Kako lasersko uklanjanje dlaka: što je potrebno, kontraindikacije, prednosti i nedostaci postupka

Kako lasersko uklanjanje dlaka radi i radi: cijela istina o postupku uklanjanja dlaka

Dodatna vegetacija na tijelu za mnoge ljude, bez obzira na spol – to je predmet strašnih kompleksa. Danas, glatka čista koža je ostvariva želja.

Lasersko uklanjanje dlaka – jedna od metoda koje mogu spasiti pacijenta od viška vegetacije bez puno napora i dugo vremena. O ovom, kako ovaj laser uklanjanje dlaka radi i radi, ovaj članak će reći.

Lasersko uklanjanje dlaka: kratak opis postupka

Lasersko odstranjivanje dlačica za danas, možda, najčešće je i zahtijeva kozmetički postupak. Popularnost postupka određuje sigurnost procesa. Promatrajući sve preporuke prije i poslije postupka, pacijent neće imati nikakvih nuspojava. Učinak laserskog uklanjanja dlaka je glatka koža dugi niz godina, a to nije slogan oglašavanja, već stvarnost.

Kako lasersko uklanjanje dlaka radi: metoda se temelji na uništenju folikula dlake, nakon čega se jednostavno prestaje rasti na tretiranom području. Laser je sposoban za uklanjanje dlake na male i velike površine kože, rashladni uređaj, koji je opremljen s uređajem, štiti kožu od pregrijavanja i manifestacije staračkih pjega.

Trajanje i rezultat postupka ovisi o tretiranom području strukture kože: za tanku kožu (ispod pazuha i bikini području) uklanja brži dlake na leđima – malo duže.Na primjer, antene iznad gornje usnice nestat će za oko 25 minuta, duboki bikini traje do 45 minuta, klasični – 20 minuta.

Budući da kosa ne raste ravnomjerno, učinak laserskog uklanjanja dlaka treba ponoviti. Nakon prvog postupka (opet ovisno o području kože) uklanja se 15 do 40% vegetacije.

Vrste, mogućnosti i kratke značajke lasera za epilaciju

Uređaji za lasersko uklanjanje dlaka rade na kratkim i dužim valovima. Ovisno o tome, neki uređaji mogu biti učinkovitiji, a drugi – manje. Postoje uređaji koji uzrokuju manje neugodnosti pacijentu u odnosu na druge. Također, svaki uređaj je dizajniran za određenu vrstu kože.

aleksandrit

Alexandriti laser smatra se učinkovitim uređajem, koristi se u mnogim salonima, a njegova učinkovitost je prilično visoka.

prednosti:

 • uređaj je u stanju ukloniti lagane dlake;
 • s postupkom nema bolnih osjeta;
 • rizik od opeklina – minimalan;
 • brz rezultat.

Nedostaci uređaja:

 • previše svijetla ili siva kosa ne smije podnijeti uređaj;
 • cijena postupka je visoka.

rubin

Princip rubilnog laserskog epilaata temelji se na kratkim valovima.Ovaj je uređaj najstariji od svih trenutno korištenih, ali se još uvijek koristi u salonima za uljepšavanje.

prednosti:

 • niske cijene postupka;
 • radi na bilo kojem dijelu tijela.

kontra:

 • trajanje procesa;
 • understated učinkovitost;
 • osjećaj nelagode u postupku;
 • mogućnost razdražljive reakcije;
 • Uređaj nije pogodan za crvenu i svijetlu kosu, za kosu kožu.

dioda

Ovaj uređaj opremljen je funkcijom hlađenja kože koja uklanja neugodne senzacije, kao što je uklanjanje laserskog dlaka.

prednosti:

 • za razliku od rubina, potpuno uništava folikul;
 • prikladan za uklanjanje muškog strože vegetacije;
 • postupak ne uzrokuje bolne senzacije.

kontra:

 • nije prikladna za laganu kosu.

neodimij

Ovaj laser radi na duljim valnim duljinama. Lasersko uklanjanje dlaka s ovim uređajem ima značajku: rad aparata ide izravno na folikul dlake i posudu koja ga hrani, pa je učinak čak i na laganu kosu.

prednosti:

 • uklanja crvenu i plavu kosu;
 • uklanjanje je moguće na dubljoj razini.

kontra:

 • postupak je bolan;
 • učestalo ponavljanje postupaka u usporedbi s drugim laserima.

Laser s malim kapacitetom se koristi u industriji: puls podrijetlom iz uređaja, i može se smanjiti tako da se rastope povezivanjem malih pojedinosti može snimiti različite obrasce na površinama.

U ovom videu su preporuke za odabir lasera za epilaciju, pro i kontra svake od njih.

Princip i mehanizam djelovanja laserskog epilaata

Princip: lasersko svjetlo puls utječe na melanin (bojanje pigment), koji je, pak, apsorbira toplinsku energiju koja uništava folikul. U tom slučaju uklanjanje vegetacije nastaje uslijed jakog zagrijavanja folikula dlake.

Tehnologija laserskog uklanjanja dlaka ostalih uređaja koji rade na dužim valnim duljinama nešto je drugačiji. Prodire u kožu do 4 mm laserske zrake uništava ne samo folikuli, ali i djeluje na opskrbu broda.

Sigurnost laserskog postupka posljedica je činjenice da svaka radnja na kosi ne utječe na kožu koja se liječi. Učinak laserskog uklanjanja dlaka usmjeren je na melanin, evo kako se to događa:

 • melanin – pigment koji daje boju našim očima, kosi i koži;
 • kada laserski puls djeluje na melanin, grije ga, koža tako dobiva samo preostalu toplinu jer u epidermisu melanin nije dovoljno za snažno zagrijavanje;
 • Budući da se koža ne može zagrijati, neće biti spaljivanja na koži.

Kako bi se smanjila moguća iritacija, budući da se koža još liječi, na kožu se nanosi poseban gel ili krema prije i nakon postupka.

Glavne faze laserskog uklanjanja dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka podijeljeno je u nekoliko faza: pripremnu fazu, postupak epilacije i naknadno razdoblje njege kože. Budući da je lasersko uklanjanje dlaka osjetljivo proces, ne može se dobiti jednim postupkom.

Koliko se postupaka treba ukloniti

Ako je načelo laserskog uklanjanja dlaka za sve tipove kože isti, onda njegov rezultat nije. Duljina postupaka i njihov broj ovise o vrsti kože, boji i strukturi kose, ali io dijelu tijela koji se obrađuje. Broj sesija za potpuno uklanjanje varira od četiri do osam.

Lasersko uklanjanje dlaka je intervencija u prirodnim procesima tijela, navest ćemo ono što trebate znati kako biste izbjegli neugodne posljedice.

Treba postojati određeni interval između postupaka. Stručnjaci – kozmetičari inzistiraju na povećanju intervala između postupaka dva tjedna nakon svakog, tj. Dobivamo sljedeće:

 • nakon prve sesije – od 4 do 6 tjedana;
 • nakon drugog – od 6 do 8 tjedana;
 • interval nakon trećeg je od 8 do 10 tjedana.

Priprema za lasersko uklanjanje dlaka

Prije uklanjanja dlačica, potrebno je pripremiti postupak. Za dva do četiri mjeseca nepoželjno je koristiti pincete, vrući vosak, možete koristiti britva ili krema depilator.

Izbjegavajte opekline od sunca, solarij je potrebno mjesec dana prije uklanjanja dlačica, istodobno morate koristiti kremu koja štiti kožu od UV zraka. Sedam dana morate prestati koristiti losione koji sadrže alkohol. Dan prije epilacije nije preporučljivo koristiti kozmetiku: krema, dezodorans, bilo koja dekorativna kozmetika.

važna! Duljina vlasi na području koje treba tretirati mora biti najmanje jedan milimetar.

Lasersko uklanjanje dlaka

Rezultat laserskog uklanjanja dlaka, kako je rečeno u opisu postupka, ovisi o fototipu kože pacijenta. Prije početka postupka, provodi se ispitivanje na malom području kože kako bi se utvrdilo osjetljivost na laser. Ako pacijent ima visok prag osjetljivosti na bol, ponudit će joj se anestetička krema.

Sada o tome kako lasersko uklanjanje dlaka radi. I pacijent i liječnik u postupku su u zaštitnim naočalama. Epilacija se provodi na čistoj i suhoj koži. Uređaj je usmjeren na željeno područje kože, tijekom njegove operacije nastaju laserski impulsi, tzv. Bljeskovi.

Između bljeskova aktivira se sustav hlađenja kako bi se osiguralo da je proces bezbolan. Moguće je osjećanje trnjenja, što uzrokuje blagu nelagodu, ali ne bol.

Njegu kože nakon epilacije

Kako lijepo ne rade laser uklanjanje dlaka, i neke upale na koži i dalje ostaje. Na koži manje razdražljiv i nježan može biti samo blago crvenilo tijekom dana. Nadražujuća upala kože može biti odgođena. Kako ne bi pogoršali posljedice, kozmetičari preporučuju primjenu sprejeva, masti ili kreme.Postoje posebni protuupalni i regenerirajući lijekovi.

Nakon postupka, nemojte učiniti sljedeće:

 • posjetiti saunu ili kadu;
 • vlaženje tretiranog mjesta;
 • uporabu na tretiranom području kozmetičkih proizvoda, osim ljekovitog (gore navedenog);
 • sunčati i biti pod UV zrakama bez zaštitne opreme.

Značajke laserskog uklanjanja dlaka lica, nogu, abdomenu, bikinijskoj zoni i ostalim dijelovima tijela

Vegetacija na tijelu je heterogena, u nekim područjima žarulja za kosu leži duboka, a drugi ne. Također postoji ovisnost o fazi rasta kose: rano ili zrelo. Ovi uzroci imaju veliki utjecaj na to kako se odvija lasersko uklanjanje dlaka zone dubokog bikinija ili zone iznad gornje usne.

Duboko folikuli kose leže na sljedećim mjestima:

 • područje pazuha;
 • dojke;
 • natrag;
 • ruke;
 • kukova i donjih nogu;
 • bikini područje.

U tim područjima, folikul može ležati na dubini od 4 mm, što znači da je potreban uređaj koji radi na dugim valovima.

Također je poznato kod liječenja bikinija i pazuha, pacijent će doživjeti bolnije senzacije nego kod postupka na nogama, na primjer.To je zbog činjenice da je u području pazuha i bikini koža puno mala, što znači da je osjetljiviji nego na leđima ili nogama.

važna! Lice i zona bikini su zone najviše pogođene hormonima. To znači da svaki hormonalni val u tijelu može dovesti do rasta kose nakon postupka.

Jednostavnije i lakše za kozmetički i pacijenta daje tretman u područjima s plitkim mahuna, kao što su čelo, brada i područje iznad gornje usne i obraze. Ove zone traju manje vremena, manje su skloni nadraženosti i neugodnih osjeta tijekom postupka.

Osim toga, ovaj postupak se može provesti gotovo bilo kojom vrstom lasera. Kako lasersko uklanjanje dlačica u osjetljivijim područjima, na primjer, u zoni dubokih bikini – najčešće diodni laser, Kozmetičari to preporučuju zbog osiguranog sustava hlađenja koji djelomično uklanja nelagodu.

Klijenti kozmetičkih klinika nisu samo žene, mnogi ljudi doživljavaju neugodnosti i neugodnosti zbog bogate vegetacije na leđima i trbuhu. Pacijenti koji su se posvetili laserskom uklanjanju dlačica, govore o postupku kao panaceja.

Rezultat ostaje dugi niz godina, postupak je gotovo bezbolan i traje malo vremena. Jedan postupak na leđima – do sat i pol, na trbuhu – do četrdeset minuta. Za žene koje imaju iste probleme, vrijeme za trbuh je 20 minuta, oko 30 minuta za zonu sašuma i dekolte.

Prednosti i nedostaci postupka

Glavne prednosti laserskog uklanjanja dlaka:

 • problemska područja se godinama brišu od vegetacije;
 • ukloniti urastajuće vlasi i crne točkice (učinci brijanja);
 • koža je vidljivo pomlađena, nakon postupka laserskog uklanjanja dlaka, ostaje ugodna i glatka na dodir, nema osjećaja hrapavosti, kao nakon brijanja;
 • postupak je moguć na nedostupnim, ne tipičnim mjestima (intimne zone);
 • u usporedbi s drugim metodama za borbu protiv viška vegetacije, lasersko uklanjanje dlaka je najviše bezbolan i siguran način.

Nedostaci postupka:

 • nisu svi laseri pogodni za tamnu kožu, laganu kosu;
 • ponoviti postupke zbog nijansi strukture i rast kose;
 • dugo čekanje između postupaka;
 • trajanje postupka (do jednog i pol sata u nekim područjima);
 • visoka cijena.

Nedostaci se mogu pripisati boli u nekim područjima. Budući da se lasersko uklanjanje dlačica izvodi na malom području, epilacija bikinija ili pazuha može biti vrlo bolna. Posebno za pacijente s visokim pragom boli.

Međutim, ako pacijent obavijesti stručnjaka, moguća je anestezija s posebnim gelom, koji zamrzava kožu, oduzimajući mu osjetljivost.

Lasersko uklanjanje dlaka: kontraindikacije

Postupak laserskog uklanjanja dlaka ima dvije vrste kontraindikacija: apsolutni i relativni. Drugi tip odnosi se na privremene kontraindikacije koje se mogu eliminirati.

Postupak je zabranjen u sljedećim slučajevima:

 • s dijabetesom melitusom u dekompresijskom obliku;
 • onkologija;
 • razdoblje trudnoće i laktacije;
 • herpesa;
 • gnojna upala kože;
 • akutne infekcije;
 • jak tan;
 • somatske kožne bolesti.

Lasersko uklanjanje dlaka treba odgoditi u sljedećim slučajevima:

 • varikozne vene;
 • abrazije ili rezove;
 • respiratornih ili virusnih bolesti;
 • pogoršanje alergija;
 • hormonalni poremećaji;
 • kritičnih dana.

Za mnoge ljude koji se pripremaju za ljeto, plažu sezonu – ozbiljna stvar, pogotovo za one koji imaju problematična područja s prekomjernim, kruti i pretjerano bujnom vegetacijom.Izlaz u takvoj situaciji – lasersko uklanjanje dlaka, činjenica njegove učinkovitosti potvrđuju mnogi bolesnici koji su prolazili kroz postupak.

Pogledajte videozapis: Bel Medic – dr. Marko Milosavljević – cirkumcizija (obrezivanje) 1/3

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: