Elektroepiliranje dlake lica i tijela: recenzije

Kako je elektroliza kose – recenzije o postupku

Suvremene metode uklanjanja dlaka, kao jedna, obećavaju čudesno uništavanje vegetacije gdje nije potrebno: učinkovito, brzo i trajno. Ali stručnjaci vjeruju da su proizvođači opreme za uklanjanje dlaka i centri za kozmetologiju koji nude svoje skupe usluge uklanjanja dlaka malo lukavi. Jer uništiti kosu zauvijek u doslovnom smislu riječi za danas samo jedan postupak – elektroliza.

Elektro uklanjanje dlaka: pro i kontra

Prvo, potpuno je nevažno kada je elektroliza kakva je duljina, gustoća i boja kose. Također nemojte uzeti u obzir fotografiju kože i prisutnost sunčanja na njemu. Ovo razlikuje elektrolizu od ostalih metoda uklanjanja dlaka, što ga čini gotovo univerzalnim postupkom.

Drugo, novonastali i super-popularni foto i lasersko uklanjanje dlaka, sa svim svojim impresivnim rezultatima, obično ne donose ono što je započelo do kraja. Utjecaj lasera i bljeska na folikul dlake dovoljan je za zaustavljanje duljeg rasta, ponekad i do nekoliko godina. Ali istodobno potpuno uništena, piling i otapanje u potkožnim tkivima, samo mali dio folikula kose.

Ostatak je djelomično oštećen, privremeno gubi svoju "produktivnu snagu" i postupno vraća reproduktivne mogućnosti. Drugi dio žarulja pod utjecajem zračenja ide u "stanje mirovanja", a tu su desetine čimbenika koji mogu u svakom trenutku probuditi uspavane stanice.

To može biti hormonsko zatajenje, korištenje kozmetike s fitohormonima, lijekovima, hardverskim postupcima, trudnoćom, na kraju.

Elektroliza kose je postojala više od 100 godina, ali nije uspjela postati broj jedan među proizvodima za uklanjanje dlačica. Nastala ne tako davno, suvremene metode uklanjanja dlaka također su premještale elektrolizu u pozadinu. To je razumljivo, jer, unatoč svojoj nenadmašnoj pouzdanosti, elektroliza je:

 • vrlo polako;
 • vrlo dugo;
 • vrlo bolno;
 • vrlo skupo.

Prema statistikama, od 7 do 10% klijenata koji su prošli elektrolizu nisu zadovoljni rezultatom, budući da pripadaju maloj skupini ljudi čija kosa ne proizvodi željeni učinak. Jednostavno rečeno, elektroliza ih ne uzima.

vrste

Elektroliza ima dvije vrste:

 1. obuhvatni,
 2. elektroda.

U prvom slučaju, postupak se provodi pomoću pinceta, koji djeluje kao dirigent električne struje s posebnog uređaja na kosu. Nakon što je kosa zgrabljena s pincetama, visokofrekventni električni impuls prolazi kroz kose na njegov korijen i, pod utjecajem topline, uništava žarulju.

Ova metoda je prilično nježna. Ali činjenica je da učinak na jednoj kosi traje samo nekoliko minuta, tako da ova metoda nije popularna niti s kozmetičarima niti sa svojim klijentima.

Druga metoda je upotreba igle koja se umetne ispod kože na dubini folikula dlake. Ova metoda tradicionalno se podrazumijeva kada spominjemo elektrolizu.

Načelo rada

Kosa elektrolize se temelji na izravnom utjecaju električne struje na folikul dlake. Da bi se to postiglo, u žarulju se uvodi tanka igla, koja je istovremeno elektroda kroz koju se napaja električno pražnjenje. Nakon primanja "električnog udara" folikul umre potpuno i neopozivo.

Primjenjuju se sljedeći fizikalno-kemijski procesi:

1. Termoliza, Elektroliza kroz termolizu djeluje na osnovi izmjenične struje visokih frekvencija. Ispuštanje struje trenutačno zagrijava stanice folikula dlake i okolnih tkiva. Kao rezultat toga, folikul se gori iznutra.

Kada termoliza zahtijeva precizni udio u žarulji, ali ako ima nekonvencionalni oblik, tada se utjecaj na nju može pojaviti neravnomjerno, a dio korijena ostaje održiv. Brzina termolize omogućuje vam rukovanje relativno velikim dijelovima tijela, ali malo je vjerojatno da se postupak može održati bez anestezije.

Za kožu ova metoda je prilično traumatska, budući da se toplinski učinak električnog impulsa proteže do njega, u roku od nekoliko sekundi. Stoga je u nekim zemljama uporaba termolize u elektrolizi kod privatnih kozmetičara zabranjena, a provode ga isključivo liječnici u klinici.

2. Elektroliza na temelju elektrokemijskih učinaka na folikul dlake. Struja struja se dovodi u iglu umetnutu u dubinu folikula, druga elektroda je u rukama pacijenta. Kada se struja uključi, dolazi do elektrolitičke reakcije s formiranjem klorovodične kiseline u stanicama kose, koje se odmah raspadaju otpuštanjem alkalija.

Alkalni medij koji se pojavljuje u ovom slučaju korodira tkivo žarulje i potpuno ga uništava, bez obzira na točnost oblika unutarnjih kanala. Alkali u tekućem obliku mogu proći kroz cijeli volumen. Jasno je da se kemijski proces ne događa trenutačno, tako da obrada jedne male zone traje dugo, ali ne tako bolno kao u slučaju termolize.

Kemijska reakcija nastaje pri otpuštanju mjehurića vodika na površini kože, nakon čega se kosa ukloni običnim pincetom. Posebna prevlaka elektroda štiti tkivo tijela od struje, koja radi samo na vrhu igle.

3. Metoda "Bland", kao što to ime podrazumijeva (od engleskog "mix"), istodobno koristi oba procesa – termoliza i elektroliza, što omogućava uklanjanje elektrofila s najvećom mogućom učinkovitošću i s minimalnim negativnim točkama koje su svojstvene jednoj i drugoj metodi odvojeno.

Pomoću računalnog programa određuje se optimalni omjer termoliznih i elektroliznih faza postupka, ovisno o strukturi kose i stanju kože.

4. Bljesak metoda na temelju galvanskog učinka poput elektrolize,ali s većim frekvencijama izravne struje, zbog čega se učinak događa mnogo brže, ali se ova metoda ne može koristiti na cijelom tijelu.

Značajke postupka elektrolize kose

Vrijeme je novac

Glavna značajka elektrolize je da svaka kosa obrađuje odvojeno. Stoga – trajanje postupka. Može proći i više od jednog sata za obradu čak i malog područja, a budući da je postupak još uvijek bolan, nije svatko u stanju podnijeti takvo dugoročno izvršenje. Ovisno o osjetljivosti klijenta, obrada jednog dijela može se podijeliti u nekoliko relativno kratkih sesija – svakih 15, 30 i 45 minuta.

S obzirom da svaka kosa ima svoj ciklus rasta, dok su neke vlasi uništene električnom strujom, drugi se tek pripremaju za izlazak, a ostali su u početku. Stoga, kao što raste kosa, liječenje iste zone mora se ponoviti sve dok se ne očisti potpuno.

Još jedna točka odnosi se na troškove postupaka. To izravno ovisi o vremenu provedenom na elektrolizi, jer je plaćanje ove usluge obično satu.Ako je kosa malo, a vi dobiti "pametan" kozmetičar, možete dobiti s malo financijske krvi. Inače, postupak će doći po usporedivoj cijeni, ako ne i više od laserske i fotoepilacije.

Trenutačno – boli

Kao što je već spomenuto, postupak elektrolize je prilično bolan, iako, iako je to mikroakumulacija, ali još uvijek – električni šokovi. Osim toga, kako bi se došli do folikula, igla elektroepilatora se umetne u pore kože, gdje kosa dolazi na površinu ili u blizini. Samo igla elektroda je vrlo tanka, ali mnoga mjesta na tijelu su vrlo osjetljiva, a prag boli različit je za svakoga.

Stoga, bez anestezije, najvjerojatnije neće. Krema ili sprej-anestetika se nanosi na kožu prije sesije i nije uključena u cijenu postupka, a njihova učinkovitost je niska.

Vjeruje se da upotreba lokalne injekcijske anestezije (novokain, lidokain) za elektrolizu može dovesti do suprotnog učinka i izazvati povećani rast kose. Stoga je korištenje sredstava za anesteziju postupka isključivo na vlastiti rizik i rizik klijenta.

U nekim od "skupe" kozmetičkih centara već postoji oprema za smanjenje nelagode pacijenata tijekom elektrolize, korištenjem kriotehnologija i pušenja površine kože zrakom.

Slučaj gospodara se boji

Loša elektrolizna usluga pruža se pregledima ožiljaka i ožiljaka koji preostaju nakon njega. Činjenica je da ovaj postupak preuzima nazočnost najvišeg kvalifikacija kozmetičara koji ga vodi.

Umetanje igle mora se obaviti preciznošću zlatara, u protivnom ako udari u okolno tkivo, dolazi do raznih ozljeda i opeklina, koji naknadno stvaraju ružne nepravilnosti na koži.

Neodgovarajući postupak može dovesti do takve neugodne komplikacije, kao i potkožnog rasta kose, što zahtijeva kirurško liječenje. U slučaju kršenja sanitarnih mjera, posljedice mogu ugroziti zdravlje u cjelini: dovođenje infekcije duboko u kožu iglom ili kroz rane je ispunjeno dugim i skupim liječenjem.

Možemo reći da su "zlatne ruke" gospodara u slučaju elektrolize 99% uspjeha, za razliku od drugih metoda uklanjanja dlaka, gdje učinkovitost uglavnom ovisi o korištenoj opremi.

Zahvaljujući kozmetičarima "Krivoruk", oštećenje kože s ožiljcima jedna je od najčešćih nuspojava elektrolize u Rusiji. U zapadnim zemljama postotak komplikacija u postupku je minimalan.

Budući da samo stručnjaci koji su stekli obuku od 120 do 1100 sati i radno iskustvo u hardverskoj kozmetologiji najmanje 5 godina, mogu se provesti elektrolizom. Prije nego što povjerite kozmetičara, provjerite njegov certifikat o pravu na elektrolizu, ne boli.

Igle za elektrolizu kose

Ovisno o stanju kože pacijenta, kozmetičar pojedinačno odabire igle za elektrolizu:

 • u većini slučajeva koriste se konvencionalne igle kirurških legura, za nepretenciozne klijente bez značajki kože;
 • Izolirane igle – prekrivene mikroskopskim slojem od Teflon ili druge izolacijske prevlake koja štiti kožu od opeklina, pogodna za ljude osjetljive kože;
 • iglice s zlatnim premazom – prevučene niklom s zlatnom smjesom, preporučene za pacijente koji su skloni alergijama.

Važno je napomenuti da "napredne" igle elektrode povećavaju troškove postupaka i stoga se ne koriste za svakoga i za svakoga. Nepotrebno je reći, iglice bi trebale biti raspoložive, a to se ni ne raspravlja.

Kontraindikacije za elektrolizu

Poput drugih metoda uklanjanja dlačica,uklanjanje dlačica električnom energijom ima popis kontraindikacija, a u usporedbi s ostalim hardverskim tehnikama proširen i dopunjen:

 • dermatološke bolesti;
 • poremećaji cirkulacije zbog dijabetesa melitusa;
 • varikoznost i tromboflebitis;
 • kronične i akutne infekcije;
 • arterijska hipertenzija, ishemija;
 • tendencija kože kod keloidnog ožiljaka;
 • onkologija;
 • hepatitis;
 • alergični na metale i legure od kojih su napravljene iglice;
 • prisutnost metalnih elemenata u tijelu (endoproteza, zubni klinovi i sustavi držača, intrauterinska spirala, ojačanje kože sa zlatnim niti);
 • prisutnost pacemakera;
 • trudnoća.

Ograničena uporaba elektrolize u području pazuha – zbog površnih limfnih čvorova u ovom području preporuča se koristiti i druge, prašta i metode uklanjanja dlaka. Izvođenje uklanjanja dlačica na području ušiju i nosa je zabranjeno. Preporučljivo je koristiti anesteziju iznad gornje usne i bikini, budući da su to najgore bolnija područja.

Idemo na elektrolizu

 1. Dakle, ako odlučite za elektrolizu, prvo što trebate učiniti je pronaći Učitelja (to je točno, s velikim slovom).Nitko ne želi postati žrtva zloglasnog ljudskog čimbenika, pa se pitajte prijatelje, pomonitrite internet, pročitajte recenzije.
 2. U odabranom salonu pitajte o certifikatu za elektrolizu, način izlaganja, opreme, iskustvo u provođenju takvih postupaka, zatražite probnu radnju.
 3. Odlučite o trajanju i troškovima postupaka. Cijena jedne minute elektrolize može varirati od 15 do 70 rubalja ovisno o razini salona, ​​iskustvu majstora, uporabi anestezije, tipu igala i površini tretmana. Možete odmah uzeti "paket" minuta i zatražiti popust.
 4. Uoči uklanjanja dlaka, nemojte uklanjati kosu, oni moraju rasti najmanje 2 mm.
 5. Ako namjeravate koristiti površinsku anesteziju, nanesite kremu ili sprej unaprijed kod kuće, pokrijte ga pričvrsnim filmom i idite u salon.
 6. Nakon elektrolize, ne vlažite mjesto ekspozicije tijekom jednog dana.
 7. Nakon postupka, tretirano područje će biti crveno i natečeno, nakon nekoliko dana na mjestu crvene točke na uklonjenim dlačicama nastaju mrvice koje se ne mogu ogrebati ili rastrgnuti.
 8. Ako se hiperemija i natečenost ne spuštaju duže vrijeme, pojavljuju se prištići, pustule, svrbež, bol – do dermatologa.

Pogledajte video: Elektro uklanjanje dlaka kod muškaraca

Pogledajte video: Uklanjanje dlačica električnom strujom (elektroliza)
Recenzije kose elektrolize

Referentni broj 1

Iskusila sam što je elektroliza. Prijatelji su savjetovali. Već sedmi postupak, kosa ne postaje manje. I, čini mi se, gospodar čini budalu od mene. Vidim da ubacuje iglu koja nije pod žaruljom, ali slijedeće! I kosa je jednostavno rastrgana korijenjem, jež je jasan, a zatim će ponovno rasti.

Ponekad ona, naravno, dobiva. I ne znam što da radim – prestanem već prestati, ali ispričavam se. Djevojke, savjeti svima, prvi i jedini – tražite dobar gospodar!

Tatjana – Moskva

Referentni broj 2

Moja kozmetička djevojka odmah je rekla da ne možete cijelo tijelo igrati iglom, gdje kažu da možete – gluposti. Pazite da se igla ne utrlja bez ikakvog alkohola i ne dodiruje ruke – to je sterilno u pakiranju.

Neka kometolog staviti nove rukavice, srušiti torbu s vama i odmah ga umetnite u držač. Svaki put kad uzmem novu iglu, 100 rubalja za moje zdravlje nije šteta.

Svetlana – SPb

Pregled №3

Već nekoliko godina otišao sam na elektrolizu! Imam kosu poput žice i korijena duboko, jer tako dugo. Presuda je: bila je bolna, skupo i dugo.

Ali to je bilo vrijedno. Zaboravio sam na brijač i vosak, sretan kao slon! Ako možete pronaći stalni majstor i imati novaca – to učiniti, nećete požaliti!

Katarina.

Pogledajte videozapis: Lasersko uklanjanje dlaka – Poliklinika Bagatin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: