Istaknuvši kosu kod kuće

Istaknuvši kosu kod kuće

Označavanje je popularan način bojanja kose, u kojem se pojedinačne niti postaju sjajnije. Postoje mnoge varijante ovog postupka koji omogućuju stvaranje raznih slika: od podebljane i ekstravagantne do smirene i romantične. Zato je isticanje među najpopularnijim i najpopularnijim postupcima. Ali salon usluge su prilično skupi, a ako ih ne mogu priuštiti, možete pokušati slikati sebe. Kako napraviti kosu naglašava kod kuće, Koje će komponente biti potrebne za olakšavanje kose i koja tehnika preferira? Saznajte više o svim nijansama iz našeg članka.

Naglašavanje kose: značajke i prednosti postupka

Po prvi put, 50-ih godina prošlog stoljeća započela je neobična metoda bojenja kose, kada su modne žene skrenule pozornost na veličanstvenu frizuru Brigitte Bardota. Mlada glumica postala je poznata po filmu "I Bog stvorio ženu". Njezina zlatna kosa privukla je sjajne modulacije, izgledala je živo i voluminozno. U intervjuu je glumica nagovijestila da je to zasluga osobnog frizera koji je obojio kosu na poseban način.

Uskoro, značajke moderne bojišnice prestale su biti tajna, a postupak je imao ogromnu vojsku obožavatelja. Istaknuto je sjajno rješenje za vlasnike tankih i slabih kose. U ovom slučaju, klasična varijanta bojanja u jednoj boji ne odgovara, budući da kosa izgleda ravna i potpuno gubi volumen. Ljepota postupka isticanja je da se pojedinačni dijelovi olakšavaju, čineći kosu izgleda debljom i voluminoznija, ona postaje sjajna i lijepo svira u različitim nijansama na suncu ili električnom svjetlu.

Postupak isticanja kose kod kuće sam po sebi zahtijeva određenu vještinu i iskustvo, u njegovoj provedbi potrebno je uzeti u obzir strukturu kose, poznavati suptilnosti pripreme blještavih spojeva, tehnike primjene i drugih nijansi. Ipak, mnogi ljudi uspješno olakšavaju kosu kod kuće, dopuštajući im da maštariraju i stvaraju izvorne frizure. Najvažnije je paziti na postupak bojenja i slijediti sve preporuke kako ne bi oštetili kosu. Da biste uspješno razjasnili, najprije morate pripremiti sve potrebne dijelove.

Što vam je potrebno za naglašavanje doma?

Za postupak bojenja, trebat će vam:

 1. Par rukavica (guma ili celofan)
 2. Drveni ili plastični češalj (tanka ručka i uobičajena)
 3. Boja četke
 4. Isječci ili osipovi
 5. Rt (peignoir)
 6. Staklo ili plastični spremnik za pripremu boje
 7. Sredstvo za osvjetljavanje (prah ili boja za naglašavanje)
 8. Oksidizator (oksidirajuća emulzija).

Nadalje, ovisno o izvedbi melirovanija odabrati folije (za izbjeljivanje kružnim lanaca), guma, ili poklopac sa rupama i kuku (za bojenje kroz kapu).

Prilikom odabira oksidansa, obratite pozornost na njegovu koncentraciju, koja će u velikoj mjeri ovisiti o konačnom rezultatu. Dakle, treba odabrati koncentracije oksidom od 3-6%, na shatenok pogodnim oksidacijskim sredstvom za svjetlo, tanka za kosu – 6-9%, za vlasnike tamne, guste kose, zaustavljanje spektar na višim koncentracijama izbljeđivanje pripravak (9-12%).

Osim toga, trebali biste pripremiti šampon za bojenu kosu koju ćete koristiti prilikom pranja razjašnjene kompozicije.Kako biste osigurali zaštitu i njegu, pripremite balzam za kosu, koji ćete primijeniti nakon što operite kosu šamponom. Sada možete ići na glavnu akciju. Kako bismo postupili glatko, detaljno ćemo reći kako se osvijetliti kod kuće.

Opcije za označavanje kuće

Najvažniji korak je izbor boje za isticanje kose kod kuće. Da biste dobili željeni rezultat, morate uzeti u obzir izvornu boju kose, njihovu duljinu i strukturu. Spremni pripravci za lakše se mogu kupiti u specijaliziranim kozmetičkim odjelima trgovina, gdje se takvi alati prikazuju u širokom rasponu. Svi poznati svjetski proizvođači bojila za kosu imaju u svojim proizvodnim linijama rasvjetne setove za isticanje, uključujući boju, emulziju za oksidaciju, rukavice, balzam za kosu. Uključeno u kozmetički proizvod je uputstvo za upotrebu, a na pakiranju se nalazi slika koja vam omogućuje određivanje rezultata čekanja nakon bojenja.

Glavno isticanje može se obaviti na različite načine, od kojih se vi želite odlučiti. Mi vam predstavljamo najpopularnije metode sijanja kose.

Melioracija kod kuće s folijom. Ova je metoda idealna za dugu kosu, jednostavna je i jednostavna za izvođenje. Može se lako svladati čak i za početnike. Za postupak se koristi normalna folija za hranu. To je pre-rezano u trake određene veličine. Širina ovih traka bi trebala biti 10 cm, a duljina može varirati i obično je jednaka dužini kovrčica, na koje dodati 2-3 cm po zavojima. To je neophodno, tako da sastavi koja razjasni ne prolaze niže niti i vlasište. U trgovinama možete pronaći posebne setove folije za označavanje, u pakiranju postoje gotove rezane trake koje mjere 10×30 cm.

Dalje, idi Domaći rad u koracima:

 • Prvo, pripremite razrađujuću kompoziciju, miješajući boju za isticanje i oksidaciju emulzije u skladu s uputama priloženim u pakiranju.
 • Zatim odvajaju glavu i podijele kosu na 3 dijela (2 bočna i okcipitalna). Ako ima praska, ona se izdvaja zasebno. Oni dijelovi koji još ne rade, sigurni su s kosom ili isječcima.
 • Počnite boju s donjeg dijela glave, postupno se krećući do krune. Nakon što premjestite središnji dio, možete nastaviti s obradom bočnih sekcija.
 • Tehnika postupka je kako slijedi. Kraj češlja odvaja tanki lanac od ukupne mase kose (širina se može po želji mijenjati).
 • Razdvojene niti se stavljaju na foliju, a na njih se četkom nanosi razrjeđivač.
 • Zatim je folija presavijena na pola, a rubovi su omotani s obje strane u sredinu. Za pouzdanost, učvršćenje se može obaviti uz pomoć posebnih stezaljki. Ovaj proces sve linije.
 • Sredstvo za osvjetljavanje zadržava se na kosi od 15 do 40 minuta, ovisno o početnoj sjeni kose i željenom rezultatu.
 • Nakon što protekne određeno vrijeme, folija se pažljivo ukloni, kosa se opere nekoliko puta, u završnoj fazi se koristi balzam za kosu ili se koristi posebna maska.

Još jedna izvorna opcija s upotrebom folije – naglašavajući kosu u krugu. Zbog toga je krug izrezan iz pergamentnog papira ili folija za hranu, u sredini je otvorena rupa, kroz koju se kosa izvlači.Zatim je ovaj dio kose podijeljen na tanke niti i distribuira ih u krug folije, obrađujući četkom s osvjetljavajućim sastavom. Nakon toga neko vrijeme ostavljaju boju na kosi, zatim se kosa opere sa šamponom i primjenjuje se ljekoviti balzam.

Među nijanse postupka treba istaknuti sljedeće stavke:

 1. Nemojte žuriti da oprati sredstvo za olakšavanje, najprije provjerite da je kose za kosu trajno obojena. Ako vidite da željena sjena još nije postignuta, vrijeme starenja sastava treba povećati.
 2. Ako primijetite da se pojedinačni užad polako sporije od ostatka, možete ih poslati sa sušilice, pa će postupak pojašnjenja ići brže.
 3. Ako namjeravate odsjajiti ne pojedinačne niti, već čitavu masu debele i opsežne kose, preporučuje se postupak u dva stupnja. Prvo, occipitalni dio se obrađuje, sastav se čuva za određeno vrijeme, kosa se ispere i osuši. I tek nakon toga završavaju postupak izbjeljivanjem prednjeg dijela glave.

Melirovanie na kapu. Ova metoda pogodna je za vlasnike kratke kose (do 15 cm). Za postupak ćete trebati kapicu od gume ili celofana, na kojem trebate napraviti male rupe u uzorku šahovnice.To je najbolje učiniti tanko kuka u procesu označavanja.

Dakle, stavili su šešir na glavu i uz pomoć kukice napravili rupe istodobno istovremeno izvlačavajući tanke kose kroz njih. Što više otvora napravite, to će intenzivniji rezultat slabljenja. Nakon što se sve dlake na dlanu rastu, primjenjuju se svježi spoj. Ako želite olakšati kosu za 1-2 tona, vrijeme ekspozicije trebalo bi biti 15-20 minuta. Što je tamnija boja kose, to će trajati duže. Kako bi se postiglo intenzivno pojašnjenje za 4-5 tona, potrebno je 40 do 50 minuta.

Nakon što istekne vrijeme, sastav se mora isprati kosom, bez uklanjanja kape. Nakon toga možete ukloniti kapu, oprati glavu šamponom i nanijeti balzam na kosu. Ako se prijelaz boje postavi previše oštrih, možete ga ublažiti toniranjem izbijeljenih niti u bilo koju moderan hlad s balzamom ili šamponom.

Kalifornija kosa istaknuta kod kuće. Ovo je vrsta američkog isticanja, što stvara učinak suncem izbijeljene kose. U ovom slučaju, razjašnjenje izgleda vrlo prirodno zbog činjenice da kosa u korijenu ostaje tamna, a krajevi postaju puno lakši.U tom slučaju, jedna nijansa teče glatko u drugu, bez naglih prijelaza. Kod kuće, da bi taj učinak postigao sam po sebi je vrlo teško, ali s nekim iskustvom, to je prilično izvedivo.

Označavanje u Kaliforniji ne uključuje upotrebu kape ili folije. Za pojašnjenje, koristi se posebna pasta koja sadrži pčelinji vosak. Ovo je dovoljno gusta i viskozna kompozicija, ne širi i dobro drži kosu. Istodobno, nakon tretiranja niti, glava ne mora biti zatvorena, pojašnjenje se javlja na otvorenom kako se kosa osuši, a osvjetljavajuća kompozicija isparava. Prednost ove metode je da je ova tehnika pojašnjenja manje agresivna i ne pokvari kosu. Kao rezultat toga, linije mogu nabaviti do pet prirodnih nijansi: od platine do zlatnog plavokosa.

Proces bojenja:

 • Pokrijte ramena starim ručnikom ili kapom.
 • Češalj dobro kosite i odvojite tanki kraj češlja u žice do 1,5 cm širine.
 • Linije za pojašnjenje, smjestite se u poredanim redoslijedom, strogo uzduž horizontalnih pregrada.
 • Pripremite laganu pasta prema uputama.
 • Nanesite smjesu na kovrče laganim pomicanjem četke, držeći je paralelno s kosom. U tom slučaju morate paziti da boja ne pada na niti ispod ili na vlasištu.
 • Radi praktičnosti, obrađene linije možete premjestiti papirnatim ubrusima, ali ne i folijom.
 • Održavajte razrjeđivač za određeno vrijeme (do 40 minuta), prema uputama. U tom slučaju, razjašnjenje treba biti u zraku, glava ne bi trebala biti prekrivena filmom ili kapom.
 • U završnoj fazi, razblažujuća smjesa se ispere, glava se opere sa šamponom i koristi se balzam za omekšavanje.

Kalifornija isticanje daje najzanimljiviji i najzanimljiviji rezultat jer izgleda vrlo povoljno, osobito na tamnoj kosi. Istodobno, linije izgledaju opsežne i prirodne, regrown korijeni ne začuđuju u budućnosti, kao u običnom naglaskom, tako da nema potrebe za nijansom.

Istaknuvši s gumom. Ova vam opcija omogućuje stvaranje trendovskog učinka u kojem korijeni kose izgledaju tamnije od savjeta. Ova metoda omogućuje vam eksperimentiranje s nijansama i igranje sa zasićenjem boja.Za postupak bojenja potrebno je zalihe na uobičajene kose za kosu.

Isprva, niti su podijeljeni u male zone, koje su pričvršćene gumenim trakama u repove. Na krajevima dlake u repovima primjenjuju se blago spaljivanje i održavaju ga određeno vrijeme. To vam omogućuje da dobijete efekt modernih svjetlosnih "pera". U završnoj fazi, boju se isprati kao i obično, koristeći šampon i balsam.

Istaknuvši kosu kod doma češlja, Ovo je najjednostavnija opcija koja je dostupna i za početnike i omogućuje vam da dobijete zanimljiv rezultat u nedostatku vještina bojanja. Postupak olakšava kosu za 2-3 tona. Sastav treba primijeniti na neopranu, suhu kosu.

Prvo, niti su dobro češljana, a zatim se na češalj s laganim zubima nanosi raspršujući spoj i glatko, u jednom pokretu, prenosi se kroz kosu. Boja može izdržati određeno vrijeme, isprati kao i obično. Glavni nedostatak ove metode je da se ponekad niti nejednako boje, jer uz pomoć češlja nije uvijek moguće distribuirati sastav u ravnomjerni sloj. Suvremene tehnologije dolaze do spašavanja, a posebice se sada otpuštaju posebni češalj – mlaznice koje omogućuju kvalitetno provođenje postupka čak iu nedostatku iskustva.Osim toga, postoje posebne boje namijenjene posebno za češljanje, na primjer, PRÉFÉRENCE (iz L'Oreala). Ova boja odmah se osuši na kosu i osigurava ujednačeno svjetlo. Istina, rezultat takvog bojenja nije stabilan i izvorna se boja vraća nakon što operete glavu nekoliko puta.

Istaknuvši ruke, Ova tehnika uključuje primjenu svjetlećeg spoja na novo opranoj, mokroj kosi izravno s rukama (rukavicama). To vam omogućuje da postignete zanimljiv efekt "smrzavanja". Metoda je idealna za vlasnike kovrčave kose, a tijekom postupka glava mora biti nagnuta prema dolje i rukama ravnomjerno rasporediti smjesu za izbjeljivanje u odvojene dijelove kose. Sastav da izdrži pravo vrijeme, isprati šamponom. Kao rezultat, izbijeljene niti pružit će volumen valovitoj kosi i izgledat će kao atraktivne iskre, dodajući dodatni šarm sliku.

Istaknuvši tamnu kosu kod kuće

Najteže je osigurati željeni učinak pri slabljenju tamne kose. Nemoguće je postići prirodni plavu boju, ali je najlakše dobiti različite nijanse crvene ili kestene boje.Takav rezultat za tamnu kosu je najoptimalniji, omogućava vam da osvježite glavnu boju i kosu će se blistati novim bojama i modulacijama. Zahvaljujući tom efektu, kosa će oživjeti, transformirati i postati temelj vašeg novog stila.

Na tamnim trakama bolje je ne raditi česte rasvjete jer na kraju frizura neće izgledati. Najbolje je istaknuti prilično široke niti, stavljajući ih u uzorak odbora. Osim toga, potrebno je izbjeći površinsko isticanje, kada duboki slojevi kose ostanu netaknuti. Inače će se neobložene površine otvoriti u vjetrovitim vremenskim uvjetima, što izgleda prilično neistinito i naglašava ukupni dojam isticanja.

Dodatne preporuke

Prilikom odabira oksidansa, prednost se daje više benignom lijeku, s manjom koncentracijom aktivne tvari. Gotovo svi spojevi za rasvjetu sadrže vodikov peroksid, koji u visokim koncentracijama šteti kosi, čineći ga suhim i lomljivim. Stoga, na kraju postupka, budite sigurni da koristite ljekoviti balzam s omekšavanjem i hranjivim svojstvima.

Nakon bojenja koristite posebne šampone za njegu kose,boja koja podupiru svjetlinu i druge kozmetike (balzam, tonik), koji će vratiti prethodni sjaj, glatkoću i svilenkastost na nitima.

Tijekom postupka, pokušajte napraviti niti što je tanji što je više moguće, to će osigurati prirodniji rezultat pojašnjenja. Nemojte se bojati promijeniti izgled i eksperiment. Isprobajte različite opcije za označavanje, pogotovo jer se svatko s određenim vještinama može izvoditi kod kuće.

Recenzije o istaknutom kosom kod kuće

Karina, Anapa:

Puno sam eksperimentirao s kosom, obojio ih u različitim bojama, ali uvijek sam odabrao tamne nijanse. A onda sam pročitao zanimljiv savjet za dame balzakovskogo dobi, koji je tvrdio da starija žena postaje, lakši boja njezine kose bi trebao biti. To vam omogućuje da izgledate mlađe i privlačnije. Odlučio sam se istaknuti, kupio za to posebni set za osvjetljavanje i uz pomoć moje sestre stavio je sastav na zasebne niti. Moja sestra je neko vrijeme radila kao frizer, pa sam upoznata s ovom tehnikom, osvjetljavam kosu folijom.Ako su niti dugi i gusti, teško će se nositi sa sobom. Zato potražite asistenta u ovom pitanju. Rezultat je bio vrlo zanimljiv, linije su osvjetljavane za 2 tone, a frizura je odigrala u različitim nijansama, izgleda vrlo povoljno. I stvarno sam počeo izgledati mnogo mlađe.

Kira, Chelyabinsk:

Ja stalno radim postupak melioracije. Ne postoji ništa teško u njemu. Moja kosa je prirodno tanka i boja je svijetlosmeđa. Bez naglašavanja, izgleda ravno i izblijedjelo. Za postupak imam posebnu gumenu kapu s rupama. Vrlo je prikladno, jednostavno ga stavite na glavu, dobit ćete kose za kosu kroz kukičanu rupu i obložiti ga s mlazom. Postupak je jednostavan, ne traži mnogo vremena, ali rezultat je izvrstan i traje dugo.

Mila, Rostov:

Nedavno sam kupio boju kose od Loreala, koji je dizajniran za isticanje. Treba ga jednostavno nanijeti na kosu s češljem, pa prema oglasu možete postići spektakularni preljev nijansi. Učinio sam sve prema uputama i, štoviše, pramenovi su malo svjetliji i frizura je izgledala sasvim drukčije, voluminoznije i zanimljivo.No, upornost rezultata nije zadovoljavajuća, boja se brzo ispire. Doslovno nakon prvog pranja kose, boja je izblijedjela. Mislim da pokušavam istaknuti postojanim spojevima za rasvjetu, budući da svijetle niti mnogo oživljuju sliku.

Pogledajte videozapis: Amra Silajdžić Džeko je prvi ambasador Udruženja “Srca za djecu koji boluju od raka u FBiH”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: