Što može zamijeniti talk s shugaringom - tri dostupna proizvoda

Je li moguće zamijeniti talk s shugaringom improviziranim sredstvima?

Korištenje talka tijekom širenja je jedna od najvažnijih faza postupka. Preskačući taj postupak, ne možete postići željeni rezultat – slatko tijesto neće se držati kože.

Zašto koristiti talk tijekom shugiranja?

Koje su svojstva talka i zašto se upotrebljava tijekom šokiranja, pokušajte razumjeti.

Hvala talku:

  1. Suha koža. Ovo je važan uvjet depilacije šećera, jer s prekomjernom vlagom nije omogućeno hvatanje dlačica. Talka skuplja vlagu, pružajući izvanredan dodir karamela s kožom.
  2. Odvojite dlačice. Ovo je značajan plus kada se šalju. Talc dijeli svaku kosu, podižući ga, što omogućuje tijelu da ga bolje uhvatiti.
  3. Ima antibakterijski i antiseptički učinak, omogućuje izbjegavanje iritacije i upale.

U postupku šilinga koristite čisti talk ili specijaliziran za depilaciju. U drugom slučaju, sadrži mentol, koji hladi kožu, čime se smanjuje bol.

Kako zamijeniti talk kod kuće?

Ako se uklanjanje dlaka od šećera vrši kod kuće, događa se da nema čistog talka na ruci.A onda se postavlja pitanje: što ga može zamijeniti kada se šokira? Može li se bilo koja lako dostupna sredstva koristiti za istu svrhu? Odgovor je nedvosmislen – možete razmotriti različite mogućnosti.

Svaka domaćica lako će naći kod kuće nekoliko tvari koje imaju apsorbirajući učinak, na primjer:

  • brašna
  • škrob;
  • prah.

Postavljajući pitanje, što zamijeniti talk s shugaringom, morate razumjeti koja svojstva imaju ta improvizirana sredstva.

Koji brašno izabrati?

Brašno – najpristupačniji zamjenski talk. Mnoge ga djevojke koriste za depilaciju i imajte na umu da je učinak upravo isti. Ali treba napomenuti da se alergijska reakcija može dogoditi pšenično brašno, što je u svakom domu. U ovom slučaju, možete koristiti rižino brašno. Suha je od pšenice, au njoj nema glutena, što isključuje pojavu alergija.

Škrob umjesto talk: stručnjaci ne savjetuju?

Moguće je koristiti škrob umjesto praha talka. Oni također, često, zamjenjuju tradicionalni prah. Ovdje je važno znati da je za šlaganje bolje uzimati rižin škrob ili kukuruzni škrob, ali se krumpirov škrob ne preporučuje za upotrebu.Općenito govoreći, stručnjaci kažu da je bolje zamijeniti talk s škroba. To je zbog činjenice da može začepiti pore, što nepovoljno utječe na kožu.

Mnogi kozmetičari ne preporučuju upotrebu brašna i škroba umjesto talk, jer nemaju antiseptički učinak, i stoga ne obavljaju jednu od funkcija.

Baby powder – puni zamjena?

Često, umjesto praškastog talka, koristi se dječji prah. Mnogi ljudi pogrešno misle da su ta dva sredstva zapravo ista stvar, ali to uopće nije slučaj. Naravno, prašak sadrži talk, ali osim toga ima nekoliko dodatnih komponenti. Usput, mnogi stručnjaci iz područja shugiranja preferiraju upotrebu praha, tvrdeći da će dodatni sastojci u svom sastavu samo ubrzati proces vraćanja kože nakon postupka.

Da biste razumjeli razliku između talka i praha, potrebno je detaljno razmotriti njihov sastav.

Prašak za bebe je višekomponentni lijek. Uz talk u prahu, sadrži cink. Ovo je plus za šokiranje, budući da ova tvar zacjeljuje mikrorange, uklanja upalu i iritaciju.Prašak sadrži i škrob. Ovo je značajan nedostatak, jer, kao što je objašnjeno gore, to klompe pore, tako da je najbolje izabrati u prahu, kao dio koji ne sadrži krumpir i kukuruzni škrob. Biljni ekstrakt samo će poboljšati stanje kože tijekom postupka mršavljenja. Često u prahu sadrži seriju, kamilicu ili lavandu. Nije loše, ali sve druge komponente koje su uključene u dječji prah mogu samo oštetiti kožu kada se depilacija šećera. Zato prilikom odabira pažljivo pročitajte sastav na naljepnici, kako ne biste pogoršali stanje već oslabljene kože. Dakle, prašak za bebe dobar je izbor za zamjenu čistog praškastog talka.

Druga tvar koja će poslužiti kao velika alternativa specijalnom agensu je cinkov prah. Cink u svom sastavu savršeno osuši kožu, smiruje i opušta. To pomaže da se izbjegne iritacija, microdamage, upala.

I konačno …

Ukratko, zaključujemo da je moguće koristiti raspoložive proizvode umjesto talk u šokiranu, što također dobro osuši kožu i potpuno uklanja višak vlage.To posebno vrijedi za one djevojke koje doživljavaju alergijske reakcije na specijalizirani prah. Stoga ih se možete riješiti odabirom sigurnih sredstava za slinging, što će vam pomoći održati zdravu i savršenu glatku kožu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: