrično, pa će obrve biti različite: neke više, neke šire, itd.

Važno je simetrično ponoviti sve točke na drugoj obrvu. U tom slučaju, morate odabrati obrvu koji vam se sviđa, a drugi koliko god je to moguće, tako da izgleda kao prvi. Sva tri mjesta trebala bi biti na istoj razini i jednako udaljena od sredine lica.

Kako obojiti obrve

Osim toga, obrve su obojene s ken, bojom, sjenama, ružem i drugim kozmetičkim proizvodima. Po prvi put se preporučuje da se posavjetujte sa stručnjakom koji će vam reći koji su proizvodi potrebni za poboljšanje prepone i kako ih pravilno primijeniti.

Kana i boja oslikavaju kosu i kožu, ali zadržavaju nekoliko dana na koži i do dva tjedna na vlasi.

Sjena i ruž za usne – su proizvodi za svakodnevnu primjenu, koji ispunjavaju „prazninu”, mjesto gdje se kosa ne raste, kao i oni prilagoditi obrvu bi ga više simetrična u odnosu na „standardni”.

Pomoću gel za pričvršćivanje, kukičci su fiksirani u željenom položaju, tako da oni leže ravno i ne udaraju, kako kaže poznata pjesma.

Za koja područja je još uvijek epilacija depilacije

Uklanjanje dlačica izvodi se na svim dijelovima tijela: pepeljasta kosa na licu ili tvrda kosa nogu – nit će sve ukloniti. U davna vremena to je upravo ono što su činili. Prije pojave voska prije vjenčanja, žene su uklonjene dlačicama uz pomoć konca. Nevjesta je trebala biti savršena za muža, s glatkom i nježnom kožom.

Iako nit uklanja bilo koju vrstu kose, ima smisla obraditi male površine. Na primjer, preko usana, obraza, obrve, napraviti korekciju na bikini području, a za velike (noge, ruke, leđa) odabrati druge metode.

Mala količina vunene dlake je brža i lakše ukloniti s nitom, a tvrda kosa, čiji su folikuli duboko skriveni na koži, više se bolno izvlače.

Štoviše, za depilaciju s nitom, valja odabrati jednake površine pa je problematično ukloniti kosu u području pazuha. Iako, ako je željeno i vještina za uklanjanje depilacije bilo koje zone.Za izuzetno osjetljiva područja najprije izvodite pripremne postupke koji će smanjiti prag boli.

Savjet

 1. U prvom postupku, idite na profesionalnog majstora da biste vidjeli kako pravilno oblikovati obrvu obrva.
 2. Za anesteziju, tretirano područje je zamrznuto prije postupka: dio leda se nanosi nekoliko sekundi i odmah počinje uklanjati.
 3. Dodatno vlaži kožu uz pomoć kreme koja smanjuje bolne senzacije. Višak krema uklanja se s ubrusom.
 4. Možete učiniti suprotno: isparite kožu, a zatim će se vlasi lakše probiti.
 5. Neposredno nakon depilacije, primjena šminke nije preporučljiva: koža je ozlijeđena i treba vremena da se oporavi.
 6. Ispravljanje obrva počinje od unutarnjih uglova, prelazi na gornji dio obrva i završava s donjim dijelom.
 7. Ispravite obrvu obrva svaka dva tjedna, a zatim će rubovi uvijek ostati u savršenom i dobro održavanom stanju. Iako dlaka raste dulje (do četiri tjedna), kako bi se očistila jasna linija, depilacija se češće vrši.
 8. Bolje je odgoditi postupak ujutro i odgoditi se tijekom kritičnih dana.Tijekom menstruacije, bolni osjećaji se povećavaju, a standardna korekcija obrva izgledat će kao izvršenje.
 9. Oštrenje pokreta lakše je na nogama. Koža je glatka, a prag bol je niži, tako da se ne osjećaju pogrešni ili spori pokreti, kao na obrvama.

Pogledajte videozapis: [OBRVE]: Kako ih oblikovati, iscrtavati i popuniti (korak po korak)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: