Koliko dana nakon laserskog uklanjanja dlaka

Kada mogu čekati učinak nakon laserskog uklanjanja dlaka?

Žene koje su se prvi put pribjegavale suvremenoj metodi rješavanja neželjenih vegetacija, zainteresirane su za koliko dana nakon što se kosa za uklanjanje dlaka lasera ispadne. Neposredno nakon pohađanja sesije (prvi postupak), oni ostaju na mjestu. Nemojte se žuriti na skandal u kabini, jer treba vremena da se koža glatko.

Zašto kosa ne ispadne odmah nakon postupka?

Nakon posjeta salonu, neke žene postaju frustrirane i pitaju se zašto kosa ne pada odmah nakon laserskog uklanjanja dlaka. Da biste odgovorili na to pitanje, potrebno je razumjeti načelo postupka.

Lasersko uklanjanje dlaka je u velikoj potražnji među ženama, jer dugo omogućuje zaboravljanje neželjene vegetacije. Osim toga, postupak se odnosi na malo bolno. Tijekom sesije osjeti se samo lagani osjećaj pečenja, a samo u rijetkim slučajevima – osjećaji boli, koji su vrlo prihvatljivi u usporedbi s depilacijom voska.

Mnogi će ljudi biti jako razočarani što nakon laserskog uklanjanja dlaka kosa ne pada i koža ne postaje glatka odmah. Činjenica je da laserska zraka ne uništava kosu.To utječe na melanin – pigment koji oslikava vegetaciju. Iz tog razloga, postupak je učinkovitiji za tamnu kosu. Melanin akumulira toplinsku energiju laserskog zračenja, zbog čega je kosa, uključujući njezin korijen, potpuno uništena.

Pored toga, blokira se krvna žila koja opskrbljuju folikulima kose. Budući da hranjive tvari i kisik prestanu teći do folikula, ona odumire, a kosa pada nakon određenog vremena. Ako kosa ne ispadne nakon laserskog uklanjanja dlaka, nemojte paničariti.

Da bi se dobio željeni rezultat, postupak mora biti ponovljen i najvjerojatnije ne jednom. Činjenica je da laser djeluje isključivo na folikulima koji su u aktivnoj fazi. Ne utječe na žarulje za spavanje. S tim u vezi potrebno je znati sljedeće:

  1. Lasersko uklanjanje dlaka omogućuje vam da se riješite 70-90% neželjenih dlačica. Ovaj pokazatelj ovisi o korištenim aparatima, karakteristikama organizma i drugim čimbenicima.
  2. Nakon prve sesije, obično ne padne više od 15-30%, ovisno o boji, debljini, dužini i području vegetacije.
  3. Da biste se u potpunosti dobili osloboditi od kose na tijelu zahtijeva 6-8 postupaka.
  4. Oni traju 1,5-2 mjeseca, a ponekad i više prekida između sesija pa cijeli tečaj može trajati više od godinu dana.

Učitelj mora individualno odabrati intenzitet laserskog zračenja, uzimajući u obzir boju kože i vegetacije, pojedinačne karakteristike tijela i druge čimbenike. Ako želite vidjeti rezultate postupka, budite tolerantni.

Koliko dlaka pada?

Salon klijenti često su zainteresirani za koliko dlaka pada nakon laserskog uklanjanja dlaka. Obično, prvi rezultati postaju vidljivi tek nakon 7-10 dana, a ponekad je potrebno nekoliko tjedana. Svaka žena ima taj proces na individualnoj osnovi. Na njega utječu:

  • boja kose;
  • boja kože;
  • intenzitet laserskog snopa;
  • debljina kose;
  • gustoća vegetacije i tako dalje.

Osim toga, kosa u hormonskom ovisnom području (pazuha, u bikinijskoj zoni) brzo pada i u većim količinama. Učinkovitost postupka utječe pravilna priprema. Na primjer, nakon solarijuma ili odmora na moru, postupak može biti nedjelotvoran, a kosa se gotovo ne može ispasti.Ako se želite riješiti neželjene vegetacije u kratkom vremenu, slijedite sve preporuke majstora prije i poslije postupka i pripremite se za činjenicu da će trebati više sjednica. Nemoguće je nedvosmisleno odgovoriti na pitanje o kojem danu kosa pada nakon depilacije laserom.

Zašto kosa i dalje raste nakon laserskog uklanjanja dlaka?

Pitanja o tome kada će kosa pasti nakon laserskog uklanjanja dlaka i zašto ona i dalje raste može se često naći na ženskim forumima. Vegetacija nakon izlaganja laseru prestaje rasti i na kraju pada, ali ponekad se stvara varljiva dojam.

Nakon laserskog uklanjanja dlaka, kosa može pasti, a drugi mogu rasti na svom mjestu, osobito nakon prvih sjednica. Ponekad se čini da je kosa počela rasti još jače. Sličan je dojam stvoren zbog činjenice da su mračne i tvrde vlasi zamijenjene svjetlom i sofičnim vegetacijom. Ima veliki volumen, pa stoga stvara iluzija koja je skalp postala deblja, ali zapravo nije. Svakim kasnijim postupkom, oni će se smanjiti, a broj će se znatno smanjiti.

Žene se često suočavaju s drugim problemom – pojava "panjeva", koje su kratke i debele vlasi. Većina fer spola vjeruje da je to aktiviralo rast vegetacije, ali to nije. Lasersko obrađena kosa umre tijekom vremena. Ako je umjereno dugo, odmah pada. Stanice iz tijela potiskuju kraće vlasi, što stvara iluziju svog aktivnog rasta. Obično se mogu ukloniti pincetom, no svakako se savjetujte s majstorom.

Znajući, nakon koliko dana dlaka pada nakon laserskog uklanjanja dlaka, nećete se brinuti jer nakon sjednice u prvom tjednu ništa se nije promijenilo. Pripremite se za činjenicu da je to dug proces. Imajte na umu da je odmah nakon posjeta salonu (u prvih nekoliko dana), ne možete koristiti britvicu ili druge metode za uklanjanje neželjene vegetacije, ali dozvoljeno brijati između tretmana.

Pogledajte videozapis: The Great Gildersleeve: Gildy Izvršni / Zamjenik tajnika / Gildy pokušava vatru Bessie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: