Je li moguće napraviti elektrolizu: tijekom trudnoće, dojenja ili menstruacije

Je li moguće napraviti elektrolizu: tijekom trudnoće, dojenja ili menstruacije

Potraga za djelotvornom metodom uklanjanja neželjenih dlačica uzrokuje podvrgavanje ženama različitim postupcima, ali često nitko od njih ne jamči 100% uklanjanje dlaka, bez ponovnog pojavljivanja.

Ipak, elektroliza je najbliža ovom cilju, a još uvijek postoje sporovi o mogućnosti njegove uporabe tijekom trudnoće, tijekom laktacije i menstruacije. Pogledajmo pažljiviju ovu temu.

Bit postupka

Ako ste barem jednom bili zainteresirani za problem uklanjanja dlaka, trebali biste znati što je folikul (mjesto rasta kose) i koja uloga igra u ponovnom pojavljivanju vegetacije na vašem tijelu.

Mnogo je načina da ga utječete kako biste potpuno uništili i spriječili rast kose, au slučaju elektrolize takvih Učinak se vrši pomoću obične električne struje.

Kako je postupak?

Prije svega treba napomenuti da je apsolutno sigurna i sastoji se od utjecaja električne energije na zonu rasta kose.

Znate li? Tijekom postupka, svaka kosa je uništena: siva, tvrda, pahuljica ili svjetlost, s kojom se, primjerice, lasersko uklanjanje dlačica ili foto-epilacija ne mogu nositi.

Da biste to učinili, stručnjak umetne tanku elektrodu izravno u folikul dlake, a zatim šalje slabu struju. Takva električna napunjenost nema dovoljnu čvrstoću, ali u isto vrijeme formira dovoljno visoku temperaturu u donjem dijelu folikula koji ga topi. Redovita elektroepilacija će se riješiti 100% kose.

Takva epilacija je primjenjiva na bilo kojem dijelu tijela, bilo lice ili noge. Jedina iznimka su aksilarne šupljinešto je objašnjeno velikim brojem limfnih čvorova u ovom području.

Optimalna duljina kose za uklanjanje dlaka je 4-6 mm, ali ne više. Također, prije postupka, morate osigurati da nema urušenih vlasi.

Ovo je zanimljivo! Metoda uništavanja folikula dlake uz pomoć električne struje prvi put je testirala oftalmolog iz Amerike 1875. godine, koja mu je pomogla riješiti urušene trepavice.

Pogledajte iskustvo elektrolize u ovom videozapisu.

Je li moguće napraviti elektroepilaciju

Unatoč velikom popularnosti elektrolize, ne mogu ga sve žene spremne, jer, kao u svakom drugom slučaju,Postoji niz kontraindikacija, među kojima nije posljednje mjesto razdoblje trudnoće, laktacija, kao i razdoblje menstruacije i liječenja određenih bolesti (na primjer, postupak je kontraindiciran kod mioma maternice i mastopatije). Mi ćemo razumjeti značajke svakog pojedinačnog slučaja.

dojenje

Teoretski, dojenje ne može postati prepreka u korištenju elektrolize, ali treba imati na umu da je to vrlo bolna procedura i ako imate niski prag boli, morat ćete koristiti lijekove protiv bolova.

Najčešće korišteni Kemikalije se mogu osloboditi u mlijeku., a s njim i djetetu, pa je bolje da ih se ne koristite.

Osim toga, elektroliza za dojenje vjerojatno će vam dati kratak vremenski period osjećaj glatke kože, jer nakon što prestanete hraniti bebu, hormoni će se ponovno promijeniti i svi će vam napori biti uzaludni. To jest, hormonalna promjena tijela svejedno opet aktivira rast dlake.

U trudnoći

Često su žene zainteresirane za pitanje: "Je li moguće da trudnice rade elektrolizu?".

Takav poseban uvjet ženskog tijela uključen je u popis kontraindikacija za postupak koji, međutim, ne iznenađuje.

Trudnoća zahtijeva pažljivo liječenje vašeg tijela i nerođenog djeteta koje se upravo počelo formirati u maternici, a laserski, fotografski ili elektrolizi su stres, što može izazvati pobačaja ili komplikacije (nije važno ako podnosite ili koristite lijekove protiv bolova).

Međutim, neke žene govore o iskustvu uspješnog provođenja postupka u drugom tromjesečju, kada je fetus već dobro uspostavljen.

Bez obzira na to je li to istina ili nije, nemoguće je jednoznačno reći, dakle, kako bi se spriječili eventualni problemi, bolje je odgoditi elektrolizu, izbjegavajući je tijekom trudnoće.

S miominom uterusa

Utjecaj električne struje na žensko tijelo ne prolazi uvijek bez traga što je posebno vidljivo u prisutnosti određenih bolesti.

Na primjer, raširena elektroliza u području bikini je kontraindicirana u miomi maternice, iako, ako govorimo o uklanjanju nekoliko vlasi na licu ili na drugom mjestu, koje osim toga ne prati povećana bol, mnogi liječnici dopuštaju ovu mogućnost.

Stoga, prije donošenja konačne odluke, vrijedi konzultirajte s vašim liječnikom, jer svaki slučaj je individualan, a čini se da je postupak bezopasnosti može pogoršati vaš problem.

S mastopatijom

Mnogi stručnjaci su skloni vjerovati da se elektroliza općenito ne može koristiti kao metoda uklanjanja dlaka na prsima, jer može dovesti do mastopatije, iako nema konsenzusa o ovom pitanju.

Što se tiče slučajeva kada je bolest već u aktivnoj fazi, unatoč činjenici da se tijekom elektroepilacije učinak pojavljuje samo na dermis, takav postupak će i dalje biti potpuno kontraindiciran.

Važno! Mnoge hormonske bolesti mogu izazvati mastopatiju, a pojava kose na prsima (u žena) razlog je da se obratite mamacu na pregled.

Tijekom menstruacije

Izgled menstruacije je sasvim normalan fiziološki proces za žene, a mnogi od njih gotovo se ne vide nikakve promjene u njihovom tijelu. Međutim, oni su, tako da tijekom tog razdoblja trebali biste također voditi brigu o sebi.

Ali je li moguće učiniti elektrolizu tijekom menstruacije? Ovo pitanje često muče pošteni seks i najčešće dobivaju negativan odgovor na njega.

Činjenica je da je tijekom tog razdoblja osjetljivost posebno akutna, a ova metoda uklanjanja dlaka prilično je bolna.

Osim toga, ovih dana povećava vjerojatnost teške nadraženosti kože, osobito kada epiliranje u bikinijskom području (čak se mogu pojaviti sitne modrice).

Ako vas to ne zaustavi i spremni ste iskoristiti priliku, razgovarajte unaprijed s kozmetičarom i poduzmite odgovarajuću pripremu (barem koristite tampon).

Ovo je zanimljivo! Prvi uređaj za elektrolizu, koji je imao sposobnost računalne kontrole, ušao je na tržište Sjeverne Amerike u 1980-ima.

Je li moguće odrezati kosu između sesija?

Naravno, između sesija elektrolize, određeno vrijeme protekne, tijekom kojeg "spava" kosa u vrijeme prethodne sjednice počinje aktivno rasti.

Gotovo uvijek su prilično primjetni, s tim u vezi postavlja se pitanje metoda njihova uklanjanja. Naravno, to se može učiniti, ali hoćete li ga rezati ili koristiti bilo koji drugi način uklanjanja dlačica između sjednica elektrolize, a ovisi o željenom krajnjem rezultatu.

To jest, ako ste čvrsto odlučili riješiti se vegetacije jednom i za sve, onda ne biste trebali koristiti brijanje ili pokušati izvaditi sve dlačice s pincetama, jer u budućnosti će samo odgoditi učinak postupka, povećavajući njegovo trajanje.

Bilo koja metoda mehaničkog uklanjanja dlaka ili depilacije samo će ih jačati u budućnosti, dakle pomoću trimer za uredan frizura od regrown kose se smatra najprikladnija opcija riješiti problem u ovom slučaju.

Lasersko uklanjanje dlaka nakon elektrolize

Kombinacija ovih dvaju postupaka (elektroepilacija i lasersko uklanjanje dlaka) vrlo je uobičajena. Najčešće se to događa kada klijent ima tamnu kosu ili siva kosa, iako se lasersko uklanjanje dlaka često koristi nakon elektrolize kako bi se uklonile novo pojavljivanje vlasi.

Smatra se najučinkovitijom metodom i ima pozitivan učinak na učinkovitost daljnje borbe s kosom uz pomoć struje.

Druge kontraindikacije

Pored trudnoće, razdoblja dojenja, menstrualnih perioda i nekih od gore spomenutih bolesti (fibroida i mastopatija), postoji nekoliko kontraindikacija za korištenje opisane opcije uklanjanja dlaka.

Dakle, stručnjaci će odbiti elektrolizu za bolesti kože, dijabetes (prvu i drugu vrstu), arterijsku hipertenziju, infektivne bolesti u akutnoj fazi, varikozne vene, srčani pacemaker i mentalne poremećaje.

Osim toga, s obzirom da se danas upotrebljavaju jednokratne zlatne igle (takav plemeniti metal sprečava upadanje kose i upale folikula) sve više se koristi za izvođenje postupka, pojavljuje se još jedna značajna kontraindikacija: individualna osjetljivost na metalne legure, posebno zlata i nikla.

Kao što vidite, postoji više nego dovoljno upozorenja, ali postoje mnoge prednosti elektrolize, stoga, nakon što su izmjerili sve prednosti i nedostatke, svatko bi trebao odlučiti za sebe je li potreban takav postupak.

Pogledajte videozapis: Elektroliza vode

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: