Jasmine eterična ulja i svojstva

Jasmine Absolute – Kralj okusa

Jasmine – kralj okusa Istoka. To su prvi duhovi uz ružu, koji su poznati iz davnih vremena, čak i prije stvaranja eteričnih ulja. Jasmine je pouzdano ušao u tradiciju orijentalne medicine, ayurvede, a zatim aromaterapiju. Jasmine ulje osvježava, ublažava bol, usklađuje zdravlje. Moderni znanstvenici istražuju antikancerogena svojstva komponenata jasmina i čini se da će uskoro stvoriti novu medicinu temeljenu na njima.

Ulje jasmina – izgled, vrste i svojstva

Roditelj iz Perzije i Kašmir stigao je u Europu kroz Španjolsku u XVII stoljeću. "Bez parfema bez jasmina" – uobičajeni izraz za parfemsku tradiciju. Svjež i trajni miris stoljećima bio je dio parfema. U Indiji – okusom masti, cvjetovi jasmina koriste se u vjerskim obredima – narukvice, vijence. U hinduističkim i muslimanskim tradicijama poštovanim kao "duh ljubavi". Domovinske biljke – Iran i Sjeverna Indija. Razvijajte jasmin u Alžiru, Maroku, Egiptu, Italiji, Francuskoj.

Jasenovo ulje je izuzetno skupo. Za izradu 1 litre ulja, obrađuju se 7,6 milijuna cvjetova. Prikupljanje jasmina je dugotrajan zadatak: cvjetovi mirisaju najsjajnije noću, jer se bere prije zore.

Cvjetovi su delikatni i zahtijevaju poslasticu i pažnju. Postoje mnoge vrste jasmina, ali u trgovinama često nude ulja iz dvije vrste: grandiflorum (Jasminum grandiflorum) i sambak (Jasminum sambac). Biljke su slične po izgledu, ulja općenito imaju opće preporuke, no prema povratnoj informaciji korisnika razlikuju se u nijansama mirisa i varijacijama u upotrebi.

Biljke Jasminum grandiflorum i Jasminum sambac su vrlo izvana

Grandiflorum se preporučuje za aromaterapiju i tradicionalnu medicinu, sambak – za aromatizirane proizvode: čaj, likere, mliječne deserte, slatkiše, pudinge.

Kemijski sastav i prednosti za kožu i tijelo

Ono što nazivamo eteričnim uljem jasmina radi praktičnosti nije esencijalno ulje, jer eter ne isparava od jasminskog cvijeća. Proces ekstrakcije mirisa naziva se enfleurage: mnogi jasmini cvjetovi se stavljaju na masnu bazu koja apsorbira hlapive tvari koje emitiraju cvijeće nekoliko dana. Zatim je masna baza uklonjena s alkoholom. Dobiveni proizvod naziva se apsolutno (u francuskom stilu – absolut).

Apsolut ima veću kvalitetu i otpornost na arome od ostalih eteričnih ulja.

Danas, anflerazh kao način za stvaranje maslaca nije ekonomski opravdan, iako u predmetnoj literaturi postoje informacije koje se u Italiji i Francuskoj također proizvode na taj način. Današnji način stvaranja apsolutnog jasmina je ekstrakcija otapalom na bazi naftnih sirovina. U tom procesu, jasmin cvijet umire odmah. Prema aromaterapeutima, ulje koje se na taj način ekstrahiraje inferioran je u aromi apsolutnoj vrijednosti.

Ulje sadrži više od sto komponenti, uključujući linalol, metilantranilat, indol, benzil alkohol, linalil acetat. Linalilna kiselina – ester – kategorija aromatičnih molekula koje čine eterična ulja. Većina estera ima antispazmatični, protuupalni učinak, a također smiruje i tonizira živčani sustav. Esteri – meke i sigurne komponente eteričnih ulja, ne iritiraju kožu.

Kako odabrati i čuvati ulje jasmina, što tražiti

Jasmine apsolutni ne može koštati nekoliko stotina rubalja, čak ni u volumenu od 2 ml. Istovremeno, visoka cijena ne jamči prirodnost proizvoda, njegov sastav se može provjeriti samo u laboratoriju.Prilikom odabira nafte, trebate obratiti pažnju na tvrtku, kako se ona predstavlja na Internetu, na recenzije drugih korisnika na tematske web stranice.

Zbog visoke cijene, pojavio se proizvod na tržištu – jasmin apsolutno razrijeđen u baznom ulju: 2%, 3%, 10%. Aromaterapeut Susan R. Banks predlaže da ga upotrijebi u kozmetičkim receptima, ali ne iu aromaterapiji s isparivačem i plamenikom. Na ruskom tržištu postoje i takvi prijedlozi, tako da u receptima navedenim u ovom članku možete koristiti takvo ulje jasmina.

Apsolutna od jasmina u koncentriranom obliku koristi se samo u aromaterapiji. Za kozmetičke svrhe, preporučljivo je razrijediti s baznim uljem, pa čak i tretirati razrijeđenu smjesu kao eterično ulje – koristiti slične razmjere. Apsoluti mogu zgušnjavati i postati tamniji tijekom vremena.

Mjere opreza i kontraindikacije kod korištenja jasminskog ulja

Jasmine ulje se ne može koristiti tijekom trudnoće, jer stimulira porođaj. Vjeruje se da jasmin uklanja laktaciju, smanjuje količinu mlijeka.

Koncentrirani miris jasmina podrazumijeva izuzetno nisku dozu.I prekomjeran utjecaj arome uzrokuje neugodne učinke: deflaciju pažnje, glavobolju, mučninu, sniženje krvnog tlaka.

Općenito smatra se sigurno ulje: nije fototoksično i ne povećava osjetljivost kože. Smatra se blago nadražujuće na koži, pa se aromaterapeutima savjetuje da izbjegavaju dodir apsolutne s mukoznim membranama očiju, nosa, ušiju i da se ne koriste ulja.

Upute za uporabu

Prije upotrebe potrebno je napraviti test za alergije, a ne sa 100% apsolutnim, ali s 10% -tnom otopinom u baznom ulju: 1 kap apsolutnog razrijeđenog u 10 kapi jojobe ulja.

Zatim razblažite 1 kap mješavine dobivene u 1 žličicu baznog ulja (iste jojobe) i prenesite nekoliko kapi iz žlice s pamučnim jastučićem na unutrašnjost podlaktice ili gležnja. Ako tijekom 24-48 sati nije došlo do alergijske reakcije, može se koristiti ulje. Ali važno je pratiti koncentraciju, tretirati 10% mješavinu apsolutnog i ulja kao 100% eteričnog ulja.

Korištenje ulja jasmina u medicini

U 2008. profesor na Sveučilištu Tel Aviv, Eliezer Flescher, objavio je studiju antikancerogenog djelovanja metil jasmonata, osnovnog spoja od jasminskog cvijeća.Jasmonat je zaštitni hormon biljke, na sličan način manifestira se u ljudskom tijelu, naime, bori se protiv stanica raka bez utjecaja na one zdravlje.

Važno je napomenuti da se jasmonate dugo i učinkovito koristi u kozmetici i poljoprivredi, poznato je da nije toksično, pa se znanstvenici nadaju da će ubrzati proces stvaranja lijekova koji će biti dostupni pacijentima. Dakle, nastavlja se istraživanje komponenata apsolutnog jasmina, no aromaterapeuti i doktori tradicionalne medicine su stekli iskustvo korištenja jasminskog ulja za liječenje bolesti i poremećaja.

Apsolutni jasmin utječe na fiziologiju i psiho-emocionalnu sferu

Apsolutni jasmin ima sljedeća svojstva:

 • ubija bakterije, parazite;
 • podržava imunološki sustav;
 • smanjuje grčeve, ublažava bol;
 • oslobađa nervozno uzbuđenje;
 • radi kao antidepresiv;
 • potiče menstruaciju i porođaj;
 • povećava seksualnu aktivnost;
 • omekšava kožu, liječi oštećenja.

Miris jasmina s depresijom, apatijom, emocionalnom iscrpljenosti

Istraživanje, objavljeno u peer-reviewed međunarodnom časopisu Natural Product Communications, pokazalo je da masaža s jasminskim uljem kroz 8 tjedana značajno poboljšava raspoloženje sudionika studije i njihovu osobnu procjenu stanja.

U usporedbi s placebom, ulje jasmina značajno je povećala brzinu disanja, zasićenost kisikom u krvi i krvni tlak, što ukazuje da je autonomni živčani sustav bio uzbuđen. Istraživači su rekli da su se osjećali energičnijima i skupljali. Istraživači su zaključili da stimulativni učinak jasminskog ulja sugerira uporabu depresije da ublaži depresiju.

Jasmine se smiruje, a um jasno, oštro, spreman riješiti probleme u stvarnom životu, uzima osobu od samoodrešivanja – postoji motivacija za djelovanje. Nestanak je apatija, lijenost su svi znakovi emocionalne iscrpljenosti.

Aroma smanjuje strah; To je korisno za povećanje samopouzdanja i poraz pessimizma. Niti jedno drugo ulje ne može toliko promijeniti naše raspoloženje.

Suzanne Fisher-Rizzi, aromaterapeutkinja

//susanne-fischer-rizzi.de/173

Mješavina reljefiranja:

 • 3 kapi apsolutnog jasmina;
 • 2 kapi eteričnog ulja lavande;
 • 2 kapljice tamnog eteričnog ulja.

Dodajte uljnu smjesu u difuzor.

Masaža protiv stresa:

 • 1 kap apsolutnog jasmina;
 • 1 kapljica eteričnog ulja lavande;
 • 1 kapljika eteričnog ulja;
 • 1 tbsp. l. jojoba ulje

Jasmine Apsolutno za glavobolju

Komponente ulja jasmina oslobađaju simptome poput napetosti glavobolje i tinitusa. Terapeut Ruth von Braunschweig preporučuje ovaj recept za glavobolje:

 • 6 kapi eteričnog ulja grejpa;
 • 1 kapljica eteričnog ulja bosiljka;
 • 1 kap 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 10 ml baznog biljnog ulja.

Smjesa se može spremiti u spremnik s valjkom. Utrljajte čelo i hramove s malom količinom.

Masaža glave:

 • 5 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • ½ tsp. bademovo ulje.

Tinnitus Recept:

 • 3 kapi petitgrain eteričnog ulja;
 • 1 kap apsolutnog jasmina;
 • 1 kapljica esencijalnog ulja pupoljaka;
 • 5 kapi apsolutnih graha tanki;
 • 30 ml baznog biljnog ulja.

Nanesite mješavinu nekoliko puta na dan na području mastoidnog procesa – na kost lubanje za režanj uha.

Jasenovo ulje za bolove i grčeve

Linalol – terpenski alkohol u sastavu jasminskog ulja – ima antispazmatsko i protuupalno svojstvo. Kada se bolovi u mišićima, s grčevima u abdomenu, koriste sa mješavinom jasminskog ulja kao trljanje, toplih obloga i kupki.

Recept za ublažavanje boli:

 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 tsp.bazno ulje, kao što je jojoba ili badem.

Oljajte meke kretnje u mišiće i tetive.

Recept za topli komprimiranje:

 • 200 ml temperature tijela vode;
 • 6-8 kapi 10% apsolutne smjese jasmina.

Potopite čistu pamučnu tkaninu u vodu s dodanim uljem, poželjno je da je veličina tkanine dovoljna da apsorbira cijelu smjesu. Nanesite na bolna područja tijela 1-2 sata.

Jasmine ulje za bolesti disanja, curenje nosa i kašalj

Anti-upalni svojstva jasmina, naravno, utjecati na bolesti dišnog sustava, ali obično zbog visoke cijene korištenja drugih eteričnih ulja, koji su također suočavanja sa simptomima otežano disanje, začepljenje nosa, kašalj opsesivno.

Standardna aromaterapija kroz udisanje mirisa spreja kroz Aromadiffusors, dodajući da kadi – pomaže olakšati disanje tijekom hladne i kašalj. Miris jasmina ima iskrivljujuća svojstva ustajalom ispljuvkom, wheezingom.

Opcije za respiratorne aromaterapije:

 • 1-2 kapi jasmina apsolutno u aroma svjetiljki ili difuzoru.
 • 2-3 kapi 10% mješavine jasmina apsolutnog za kupku, ako simptomi nemaju visoku temperaturu i osoba može uzeti aromu

Ako tjelesna temperatura ne prelazi 37 stupnjeva, možete napraviti vruće udisanje kako biste olakšali opstrukciju gornjeg dišnog trakta. Aromaterapeut Patricia Davis savjetuje da započinje s inhaliranjem od 30 sekundi, ako to učinite po prvi put, a zatim u nekoliko faza dovede do jedne minute, a zatim do 3-5 minuta. Udahnite vruću pare preko zdjelice kipuće vode, prekrivene ručnikom ili koristite električne uređaje za udisanje. Za vruće udisanje, potrebno je 1 kap 10% apsolutne smjese jasmina.

Jasmin za gastrointestinalni trakt

Komponente ulja jasmina oslobađaju nadutost, zatvor i druge probavne poremećaje. Istraživanja komponenti jasmina pokazala su potencijalni anti-ulcerni učinak, što znanstvenici pripisuju antioksidativnim svojstvima.

Recept za normalizaciju probave:

 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 ml sezamovog ulja.

Masirajte trbuh u smjeru kazaljke sata i nježno u projiciranju trbuha.

Mješavina ulja protiv bolova u trbuhu s živčanim preopterećenjem:

 • 6 kapi eteričnog ulja mandarina;
 • 1 kapa eteričnog ulja ruže;
 • 1 kap apsolutnog jasmina;
 • 2 kapi eteričnog ulja iz karanbe;
 • 3 kapi eteričnog ulja đumbira;
 • 50 ml osnovnog biljnog ulja.

Masirajte trbuh u smjeru kazaljke na satu s laganim pokretima.

Jasenovo ulje u ginekologiji

Pomaže kod menstrualnog bola, ublažava grčeve u dismenoreju. Ima mjesečnu akciju, poboljšava menstrualni ciklus, smanjuje PMS manifestacije – mučninu, umor, emocionalnost.

Recept za povećanu menstruaciju:

 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 ml (33 kapi) sezamovog ulja.

Masaža donjeg trbuha tijekom PMS, na početku menstruacije.

Trljanje trbuha s mješavinom ulja jasmina ublažava grčeve

Mješavina za ublažavanje menstruacijske boli:

 • 2 kapi eteričnog ulja grejpa;
 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 2 kapi eteričnog ulja klarnog kadulje;
 • 5 kapi eteričnog ulja od sandalovine;
 • 50 ml biljnog ulja.

Koristite za masiranje trbuha i donjeg dijela leđa.

Potiče rad, ubrzava porođaj, smanjuje bol. Aroma pomaže da se odupre postpartum depresiji, ali zapamtite da jasmina smanjuje laktaciju.

Masaža za lakše dostave:

 • 4 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 2 ml (67 kapi ili nešto manje od ½ žličice) jojobe ulja.

Utrljati u donjem dijelu leđa ili abdomenu tjedan dana prije rođenja, ali ne ranije, i izravno u procesu isporuke. Potrebno je uzeti u obzir teški miris jasmina, možda će žena koja je u poslu biti vruća.Jasmine vam omogućuje brzo izvući potonje.

Olakšava stanja tijekom menopauze, regulira promjene raspoloženja, depresiju zbog antidepresivnih svojstava. Utječe na hormonske i vegetativne sustave – olakšava plimu i noćno znojenje. Koristi se kao aromaterapija i udišite miris, popiti se na kupanje, obaviti masažu.

Aroma masaža za ublažavanje simptoma menopauze:

 • 2 kapi eteričnog ulja geranija od ruža;
 • 4 kapi eteričnog ulja lavande;
 • 1 kap 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 kapa eteričnog ulja ruže;
 • 1 tsp. večernje jaglacno ulje;
 • 5 tsp. bademovo ulje.

Masaža leđa, ruku i abdomen s ovom mješavinom ulja.

Apsolutno za muško zdravlje i seks

Enciklopedija Aromaterapija od A do Z spominje Patricia Davis da ulje jasmina djeluje i na bolesti muškog genitalija, posebice u proširenju prostate. Komponente jasmina apsolutno utječu na reprodukciju – povećavaju broj spermija, utječu na proizvodnju muških i ženskih hormona – testosterona i estrogena.

Za terapijske učinke na zdravlje muškaraca koriste se osnovni receptivi za masažu tijela, struk, trbuh, bedra i inhaliranje arome.

Jasmin, uklanjanje mentalnih isječaka i emocionalni stres, budi seksualnu želju i seksualnu aktivnost. Jasmine se zove kralj noći, au Hindu američki, Kama strijela za luk je izrađena od jasmina latica.

Bazna afrodizijačka mješavina:

 • 8 kapi eteričnog ulja od sandalovine:
 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina.

Mješavina tih dvaju ulja može se dodati baznim uljima za masažu, aromu kupke.

Mješavina ulja koja povećavaju seksualnu privlačnost:

 • 5 kapi eteričnog ulja od sandalovine;
 • 5 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 kapljica eteričnog ulja pimenta;
 • 4 kapi eteričnog ulja ruže;
 • 2 kapi eteričnog ulja neroli ili 3 kapi ylang-ylang eteričnog ulja;
 • 2 kapi Neroli eteričnog ulja;
 • 1 kapljica esencijalnog ulja vetivert.

Za aromu kupke: Dodajte 3-4 kapi smjese u kupelj tople vode.

Za stimulativnu masažu: dodajte 6 kapi smjese na 10 ml baznog ulja (jojoba, badem, kokos).

Jasenovo ulje u kozmetici

Aromaterapeut liječi ulje jasmina u njezi kože i tijela s velikim poštovanjem. Osobito se smatra korisnim za upaljenu, suhu i osjetljivu kožu. Jasmine apsolutni vraća elastičnost, metaboličku ravnotežu u stanicama epidermisa, koristi se na mjestima strija i ožiljaka.

Jasenovo ulje za lice

Jasmine ima blagotvoran učinak na kožu bilo koje vrste. Obogatite krema za lice s 1-2 kapi jasminskog ulja i redovito ga upotrijebite za poboljšanje teksture kože, olakšavanje boja, hidratiziranje i smanjenje ožiljaka.

Recept za kožu bilo koje vrste: 1-2 kapi od 10% apsolutne smjese jasmina dodati dio kozmetičkog proizvoda jednako 1 čajnu žlicu.

Mješavine ulja iz jasmina se preporučuju da se nanose na lagano vlažnu kožu lica.

Serum za lice:

 • 60 ml (4 žlice) od baznog ulja;
 • 15 kapi 10% apsolutne smjese jasmina.

Dobro promiješajte u bocu tamnog stakla. Nanesite na lice nakon toniranja, prije kreme.

Lice za pranje:

 • 240 ml blagog kastiljskog sapuna;
 • 240 ml destilirane vode;
 • 1 tbsp. l. bademovo ulje;
 • 10 kapi eteričnog ulja geranija;
 • 20 kapi 10% apsolutne smjese jasmina.

Beat sve sastojke zajedno i staviti u sapun dispenser.

Masna mješavina za masnu i kombiniranu kožu:

 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 ml maslinovog ulja.

Nanesite na T-zonu kako biste uravnotežili sekreciju sebuma.

Noćna maska ​​za suhu kožu:

 • 10 ml bademovog ulja;
 • 10 ml ulja kajsa od marelica;
 • 5 ml ulja grožđa;
 • 5 ml ulja avokada;
 • 5 ml ulja noćurka;
 • 5 ml ulja jojobe;
 • 3 ml ulja pšeničnog klica;
 • 5 kapi eteričnog ulja od mrkve;
 • 5 kapi eteričnog ulja od sandalovine;
 • 5 kapi 10% apsolutne smjese jasmina.

Umiješajte ulje u tamnoj boji stakla, inzistirajte na 3 dana. Nanesite 2-3 kapi na lagano vlažnu kožu ujutro i navečer.

Maska za suhu, blijedu kožu:

 • šačica proklija zrna pšenice;
 • 1 tsp. jojoba ulje;
 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 2 kapljice eteričnog ulja od sandalovine.

Sjemenke pšeničnih pšeničnih pšenica mljevene do žbuke i dodajte ulje. Nanesite masku na licu i vrat 15 minuta, isperite toplom vodom. Nanesite 2 puta tjedno. Tečaj – 10 postupaka.

Jasmine apsolutna bora: Nanesite 1 kap 10% apsolutne smjese jasmina izravno na bore lica i dekoltea ispred krema za hidrataciju.

Jasmine ulje za kožu s aknama

Antiseptička svojstva ulja jasmina pomažu u smanjenju upale i akni.

Recept mješavina za masnu i problematičnu kožu:

 • 5 ml ulja lješnjaka;
 • 5 ml ulja jojobe;
 • 5 ml ulja grožđa;
 • 3 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 kapa eteričnog ulja cayapute;
 • 1 kapljica eteričnog ulja od bergamota ili limuna.

Umiješajte ulja, nanesite 2-3 kapi na čistu kožu, prije no što se lice moţe natapati toplinskom vodom.

Protiv kožnih bolesti i nesavršenosti

Jasmine liječi ozljede i rezove, iritacije kao što su ekcemi, dermatitis, posvjetljuju akne, pigmentne mrlje, freckles.

Recept nepravilnosti na licu:

 • 1 kap apsolutnog jasmina;
 • 10 kapi jojobe ulja.

To je osnovna 10% apsolutna smjesa jasmina, od kojih jedna kapa se raspodjeljuje između prstiju, primijenjenih na post-acne, freckles, ožiljke, crvenilo. Ili dodajte jednokratni dio kozmetičkog proizvoda.

Jasmine kosa apsolutna

Obogaćivanje proizvoda za kosu i masaža s uljem jasmina blagotvorno utječu na kosu i vlasište. Aromatično ribanje s uljem jasmina čini kosu glatkom i sjajnom.

Maska za sjaj bilo koje vrste kose:

 • 10 kapi od 10% odmašuju apsolutni jasmin;
 • 50 ml maslinovog ulja.

Nanesite smjesu 15-20 minuta. Isprati šamponom.

Maska za meku kosu (nije preporučljivo za blonde zbog kakao):

 • 1 tbsp. l. kakao prah;
 • 3 tbsp. l. maslinovo ulje;
 • 5-7 kapi od 10% apsolutnog od jasmina.

Pomiješajte sastojke ravnomjerno na kosu, češalj kroz češalj.Tada su omotali glavu filmom i ručnikom, držite masku za 1,5-2 sata. Isprati šamponom i puno vode nekoliko puta.

Aromatheraysyvanie s uljem jasmina daje sjaj i elastičnost kose

Maska za obnovu oštećene kose:

 • 1 tbsp. l. želatina;
 • ½ tsp. jabučni ocat;
 • 2-3 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 2 kapljice eteričnog ulja kadulje.

Želatina otopljena u 70 ml vode inzistirala je oko 40 minuta. Zatim dodajte preostale sastojke i temeljito promiješajte. Nanesite smjesu na kosu 30 minuta.

Obogaćivanje šampona i balzam kose: 1 kap 10% apsolutne mješavine jasmina dodaje se jednoj vrsti kozmetičke.

Masaža s apsolutnim jasminom

Jasmine u masažnim smjesama utječu na površinu kože, unutarnje organe i živčani sustav. Kombinirajući jasmin s drugim uljima, postižu različite terapeutske ciljeve. Jedna ili dvije kapi od 10% apsolutne smjese jasmina obogaćuju losione, kreme i ulja za masažu.

Osnovna mješavina za masažu:

 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 10 ml transportnog biljnog ulja.

Aroma masaža za opuštanje:

 • 2 kapi petitgrain eteričnog ulja;
 • 2 kapi od 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 3 kapljice eteričnog ulja mirta;
 • 4 kapi eteričnog ulja vanilije;
 • 50 ml biljnog baznog ulja.

Trbuh trbuha i solarni pleksus.

Masaža s jasminskim uljem hrani kožu i izglađuje strijama

Mješavina za stimuliranje masaže:

 • 4 kapi eteričnog ulja mandarina;
 • 3 kapi eteričnog ulja Litsey Cubeb;
 • 1 kap apsolutnog jasmina;
 • 2 kapi eteričnog ulja đumbira;
 • 2 kapljice eteričnog ulja crnog papra;
 • 3 kapi eteričnog ulja kardamom;
 • 3 kapi etanološke uljane tonke;
 • 1 kapa eteričnog ulja cassia;
 • 100 ml biljnog baznog ulja.

Masirajući leđa, trapezu, ramena, udove, noge.

Jasmine ulje za gubitak težine i protiv strija

Oživljava procese u stanicama kože, zbog čega krv i neophodne tvari bolje pridonose, koža postaje vlažna i elastična. Iste komponente od jasmina smanjuju strijama. Strijele se masiraju s osnovnom masažnom smjesom, ulje jasmina dodaje se pilingu, kremi za tijelo, u recepture s komplementarnim uljima (vidi dolje).

Piling tijela s slanutkom:

 • ¼ šalice zobene kaše;
 • 2 tsp. drobljeni sušeni narančasti kora;
 • ¼ šalice brašna od slanutka (slanutak – grahorice);
 • 8 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 2 tsp.žlice slatkog bademovog ulja.

Umiješajte dok ne postane homogena, a smjesa će postati prilično suha i ne vodena. Nanesite na tijelo mekanim ručnikom ili masažnom rukavicom.

Jasmine aromaterapija

Terapija s aromom javlja se tijekom inhalacije, masaže, kupanja. Uz činjenicu da je jasmina antidepresiv, pomaže zaspati i tretira nesanicu. Američki istraživač, dr. Bryan Raudenbush i njegovi kolege sa Sveučilišta u Zapadnoj Virginiji, zaključili su da ljudi koji spavaju u sobi s okusom jasmina manje su vjerojatno da će se okrenuti i spavati bolje. Nakon sna u sobi s mirisom jasmina, sudionici studije korigirali su testove brže i brže, a tijekom dana su se osjećali veselijima.

Za uljni plamenik s plamenikom – 1 kap jasmina apsolutno.

Masaža za neurozu i nesanicu:

 • 3 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 2 kapi eteričnog ulja ylang-ylang;
 • 2 kapi eteričnog ulja od sandalovine alba;
 • 15 ml baznog biljnog ulja.

Masirajte zglobove, prsa, vrat, ruke, viski.

Mješavina balansiranja raspoloženja:

 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 8 kapi eteričnog ulja od bergamota;
 • 4 kapi kadulje eteričnog ulja.

2-3 kapi ove smjese može se koristiti u aromatskom raspršivaču ili dodati u 1 tsp. baznog biljnog ulja i trljati ruke s pokretima za masažu.

Jasmin za kupaonicu, kupke, saune

Aromaterapija koja koristi vruću vodu i paru utječe na tijelo u kompleksu. Kroz miris jasmina ima blagotvoran učinak na psiho-emocionalno stanje, komponente ulja poboljšavaju stanje kože.

Recept soli soli u kupki №1:

 • 3 šalice magnezijevog sulfata;
 • 15-20 kapi 10% apsolutne smjese jasmina.

Pomiješajte sastojke u staklenku, dodajte ¼ šalice mješavine u vruću kupku.

Recept br. 2:

 • 2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 kapljica eteričnog ulja geranija;
 • 1 kapljika eteričnog ulja;
 • 2 kapi narančastog eteričnog ulja;
 • 1 tbsp. l. maslinovo ulje;
 • ½ šalice magnezij sulfata.

Sastojci su dobro izmiješani i dodani kupelji koja je napunjena vodom.

Aroma kupka recept:

 • 1 kap 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 1 kapljica eteričnog ulja od sandalovine;
 • 2 kapi narančastog eteričnog ulja;
 • 1 tbsp. l. emulgator koji se može izabrati iz soli, meda, hidrofilnog ulja.

Pomiješajte ulja u zasebnom spremniku, zatim dodajte emulzifikatoru i sipajte pod vodom.

Osnovna smjesa za grubu kožu stopala:

 • 6 kapi eteričnog ulja vapna;
 • 3 kapljice eteričnog ulja mirta;
 • 2 kapi eteričnih ulja;
 • 3 kapi benzojeva eteričnog ulja;
 • 1 kap apsolutnog jasmina;
 • 200 grama morske soli.

Aromatizirajte sol mješavinom ulja, upotrijebite u stopalima.

Video: aromaterapeut Alexandra Kozhevnikova govori o svojstvima jasminskog ulja

Čarobna svojstva jasminskog ulja

Smatra se da miris jantara ima bioenergetska svojstva. Utječe na srčanu čakru i kundalini energiju koja se skriva pri dnu tijela.

Aroma za meditaciju, rađanje mira i znanje o višoj stvarnosti. Vraća debljinu aure, vraćajući vjeru u vlastitu snagu i osjeća se kao mala svijetla točka u Svemiru čiji je život vrijedan samo zato što je to Život.

Svetlana Mirgorodskaya

Autor knjige "Aromalogija, Quantum Satis"

Kombinirajući ulje jasmina s ostalim eteričnim uljima

Jasmine se kombinira s takvim esencijalnim uljima: narančasta, bergamota, smilja, guaiac stablo, tamjan, mandarin, matičnjak, neroli, palmaroza ulje, pelargonium, ruža, palisander, sandalwood.

Korisni savjeti o ulju jasmina

Jasmine ulje koristi se za aromatizaciju prostora i automobila: 5-6 kapi 10% mješavine apsolutnog jasmina dodaje se afu aromu automobila.

Sprej za spavanje za apartman "Probudi se, proljeće":

 • 30 kapi 10% apsolutne smjese jasmina;
 • 30 kapi 10% eteričnog ulja neroli;
 • 20 kapi narančastog eteričnog ulja;
 • 10 kapi ylang-ylang eteričnog ulja;
 • 10 kapi ekstrakta vanilije;
 • 250 ml lavande hidrolata.

Sastojci se miješaju u spremniku s prskalicom.

Vrste kontejnera i raspršivanje kako bi okusili kuću

Aromatizacija posteljine: stavite 5-6 suhih naprtnjača uz rubove i usred kapljice ulja, razvijte salvete i stavite ih na plahte. Ostavite nekoliko dana. Miris platna ostaje oko tjedan dana, ugodan i nenametljiv.

Čajevi fortifikacije:

 • 200 ml suhog čaja;
 • 1-2 kapi 10% apsolutne smjese jasmina.

U tijesnoj posudi, pomiješajte lišće s suhim čajem s uljem, tresti, plutajte 2-3 dana.

Jasmine Oil Reviews

Fasciniran apsolutnim jasminom! Bojala se da joj se to ne bi svidjelo, ali jednostavno je osvojila! U mojem nosu ima tako svijetlu mošusnu notu. Htio sam napraviti parfeme, ali mislim da ću ih sada upotrijebiti kao monodukcije. Krećite se oko arome.I moj suprug je tako postupao! Mmm! Medeni mjesec.

viola

I ja volim grandiflorum više, to je tako senzualno, čak ni toliko cvjetni … Ali to mora biti razrijeđen barem 5 puta, nerazrijeđen općenito teško vidjeti. Sambac – više piercing, vrtoglavica, više poput mirisa cvijeća.

AromaGuru

Volim sambac (i većinu korisnika), to je više nježan, slađi od toga … i miris je "čistiji".

Kotja-bergamota

Jasmine apsolutni ima vjerne sljedbenike među aromaterapeutima i korisnicima, unatoč visokim troškovima. Ljekovita svojstva jasmina potvrđuju znanstvena istraživanja i pozitivno iskustvo autora knjiga i članaka o aromaterapiji.

Pogledajte videozapis: Goran Karan i Jelena Rozga – Ti me uzbuđuješ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: