Je li moguće fotoepilaciju: tijekom trudnoće, HB, menstruacije, proširenih vena, mioma, možete sunčati i brijati svoju kosu

Je li moguće napraviti fotoepilaciju: proučavamo nijanse

Neželjene dlake na tijelu – problem koji nije spreman tolerirati ne samo moderne žene, ali čak i jači spol (puta kad je gusto prekrivena crne kose grudi su znak muževnosti i izazvao oduševljenje među brojnim fanovima njegovog vlasnika, davno prošla).

Problem je u tome što je lako ukloniti kosu, ali se oni vrlo brzo pojavljuju. Ne čudi da su kozmetičari i poslovni ljudi širom svijeta zabrinuti za pronalaženje "čarobne pilule" koja će jednom i zauvijek riješiti ovaj problem.

Srećom, trenutna razina tehnologije omogućuje gotovo potpuno uklanjanje neželjenih dlačica, bez nanošenja štete za njihovo zdravlje. Jedna od ovih metoda je fotoepilacija. Međutim, općenito prihvaćena sigurnost ovog postupka ne znači potpunu odsutnost kontraindikacija, kao i mogućnost ignoriranja nekih pravila ponašanja prije i poslije manipulacije. O ovom i razgovoru.

Slijedom toga, odgovori na mnoga pitanja postaju očiti.

Je li moguće trudnoće?

Fotoepilacija tijekom trudnoće strogo je kontraindicirana. I ne slušajte "stručnjake" koji će vas uvjeriti na drugi način. Shvaćanje kako je štetni postupak za trudnice vrlo je jednostavan, ako se sjetite da se vitalni sustavi u fetusu formiraju postupno, a do određenog razdoblja budući mali čovjek ovisi o vanjskom utjecaju na majčin organizam puno više nego što možete zamisliti.

informacije! Poput laserskog uklanjanja dlaka, foto epilacija je uništavanje folikula dlake izloženosti toplinskoj energiji, što zauzvrat proizlazi iz transformacije svjetlosne energije koju emitira poseban uređaj. Razlika je u tome što laserska zraka djeluje na točki kose, a njegova duljina strogo je fiksirana.

Kod fotoepilacije, mi smo "tretirani" širokim rasponom svjetlosnih zraka, a ne jednoj kosi se zagrijava, ali cijelo područje kože. Ova tehnika, s jedne strane, omogućuje brzu obradu velikih površina, ali, s druge strane, nije tako bezopasna kao i laserski (iako potonji također ima kontraindikacije).

Tijekom sesije, koža se pregrijava, a ta se "viška" toplina širi na unutarnje organe, kao i na fetus. Ali ako zdrava odrasla osoba lako doživljava takvo pregrijavanje bez posljedica, budući da njeno tijelo ima sposobnost toplinske regulacije, a zatim za embrij koji nije formirao ovu imovinu, takav stres može biti katastrofalan. Konkretno, živčani sustav, mozak, krvožilni sustav i srce su pod velikim rizikom, au najgorem slučaju opasni pokus može dovesti do pobačaja.

A sada je pitanje: trebate li to? Je li tako važno riješiti ovaj drugi estetski problem neželjenih dlačica na "nov način", stavljajući u opasnost život i zdravlje vlastitog djeteta umjesto da se na starinski način naoružan brijačem?

Fotoepilacija u dojenju

Kada se postupak dojenja također treba isključiti.

Takva prijetnja, kao i tijekom trudnoće, nije postupak, ali bilo koje opterećenje na tijelu majke, uključujući sindrom boli (i fotoepilacija nije posve bezbolan postupak), može dovesti do gubitka mlijeka, a to je svakako dobar razlog odgađanja postupak za prikladnije razdoblje svog života.

Postoji još jedna stvar.Ova vrsta uklanjanja dlaka je cilj a ne privremeno olakšanje od kose, a rješenje za ovaj problem „na duge staze”, dok je dojenje hormon žena u pozadini još uvijek nisu u potpunosti vratio u „normalno” stanje.

Dakle, uzimam u ovoj fazi uništavanje kose pomoću toplinske energije (uklanjanje dlaka ili lasersko uklanjanje dlaka – to ne smeta), možete jednostavno pokrenuti rizik od potrošnje na postupak više vremena i truda nego što je potrebno, ili, naprotiv, bio je jako ljut kad je nakon prestanka dojenja svoj kosa iznenada početi rasti natrag.

Zaključak: uzmite si vremena i budite dobre majke i uklonite kosu, imat ćete vremena učiniti nakon što se tijelo potpuno obnovi nakon porođaja.

Tijekom menstruacije: možete ili ne možete

Mogu li napraviti foto epilaciju tijekom menstruacije, jednostavno se odlučite za sebe. Nema ograničenja osim čisto estetike (pogotovo ako govorimo, na primjer, o bikinijskoj zoni).

Pa, još jedna stvar. Prag boli kod žena varira malo više od mjesec dana, osobito za vrijeme PMS-a to je najniža moguća (to jest, u ovom trenutku moramo podnijeti bol mnogo gori nego nakon mjesec dana).

Povećanje "prenosivosti" obično se događa približno od petog dana ciklusa, odnosno, sve bolne postupke bolje se mjere u srednjoj fazi (uvjetno od šestog do trinaestog dana), ali sve je to vrlo individualno.

vijeće! Neželjeno je napraviti fotoepilaciju tijekom ovulacije, jer je tijekom tog razdoblja naša koža posebno osjetljiva na opekline!

Ako jednostavno možete izdržati bol ili ne možete odabrati drugi put za postupak, ne brinite: menstruacija nije kontraindikacija za fotoepilaciju.

U koje doba možete učiniti

Jedno od najčešćih pitanja o postupku odnosi se na dobna ograničenja. Prilikom određivanja koliko dugo je moguće napraviti epilaciju fotografija, potrebno je proći od činjenice da je za učinkovitost postupka neophodno da je hormonska pozadina u nekoj osobi već u potpunosti formirana, inače jednostavno nema smisla. Folikuli kose također moraju biti finalizirani.

Neki stručnjaci povezuju sposobnost foto-epilacije za djecu s njihovom sposobnošću da izdrže bol, ali, mislim, u tom pristupu ima malo znanosti.

Iz nekog razloga, medicinska sestra se bacila u dvogodišnje dijete s ogromnom špricomiako je isti lijek može se uzeti u obliku slatke medicine, pitanje praga boli i općenito o spašavanju djeteta um ne javlja, drugim riječima, naša djeca od najranije dobi navikla na bol kao nešto normalno i potrebno.

Još jedno pitanje: zašto dijete treba takve egzotične postupke kao fotosepilacija. U svakom slučaju, biti vođeni zdravim razumom i jednostavnim pravilom: po ovom trenutku organizam treba biti u potpunosti formiranjer želimo se jednom i zauvijek riješiti kose i stoga moramo biti sigurni da su svi procesi rasta unutar nas, uvjetno govoreći, završili. Općenito, prije nego što dostignete šesnaest godina, takav postupak definitivno ne vrijedi.

Mogu li se sunčati

Fotoepilacija i štavljenje djeluju na našu kožu na sličan način: oba postupka nisu jako bezopasna. Zato zapamtite pravilo: jedno ili drugo, ali nipošto u isto vrijeme!

Dakle, sunčanje je nešto što se ne može točno napraviti prije ili poslije fotoepilacije. I odgovor na pitanje koliko je nemoguće sunčati nakon što je postupak iznimno jednostavan: što je duže, to bolje. Osim toga,nakon sesije, ne smijete dopustiti da sunčeva svjetlost uopće stiže na kožu pa stoga, barem idući u vedri dan, svakako širite "tretirana" područja kože posebnim krema za sunčanje.

Zapamtite: Tvoje je tijelo sada vrlo osjetljivo na toplinu i svjetlost, dajte mu dobar odmor i umirite, u protivnom opekline, ožiljci i druge komplikacije gotovo su neizbježne. Pitanje hoćete li se sunčati nakon postupka ne smije se dogoditi barem mjesec dana!

Bilo da je moguće napraviti fotoepilaciju u ljeto ovisi o vama i ljeti. Ako ćete se opustiti na Sjevernom polu, gdje cijelo vrijeme će biti umotana u krzneni kaput, ili ako se ne može tolerirati na suncu, a kosa mu se događa da se uklanjaju u područjima kože koje su poduzete da bi otvoreno – zašto ne?

Ali budući da koža mora biti skrivena od sunca što je duže moguće nakon postupka, odgovor na pitanje: je li moguće to učiniti ljeti, predlažemo to: to je moguće, ali ne vrijedi.

Moles: Jesu li kompatibilni?

Fotoepilacija i moles su druga loša kombinacija. Ako postoje pigmentne mrlje, bilo koje neoplazme, čaše i druge promjene na području kože iz koje želite ukloniti kosu pomoću epilacije fotografija, ni u kojem slučaju ne dopuštaju gospodaru da im utječe na svjetlosnu zraku.

Ako apsolutno odbijaju postupak, vi ne želite, a krtica zauzima samo mali površinu koja se liječi (npr noga) – pokriti problematičnu mjesto posebni filtar treba uvijek biti u dobrom salonu takve zaštitne opreme.

važna! Intenzivna izloženost svjetlu mola i novotvorina može, u najboljem slučaju, izazvati opekotine, au najgorem slučaju pretvoriti nevinu krpu u onkološki problem.

Je li moguće za varikozne vene

Fotoepilacija je također kontraindicirana za varikozne vene. Ali ovdje sve ovisi o "zanemarivanju" bolesti. Ako se nova tehnika i dalje stvarno želi probati, posavjetujte se sa svojim liječnikom: možda s laganim stupnjem vena, liječnik će dati "dobro" postupku.

informacije! Oticanje vene ispod kože, nazvane proširenim venama, obično se manifestira prvenstveno na nogama. Ova prilično opasna bolest ne utječe jednako na sva područja kože. Stoga je jedna stvar photoepilation na varikoznim nogama, a druga – preko gornje usnice, u pazuha ili bikinija. Odredite gdje ćete ukloniti kosu kada se savjetujete s liječnikom, ali ne možete u potpunosti zanemariti takvo savjetovanje!

Vitiligo i psorijaza

Sve upalne bolesti kože, bez iznimke, apsolutna su kontraindikacija za fotoepilaciju. Ne može biti kompromisa! Ekcem, psorijaza, pes (vitiligo) – razlog za odbijanje postupka.

Je li moguće učiniti s abrazijama i rane

Za razliku od bolesti kože, manje ozljede, ogrebotine i rezovi ne znače da foto epilacija ne može biti učinjeno. U principu Liječnici preporučuju suzdržavanje od dodatnog stresa na već oštećenu kožu, ali ovdje biste trebali voditi vlastiti osjećaji i zdrav razum.

Ako ste se prijavili za postupak, a dan prije, mač je malo izgubio nogu, to nije veliki problem. Ali s većim brojem rana, osobito u nježnim područjima kože, bolje je odgoditi "izvršenje" nekoliko dana.

Kompatibilan je s drugim metodama za uklanjanje dlačica

Mnoga se pitanja pojavljuju io tome kako se različite metode uklanjanja dlaka međusobno "prijateljski" (osobito je li moguće brijati nakon fotoepilacije, je li moguće učiniti postupak nakon laserskog uklanjanja dlaka itd.). Razumijmo.

Za početak, odlučimo je li moguće jednom tjedno raditi sesije kako bi se jednom i zauvijek uklonili neželjenu kosu, a ne tražiti kompatibilne alternative. Nažalost, neće raditi.

informacije! Fotosepilacija je učinkovita samo u razdoblju kada je kosa u stadiju aktivnog rasta. To se razdoblje ne događa istodobno za različite vlasi, zbog čega je potrebno provesti nekoliko postupaka, a ne jedan. Pokusom i pogreškom utvrđeno je da optimalni interval između sesija trebao bi biti oko mjesec danaU tom se slučaju pojavljuje maksimalni "zahvat" vlasi koji nisu uništeni tijekom prethodne sesije.

Jasno je da mjesec dana na našoj koži nove vlasi mogu prilično zamjetno rasti, što znači da pitanje kako se sigurno riješiti njih nije nimalo besposlena.

aparat za brijanje

Na pitanje da li je moguće brijati kosu nakon fotoepilacije, odgovorimo: to je moguće. Nema problema i kontraindikacija, što se, usput, ne može reći ni o kakvoj vrsti pušenja.

Epilacija se razlikuje od depilacije u tome što u prvom slučaju kosa je potpuno uklonjena, s korijenom, u drugom – samo je površinski dio odrezan.

Ova vrsta depilacije, poput brijanja, nije samo prihvatljiva, već je praktički jedina sigurna metoda za uklanjanje rastuće kose nakon postupka.

Shugaring

Shugiranje se ne smije izvoditi prije fotoepilacije, na isti način, postupak je zabranjen nakon šilinga. Između tih metoda uklanjanja dlaka treba trajati najmanje mjesec dana.

depilacija

Waxing nakon fotoepilacije je kontraindiciran. Isto vrijedi i za obrnuto slijed postupaka koji su slični shugaringu.

Lasersko uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka i fotoepilacija djeluju na kožu na sličan način. Zbog toga, međusobno ih se ne može točno nalaziti kao sunčanje.

Dakle, vidimo da postoji niz suptilnosti koje treba znati da bi se ova vrsta uklanjanja dlačica riješila neželjenih dlačica bez štetnog utjecaja na zdravlje.

Neke od kontraindikacija su bezuvjetne, a njihova kršenja mogu stvarno koštati tebe, drugi su samo razlog za razmišljanje i pokazivanje zdravog razuma. Zaključak je jedan: svaki problem mora biti riješen tako da nema novih!

Informacije o tome kako se riješiti neželjenih dlačica s fotoepilacijom potražite u ovom videozapisu:

Pogledajte videozapis: Radionica Druga strana svjetlosti – različite boje u biljkama

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: