Plastična kirurgija na nosu: cijena, fotografija

Kako je plastična kirurgija na nosu – cijena i pregled postupka

Rijetka ljepota iz "showbiz" na putu do uspjeha i slave može učiniti bez ispravljanja nedostataka na licu. I najčešće, ovaj nedostatak nije dovoljno elegantan nos. Nije slučajno da je rhinoplasty, tzv. Plastična operacija na nosu, druga po redu najpopularnija operacija nakon povećanja grudi. Vjeruje se da uredan nos, naslijedio prirodu, ne pojavljuje se onoliko često koliko bismo željeli, pored toga, ovaj dio lica teži da raste cijeli svoj život, sve više i više "izvanredan" tijekom godina.

Danas svatko ima priliku poboljšati svoj izgled: brojne specijalizirane klinike nude usluge korekcije nosa po pristupačnim cijenama, ostaje samo procijeniti prednosti i nedostatke, odlučiti i tražiti kirurg sa zlatnim rukama.

Tko treba plastičnu operaciju na nosu?

Plastična kirurgija može riješiti dva glavna pitanja:

 1. Da bi se postigao željeni estetski rezultat pacijenta. U pravilu se sastoji od općenitog smanjenja duljine i širine nosa, promjene njezinog oblika i korekcije prirođenih i stečenih nedostataka. Najčešći "problemi" nosa uključuju: mala grbavica, široka ili neravna leđa, široka krila, neugledan oblik nosnica, gusta, spuštena ili spuštena vrh, asimetrija.Tijekom rinoplastike kirurg mijenja volumen i oblik nosa korigirajući svoje strukture kostiju i hrskavice, meko tkivo i, ako je potrebno, implantaciju.
 2. Uklonite poremećaje nazalnog disanja koji su nastali zbog zakrivljenosti nazalnog septuma (od rođenja ili kao rezultat ozljede). Ova se operacija naziva septoplastika i izvodi se radi poravnavanja septuma, uklanjanja opstrukcije nosnih prolaza i vraćanja respiratornog djelovanja. Najčešće, septoplastika kombinira s rinoplastikom, u prolazu, zajedno s medicinskim problemima, rješavanjem estetskih. Septorinoplastika je jedna od najtežih vrsta operacija na nosu i zahtijeva najvišu kvalifikaciju od liječnika.

Stoga su indikacije plastične kirurgije na nosu:

 • želja za promjenom veličine i oblika nosa;
 • kongenitalne defekte nosnih struktura;
 • ozljede koje dovode do unutarnjih i vanjskih deformacija.

Vrste rinoplastike i njihove osobine

Postupci za ispravljanje oblika nosa mogu varirati u količini intervencije. Smanjenje rinoplastike se smatra klasikom plastične kirurgije: sužavanje nosa, izravnavanje pumpe, smanjenje krila i vrh.

Kost i hrskavicu kose izložene su pilingom mekih tkiva, stražnji dio nosa korigira se uklanjanjem viška kostiju i hrskavice, a zatim se radi na plastici nosnica i vrha.

Smanjenje septorinoplastike vrši se u nekoliko faza: prvo se korigira deformacija nazalnog septuma, korekcija školjaka se koristi za smanjenje otpornosti na disanje u nosnim prolazima, zatim kirurške manipulacije s ciljem postizanja kozmetičkog učinka.

Ako nije potrebno opće sužavanje nosa, već korekcija nekih njegovih dijelova, izvedena je zasebna operacija za promjenu oblika nosnica, vrha, plastične kolumele (septum između nosnica).

Operacija Nostril

Indikacije za korekciju krila nosa i nosnica su predugačke prolazne nosnice, široka baza nosa. Izrezivanje viška tkiva u području nosnica javlja se u lokalnoj ili općoj anesteziji i traje oko dva sata. Dio krila nosa izvlači se izvana ili neposredno uz nosne prolaze, ovisno o obliku nosnica.

Ako se nosna krila ne treba smanjiti, već da se vratimo nakon traumatskog oštećenja hrskavice,transplantacijski događaji se održavaju s materijalom prikupljenim iz kosti ili nazalni septum.

Operacija vrha nosa

Izvodi se odvojena plastika vrha ako je pacijentova leđa udobna. U kompjuterskoj simulaciji budućih rezultata uvijek vidjeti hoće li dovoljno minimalne intervencije ili promjene od samo vrha nosa do sklad cjeline je izgubio, a vi trebate prilagoditi nešto drugo.

Prednost takve operacije u niskom traumu, kratkom razdoblju oporavka (kada se vrh kosti ispravlja, most nosa nije ozlijeđen, tako da su modrice na licu isključene), mogućnost izbjegavanja opće anestezije.

Međutim, plastični vrh ne može se pripisati jednostavnim postupcima. Ovaj dio nosa ima individualne karakteristike svakog pacijenta: njegovu anatomsku strukturu, oblik i snagu hrskavice, nagib lukova i tako dalje. Da bi se uzeli u obzir utjecaj svih tih čimbenika na konačni rezultat, odabir ispravne tehnike i određivanje opsega intervencije zadatak je iskusnog stručnjaka. Inače, vrh može biti "strani" element na nosu i na cijelom licu općenito.

Kolumella plastika

Prevelika ili vrlo mala septum između nosnica je kvar koji nepovoljno utječe na oblik nosa. Da bi se postigao "savršen" nos, kolumella mora biti srednje veličine i ispod razine krila. Uklanjanje nedostatka provodi se polusatnom operacijom tijekom kojeg se uklanja višak tkiva ili se dio koji nedostaje dodaje dodatnom hrskavicom. Kolumela se često kombinira s korekcijom nosa.

Operacija povećanja nosa

Rijetkija vrsta rinoplastike je povećanje. To je „izgraditi” most pomoću okvira pacijentovih vlastitih tkiva – kosti (zadneloktevoy, lubanja, rebra) i hrskavice (nosa ili uha).

Takva operacija je neophodna za pacijenta s niskim leđima nosa s tzv. Sedla. Slično tome, napravite rekonstruktivne plastične boksačke nosove.

Zatvorena ili otvorena rinoplastika: što je bolje?

U plastičnoj operaciji nosa postoje dvije metode kirurškog pristupa: otvorene i zatvorene. Otvorena radnja obavlja se kroz kolumelu. Rezovi na mostu između nosnica pružaju liječniku maksimalnu vidljivost i kontrolu nad točnosti korekcije.U slučaju značajne količine rada na osteohondralnoj hrskavici nosa, koristi se ova metoda. Nedostatak otvorene rinoplastike u dugom postoperativnom razdoblju, prisutnost vidljivih tragova kirurške intervencije (tanki ožiljak).

U većini slučajeva, kirurzi koriste zatvorenu metodu plastične kirurgije. Rez je izrađen iznutra, kao rezultat toga, na vanjskom dijelu nosa nema ožiljaka i ožiljaka. Nedostatak zatvorene kirurgije je da kirurg mora djelovati gotovo slijepo. No razdoblje oporavka nakon takve korekcije je minimalno, kao i negativni učinci u obliku kostiju i poremećaja cirkulacije na vrhu nosa.

Koja će se metoda koristiti – otvorena ili zatvorena – odlučuje se u svakom pojedinačnom slučaju. Kirurzi sami vole drugu opciju, ali ponekad jednostavno nema alternative za otvorenu rinoplastiku.

Kako se izvodi operacija nosa?

Operacija nosa smatra se složenom i dugotrajnom operacijom jer zahtijeva zlatarsku točnost, osobito ako se korigira koštana i hrskavica. Iako se takva operacija može provesti pod lokalnom anestezijom,Mnogi kirurzi odbijaju od ove metode anestezije, preferirajući uvođenje pacijenta u opću anesteziju s intubacijom (umjetna plućna ventilacija). Uostalom, sam proces uključuje manipulaciju vanjskim dišnim organima, pa je nepoželjno pacijentu da samostalno diše.

Sama operacija može trajati od pola sata do dva sata ili više. Ovisi o složenosti, opsegu intervencije i tehnici njezine implementacije. U svakom slučaju, pronalaženje tako dugo vremena pod anestezijom ozbiljno je opterećenje tijelu. Stoga pacijent treba preuzeti odgovorni pristup pripremnoj fazi rinoplastike.

Savjetovanje o plastičnom kirurgu

Priprema za kirurgiju uvijek počinje posjetom uredu plastičnog kirurga. Na primarnoj konzultaciji liječnik intervjuira pacijenta o stanju zdravlja, prisutnosti akutnih i kroničnih bolesti.

Kako bi raspravljali o željenom ishodu rinoplastike, liječnik obavlja računalnu simulaciju koja daje ideju o tome kako će pacijent izgledati nakon završetka razdoblja rehabilitacije.

Obavezan sastanak s anesteziologom – temeljen na informacijama o pojedinim osobinama pacijentovog tijela,bolesti, alergijskih reakcija, odabire vrstu anestezije i daje preporuke za preoperativni pregled.

Važno je da pacijent ima razumijevanje s kirurgom tijekom recepcije, kao i pouzdanje u njegovu sposobnost. Diplome, potvrde, opsežan portfelj s rezultatima rada i recenzije zahvalnih kupaca neće biti suvišno.

Kontraindikacije na rinoplastiku

Prije operacije, potrebno je proći ispit, koji uključuje niz testova, mjerenje krvnog tlaka, ECG s kardiologom zaključkom, ENT liječnički pregled. U nekim slučajevima savjetovanje je psiholog. Prema promatranju plastičnih kirurga, sve veći broj bolesnika čija je želja za ispravkom oblika nosa nije uzrokovana očitim estetskim defektima, već psihološkim problemima. Bez problema, takvi se problemi mogu razviti u odstupanje, nazvano dysmorphophobia, koju karakterizira prekomjeran entuzijazam za "remake" svog izgleda bez dobrog razloga.

Zdravstveni problemi identificirani tijekom istraživanja mogu poslužiti kao izgovor za odbijanje operacije, i to:

 • kardiovaskularne bolesti, uključujući hipertenziju;
 • dijabetes melitus;
 • neuspjeh bubrežnih i jetrenih funkcija;
 • maligne novotvorine;
 • bolesti krvi;
 • akutni upalni procesi;
 • opasnih infekcija drugima (hepatitis, HIV).

Pored toga, rinoplastika se ne radi mladima mlađim od 18 godina, koji još nisu u potpunosti formirali kosti lubanje lubanje. Pacijenti koji su stepenasti 40 godina prekretnica, također se ne preporuča raditi rinoplastike zbog smanjene elastičnosti kože i usporiti regenerativne procese u tijelu koji povećava rizik od komplikacija i produžiti rehabilitaciju.

Na dan operacije

Uoči operacije, preporuča se odrezati kosu u nos i ispirati sluznicu. Na dan rinoplastike ne može jesti i piti.

Nasalna obilježavanje i anestezija, u pravilu, obavljaju se u predoperativnoj sobi kako bi se smanjio razina stresa kod pacijenta, au operacijskoj sobi je već u stanju medicinskog sna.

U cilju smanjenja gubitka krvi anesteziolog može napraviti injekciju nos adrenalina, ali ne nužno, budući da krvarenje tijekom rinoplastika i tako je minimalan.

Pacijent se budi nakon operacije s gipsom na nosu i gazeći jastučići u nosnicama.Tijekom dana preporuča se boravak u bolnici pod nadzorom liječnika.

Rehabilitacija nakon plastične kirurgije na nosu – fotografija

U prvim danima nakon operacije pacijent mora nositi žbuku. Pomaže nosu da zadrži željeni oblik, sprečava razvoj opsežnog edema i hematoma. 2-3 dana preporuča se hladan oblog na području oko. Zagađivanje pod očima, ako je intervencija izvršena na nosu, ne može se izbjeći. Trebali bi proći oko 2 tjedna.

Najveća neugodnost u postoperativnom razdoblju je tampon u nosnicama i oticanje nosa. Teško otežavaju disanje, a tjedan dana nakon rinoplastike pridružuju se kore, koje se formiraju na mjestu unutarnjih šavova, što dodatno pogoršava situaciju. Edemi postupno nestaju, a taj proces traje dosta dugo – do 12 mjeseci. Preko toliko toga možete procijeniti konačni rezultat. Prije toga, to nema smisla, jer se edem može neravnomjerno i čak asimetrično smanjivati, uzrokujući deformaciju nosa.

Također treba slijediti sljedeće preporuke:

 • izbjegavajte savijanje naprijed;
 • Nemoj spavati na trbuhu;
 • odbiti čvrstu, previše vruću i hladnu hranu;
 • bez pušenja;
 • navlažiti nosnu sluznicu s posebnim rješenjima;
 • nježno očistite nosnice vodikovim peroksidom;
 • na recept za primjenu profilaktičkih doza antibiotika i antifungalnih sredstava;
 • Nemojte mokri nos.

Barem dva tjedna morat ćete se odreći aktivnog društvenog života jer u ovom trenutku ne možete koristiti kozmetiku, igrati se sportom, otići na saunu i podići težine. Tijekom mjeseca zabranjeno je nositi naočale i sunčati se.

Prva 3 do 4 dana moguće temperature i slabosti, bolje je provesti vrijeme u krevetu.

Komplikacije nakon operacije nosa

Često se ne čuju žalbe bivših pacijenata plastičnih kirurga o negativnim učincima na koje im rhinoplastika ima na njihovo zdravlje. Što se može reći o njihovom zadovoljstvu rezultatom. Može se reći da je nezadovoljstvo njihovim novim nosom glavna "komplikacija" rinoplastike. Približno 4-5 bolesnika od 100 nakon 6 do 12 mjeseci priprema se za drugu operaciju: preoblikovati nos ili ga dovesti do "uma", gdje prvi kirurg nije donio "objekt" do savršenstva. Neki "rework" velikih razmjera jednostavno je nemoguće stvoriti u jednoj operaciji, a zatim se provode u nekoliko faza, što traje ne manje od godinu dana.

Najčešće, izgled nosa pati od činjenice da se čini da je prekratak, preokrenut, s "konkavnim" nosnim mostom. Drugi ekstrem je spušteni tip koji čini nos klyuvoobraznym. Može doći do asimetrije i zakrivljenosti.

Još jedan često naišao na problem: novi nos se ne usklađuje s ostalim značajkama. Izgled može promijeniti bez prepoznavanja, a ne uvijek na bolje, brisanje individualnosti i "okusa" svog prijevoznika.

Ozbiljnije medicinske posljedice nisu isključene:

 • oštećenje nazalnog septuma;
 • upalni proces;
 • vlažno variranje, apsces;
 • alergijska reakcija, toksični šok;
 • razni učinci produljene anestezije;
 • oštećena respiratorna funkcija;
 • kalusa;
 • atrofični rinitis.

Većina tih komplikacija je put do operativnog stola do više kompetentnog i profesionalnog kirurga. Ponovljena rinoplastika se ne preporučuje da se provede ranije nego godinu dana nakon prvog.

Koliko je plastična kirurgija na nosu?

Elegantan, dobro napravljen minijaturni izljev bez sumnje lijepi lice, čini ga privlačnijim, lijepim, "punim pletenima".Mnogi potencijalni klijenti plastičnog liječnika upravo su to i nisu dovoljni "za sreću" da se osjećaju sigurnijim, ljepšim i seksualnijim. Zbog onoga što su spremni napraviti bilo koju žrtvu. Srećom, financijske žrtve u ovom slučaju nisu tako velike.

Trošak operacije je rad medicinskog osoblja, alata i materijala, anestezije, lijekova. Što je više "globalni" problem, to će više morati platiti za njegovo uklanjanje. Rinoplastika, koja utječe samo na meko tkivo, bit će najjeftiniji: od 20.000 rubalja, na primjer, koštanje nosnica će koštati. Vrh nosa "će ustati" 3-4 puta skuplji, jer je teško izvesti i zahtijeva liječnički filigranski rad. Manipulacije s koštanim strukturama su po definiciji teže, tako da ne možete računati na iznos manji od stotinu tisuća. Kompletna rinoplastika je pitanje oko 130.000 ili više.

Prilikom izračuna troškova treba obratiti pažnju na usluge koje su uključene u "osnovnu opremu" operacije. Cijena može uključivati ​​sveobuhvatni paket s paketom i postoperativnu njegu. Ostale mogućnosti su moguće kada se za svaki "kihanje" izdaju zasebni čekovi: za konzultacije (od 2000. godine), za izradu računalnog modela (2000 – 2500), za anesteziju (od 10.000), za boravak u bolnici (3500 ili više dnevno) ,

Kako bi privukli kupce, čak i poznate klinike redovito održavaju promocije i oglašavaju posebne ponude, zahvaljujući kojima možete mnogo uštedjeti bez straha za svoje zdravlje i rezultate. Ako ste sretni, možete dobiti i besplatnu operaciju, osvojivši natjecanje koje organizira plastične klinike na specijaliziranim web stranicama i tematskim forumima.

Estetski turizam također se dobro razvija. U regijama, trošak mnogih usluga i dalje je znatno niži nego u gradskim klinikama. Na primjer, kirurg iz St. Petersburga traži svoj posao 20-30% manje od svojih kolega iz Moskve.

U svakom slučaju, odabir klinike i, najvažnije, liječnika, treba imati na umu da je razina profesionalnosti osoblja primarna, a materijalna komponenta je sekundarna. Trošak pogreške ovdje je velik: osakaćena lica, problemi s zdravljem i mentalitetom, nova operacija, koja nije uvijek u stanju ispraviti situaciju. Neuspješna rinoplastika (i to je svaki osmi operirani nos) – najčešće je rezultat nemarnog izbora kirurga. Ne možete povjeriti svoje lice liječniku bez prikupljanja informacija o njemu, bez proučavanja svjedočenja klijenata i ne vidjeti rezultate svog rada.

Pogledajte video: Rinoplastika – prije i poslije

Pogledajte video: Rinoplastika – prije i poslije, rehabilitacija, moj nos mjesec dana kasnije
Pogledajte video: Tehnika operacije rinoplastike
Recenzije

Za one koji su suočeni s potrebom da odlučuju hoće li napraviti posao nos ili ne, ovdje su neke recenzije bivših pacijenata plastičnih kirurga.

Referentni broj 1

Nikada mi se nisam svidjela nos, tako da sam, odmah nakon što se prilika pojavila, odmah otišla napraviti rinoplastiku. Moj nos je normalan, ali za moje lice očito je prevelik. Ja sam mršav, i on je previše masnoća, a vrh je svojevrstan zaokret.

Liječnik je izabrao prema preporuci, sve njegove djevojke su operirane od njega. Koliko je, neću reći – skupo. Sve je savršeno. Od neugodnosti – otečenih očiju, gipsa, teško je jesti i disati. Ali ovo je samo 10 dana. Ali onda sve moje život – ljepotu. Nekoliko mjeseci, nos nije bio jako (zbog edema). Ali me ne zanima, ne radim, ovaj put sam ostala kod kuće. Sad mi nos naposljetku odgovara mojem licu. Mali, tanki, nemoj ih prestati diviti. Nema sumnje, idi i to.

Ekaterina, Moskva

Referentni broj 2

Reći ću vam strašnu priču, kako sam ostala "nosom", ili bolje, bez nosa.Moj nosilac bio je zaista izvanredan: dugačak, tanak, s Akhmatovim grbom, također s kravatom poput kraja. Općenito, nije bilo lijepo. I poslije operacije općenito – nakaza gluposti. Još moram obrijati glavu, izgledat ću kao Volan de Mort. Natjerali su me tako mali nos da je skoro nestao s lica!

Michael Jackson u usporedbi s mojim je bio samo divovski nos! Tko je kriv? To je moja krivnja! Otišao je u kliniku za kupon s velikim popustom. Ne znam gdje su mi oči i uši, a što je najvažnije, mozak! Ali samo sam razmišljao o tome kakvu ću ljepotu uskoro postati s novim nosom. Koliko je suza plakala kad sam vidio ovu "ljepotu". Našao sam liječnika koji je rekao da možete izvršiti implantiranje hrskavice, ali nemam toliko novca. Zato ne znam hoće li se spasiti ili utopiti. "

Galina, Moskva

Pregled №3

Prošlo je 4 godine otkako sam otišao na recepciju pacijentu ENT-a. Septum je bio zakrivljen, što ne iznenađuje – sportsko djetinjstvo, dvije frakture i deformacija s grbom. Liječnik je ponudio da radi: popraviti septum, istovremeno izravnavati nos. I u dobro poznatoj klinici i besplatno (po kvoti). Kako se to ne bi dogovorilo! Predao je analize i požurio. Sama operacija bila je sjajna: samo sat vremena, velika anestezija. Prvi dan let je normalan.

Ali u drugom – mislio sam da ću umrijeti. Sve je ozlijeđeno, čak i zubi.Oči se ne otvaraju, svaka veličina jaja mislim. Na bubambi nosa od žbuke. Četvrti dan, povlačenjem turunde iz nosa, kako su se tamo naletili – uopće nije bilo jasno, došlo je do osjećaja da ih se izvlače s mozgom. Gotovo mjesec dana krenula je žbukom i žbukom preko cijelog lica. Stalno ispire nos i ulijeva kapljice. Najvažnija stvar – zarađeni sinusitis, a sada sa svakim super-hlađenjem on je upravo ondje.

Slušajte moje mišljenje: idite na rhinoseptoplastu samo kao posljednje sredstvo, ako je teško disanje, hrkanje poput traktora ili ljudi koji se bore s vašeg snobela. Sve ostalo nije razlog da se rugate svom tijelu. Ljubite se kao i vi! Moj savršeni nos, kao što vidite, nije donio puno radosti.

Julianna, Sankt Peterburg

Pogledajte videozapis: Povećanje grudi dojke postupka implantata dojenje rezultata Poliklinika Arcadia

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: