Lasersko uklanjanje dlačica obrva: opis i osnovna pravila postupka

Kako lasersko uklanjanje dlačica obrva: savjeti i savjeti za uklanjanje dlačica za obrve

Kosa lica je dar prirode, koju je čovjek naslijedio tijekom evolucije. Trepavice štite oči, kao prvu barijeru koju susreće strano tijelo: prašina, prskanja, malih sredstava.

Obrve daju zaštitu od ulijevanja vode na vrhu, što uzrokuje da teče dolje strane očiju, a ne ih ispuniti.

Estetske ideje nastale su paralelno s procesima evolucije: u nekoj osobi, ono što je reklo o snazi, zdravlju i izdržljivosti lijepo je.

U suvremenom svijetu, kao u svakom trenutku, gdje se može vidjeti, ljepotu lica daje veliku važnost, a ljudi, uz pomoć različitih sredstava, čine ga privlačnijim.

Popularnost postupka među muškarcima i ženama

Neželjena kosa na ženskom licu donosi neugodne trenutke, mogu govoriti o problemima u tijelu i izgledati neestetski. Prekomjerna grmljavina obrva čini oči mračnom i tmurnom, a nakon korekcije postaje otvorena, pokazuje ljepotu očiju i mijenja izraz lica. Žene već dugo prilagođavaju liniju obrva kako bi lice postalo atraktivnije, u tu svrhu koristi dovoljno traumatskih metoda usmjerenih na izvlačenje dlačica iz kože.

Većina muškaraca manje je svjesna izgleda, iako sada sve više i više predstavnika snažnijeg seksa izgleda privlačnije.

Neka pravila privlačnog izgleda diktiraju struka, a drugi se upoznaju s mogućnošću samozaštite od strane žene koja je zadovoljan kad je njezin čovjek oprezan; postoje ljudi koji pridaje veliku važnost na način na koji izgledaju. Bilo kako bilo, muškarci su također značajan dio klijentele salona i klinika koje pružaju estetske usluge.

U ovom trenutku lasersko uklanjanje dlaka je najučinkovitija, dugoročna i bezbolna opcija za rješavanje neželjenih biljaka.

Lasersko uklanjanje dlaka omogućuje ne samo ispravljanje linija obrva, već i uklanjanje nepotrebnih dlaka između obrva.

Je li bolno uklanjanje dlačica s obrva i između obrva?

Korekcija laserske obrve je ne-traumatski postupak i pozicioniran je bezbolno. Doista, za one koji su prethodno uklonili kosu plucking i koristi se za ove senzacije, postupak je bezbolan i vrlo udoban.

Međutim, osobe s niskim pragom boli, posebice one koji nisu upoznati s "divnim" senzacijama s različitim metodama uklanjanja dlaka, trebaju upozoriti stručnjaka i riješiti problem lokalne anestezije kože. Više o anesteziji tijekom laserskog uklanjanja dlaka – boli ili ne, ono što se koristi.

Priprema za postupak

Nakon što se odlučite za dugotrajno uklanjanje dlaka s linije obrva, odaberite oblik koji vam odgovara, jer morate živjeti s njom, ako ne uvijek, a zatim dugo vremena.

Prije postupka, koža bi trebala biti što je moguće svjetlije, a kosa što je moguće tamnija. Ne preporuča se sunčati najmanje dva tjedna prije epilacije.

Osim toga, vlasi se ne mogu izvaditi na bilo koji način, naprotiv, kako bi im omogućili da klija što je više moguće. Prije postupka, kosa je obrijana, ostavljajući folikul kose s korijenom, koji uništava laser uništavajući melanin. Više detalja o tome kako se pripremiti za lasersko uklanjanje dlaka može se naći u ovom članku.

vijeće! Kako bi se izbjegle neželjene kožne reakcije na dan uklanjanja laserskih obrva, a uoči ne preporučuje se koristiti kozmetiku, naročito one koje sadrže alkohol ili ulje.

Lasersko uklanjanje dlačica obrva

Lasersko uklanjanje dlaka se provodi po potrebi u nekoliko faza. Prvi put su uklonjene one dlake koje su bile u aktivnoj fazi rasta u vrijeme izlaganja. Kasnije, prethodno neaktivne vlasi će početi klijati, što će također morati podvrgnuti postupku.

Kako se postupak izvodi

Što je tamnija boja kose, to je lakše da se laserom riješi. Međutim, laser koji se koristi u korekciji obrva može se nositi s gotovo bilo kojom bojom kose. Da biste to učinili, obratite se liječniku i odaberite željeni način rada laserskog sustava.

informacije! Bit laserskog uklanjanja dlaka – u utjecaju grede na folikule dlake – folikula i uništavanja pigmentnog melanina sadržanog u kosi i koži. Laserska zraka je slična suncu, one su istog spektra. Da bi dio laserske energije ne apsorbira koža, preporuča se ne sunčati se.

U većini slučajeva, zbog kratkog trajanja postupka, anestezija nije potrebna, ali ako pacijent ima posebno osjetljivu kožu, u nekim slučajevima podvrgava se lokalnoj anesteziji.

Sama procedura obično traje od 7 do 10 minuta, tijekom njega pacijentu se nude posebne čaše, a specijalist sa laserskim bljeskama tretira obrve i obrve.

Potreban broj sesija

Specijalist će vidjeti i reći vam tijekom tečaja trebate li sljedeće sesije i koliko uskoro. U pravilu, interval je 2-3 tjedna, ali uvijek se uzimaju u obzir pojedinačne reakcije. Lasersko uklanjanje dlaka obično je vrlo učinkovito nakon prve dvije sesije, ali je potrebno uzeti u obzir da je struktura kose drugačija, na primjer, kod muškaraca je deblji i deblji, a više sjednica može biti potrebna.

Obično je njihov broj ograničen na tri, maksimalno pet.

Koliko često trebate lasersko uklanjanje dlaka?

Budući da je samo korijen kose uništen laserom, folikul dlake ostaje u koži. U njemu može rasti druga kosa, ali to će se dogoditi vrlo brzo, i to će biti slabije.

Stoga se ne može reći da će lasersko uklanjanje dlačica zauvijek ukloniti kosu s linije obrva, ali činjenica je da dugo zaboravite na ispravak. Dovoljno je posjetiti salon dva puta godišnje i ažurirati postignuti rezultat.

Obrada obrva nakon laserskog uklanjanja dlaka

Nakon postupka, budući da laserska ekspozicija, iako sigurna, izlaže kožu na neku traumu, pacijent prima preporuke:

  • kako bi se izbjeglo pojave pigmentnih mrlja, ne izlažite tretirano područje ultraljubičastom zračenju 2 tjedna;
  • nemojte pregrijavati nekoliko dana;
  • ne koristite kozmetiku;
  • ne trljati do potpunog oporavka kože;
  • koristiti potrebne iscjeliteljske alate;
  • u slučaju nepoželjnih pojedinačnih reakcija, posavjetujte se s liječnikom;
  • između postupaka, nemojte koristiti nikakve metode koje uključuju izvlačenje kose: nakon svega, ako nema kose, sljedeći put neće biti ništa za uništiti.

Kontraindikacije u postupku

Kontraindikacije za lasersko uklanjanje obrva ne toliko, ali ima svoje osobine medicinskog postupka, koji se provodi u skladu sa strogom tehnologijom.

Pogledajte videozapis: Čupanje obrva i depilacija naušnica kod kuće

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: