Kako ukloniti vosak iz kože nakon depilacije: što prati ostatke tijela i kose

Kako brzo i bezbolno ukloniti ostatke voska s kože nakon depilacije

Waxing je postupak koji je popularan u kozmetičkim salonima i dostupan je samo-ispunjenju kod kuće. U salonima majstora voskih majstora odmah se uklanjaju. Učiniti to kod kuće nije uvijek moguće. Vosak se ili širi, prolazeći razmazivanjem drugih dijelova tijela ili se stvrdne, prateći postupak uklanjanja s teškim bolovima i naknadnim ozljedama. Uklanjanje ostataka voska s kože nakon bez depiliranja bezbolno i brzo na nekoliko načina.

Kako ukloniti ostatke voska od kože i kose

Ponekad se vosak nakon depilacije nije potpuno uklonio. Najčešće je to zbog nepoštivanja postupka. Najčešće pogreške uključuju:

 • pregrijani vosak;
 • labav prianjanje trake voskom na kožu;
 • sporo uklanjanje trake od kože;
 • prekomjerna količina voska;
 • brzo hlađenje voska na koži.

Osim toga, bez obzira koliko pažljivo pokušavamo riješiti neželjene kose, najčešće vosak nije samo na koži. Često se dobiva na područjima gdje kosa ne treba ukloniti ili na okolnim objektima.

Mi očistimo kožu od voska

Vosak možete ukloniti iz kože na nekoliko načina:

 1. Profesionalne maramice.Ploče impregnirane posebnom sastavom ulja za uklanjanje voska s kože prodaju se zajedno s trakama i depilacijskim pripravkom. Prema ženama, oni stvarno brzo, učinkovito i bezbolno uklanjaju vosak iz tijela. Tu su i salvete i mane: jednokratna uporaba, mala količina robe u jednom pakiranju, visoki trošak.
 2. Krema. Vosak s kože lako se uklanja masnom krema. Dovoljno je staviti malu količinu na površinu obojenu sastavom i temeljito ga utrljati u kožu. Masni film i toplina generirana tijekom masaže kože omekšavat će vosak i olakšati ga uklanjanje.

  Ova se metoda smatra jednim od najprikladnijih. Konzistencija krema omogućuje vam da malo razmotate i točno rasporedite problematična područja. Kremu se može uzeti bilo koji, za osjetljivu kožu prikladnu zaštitu djeteta. To je hipoalergensko i, u pravilu, je jeftino.

Ulje natopljene uljem za čišćenje kože voska nakon depilacije kod kuće

Tako da uklanjanje voska nakon postupka ne pretvori u mučenje, ne zaboravite:

 1. Čvrsto se ne preporučuje da isperete vosak vodom. Pod njegovim utjecajem, brzo se zamrzava i bit će još teže ukloniti.
 2. Nije potrebno ukloniti vosak, stavljati na nju nove čiste trake i zagrijavati kompoziciju sušilom za kosu. Možete izbjeći opekline ili hematome u slučaju nedovoljnog zagrijavanja voska.

Vosak isprati s kose bez njihovog uklanjanja

Uklanjanje voska iz kose zahtijeva znatan trud. Bez obzira na to, postoje načini da to učinite bez primjene radikalnih mjera:

 • Ako je vosak dobio na kosu na glavi, ukloniti sastav će pomoći suncokretu ili maslinovom ulju. Imajući tekuću konzistenciju, lako se nanosi na kosu, stvara masni film i omogućuje vam bezbolno uklanjanje komada voska. Glavni nedostatak ove metode: ulje je teško oprati kosom.
 • Ako dobijete vosak na kosu, depiliranje koje niste planirali, možete je i ukloniti uz pomoć ulja ili masnog vrhnja.

Uklonite trag voska od tkanine i namještaja

Ako je vosak za depilaciju dobio na tekstil ili namještaj, trebate koristiti toplo sapun rješenje za uklanjanje. Također stvara masni sklizak film na površini tvrdih materijala ili obavija vlakna tekstila. Topla ili vruća voda omekšava vosak.No, tople vode treba koristiti samo ako je proizvođač dopušten od prljavog predmeta. Koristite spužvu ili četku za čišćenje odjeće sapunskom vodom.

Rješenja za sapun se također koriste za uklanjanje voska iz kože, ali to je ispunjeno iritacijom. Ovaj efekt ima agresivno sredstvo za sapunicu i dodatan mehanički učinak s spužvom.

Video: kako ukloniti mjesta voska i voska

Depiliranjem vaše kose voskom, slijedite tehnologiju zagrijavanja kompozicije, primjenom i uklanjanjem trake s kože. U tom slučaju, ne morate ukloniti višak voska od kose, tijela i okolnih objekata. Ako se to dogodi, pribjegnite dokazanim i sigurnim sredstvima koja će ukloniti materijal brzo, učinkovito i sigurno.

Pogledajte videozapis: ZBOGOM BRKOVI – bezbolno uklanjanje dlačica

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: