Kako brijati pazuha po prvi put: korisne savjete za djevojčice

Kako brijati pazuha po prvi put?

Tinejdžerka već u dobi od 12-13 godina trebala bi se brinuti za svoje tijelo, uključujući i pod pazuha. Kako brijati pazuha po prvi put? Ovaj postupak je jednostavan, a možete ga ovladati prvi put.

Koliko često trebate brijati pazuha?

Počevši probiti na tim mjestima, vegetacija ne izgleda vrlo atraktivno. Osim toga, kosa u pazuha može apsorbirati znoj, redovito brijanje će pomoći da se oslobodite svojih mirisa.

U pravilu, kosa na ovom mjestu je obrijana jednom u tri dana. Redovita njega kože sprječava njihovu krhkost, a proces brijanja kratkih dlaka će biti puno lakši. Tako ćemo detaljno reći kako pravilno brijati pazuha po prvi put.

Kako odabrati stroj?

Kvalitetna britva može savršeno i bezbolno brijati čak i grubu i čvrstu glavu, stoga njegov odabir treba pažljivo uzeti. Kupite stroj s 3-5 izmjenjivim lopaticama i udobnim plutajućim glavama. Možete kupiti i koristiti strojeve za jednokratnu upotrebu, ali naučite da mogu koristiti najviše tri puta.

Naravno, za higijenske svrhe, djevojka mora imati odvojeni britva. Stari i dosadni britva neće se brijati, već suziti dlake, tako da se lopatice moraju češće mijenjati.

Kako pravilno brijati axillas?

Kako brijati pazuha po prvi put? Opisujemo proces brijanja u fazama:

 • duga kosa će ometati i zaglavi na oštrici, tako da oni moraju biti unaprijed rezati sa škarama; inače će to probuditi; rezovi se mogu pojaviti zbog kose koja se zaglavi u britvu;
 • prije zahvata potrebno je uzeti tuš u paru kožu i ukloniti ostatke dezodoransa čestice znoja i mrtve kože; to uskladiti savršeno i smanjiti vjerojatnost rezova, poželjno je tretirati područje s pilingom;
 • izravno nastaviti proces brijanja: pazuha treba primjenjivati ​​krema za brijanje ili sapun pažljivo ih;
 • Ruka mora biti podignuta visoko iznad glave, tako da se koža na mjestu brijanje napeta;
 • obrijati polako, uvijek od vrha prema dolje, samo u smjeru rasta dlake, ili će na kraju početi rasti; sporiji i točniji pokret, to će savršeni rezultat biti;
 • sada krećemo s lijeva na desno, a zatim s desna na lijevo;
 • Često pranje oštricu za pogodak u svojim dlakama, ne ometaju;
 • pažljivo isprati sapun sode;
 • provjeravamo postoje li neka odabrana mjesta, ako ih ima, ponovno isperemo mjesto za brijanje i uklonimo preostalu kosu;
 • konačno operite sapun i obrišite ga ručnikom;
 • ponovite postupak za drugu pazuha.

Prije no što prvi put obrijate pazuha, djevojci se mogu savjetovati da koriste bilo koji anestetik, mast ili sprej, na primjer, krema s lidokominom. U početku može doći do iritacije kod uklanjanja dlaka u pazuhu. Ne brinite, tijekom vremena, koža će se naviknuti na sličan postupak, a crvenilo će proći. Ne zaboravite na hidratantnu krema: uklonit će iritaciju i ublažiti kožu.

Savjet! Ako su čekinje na ovom području vrlo grube i krute, bolje je koristiti sapun, naime, gel za brijanje. Može omekšati vlasi i učiniti ih lakodljivijima. Gel treba pažljivo trljati preko kože i pričekati neko vrijeme, tako da se lagano apsorbira.

Kako se nositi s urastanjem vlasi?

Ovaj se problem može pojaviti ako obrijana kosa počne rasti ne prema van, već duboko u koži. U tom slučaju može doći do iritacije, pa čak i upale folikula dlake, uz stvaranje sadržaja gnoja.

Kozmetičari tvrde da se taj problem pojavljuje kada postoji veliki broj stare mrtve stanice kože koje sprječavaju pojavu dlačica. Stoga, s tendencijom za njihovu brušenje, prije brijanja pazuha, tretirati kožu na ovom mjestu s pilingom.

Ukočene vlasi se vrlo često pojavljuju pri primjeni mikrotrauma na kanal za kosu kada koristite staru, nedovoljno oštru oštricu ili kada se briju protiv rasta dlačica. Kako bi izazvali upalu, nošenje čvrsto postavljene odjeće od sintetičkih materijala može ispariti s površine bez vlage.

Zaštita kože ispod pazuha

Da bi koža na ovom području uvijek bila glatka, nije bilo osipa i iritacije, potrebno je naučiti kako se pravilno brinuti za to. Budući da s obilnom izlučivanjem znojem počinje s vremenom potamniti, ne biste trebali koristiti obične deodorante koji imaju samo učinak parfema, to jest antiperspiranti s antibakterijskim djelovanjem.

Imajte na umu da se u slučaju obilnih znoja trebaju podmazivati ​​s pazuha ne ujutro, već prije odlaska u krevet odmah nakon tuširanja.Doista, u jutarnjim satima naše žlijezde su tako aktivne da će blokiranje njihovog rada biti puno teže. Da bi antiperspirantni aktivni sastojak mogao prodrijeti u kožu, treba ga nanositi samo na suhu i čistu kožu.

Mjesta koja su potamnjela tijekom vremena zbog velikog znojenja mogu biti izbijeljena sokom od limuna ili krastavaca. Vrlo učinkovite su maske ili kompresije bijele gline, koje se na osnovi miješaju. U takve svrhe se također koristi vodikov peroksid razrijeđen 1: 1 vodom.

Mogu li koristiti uklanjanje dlaka ili depilaciju za uklanjanje dlaka?

U području pazuha, koža je vrlo osjetljiva i osjetljiva, tako da uklanjanje folikula dlake sa sredstvom za elektroliziranje, voskom ili šećerom može biti vrlo bolna procedura. Međutim, ima neosporivu prednost: u ovom slučaju, vegetacija će rasti vrlo dugo, 2-3 tjedna. Stoga, ako djevojka nema vrlo nisku granicu boli i ona je sposobna izdržati malo boli, sasvim je moguće. Štoviše, tijekom vremena, koža se prilagođava, koristi se, a bol će biti mnogo manji.

Kreme ili mousses za depiliranje su dobra alternativa za brijanje, ali, nažalost, nisu prikladni za vrlo gustu kosu. Uklanjanje folikula dlake u pazuhu pomoću fotoepilacije ili lasera pomaže da se riješi vegetacije dugo vremena. Ovaj skup postupak često se koristi u slučajevima gdje je kosa na ovom mjestu po prirodi vrlo teška, često raste, tako da brijanje uzrokuje nelagodu. Također je neophodno u slučajevima kada grube vlasi počnu trpjeti i uzrokovati nelagodu, kao i kad je previše tamna i debela rastezljiva čekinja vidljiva gotovo odmah nakon brijanja.

Imajte na umu da se nakon nekoliko godina folikuli dlake mogu oporaviti, a uklanjanje dlaka mora se ponavljati. To se događa na različite načine za svaku osobu: za nekoga se vrate u 5-6 godina, a za nekoga ovo razdoblje traje čak i duže.

Pogledajte videozapis: RECI TV – Brijanje

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: