Je li moguće podnijeti depilaciju tijekom trudnoće

Jesu li depilacija i trudnoća kompatibilni?

Dok nosite dijete, žene se ograničavaju na hranu, piće, tjelesnu aktivnost – sve kako ne bi oštetile fetus. To je logično – tijelo je obnovljeno, postaje osjetljivo i krhko, postoje razni problemi s zdravljem i blagostanjem. Pitanje je li moguće podnijeti depilaciju tijekom trudnoće nije ništa manje važno od drugih.

Kako se žena mijenja tijekom trudnoće?

Da biste shvatili je li moguće provesti takve postupke za vrijeme djetetova donošenja, potrebno je razumjeti što se zapravo mijenja u ženi, što može poći po zlu? Ovdje su točke za čuvanje:

 1. Koža postaje osjetljivija. Zbog povećane osjetljivosti, žene u položaju su osjetljivije na alergijske reakcije, nadražaje i druge osipe. Bilo koja kemija koja se javlja na koži može biti štetna.
 2. Nizak prag boli. Priroda je uređena tako da je tijekom trudnoće djeteta buduća majka "programirana" da se osjeća svjetlijom od njezinog stanja, pa će svaka bol biti mnogo opipljiva. Osim toga, konstantni stres povećava reakcije na bol.
 3. Nervoza.Svaka poteškoća ili promjena mogu biti uzrujani, nervozni i zabrinuti. To šteti fetusu, izaziva proizvodnju hormona stresa, što uvelike povećava rizik od pobačaja.

Važno je zapamtiti da su tijekom trudnoće svaka od njih vrlo individualna pa se može pojaviti nekoliko trenutaka, a neki ne. Važno je, nakon što pročitate ovo, da se ne napunite i ne budete ponovo nervozni.

Razlika pojmova

Prilikom odlučivanja možete li ukloniti kosu u trudnica, trebate razumjeti točno ono što je u pitanju – o uklanjanju dlačica ili depilaciji. Prvi je uklanjanje dlačica s korijenom uništenja. To jest, ne samo da izvlači ili odsiječe "izbočinu" koja projicira preko kože – različiti impulsi djeluju na samu žarulju, uzrokujući da svi dlake umru. Drugi je samo privremeno uklanjanje duljine, nakon čega se nepotrebna "vegetacija" vrlo brzo vraća na svoje mjesto.

Za epilaciju uključuju:

 • lasersko uklanjanje "vegetacije";
 • Fotoepilacija;
 • uklanjanje električnom energijom.

Depilacija se obično naziva:

 • brijanje;
 • uklanjanje s posebnim krema;
 • postupak voska;
 • shugaring.

Svaka od ovih metoda ima svoje nijanse i kontraindikacije.

Epilacija i trudnoća

Tijekom tog razdoblja ne biste trebali započeti postupak uklanjanja dlačica. Ako je tečaj već započeo i traje već dulje vrijeme, nakon dopuštenja liječnika možete nastaviti s laserskim i fotografskim postupkom. Istodobno, nije potrebno obraditi velika područja kože odjednom – najprije morate provesti eksperiment na malom komadu, a zatim odlučiti želite li nastaviti ili ne.

Također se ne preporučuje odstranjivanje dlačica u nekoliko zona odjednom – po mogućnosti postupno i polako. Kategorično je zabranjeno provođenje elektroepije, jer je vrlo bolno, dovodi do ozljeda kože, a nitko ne zna kako će to utjecati na fetus i žensko tijelo općenito.

Vrijedno je reći da čak i najsvježije u tom pogledu, liječnici koji dopuštaju epilaciju tijekom razdoblja nošenja bebe, ne preporučuju se to učiniti u bikinijskom području. U ovom trenutku bolje je ne provoditi nikakve kozmetičke manipulacije na ovom području.

Zašto ne uklanjati dlačice:

 1. Bol će biti jači, stres i rizik za dijete je veći.
 2. Korištenje dodatnih anestetskih kreme često je nemoguće zbog povećanog rizika od iritacije ili alergija.
 3. Koža će dobiti više ozljeda i liječiti dulje.

Kao zaključak, može se reći da je bolje ostaviti dugotrajno uklanjanje dlaka neko vrijeme nakon rođenja ili ga držati prije planirane koncepcije djeteta.

Depilacija i trudnoća

Postoje mnoge nijanse s privremenim uklanjanjem dlaka. Depilacija može imati različite kontraindikacije, ovisno o načinu njegove primjene:

 1. U ovom trenutku, brijanje može iritirati kožu više i, kao rezultat, ostaviti više ozljeda i rezova. Štoviše, u kasnijim razdobljima nije uvijek prikladno, jer je to vrlo teško doći do nogu ili intimnog područja u ovom trenutku zbog rastućeg trbuha.
 2. Depilatorna krema proizvodi drugi učinak – povećana osjetljivost kože i neugodne mirisne kemikalije nisu uvijek kompatibilne i mogu uzrokovati alergije, iritaciju i pigmentne mrlje.
 3. Wax i shugaring su dizajnirani da izvuku kosu, a to boli, osobito ako je žena prvo pokušala takve postupke.

Općenito, ove vrste uklanjanja dlaka su više preferira od uklanjanja dlaka, a trudnice moraju obratiti pažnju na ove metode.

Opće preporuke

Dok nosite dijete na bilo koji način uklanjanja dlaka, najneugodnija je reakcija moguća, ali još uvijek morate brinuti o sebi. Što se može učiniti? Ovdje su opće smjernice za svaku ženu koja treba razmotriti:

 1. Kemijski proizvodi koji proizvode šupljivi miris trebaju se koristiti u dobro prozračenom prostoru kako bi se izbjegla mučnina ili vrtoglavica.
 2. Potrebno je izbjeći metode za uklanjanje dlaka, osobito da se ne obavlja postupak po prvi put. Treba imati na umu da je to prva generacija žena koje koriste takve metode, pa stoga njihov učinak nije potpuno proučen. Nema potrebe za ponovnim rizikom.
 3. Sredstva koja uzrokuju snažnu bol tijekom postupka također bi trebala biti eliminirana ili poduzeti mjere koje će smanjiti nelagodu.
 4. Uklanjanje dlačica na intimnom mjestu u kasnijim fazama najbolje je obaviti u salonu, a ne biti nervozan, savijanje u zanimljivim položajima i nastojanje da otkrije teško dostupna mjesta.

Ukratko, možemo reći da je pitanje: "Je li moguće izvesti depilaciju tijekom trudnoće?" nema jasan odgovor. Svaka žena treba razumjeti njezine individualne reakcije i donijeti odluku zajedno s liječnikom. Samo na taj način neće biti zla na djetetu, a koža će ostati savršeno glatka.

Pogledajte videozapis: Depilacija u trudnoći

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: