Epilacija zauvijek: vrsta, koja je najučinkovitija

Je li epilacija zauvijek stvarna?

Sve više, u našem vremenu, saloni za uljepšavanje nude usluge uklanjanja dlačica koje će zauvijek ukloniti neželjenu vegetaciju. Ali zar ne? Postoje li takvi učinkoviti postupci? Uostalom, trošak uklanjanja dlačica je prilično visok i prije odlaska u kozmetičku kliniku trebate razumjeti učinkovitost odabrane metode.

Epilacija zauvijek – koliko je to moguće?

Slušajući sve vrste kozmetičkih klinika za oglašavanje, lako možete vjerovati da uklanjanje dlačica zauvijek – ovo je sasvim mogući postupak. Ali nažalost, sve je upravo suprotno. Čak i nakon završetka cijelog tijeka visoko učinkovitog hardverskog postupka, ne može biti siguran sto posto da dlačice neće nastaviti rast u vremenu. Razlog tome su različite organske reakcije koje se odvijaju u ljudskom tijelu, što može biti poticaj za nastavak rasta. Osim uzimanja određenih lijekova, prisutnost određenih patologija aktivira folikule dlake.

Prije hardverskog postupka za uklanjanje dlaka, kozmetičar će sigurno reći za koliko dugo, eventualno uklanjanje dlaka, a što ovisi o ovome faktoru.Ako kabina uvjereni da nakon nikad neće pojaviti tijek uklanjanje dlaka aparata vegetacije, to ukazuje na nedostatak profesionalizma ili nepoštenja čarobnjaka.

Vrste hardvera uklanjanje dlaka

Do danas, među brojnim metodama koje pruža, dodjeljuje i potražnja su samo neke: laser, lasersko uklanjanje dlaka, elektrolizom i ELOS-epilacije. Ovi postupci su vrlo učinkoviti i pomažu zaboraviti na neželjenu vegetaciju dugo, ali zauvijek?

Lasersko uklanjanje dlaka

Osnovna tehnika koja obećava trajno uklanjanje dlačica. S uvođenjem ovog postupka, kozmetičara, vrlo često je rekao da je nakon određenog broja sjednice, klijent će zaboraviti na vegetaciju na tijelu trajno. No, nakon nekoliko godina, zahvaljujući istraživanja u tom smjeru, to je dokazano da je snaga lasera da biste dobili osloboditi od problema s neželjenih dlačica do maksimalno 5 godina.

Princip laserske operacije je jednostavan: kad je sjednica usmjerena svjetlosna zraka točka utječe na bojanje kose pigmenta (melanina), pri čemu koža ostaje netaknuta. Pod djelovanjem toplinske energije koja hvata melanin, folikul dlake je uništen.Bol tijekom liječenja je opipljiv ovisno o pragu boli i varira od blagog trnjenja do teške boli.

Lasersko odstranjivanje dlačica izvodi se na uređajima različitih tipova:

 • aleksandrit;
 • rubin;
 • neodimij;
 • Diode.

Prilikom odabira tehnike, važno je uzeti u obzir da se aleksandriti i rubinski laser koriste na tamnoj kosi i poštenoj koži, a neodimijski i diodni laser koristi se na tamnosmeđi. Što se tiče svijetle ili sive kose, laser nije učinkovit.

Tijek epilacije, u pravilu, iznosi 7-10 sesija, interval između kojih se povećava svaki put i varira od 4 do 6 tjedana. To jest, salon će morati posjetiti oko 1 godinu. Nakon toga, rast kose može prestati nekoliko godina, ili je vjerojatnije da će rasti, ali samo rjeđe i sporije.

Fotoepilacija

Ova je tehnika razvijena na temelju lasera, samo je područje pokriveno uređajem u jednom bljesku povećano. Ovdje nije usmjerena zraka koja radi, već svjetlosna zraka, zbog čega se brzina postupka povećava nekoliko puta, što je vrlo pogodno za obradu velikih površina. Pod utjecajem topline, koja akumulira melanin, folikul umre.

Tijekom postupka, kozmetičar će sigurno primijeniti gel-vodič na kožu, koji također ublažava bol, pa se uklanjanje odvija bez neugodnih boli.

Identitet paralelan laserskom postupku:

 • neučinkovitost na svjetlu kosu;
 • minimalni tečaj – 7 sjednica;
 • trajanje učinka 2-5 godina.

Sudeći po svim karakteristikama, naslov "uklanjanja dlačica zauvijek" fotoepilacijski postupak se ne dodjeljuje.

elektroliza

Tijekom postupka, tanka igla od zlata, srebra ili medicinske legure umetnuta je u folikul dlake, a kroz nju se prenosi nizak električni puls, zahvaljujući kojem dolazi "vezanje" posude žarulje kose.

Danas postoje 4 tipa elektrolize:

 • Galvanizer;
 • termoliza;
 • upijajuća termoliza;
 • uklopiti.

Razlika između tih metoda je različita opskrba strujom, a time i snagom djelovanja. Da bi se postigao željeni rezultat, jedna sesija neće biti dovoljna i trajati će 10-12 mjeseci.

Važno je znati da je postupak vrlo bolan i da ga može izvršiti samo kvalificirani tehničar. No, istodobno pokazuje vrlo dobre rezultate čak iu borbi protiv dubokih folikula dlake.

ELOS-epilaciju

ELOS tehnologija uključuje istodobno korištenje svjetla i struje koja utječe samo na osovinu za kosu. Pod takvim snažnim učinkom, folikul potpuno umre.

Tehnika se odnosi na jedan od najnovijih, za razliku od prethodnika, raspon djelovanja ELOS-a odnosi se na kosu bilo koje boje i tipa. Ali ovdje, da biste dobili učinak, morate završiti cijeli tečaj (do 10 sesija). U tom slučaju, interval između postupaka ne smije biti kraći od četiri tjedna.

Epilacija s ovom metodom također ne uklanja neželjenu kosu zauvijek, jer to ne bi voljelo. Dugo je ovo uvjerljivije obećanje.

To dovodi do zaključka da će trebati mnogo financijskih ulaganja kako bi se prolazio kroz bilo koji od hardverskih postupaka, posebno ako postoji velika površina za obradu (na primjer, noge ili ruke). Istodobno, nitko neće jamčiti da kosa neće nastaviti rast, a što je najvažnije, kako će se to dogoditi, jer je tijelo nepredvidljivo.

Epilacija kod kuće

Što se tiče depilacije kod kuće, najučinkovitije i najpopularnije su 2 međusobno slične metode: šokiranje (uz pomoć šećerne paste) i depiliranje voska. Bit metoda je uklanjanje dlačica iz korijena, ali bez oštećenja folikula.

Trajanje učinka nakon postupka je oko 3-4 tjedna. Bolno, ali tolerantno, i tijekom vremena, dermis se navikne na manipulacije, a bol se ne može primijetiti do te mjere. Određeni plus je taj da se postupak može provesti u bilo kojem, čak i najosjetljivijim područjima. Metode proračuna, u usporedbi s hardverom, također su vrlo zadivljujuće.

Često možete čuti informacije da redovito obavljanje tih postupaka, za nekoliko godina, kosa više neće rasti. Ali nažalost, nije. Tanji, lakši i rjeđi – to je da, s obzirom na činjenicu da postoji konstantna ozljeda folikula dlake.

Dakle, koja je najučinkovitija epilacija? Naravno – elektroliza se smatra iako je najgutnija, ali najučinkovitija metoda. Čak i najnovije tehnologije su lišene nekih nedostataka, ali u smislu trajanja učinka oni su mnogo lošiji od stare i vrste metode. Sve je u djelovanju struje izravno na folikule, bez opstrukcije, a ne kroz kožu, kao kod upotrebe drugih tehnika.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: