Elektroliza pazuha: mogu li učiniti, koliko je sati potrebno

Kako funkcionira elektroliza ispod pazuha (priprema, proces, naknadna njega)

Svaka se djevojka želi riješiti neželjenih kose i imati savršenu glatku kožu. Posebno stvarna epilacija u području axillary depresije u ljetnom razdoblju, jer je ova zona često na vidiku.

Popularnost dobiva metode uz pomoć električne struje. U ovom članku ćemo saznati je li moguće električne depilacije pazuha, razmotriti bit ove metode i njegove prednosti.

Bit metode

Metoda se temelji na uništenju korijena dlake pod utjecajem električne struje pomoću igle-elektrode.

Igla je umetnuta u svaki folikul dlake na dubinu od približno 3-4 mm, a struja, Dakle, donji dio folikula, koji je odgovoran za daljnji rast kose, uništava se.

Nakon takvog jednokratnog postupka, ova kosa više ne raste. A onda se slobodno uklanja pincetama – apsolutno bezbolno.

Električno uklanjanje dlaka je više vrsta – igla i pinceta. Sve ovisi o vrsti korištene struje, također postoje razlike u vrsti elektrode.

 • Igla elektroliza – Ovo je metoda za uklanjanje dlaka, kada elektroda ima izgled najtanjeg manipulatora igle.
 • Pinoplastična elektroepilacija – Ovo je rijetka metoda uklanjanja dlaka, jer je potrebno više vremena. U ovoj metodi, elektroda je u obliku pinceta, a zbog toga koža nije oštećena, korijen se uništava na daljinu i uklanja se kosa.

Je li naštetiti paziti na elektrolizu?

Prije nego započnete proces elektrolize pazuha, svakako znajte da je proces izuzetno bolan. Ali ovdje je također potrebno uzeti u obzir da je osjetljivost na bol različita za sve. Sesije elektroepilacije izvode se anestezijom bez kvarova: odabire se ovisno o pragu boli klijenta i svojstvima kože.

informacije! Anestezija se vrši pomoću spreja s lidokainom, vrhom "Elma", injekcijama lidokaina ili ultrakaina.

Ako se sprej ili krema koriste za anesteziju, koža na vrhu je prekrivena filmom tako da učinak anestezije traje što duže: oni ga podižu dok se postupak napreduje. Ako se prije elektrolize dobivaju lidokaini ili ultraljubičasti metak, onda se koriste male štrcaljke kao i za mezoterapiju, a snimke su gotovo bezbolne.

Još uvijek možete smanjiti bol prilikom odabira igle, jer sve ovisi o promjeru igle-elektrode, koji se koristi tijekom postupka: tanja kosa, tanju iglu i senzacije tijekom postupka manje su bolne, Igle s promjerom od 0,05 mm koriste se za finu kosu, a igle promjera 0,12 mm za gustu kosu.

Također, snaga boli ovisi o snazi ​​struje koja prolazi kroz igličnu elektrodu. Na nekim uređajima struja se ručno podešava (na primjer, od 1 do 7 na uređajima "Biomak").

Nakon postupka, posebno se hlađenje primjenjuje na tretirane pazuha.

Priprema za postupak

Axilna ​​elektroepilacija nije vrlo komplicirana procedura, tako da ne zahtijeva posebnu pripremu. Ipak, ipak biste trebali uzeti u obzir neke preporuke kozmetičara.

Ne izlažite ispod pazuha na ultraljubičaste zrake – na otvorenom suncu ili u solarij. Ova preporuka je zbog činjenice da Oslabljena je preplanuo epidermu, zbog čega se bol i rizik od kožnih oštećenja mogu povećati.

Trebalo bi biti nekoliko dana prije postupka uklanjanja kose s britvom, tako da će do početka elektrolize doći do duljine od oko 3 mm.

Ova vrijednost omogućuje kozmetičaru da brzo i učinkovito provede postupak.Također, nemojte upotrebljavati druge vrste sličnih postupaka neposredno prije elektrolize, jer to može oštetiti strukturu kose, što će smanjiti utjecaj uređaja na folikul.

Prije nego što trebate postupak očistiti kožu u epilacijskoj zoni pomoću pilinga i hidratizirati ga s kremom u slučaju prekomjernog suhoće, To će očistiti kožu starih stanica, što će povećati prodor igle. Masna koža može biti zapreka postupku, pa bi trebala biti razmazana losionom ili drugim sličnim sredstvima.

Normalna koža ne zahtijeva posebne pripravke, dovoljno je uzeti tople kapljice prije epilacije. Također možete hidratizirati kožu pijavicom velikih količina vode ili soka, ali ograničavanjem kave i alkohola.

Značajke postupka

Let's vidjeti kako je proces elektrolize underarms.

Kako se događa

Tijekom sjednice, koža će biti oštećena, jer će biti probušena pomoću igle-elektrode. Kako bi se spriječilo prodiranje bakterija ispod kože tijekom postupka, a upalni procesi ili širenje infekcije za početak, koža se liječi dezinficirajućom otopinom prije epilacije.

Nakon toga se izvodi anestezija. Metoda anestezije, lijeka i koncentracije odabiru se pojedinačno nakon savjetovanja s kozmetičarom. Izbor anestezije ovisi o pragu boli, individualnoj podnošljivosti anestezije i drugim čimbenicima.

Nakon toga počinje proces uklanjanja dlaka. Klijent mora leći na kauču i držati neutralnu elektrodu u ruci, što stvara električno polje između njega i aktivne elektrode tako da struja prolazi kroz iglu.

Kozmetolog uvodi igličnu elektrodu u folikule svake kose, postupno obrađuju područje kože. Kosa odmah umre, nakon čega se izvlači pincetom. Na taj se način svaka kosa uklanja pojedinačno, tako da proces elektrolize traje dulje od drugih metoda uklanjanja dlaka.

Na pitanje koliko dugo traje proces, možete odgovoriti na to u prosjeku oko 40 minuta.

Na kraju postupka, koža se tretira antiseptičkim, a potom s protuupalnim sredstvom. Nakon nekoliko sati primjetit ćete blagi oticanje kože, ali to je standardna i prihvatljiva reakcija koja se odvija u roku od dva tjedna.

Koliko je sesija potrebno

Jedna elektroepilacija pomoći će vam uštedjeti od vlasi za 1-1,5 mjeseci. Nakon što kosa ponovno počne rasti. Tijekom izlaganja uređaja folikuli samo onih dlačica koje su u fazi aktivnog rasta uklonjene – to je samo 30% od ukupnog broja.

vijeće! Za trajni učinak morate provesti cijeli niz postupaka.

Tijekom vremena, drugi folikuli dlake počnu klijati, koji su bili neaktivni prije postupka.

Sam kozmetičar određuje koliko elektroliznih sesija treba, jer to je isključivo individualno. Broj postupaka uglavnom ovisi o debljini kose i krutosti kose. Da bi se postigla apsolutna glatkoća u području pazuha, potrebno je provesti 4-8 postupaka elektrolize 40-60 minuta svaki.

Ovaj postupak se plaća po minuti. Trošak počinje od 15 rubalja. po minuti i ovisi o profesionalnosti kozmetičara i kozmetičkog salona.

Trebam drugi tečaj

Nakon potpunog tijeka elektroepilacije pazuha, rezultat može trajati od 3 do 6 godina. Ovo razdoblje ovisi o karakteristikama organizma.

U nekim slučajevima, elektrolizom je moguće zauvijek ukloniti neželjenu kosu.No, obično kozmetičari savjetuju provesti nekoliko cjelovitih tečajeva kako bi se potpuno riješili kose.

Njegu kože

Nakon uklanjanja dlaka u pazuhu kako bi spriječili upalu, mjesto epilacije zahtijeva pažljivu brigu i kod kuće.

Vrijeme oporavka pazuha nakon elektrolize je u prosjeku dva tjedna, tijekom kojih je važno slijediti određena pravila njege kože, što će joj omogućiti da brže izliječi:

 • strogo je zabranjeno dirati obrađenu kožu prljavim rukama, jer se može pojaviti infekcija;
 • morat ćete nositi labavu odjeću koja će smanjiti trenje oštećene kože;
 • Ne preporuča se izložiti zonu depilacije u vodu nakon postupka;
 • Zabranjeno je posjetiti saunu, kupku, bazen, sunčati se u solariju ili na otvorenom, te nanijeti deodorant na oštećenu kožu 7 dana;
 • potrebno je odbiti tjelesne aktivnosti koje mogu uzrokovati znatno znojenje i kao rezultat – iritaciju na području pazuha;
 • neko vrijeme nakon postupka, svrbež je moguć na mjestu, stoga je strogo zabranjeno češljati formirane kore, jer to može dovesti do ožiljaka tijela;
 • u slučaju ozbiljnog iritacije u epilacijskoj zoni, preporuča se koristiti aloe vera, maslinovo ulje, a također i "Panthenol" u obliku masti ili sprej za ublažavanje kože.

U skladu s gore navedenim preporukama stručnjaka, da ćete dobiti rani oporavak kože i zaštitili sebe od komplikacija koje se mogu pojaviti u obliku crvenila ne pada dlaka područje, oticanje kože zahvaćene, bolne u mjestu mahuna.

Očito, ako se pojave komplikacije, potrebno je konzultirati specijalističkog dermatologa.

Prednosti aksijalnog uklanjanja dlaka s elektroepilacijom

Prema anketi, više od 90% klijenata koji su podvrgnuti ovom postupku bili su zadovoljni procesom i rezultatom.

Znate li? Elektroliza kao kozmetički postupak koji žene koriste više od 130 godina, a imaju status sigurne i učinkovite metode uklanjanja dlaka.

U borbi žena za lijepo tijelo bez neželjenih kose, elektroliza je jedna od najučinkovitijih metoda, koja ima nekoliko očitih prednosti:

 • kada provodi završeni tečaj, neželjena kosa se trajno uklanja;
 • ovaj je postupak prilično jeftin, posebno u usporedbi s foto epilacijom;
 • pogodan za sve, bez obzira na tipove kose i kože;
 • nakon postupka, zaboravite na svoju urastajuću kosu zauvijek;
 • s odgovarajućom higijenskom njegu kože u epilacijskoj zoni, isključuju se infekcije i upale;
 • u slučaju hormonalnih promjena koje uključuju rast kose, elektroliza će ih također ukloniti;
 • photoepilation contraindications (vrlo fer kose, povećana fotoosjetljivost, itd.) nisu važni za vrijeme elektrolize.

Pogledajte video postupka elektroepilacije pazuha.

kontraindikacije

Bez obzira na sigurnost ovog postupka za zdravlje pacijenta, dodatno ćemo razmotriti kontraindikacije za njegovu uporabu u određenim slučajevima:

 • bolesti kože;
 • epileptički napadaji i drugi psihički poremećaji;
 • dijabetes melitus;
 • oštećenje kože na području postupka;
 • znakovi ili tetovaže na području epilacije;
 • onkoloških bolesti i kroničnih bolesti srca;
 • varikozne vene;
 • trudnoća.

Općenito, ovaj popis je prilično velik, ali treba shvatiti da je to ista prilikom obavljanja sličnih postupaka. Ni u kojem se slučaju ne bi navedena ograničenja trebala zanemariti ili skrivati ​​od kozmologa na preliminarnim konzultacijama jer to može ozbiljno utjecati na zdravlje.

Zbog kontraindikacija, ovaj postupak se ne smije izvoditi kod kuće, jer posljedice mogu biti nepredvidive.

Kao što vidite, elektroepiliranje pazusnih dlaka je prilično dugo i bolno, ali ima veliku prednost – neželjena kosa u pazušnoj zoni uklanja se učinkovito i trajno.

Pogledajte videozapis: Uklanjanje Korozije Putem Elektrolize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: