Kako brijati pazuha, tako da su glatke.

Kako brijati pazuha: savjeti i suptilnosti

Razorna depilacija je jednostavan način uklanjanja neželjenih dlačica na bilo kojem dijelu tijela, uključujući osjetljivo područje pazuha. Mnoge djevojke se pitaju kako brijati pazuha, pogotovo ako prvi put trebaju obavljati ovaj postupak. Postoje nijanse, s obzirom da možete izbjeći iritaciju osjetljive kože i ukloniti postupak uklanjanja dlaka.

Pravila za brijanje podgrupa

Brijač je popularno sredstvo za uklanjanje neželjenih biljaka. Unatoč kratkotrajnom učinku, ova metoda depilacije ima značajne prednosti:

 • bezbolno, za razliku od voštanja, šilinga i epilata;
 • dostupnost – svaka djevojka može kupiti stroj jer je jeftina;
 • sigurnost – ova metoda nema kontraindikacije, za razliku od suvremenih hardverskih postupaka.

Kako pravilno brijati pazuha djevojkama strojnog alata:

 1. Prvo što trebate učiniti je dobiti brijač za brijanje. Preporučljivo je kupiti moderne modele za ponovnu uporabu, s 2-3 oštrice, pokretnu glavu i udobnu ručku.
 2. Oštrica stroja mora uvijek biti oštra.Ako je pukotina, brijanje će izazvati iritaciju, jer morate napraviti nekoliko pokreta, ozlijedivši tanku kožu pazuha. Stroj za jednokratnu upotrebu mora se mijenjati nakon najviše tri postupka, ponovljivog korištenja – traje dulje. Ako je kosa mekana i tanka, dovoljno je kupiti kasetu novom oštricom svaka dva mjeseca, ako je krut i gruba – svaka 3-4 tjedna.
 3. Prije brijanja preporuča se topli tuš, tako da je koža lagano uparena. Lagano ljuštenje pazuha neće ozlijediti. Piling će ukloniti horny ljuske oko kosu osovine tako da oštrica može cut it što bliže koži. Podsjetnik je nježan i osjetljiv, tako da piling treba sadržavati samo mekane čestice polimera.
 4. Kretanje britve mora biti glatko, zbog toga se isključuje uporaba stroja na suhu kožu pazuha. Preporučljivo je brijanje pazuha pomoću posebnih kreme, gelova ili pjena. Oni omekšavaju kožu, smanjuju rizik od iritacije i pružaju savršen klizanje lopatica.
 5. Nakon tuširanja, za čišćenje kože nanosi se sredstvo za skidanje. Morate brijati pazuha u dva smjera – najprije uz rast kose (od vrha do dna), a potom protiv, kako bi bili što glatki.Ne možete držati britva na istoj površini kože mnogo puta – to će izazvati iritaciju.
 6. S vremena na vrijeme trebate isprati stroj u čistoj, hladnoj vodi.
 7. Kosa ne bi trebala biti prevelika, bolje je malo ih skratiti malim škarama.
 8. Ne biste trebali čvrsto pritisnuti stroj i napraviti oštre pokrete – to može dovesti do smanjenja.
 9. Nakon postupka, potrebno je isprati kožu hladnom vodom, malo zagladiti pazuha ručnikom, ali nikako ne trljati. Nije preporučljivo koristiti deodorant 2-3 sata nakon depilacije.
 10. Nemojte brijati kosu na ovom području svaki dan kako ne biste ozlijedili kožu.

Skrining pazuha bez iritacije pomoći će takvim trikovima kao što su vlaženje noža u ledenoj vodi neposredno prije postupka. Drugi savjet je da se odmah nakon depilacije primjenjuje hladni stisak na područje pazuha. Ako se tijekom brijanja pojave oštećenja ili rezovi kože, treba ih liječiti antiseptičkim sredstvom kako bi se izbjegla upala. Nakon postupka, možete koristiti posebne kreme koje usporavaju rast kose.

Ne zaboravite da je britva osobni higijenski proizvod osmišljen isključivo za individualnu uporabu.

Alternative brijanja podlega

Depilacija s britvom je metoda koja je izvrsna za početnike, ali često, nakon nekoliko postupaka, djevojke počinju tražiti alternativnu metodu koja im omogućuje da se riješe neugodnih dlačica za duže razdoblje. Jedna od ovih opcija je epilaatora za kućnu upotrebu. Suvremeni modeli ovih uređaja opremljeni su posebnim mlaznicama koje olakšavaju uklanjanje dlaka u osjetljivom području pazuha. Ipak, bolna senzacija pri uklanjanju vlasi iz korijena je neizbježna, tako da se mnoge djevojke vraćaju u uobičajene brijanje nakon prvog pokušaja korištenja epilaata.

Depilacija s voskom i šećerom omogućava vam da pazite na pazuha do 4 tjedna, ali bolnost ovog postupka plaši mnoge djevojke.

Tehnike hardvera teško se može nazvati ekvivalentnom zamjenom za britvu zbog visokih troškova i velikog broja kontraindikacija.

Drugim riječima brijanje je i dalje naj demokratski način da se riješi viška vegetacije. Prateći jednostavna pravila, možete izbjeći ozljede kože i učiniti depilaciju pazuha jednostavnim i ugodnim.

Pogledajte videozapis: Savršeno brijanje pazuha u 3 koraka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: