Zašto kosa nakon laserskog uklanjanja dlaka raste i ne pada

Ima li kosa nakon laserskog uklanjanja dlaka i vrijedno je brinuti ako kosa ne ispadne

Čini se da je laserom epilacija na mnoge ljude na isti način na koji eliminira nepotrebno raslinje jednom zauvijek.

Ali dva mjeseca nakon postupka ljepote pojavljuje se ružna oslabljena konoplja u depiliranim zonama, koja izgleda mnogo gore od netaknute dlakavosti.

Bilo da li kosa raste nakon laserskog uklanjanja dlaka, kakve pogreške majstori rade u salonima i što svaka žena treba znati – ovaj članak će reći.

Otkriće laserskog uklanjanja dlaka slučajno se dogodilo. Tijekom sedamdesetih godina, tijekom fizičkog eksperimentiranja, jedan znanstvenik slučajno je stavio ruku pod zraku iona od aluminija granata. Izloženost je trajala samo nekoliko sekundi. Koža nije ozlijeđena. Stoga je incident uskoro zaboravljen, bez da mu daje nikakvu važnost. Ali nakon nekog vremena, laboratorijski djelatnici primijetili su prokleto mjesto na udovima kolega i podsjetili na njegovo podrijetlo. Daljnje brojne pokuse uslijedile su, a uskoro je tehnika odobrena za upotrebu u oftalmologiji i kozmetologiji.

Kako laser djeluje na kosu

Prema riječima stručnjaka, laserska tehnologija je vrlo učinkovita i potpuno bezbolna u usporedbi s drugim načinima uklanjanja neželjenih dlačica.Tijekom postupka odabrana je odgovarajuća valna duljina, koja prvo zagrijava kožu, a potom uništava folikul dlake i melanin koji sadrži u njemu.

Specijalisti razlikuju rubin, neodimij, alexandrit i diodni laseri. Potonja se opcija odnosi na avangardnu ​​tehnologiju i razlikuje se od ostatka skupih LED opreme i snage.

Crvene zrake rubinskih i alexandritnih lasera dobro funkcioniraju s melaninom, potpuno ga upijaju iz korijena. U tom slučaju, zrake slobodno prodiru u gornje slojeve epiderme. Svjetlosna energija se reinkarnira u toplinu, što ima razoran učinak na staničnoj razini.

Impulsi se moraju odabrati na takav način da folikuli dlake imaju vremena umrijeti, ali tkiva membrane epiderme ne propadnu. Nakon postupka, kožu ne smije biti spaljena ili na bilo koji drugi način oštećena bilo koje vrste.

Jedan impuls može osvijetliti dio tijela s površinom od oko 20 mm. Ova metoda je dobra, jer ne morate ciljati zasebno za svaku kosu, kao u fotoepilaciji. Za nekoliko sekundi, iskusni stručnjak uspijeva ugasiti čak i velika područja bez ozbiljnih posljedica.

laserski rezultati uklanjanje dlaka nisu odmah vidljivi, a budući da je postupak usmjeren na uništenje folikula, prirodno pitanje: koliko dugo ne raste kosa nakon nje, a kad su napokon ispasti.

Laser – ozbiljan alat, pravo na vlastiti posjed mora biti potvrđen posebnom licencom. Osim toga, kozmetičar je dužan zaštititi oči pacijenta od opasne izloženosti prilikom izvođenja postupka.

Je li moguće trajno ukloniti kosu?

Budući da je društvo razvilo snažno uvjerenje da je dlakavost na nogama, rukama i drugim dijelovima tijela – je znak nemara i lošeg ukusa, mnoge žene pokušavaju pokupiti što je učinkovitije moguće postupak za uklanjanje viška vegetacije.

Za željeni rezultat, spremni smo izdržati nepodnošljivu bol i platiti mnogo novca. I svaka dama želi da postupak ljepote bude jednokratno s trajnim učinkom. To je tako puno uklanjanja dlaka s laserom. Iako u pregledima mnogih koji su zbunjeni zašto nakon dlačica kosa raste.

Kada kosa ispadne nakon laserskog uklanjanja dlaka

Budite spremni da uklanjanje folikula dlake u ovom trenutku neće ukloniti vegetaciju iz vašeg tijela. Ovaj proces treba vremena. Koliko je potrebno čekati, može reći samo stručnjak koji će proučiti značajke svog organizma, uključujući i hormonsku pozadinu. Stoga, nemojte žuriti sljedeći dan nakon postupka s potražnjama u salonu, kako biste saznali zašto kosa nakon laserskog uklanjanja dlaka nije ispala.

U većini slučajeva prirodno odbijanje vegetacije traje oko nekoliko tjedana. Istodobno, bitno je paziti na pružanje skrpanih područja. Na primjer, nakon laserskog uklanjanja dlačica zabranjeno je 5 dana plivanja u bazenu, kupanje, tuširanje ili tretiranje tih područja kozmetikom. Osim sunčanja, posjetite solarij. Ultraljubičaste zrake zadržavaju melanin u žaruljama, što slabi učinkovitost postupka.

Štoviše, mogu izazvati nuspojave koje očito nećete oduševiti. Gimnastika u teretani tijekom tog razdoblja također će vam se obratiti folikulitisu, kada se javljaju upala i gubljenje folikula dlake.

Tamna kosa više je pogodna za lasersko zračenje jer sadrži više melanina. I lagane i sijede dlake jako utječu svjetlost.

Hoće li kosa rasti, koliko će postupaka trebati da se potpuno riješi kose

Bez obzira na to kako će oglašavanje nametnuti mitska svojstva ove metode kako bi se oslobodili neželjenih dlačica, ali stručnjaci upozoravaju da ne treba odmah očekivati ​​sto posto učinka.

Uostalom, jedno ozračje nije dovoljno da uništi sve vegetacije. To je zbog specifičnosti ljudske kose.

  • Prvo, u epitelu položili aktivne i pasivne žarulje.
  • Drugo, na tretiranim zonama postoje i jedno i drugo.
  • Treće, zrake utječu samo na razvijene dlake u zreloj fazi rasta. Mnogo je teže ubiti spavaća mahuna. Na kraju, nakon nekog vremena nakon laserskog uklanjanja dlaka, dame promatrati kako kosa raste iz depilated područja. Da biste se riješili, potrebni su dodatni tretmani ljepote dok se ne unište sve pasivne žarulje.

Osim toga, Na rezultat utječu tip kože. Mnogo je lakše raditi s laserom na laganoj koži, dok se u preplanulim područjima i tamnim kožnim klijentima mora pažljivo odabrati snaga svjetlosnog impulsa. Boja i dužina vlasi su važni. Važno je i iskustvo stručnjaka kojem vjerujete. Uostalom, njegov neznanje može dovesti do ozbiljne štete na vašoj koži. Pojedinačne reakcije na lasersko svjetlo nisu isključene. Te činjenice u potpunosti objašnjavaju zašto lasersko uklanjanje dlaka ne pomaže.

Od cijele dlakave površine, koje se mogu depilirati, aktivno je samo 20-30% dlake. Podložni su laserskom svjetlu. Ostali su u pasivnoj fazi. Za njihovo buđenje trebat će nekoliko tjedana.

"Lažno prerastanje kose": je li vrijedno panike ako se kosa raste nakon laserske epilacije

Postoji mišljenje da nakon što je kosa za uklanjanje dlaka od lica još jača. Zapravo, čini se to tako samo na prvi pogled, jer tvrde crne vlasi zamjenjuju svjetlo tanko i obezbojeno. Ipak, njihov volumen vizualno se povećava zbog strukture plijesni.

Šiljaste noge mogu vas uplašiti i drugi tjedan nakon postupka ljepote. Oko desetog dana mnogi pate od takozvanog "lažnog ponovnog oživljavanja kose". Stručnjaci objašnjavaju taj fenomen gurajući ostatke izgorjelih polupropusnih kose iz epiderme. Neprivlačna debela konoplja moraju izvaditi pincete.

Neki klijenti trebaju 2-3 sesije kako bi se potpuno riješili nepotrebne vegetacije. To drugima nije dovoljno. Stručnjaci naglašavaju osobine tijela i dugoročni učinak postupka. Međutim, to ne znači da nikada više neće biti kose na tretiranim područjima. U nekim ljudima rezultat može trajati dulje od 5 godina, dok je u drugima duži.

Evo razloga zašto i u kojim slučajevima nema učinka laserskog uklanjanja dlaka. Ne biste trebali liječiti ovaj postupak kao lijek. Prvo vagajte sve prednosti i nedostatke. Zapamtite da apsolutno sva sredstva imaju i pozitivne i negativne strane. Ako ste konačno odlučili, budite strpljivi i spremni potrošiti novac na sebe.

Pogledajte videozapis: 101 Klinika za kosu – LASERSKA STIMULACIJA RAST KOSE

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: