Aromalamp s vlastitim rukama - kako napraviti kod kuće od improviziranih materijala

Kako brzo i jednostavno sastaviti uljni plamenik od otpadnih materijala

Radite na stvaranju aromalampy – kreativne. Ovdje, kao u bilo kojem drugom poslu, najlakše je ponoviti ono što drugi već rade. Postoje dokazani načini za okus zraka u sobi i oni rade željezo. Ali nisu sva tehnička otkrića ostvarena i nisu poznati svi dizajnerski čipovi. Stoga, pripremite ideje i materijale – mi ćemo stvoriti.

Aroma lampa – što je to

Aroma lampa je uređaj za provođenje vrućih udisaja. U najjednostavnijoj verziji, to je jedan komad slučaju, gdje je platforma za postavljanje izvora topline nalazi se ispod: svijeće ili duh svjetiljka, a zdjela je postavljena iznad, gdje se vruća voda je izlio i ulje kaplje. Dok vatra gori, spojevi iscjeljenja isparavaju s površine. Uređaj je dizajniran tako da voda ne kuhati dok je svjetiljka u radu – pri previsokoj temperaturi, prirodni sastav eteričnih ulja mijenja, što je nepoželjno. Moguće je ponoviti analoge gotovih modela kuće od gline, ispitnog, metalnog i staklenog stakla.

Za što je ovaj uređaj?

 • sanitirati sobu. Eterična ulja gotovo svi imaju baktericidna i antivirusna svojstva;
 • kao prirodni osvježivač zraka i okus. Eterična ulja imaju vrlo neupadljivu aromu – pa se ponekad ljudi žale da njihova lampa arome ne radi. Zapravo, sve je u redu;
 • za prevenciju bolesti i poboljšanje imuniteta;
 • za opuštanje i poboljšanje raspoloženja.

Kada se sastojci eteričnih ulja isparavaju s površine svjetiljke arome, nadražuju osjetljiva vlakna mirisnog živca. Signal koji nose eterična ulja ulazi u mozak, naime, njegov najstariji sustav, limbic, koji je odgovoran za naše uspomene, želje i osjećaje, za proizvodnju određenih hormona i neurotransmitera. Važno je odabrati ne-sintetička, ne falsificirana ulja za aromaterapiju koja se uglavnom prodaju na domaćem tržištu.

Za informacije: od 500 rubalja počinje trošak 20% eteričnih ulja. Aromatski ekstrakt se razblažuje u biljnom ulju, što je mnogo jeftinije, a postotak eteričnog ulja ukazuje na pakiranju. Proizvodnja 100% prirodnog profesionalnog ulja vrlo je skupo – obrađuje se do 1 tone sirovine kako bi se dobilo 10 ml etera.Tako će kvalitetni proizvod koštati 90 rubalja, a ne 200, već od 1.000 do 5.000 rubalja.

Prijenos živčanih impulsa – naredbi tijelu iz središnjeg živčanog sustava – elektrokemijski je proces po prirodi. Ona nastavlja normalno i bez neuspjeha kada mozak apsorbira organske spojeve iz prirodnih eteričnih ulja. Kao odgovor na dolazni signal, tijelo počinje samostalno proizvoditi potrebne hormone. Reakcija na umjetne informacije dobivene s parima estera za farmaceutsku upotrebu može biti nepredvidljiva.

Aroma lampa treba raditi ne duže od 20-30 minuta, tijekom tog vremena svi korisni spojevi će imati vremena da isparavaju s površine vode.

Katalitičke svjetiljke

Bergeove katalitičke svjetiljke ili svjetiljke rade prema drugom principu: sastav se sastoji od alkohola i eteričnog ulja razrijeđenog u njemu. Tekućina se izlije u staklenu bočicu – napuniti ga oko dvije trećine. Mjehurić je sličan onoj u kojoj se oslobađa voda parfema. Samo umjesto pištolja za raspršivanje na vrhu nalazi se rezbareno svjetiljka i kapa koja zatvara rub vretena smještenog unutra. Kapica i svjetiljka se uklanjaju prije nego što se fitilj upali.Katalitički plamenik: izrađen od keramike i platine, stavite ga na vatru samo dvije minute, zatim ugasite plamen. Iznad, pokrij bocu sjenom. Za aromu s površinom od 18-20 m2 Dovoljno je 20 minuta. Proces spaljivanja nastavlja se cijelo vrijeme, ali prolazi bez vatre i dima, stoga u zraku nećete imati goruće nečistoće. Da biste ugasili svjetiljku, morate ukloniti svjetiljku i zamijeniti poklopac: važno je provjeriti je li čvrsto pritisnuto na tijelo. Odozgo možete ponovo staviti svjetiljku i staviti svjetiljku daleko od izvora topline.

Proces izgaranja u aroma svjetiljki s katalitičkim plamenikom ne ostavlja miris u zraku

Električne svjetiljke za aromu

U električnim svjetiljkama aroma, spremnik za ulje grije se termoblokom, koji se koristi kao žarulja sa žarnom niti, stoga je u suštini uređaj mali svjetiljka, a sposobnost zagrijavanja ulja na njoj je dodatna funkcija. Baza svjetiljki priključena je izravno na jedinicu za napajanje koja je opremljena priključkom za euro i gumbom za uključivanje / isključivanje. Stavlja se na staklo staklene ili keramičke kutije s otvorima za cirkulaciju zraka i na vrhu kuta gdje se ulijeva voda i ulje.Izvor napajanja u takvom uređaju može biti baterija.

USB žarulje

Prikladna je opcija, posebno za rad, spojiti zagrijanu USB platformu na laptop i koristiti je za aromaterapiju. Istina, proizvedeni modeli ne razlikuju se raznim nacrtima: plastičnom kućištu i minimalnom dekoru. Stoga ima smisla kopirati načelo uređaja u drugu zgradu i prilagoditi tehnički prikladan model za kuću.

Aroma lampa se može sastaviti kod kuće na temelju bilo kojeg prikladnog tijela obične aroma svjetiljke.

Ultrazvučni difuzori

Suvremeni razvoj aromata – ultrazvučni difuzor koji dodatno ionizira i vlaži zrak u sobi. Uređaj radi s mrežnim naponom s naponom od 120V, tako da prije uporabe morate izmijeniti izvor napajanja i prilagoditi uređaj na 220V mrežu ili koristiti adapter. Gornji dio je uklonjiv, pod kapuljačom je spremnik za vodu, gdje ulijte čašu hladne vode i 5-6 kapljica eteričnog ulja. Zatim je uređaj povezan s mrežom i lijevo 6-8 sati. Parna je hladnoća, tekućina isparava vrlo sporo, tako da aroma ostaje gotovo tijekom dana.U pravilu, difuzor je opremljen i funkcijom promjene pozadinskog osvjetljenja.

Dodatni efekti u raspršivačima arome su obično mnogi – svjetla, modovi, veliki spremnik za vodu, a među nedostatcima – stvaranje kondenzata na površini na kojoj se nalazi uređaj

sprečavanje nesreća

Sjedirom aromaterapije morate se pripremiti. Isperite zdjelu na ulje, provjerite da nema tragova uljne mješavine izvana – to je zapaljivo. Topla voda u kotlu – samo se topla voda može uliti u spremnik, optimalna temperatura je 50-60oko. Svijećnjaci su bolje uzeti, bez mirisa, u metalnim tabletama. S druge strane, oblačići se mogu ponovno upotrijebiti – oni su udobni, a na dnu su spremni isječak za šupljinu.

Prije postupka, preporuča se prozračivanje prostora 20-30 minuta. Kada upalite plamenik, zatvorite vrata, prozore i otvore. Prirodno eterično ulje donosi vrlo neupadljivu aromu – ne boli se i okreće glavu, a vi ne želite izaći na svježi zrak. Ako se takva želja i dalje pojavila u 10-15 minuta da lampa arome djeluje, imate ulje niske kvalitete. Pronađite drugu namjenu: za kućanstvo, na primjer, za pranje rublja ili pranje poda. Zapamtite dozu: za sobu od 18 do 20 m2 dovoljno 5-6 kapi mješavine ulja ili ulja.

Nemojte postavljati svjetiljku arome na površinu plastike, pjene, također je nepoželjno staviti uređaj na stol prekriven stolnjom ili podmazivačem. Tijekom rada lampa se ne smije nalaziti u blizini uredaja za grijanje i otvoriti vatru.

Nemojte ostavljati uređaj bez nadzora: načelo "sve se može dogoditi" nije otkazano, pogotovo ako se radi o zapaljivoj smjesi. Zapamtite da mala djeca i kućni ljubimci stvaraju dodatni rizik od požara – preporučuje se uklanjanje iz sobe tijekom postupka. Dovoljno je 20 minuta da aromatiziraju sobu, najviše 30 minuta, jer se tijekom tog vremena ulje isparava. Samo difuzori mogu raditi nekoliko sati, ali postoji hladna para i proces isparavanja je znatno sporiji.

Nakon postupka, ugasite šupljinu / iskopčajte uređaj iz mreže i operite spremnik u otopini sapuna, a zatim isperite čistom vodom i ocatom. Zato sljedeći put možete koristiti drugačiji okus i neće se miješati sa starim. Zatim operite vanjsku stranu kućišta i osušite ga.

Svjetiljke koje su puknute ili na drugi način oštećene trebaju biti odbačene.

Obratite pažnju na rad uljnih plamenika zbog požarne sigurnosti.

Kako napraviti svjetiljku arome kod kuće

Postoji nekoliko općih preporuka za izradu svjetiljke arome – bez obzira na vrstu hrane, dizajn i materijal iz kojeg ćete ga napraviti:

 • spremnik za ulje mora biti lako pranje;
 • volumen zdjele – ne manje od 30 ml (2 žlice vode);
 • udaljenost od vatre do zdjelice – 8-10 cm, tako da je voda bila vruća, ali nije kuhala;
 • u uređajima koji rade na struju i USB, zdjelica se može čvrsto pričvrstiti na napajanje.

Od metala

Materijali se općenito uzimaju jednako za nekoliko jednostavnih modela:

 • može, bolje uske i izdužene, kao pod maslinama ili grahom;
 • marker;
 • konstrukcijski nož;
 • svijeća / štednjaci;
 • kapacitet za ulje (solana, utičnica).

Metoda jedan.

Pretpostavlja se da pokrov u vašoj banci već nedostaje – jer lampa arome nije potrebna.

 1. Odlučite što će raditi vaša lampa. Širina otvora za svijeće i svjetiljku je drugačija. Procijenite širinu otvora i označite markerom kontura u obliku polutke.
 2. Dno bi trebalo biti u ravnini s dnom posude, a vrh bi trebao biti tako da prsti ruke prolaze slobodno.
 3. Nacrtajte istu polutku sa suprotne strane limenke.
 4. Izreži obje falange.
 5. Top stavite utičnicu, napunite ga s dvije trećine tople vode, uljem za kapanje.
 6. Osvijetlite svijeću / duhovnu svjetiljku i postavite je na dno limenke.

Metoda dva.

 1. Razlikuje se od prethodnog, jer će baza biti obrnuto.
 2. Označite visinu i na falanici prstiju, nacrtajte konture s oznakom i izrezajte rupe s obje strane tako da ruka prolazi.
 3. Nije potrebno prilagoditi širinu – na dnu nema takve svjetiljke, možete upaliti svijeću i staviti staklenku na vrh.
 4. Kad ste napravili bočne otvore, okrenite staklenu naopako i napravite okrugla rupa u središtu vatre.
 5. Šalica može biti izrađena od stakla iz tikvice, spremnika iz plamenika s alkoholom, tresilice od staklenih soli ili utičnice.
 6. Napunite vodom, uljem, osvijetlite svijeću / duhovnu svjetiljku i stavite je u staklenku.

Kroz rupe potrebne su za ventilaciju zraka u kućištu

Treći put.

Od materijala trebat će vam samo pivo za pivo i žicu od 2,5 mm duljine 20-25 cm

 1. Prva stvar koju trebaš napraviti jest da izbaciš čašu s vrha na visinu od 3-4 cm, to će biti spremnik za vodu.
 2. Izmjerite žicu preko širine posude, morat ćete ga probiti i objesiti kao kantu. Napravi prvi omot.
 3. Zatim izmjerite visinu tijela – oko 6-7 cm i napravite drugu stranu pod kutom od 90 °oko i na drugi način.
 4. Kako bi struktura bila stabilna, savijte bazu u obliku trokuta. Taj dio žice na kojoj će zdjela objesiti treba proći kroz centar – za ravnotežu.
 5. Označite dvije rupe na rezačem, jedna nasuprot drugom, stavite komad drveta naizmjence ispod svake oznake i probušite šiljkom.
 6. Sada možete proći žicu, objesiti zdjelu, sipati vodu i ulje i staviti svjetiljku pod svjetlom.

  Djeluje aroma žarulje žice i piva s svijećom ili spiralnim lampama, koja se jednostavno stavlja ispod zdjele

Put četiri.

Potrebna vam je ošišana piva ili niska posuda i komad žice debljine 2,5 mm i duljine 10-15 cm. Svaki komad ploče će ići na bazu. Za posao trebat će vam vježba i šiljka.

 1. Izbušite rupu na ploči na dubini od 1,5 cm.
 2. Zamotajte žicu slovom D i umetnite dugi kraj u izbušenu ploču.
 3. U loncu, napravite dvije simetrične rupe, probijte se s iglom i objesite ga na žicu.
 4. Ulijte vodu i ulje u zdjelu. Stavite osvijetljenu svjetiljku na ploču.

Ako su rupe u banci opuštene i zdjelica se naslanja, morate čvrsto pritisnuti rubove žice

Peti put.

Što vam treba:

 • 2 niske limenke sputa ili sprata;
 • list debla A4 papira;
 • igla za pletenje;
 • silikatna ljepila;
 • Posteljina ili pamučna niti.

Kako sastaviti strukturu:

 1. A4 list odrezati u 4 komada, uvući svaku traku u cijev pomoću igala. Kako bi se papir držao čvršće, možete igrati iglu na stol.
 2. Ljepilo ruba trake na silikatnom ljepilu, još nekoliko puta gurnite cijev na stol.
 3. Uklonite iglu, učinite isto s ostalim tri trake papira. Vrežite papirne cijevi najprije u posudu, koja će biti zdjela za vodu.
 4. Zatim stavite dizajn na drugu posudu i također popravite cijevni bazu. Temu i vrh, i dno promezhit silikatnog ljepila, tako da neće biti zapaljivi.
 5. Sada topla voda može se uliti u vrh, a upaljena svijeća može se staviti u dno.
 6. Kako bi se ulje više isparilo, preporučljivo je razrijediti u emulzifikatoru – kapati ulje u čajnu žličicu s solom, a zatim je dodati u vodu.

Nosači nosača izrađeni su od papira, ali ako propustite niti na kojima su pričvršćeni silikatnom ljepilom, struktura će biti zaštićena od požara

Šesti način.

Aroma lampa je malo teže izvesti od prethodnih modela.Za proizvodnju potrebe:

 • 2 piva za pivo;
 • mali CD;
 • svijeća na ploči;
 • ljepila;
 • nož;
 • dugih škarica;
 • bakrena žica;
 • gumene noge za obrt.

Što trebate učiniti:

 1. U jednom pivskom kantu, izrežite dno, na drugom vratu.

  U jednoj staklenoj rešetku dno, drugi vrh, banke će stati na bilo koji mekani metal

 2. Rezati odrezani dio u širine trake od 7-8 mm, savijte pločice pod pravim kutom.

  Odrezana banka ide na proizvodnju zida isparivača

 3. Napravite prsten od metalne trake jednak promjeru staklenke, umetnite ga u dio staklenke s prugama. Prsten će biti prekriven prugama. Ako su predugo, odrežite višak, ali ne bacajte komade od metala – oni će biti potrebni za ukrašavanje.

  Metalni prsten oko vrpci, kako bi zid bio gusti

 4. Umetnite u prsten s donje strane na dnu druge rezne ploče. Tako će isparivač s dvostrukim dnom i zračnim rasporom ispasti – ulje će ispariti mnogo sporije, nego samo u limenku.

  Kada je drugi dno umetnut u prsten, stvara se zračni jaz: u ovom dizajnu ulje sporije dolazi isparavanjem.

 5. Twist spirale iz bilješke i ukrasite zid strukture. Dekorativnu funkciju izvodit će prstenovi od žice – zamotajte isparivač iznad i ispod.

  Spiralne trake traka trake i žice duž perimetra od limenke, kao i metalni sloj od vrha obavljaju ukrasnu funkciju

 6. Pripremite noseću strukturu pričvršćivanjem nogu na disk.

  Gumene noge daju stabilnost konstrukcije

 7. Ugradite stalku isparivača širokih metalnih traka.

  Metalne trake se savijati nekoliko puta i pričvrstiti na disk ljepilom

 8. Montirajte kućište svjetla. Napunite zdjelu vodom i uljem, spustite upaljenu svijeću.

  Metalne noge kućišta također mogu biti ukrašene metalnim spiralama.

Iz staklenog stakla

Aromalamp napravljen od staklenog stakla načelom uređaja nešto je poput katalitičke svjetiljke koja izgleda kao boca parfema. Model izrađen od strane kuće će izgledati drugačije, ali i ukrasiti interijer.

Wick svjetiljka

Što trebate za svjetiljku:

 • prozirno stakleno posuđe s poklopcem koji dobro prianja;
 • završni fitilj;
 • šilo;
 • parafinsko ulje;
 • Ekološki materijali (grane, češeri, iglice, suho cvijeće, bobice i lišće).

Preklopite u staklenku unaprijed odabranim elementima dekor – cvijeće, lišće, grančice, ulijte parafinsko ulje. Napravite rupu u središtu poklopca unaprijed, tako da šupljik prolazi lako. Kada se sve pripremne radove obavite, prolazite kroz pod poklopcem, spustite ga negdje do sredine limenke, čak i malo niže. Aroma lampa je spremna. Nemojte ga koristiti za jedan dan, pričekajte dok je fitilj zasićen uljem. Kad gori kroz kuću širiti će miris voća, bilja i začina. Da biste je poboljšali, možete ispustiti nekoliko kapljica eteričnog ulja u staklenku.

Uz alkohol ili parafinsko ulje, možete dodati 3-5 kapljica esencijalnog ulja u voće, bobice i biljke, tako da je miris jači

Stara žarulja sa žarnom niti također je prikladna kao kućište.

Osim što joj treba:

 • klasični čekić;
 • tanki odvijač;
 • novac s velikim promjerom;
 • ljepilo ili pištolj silikonskog ljepila na njega;
 • hladni zavarivanje;
 • štrcaljke;
 • fitilj;
 • alkohol;
 • eterično ulje;
 • podudaraju.

Kako sastaviti svjetiljku s vretenom:

 1. Možete uzeti staru spaljenu žarulju sa snagom od 40-100 W, samo provjerite je li baza čvrsto držana i nema mikročvršćenja.
 2. Čekić pokucati jezgru na bazi, rastavljajte svjetiljku s odvijačem.
 3. Obrišite ruke, nosite rukavice, izrezajte komad hladnog zavarivanja – zamijenite je, formirajte perilicu. Otići će na dno svjetiljke umjesto punjenja. Odgovara se s rupom za fitilj.
 4. Lijepljenje novčića odozdo – poželjno je da bude velik u promjeru, jer na njemu, kao na nozi, cijela će struktura zadržati.
 5. Pričekajte da se ljepilo (silikon) osuši – poželjno je da traje najmanje 24 sata.
 6. Pomoću štrcaljke ulijte alkohol s eteričnim uljem razrijeđenim u staklenu tikvicu, umetnite u otvore i stavite ga u vatru.

  Tijelo plamenika može biti žarulja sa žarnom niti koja se briše od punjenja

Svjetiljka s plutajućom svijećom

Varijacija s plutajućom svijećom djeluje kada se infuziju s jakim mirisom izlije u staklenku – na primjer, citrusa. Stoga će biti praktično staviti takvu aromu svjetiljku u kuhinju – za svježinu.

Na 0,5 litre vam je potrebno:

 • 0,5 litara alkohola ili votke;
 • 1 narančasta;
 • 1 limun;
 • svijeća na ploči;
 • bilo koje eterično ulje citrusa.

Peel voće, rezati zest u kocke ili trake, preklopiti pola u staklenku, ostavite drugu za ukrašavanje.Stavite čašu alkohola i ostavite na dan da dobijete tinkturu. Stavite preostalu zest u posudu, stavite upaljenu svijeću u nju.

Od gline

Lampa će dugo trajati, ako ga izradite iz polimerne gline i spali ga u pećnici.

Što vam treba:

 • 150-200 g polimerne gline;
 • mineralne boje za slikanje;
 • tanka četka;
 • stog;
 • čačkalica;
 • pletenica ili svijeća;
 • foliju za pokrivanje radne površine.

Kako to učiniti:

 1. Pokrijte stol s folijom, iscijedite gline dok ne postane mekana. Podijelite mase na dva neravnopravna dijela – jedan će ići na bazu, a drugi – na zidove.
 2. Dno buduće svjetiljke izrađeno je u obliku kruga, dovoljno je samo da se izbaci manji dio u debljinu od 1 cm.
 3. Oblikujte kobasice od preostale gline i stavite ih jedan na drugu dok ne dođete do željene visine. Prikladno je poravnati zidove s vodom i snopom. Daljnje dvije mogućnosti:
  • izrezati veliku rupu u zidu za svijeću, nekoliko malih za prozračivanje i oblikovati vrh svjetiljke u obliku zdjelice;
  • okrećete obradak u zdjelu, izvucite čep, gdje će se fitilj ležati – dobit ćete uljnu lampu.
 4. Crtež se primjenjuje s nožem ili čačkalicom, što je prikladno.Osušite glinu u zraku, zatim stavite peći u predgrijanu pećnicu. Prvih 10 minuta preporuča se da ne zatvorite vrata, tako da ne biste mogli ispitati jačinu materijala oštrim promjenama temperature.
 5. Postupno povećavajući toplinu, ponesite temperaturu na 200oko i osuši svjetiljku 1,5-2 sata.
 6. Ne uklanjajte gotov proizvod dok se pećnica ne ohladi.
 7. Kada izvadite, ukras može biti obojan mineralnim bojama – oni su diskretne, meke boje. Ako želite zanimljiviji dekor, možete koristiti akrilne boje.
 8. Preporuča se uporabu aromalampusa u danu. Ulijte uljnu smjesu u žarulju u obliku zdjele, stavite kljun tako da njezin rub leži u ispruženom izljevu i pali je na vatru. Za plamenik za svijeće ne zaboravite zagrijati vodu.

Mješavina ulja se dobiva iz bilo kojeg biljnog ulja s dodatkom 1-3% eteričnih ulja.

Autorova majstorska klasa za izradu svjetiljki od aromatskih gline

Korisnik pod imenom DisLikE podijelio je u svom blogu iskustvo izrade arome svjetiljke u obliku jabuke. Da biste ponovili njezin model, naravno, trebate puno strpljenja i točnosti, ali gotov je, međutim, prekrasan.

Materijali korišteni od autora:

 • glina;
 • guma spatula;
 • stog;
 • kist;
 • olovka;
 • papir;
 • bojanje glazura;
 • valjak za valjanje;
 • spužve i krpe.

Napredak rada

 1. Rad počinje crtanjem matrice. Na prednjem zidu svjetiljke mirisa bit će kroz proreze, za to, i trebate nacrtati uzorak. Stencil odmah treba smanjiti, a zatim staviti na stranu.

  Prema ovom matricu, izrezali smo rupice na prednjem zidu uljnog plamenika

 2. Lakše skulpture na gotovim crtežima. Izrađujemo nekoliko skica, određujemo veličinu gotovog proizvoda.
 3. Mi gnječimo glinu, uvucimo je u tijesnu kuglu, produljimo se na vrhu i počnemo postupno povećavati šupljinu. Važno je osigurati da debljina zidova oko cijelog oboda bude jednolika (3-6 mm).

  Zidovi obratka trebaju biti 3-6 mm

 4. Nejednaki rubovi su odrezani s hrpe i izravnati prstima. Izrađujemo šuplju kuglu – za to smo protezali rubove, skupljali ih u nabore, izrezali višak gline. Razmislite vrh lopte nožem i vodom ili gumenom lopaticom.

  Rubovi kuglice poravnavaju i odrežu dodatnu glinu

 5. Sada bi se uobičajena lopta trebala pretvoriti u jabuku. Ljepilo smo malom krpom na tekućoj glini s vrha središta (debljine oko 5 mm), dobro ga pritisnite i izravnajte, a zatim napravite prolaznu rupu.S druge strane, isto se mora učiniti – stavite krpu, poravnajte ga i napravite okruglu rupu s hrpe, a zatim ga širite prstom. Rupa mora biti simetrična, a lakše je identificirati reznu liniju.

  Na vrhu i dnu praznine izrađujemo rupe za označavanje reznog ruba.

 6. Odrezali smo dio buduće jabuke, lagano dodirnuli preostalu stolu da bismo mu dali stabilnost.

  U velikom polju bit će svjetiljka za aromu, malu se treba izvući u ravnu tortu i ukrašavati utorima

 7. Na konveksnoj strani praznine, trebate izrezati rupu za svijeće, prvo procijenjeno je da se uklapa u veličinu. Ne zaboravite da nakon sušenja skupljanje gline može biti do 30%, tj. Rupa će postati manja.

  Rupa bi trebala biti učinjena s marginom, a zatim će nakon pečenja glina "sjesti"

 8. U kolač smo omotali mali dio žbuke – prikladnije je prevrtati krpu, tako da se masa ne drži. Spojimo jabuku na praznu stranu, objašnjavamo vanjsku konturu. Uz istu konturu morate kružiti pripremljenu matricu. Povlačimo se 5 mm od ruba, tako da rupica ne pada na liniju šava, i počnemo rezati. To će biti prednji zid uljnog plamenika, zalijepljen je tekućoj glini.

  Ljepilo izrezbarenog prednjeg zida na izradak na tekućoj glini

 9. Iz komadiće gline izrađujemo list i malu stabljicu, a zatim gline stavimo na pravi list, tako da su vene ispisane. Onda se glina treba pažljivo odvojiti i zalijepiti na jabuku. Sušimo u zraku, ali da sunce ne padne. Onda spali, bojimo se s glazurama i opet gori.

  Keramika je uvijek eksperiment, koja će se boja izlaziti teško predvidjeti

Od naranče

Ako želite napraviti aroma svjetiljku od naranče – to učiniti, ali morate ga koristiti odmah, to neće stati dugo.

Što je potrebno

 • 1 velika naranča;
 • maslinovo ulje (1 žlica l);
 • eterično ulje citrusa (2-3 kapi);
 • svijeća na ploči;
 • nožem

Izrežite narančastu boju, izvadite meso s obje polovice, razmazite zidove mješavinom ulja. Stavite upaljenu svijeću na dno, izrezujte okrugla rupa na vrhu i spojite obje polovice. Možete uzeti više ulja – uliti je u donju polovicu i napraviti uljanu lampu iz naranče. Kao što stijena odgovara pamučnoj niti.

Prije nego što osvjetljate svijeću, ulijte polovice naranče s mješavinom ulja – maslinovom ulju i 2-3 kapi agruma

Druga inačica narančastog plamenika ukazuje na više sastojaka, osim naranče koja vam je potrebna:

 • parafinski vosak;
 • maslinovo ulje;
 • eterično ulje citrusa;
 • igle;
 • 2 žitnice.

Narančasto rezano na pola, uklonite celulozu i masnoću polovice uljne mješavine. Stavite šupljinu u svaku posudu. Zagrijati parafin na vodenoj kupelji, dodajte mu sjeckane borove igle ili zest i popunite polovice naranče. Šiljasta rep bi trebala zaviriti iz zdjele za 1-1,5 cm. Ostaviti svijeće da se ohlade nekoliko sati. Nema potrebe za čišćenjem hladnjaka, parafina će neravnomjerno zahvatiti Priprema takve aroma svjetiljke, previše, kratko prije uporabe.

Iz testa

Što vam treba:

 • 1 čašu brašna;
 • 0,5 šalica biljnog ulja;
 • 0,5 čaša vode;
 • fitilj;
 • akrilne boje;
 • tanka četka.

Kako to učiniti:

 1. Tijesto bi trebalo biti gust, stoga ne sipati svu vodu u brašno odjednom, postupno dodajte.

  Mijesiti tijesto od brašna i vode

 2. Namjestite dio tijesta u kolač, oblikujte strane ostatka čaše, izradite izduženi izljev za šupljinu. Možete napraviti uzorak s nožem ili čačkalicom.

  Od jednog komada tijesta mogu dobiti nekoliko praznina

 3. Zagrijte pećnicu na 200 za pečenje.oko, mastite posudu za pečenje i pecite 15 minuta.
 4. Cool proizvod, boje ga akrilnim bojama, neka se osuši.
 5. Napunite svjetiljku uljem, na primjer, maslinama, ispirući 5-6 kapljica eteričnog ulja. Stavi fitilj u zdjelu, ostavljajući vrh na površini.

  Svjetiljke za ulje iz tijesta mogu se koristiti nekoliko puta, ali su kratkotrajne

Kako napraviti svijeće za aroma svjetiljka kod kuće

Kako bi svijeće bile s vlastitim rukama, trebate:

 • vosak ili parafin, rastopljene stare svijeće će učiniti;
 • pamučna nit na stijenkama;
 • kalupi svijeća;
 • drvene štapiće ili čačkalice za pričvršćivanje šupljine.

Započnite stvarati svijeće:

 1. Vosak (parafin), trljajte na velikom rešetku i rastopite u vodenoj kupelji, stalno miješajući. Kako ne bi pokvarili posuđe, možete otopiti vosak u limenke, oni bi trebali biti različiti u širini tako da se lako može ući u drugi, u visini možete uzeti isto. Po želji, vosak se može obojiti dodavanjem voskanih olovaka odgovarajućih boja.

  Pobrinite se da se parafini potpuno rastopi, u svijećama ne bi trebalo biti niti sitnih komada

 2. U svakom obliku stavite komad pamučne niti, takotako da kraj s marginom ostaje na vrhu – prikladno je pričvrstiti na drvenu štapiću.

  Čačkalice su prikladne za male tablete.

 3. Kada je vosak spreman, ulijte malo na dno svakog kalupa da biste pričvrstili stijenku ispod. Pa, ako još uvijek imate metalne pilule ispod stare svijeće, obično imaju prikladan držač vretena.

  Malo parafina na dnu oblika trebalo bi izlijeći kako bi se popravio donji rub fitil.

 4. Pričekajte oko minutu da vosak na dnu postavite i popunite obrazac na vrh.
 5. Svijeće bi trebale stajati oko jedan dan kako bi se vosak potpuno otvrdnuo.
 6. Zatim možete smanjiti vrh fitilj – trebao bi biti dobro zasićen voskom. Preporučena duljina je -1-1,5 cm.

Gotovo svijećnjaci mogu biti aromatizirani, a zatim će zamijeniti svjetiljku arome. Uzmi svoje omiljene

Pogledajte videozapis: Slani Sir Kolac / Käsfladen vrlo brzo i jednostavno i jeftino

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: