Kako napraviti fotoepilaciju kod kuće: savjeti i trikovi

Kako napraviti fotoepilaciju kod kuće: suptilnosti postupka izvan kabine

Mnogo je načina da izgubite nepotrebnu vegetaciju na tijelu, od kojih je jedna kućna fotopilacija.

Razgovarat ćemo o principu djelovanja metode, dužini učinka i mogućnosti primjene na različitim područjima kože.

Da biste ispravno izvršili postupak uklanjanja dlačica, pažljivo pregledajte dostavljene podatke.

Načelo rada

Započnimo s time što je ova metoda, a ovisno o tome koji efekt fotoepilacije.

Ako ste čuli o principu laserskog uklanjanja dlačica, bit će vam teško razlikovati od epilacije fotografija, jer u oba postupka uklanjanje neželjenih biljaka izvodi se pomoću svjetlosnih valova. To jest, svjetlosna zraka koja pada na kosu uzrokuje odvajanje od folikula kose i ispadanje. Također, laser ubija žarulju kose, tako da nema daljnjeg rast kose.

Znate li? Kosa podliježe laseru samo u određenom vremenu rasta, odnosno: kada kosa ima duljinu od 1-2 mm i povezana je s folikulom kose, a ne samo sa zidovima folikula.

Međutim, postoje mnoge razlike koje je teško objasniti bez ulaženja u detalje cjelokupne akcije.

Prva razlika – Ovo je uređaj za fotosepilaciju, koji emitira svjetlost sa spektrom od 560 do 1200 nm. To znači da se u radu nalaze više lasera. Mogu ukloniti kosu bilo koje boje (osim sive) iz kože bilo koje boje.

Druga razlika – kvalitetu postupka. Photoepilator ne može ukloniti sve prikladne dlake na tretiranom području istodobno. To je zbog načela rada samog laserskog sustava. Stoga je broj potrebnih postupaka za potpuno uklanjanje vegetacije gotovo udvostručen u usporedbi s uklanjanjem dlačica.

Treća razlika također se odnosi na foto epilaciju opreme. Zbog upotrebe velikog broja elemenata koji emitiraju svjetlost, raspon epilacijskog tijela se povećava. To jest, u jednom trenutku uređaj pokriva većinu kože, ali to je također minus, što je opisano u drugom odlomku.

Četvrta razlika (i glavna prednost foto epilacije) je vrijeme sjednice. Budući da rad uključuje mnoge elemente koji emitiraju svjetlo, trajanje postupka se smanjuje za 2-3 puta, u usporedbi s laserskim uklanjanjem vegetacije.

i posljednja razlika -Cijena.U prosjeku, cijena za ovaj postupak je 1,5 puta veća nego za redovito uklanjanje dlačica.

U Europi tijekom srednjeg vijeka, prekomjerna vegetacija na tijelu bila je obrijana, a meka kosa bila je odvaljena kruhom i voskom kuglicama.

Kako odabrati pravi fotoepilator

Razgovarajmo o odabiru uređaja za fotosepilaciju kod kuće. Zbog činjenice da je ovaj postupak u klinikama prilično skup, a broj postupaka uključuje znatan otpad, odabir "home" fotoepilatora nije samo gospodarstvo već i pravovremeno raspolaganje kosom.

Popularni brandovi i približne cijene

Prilikom odabira uređaja za kućnu fotoepilaciju najprije morate obratiti pozornost na popis proizvođača, maksimalne i minimalne cijene.

Glavni proizvođači opreme za kućnu uporabu:

 • "BaByliss";
 • "BEURER";
 • "Braun";
 • "Panasonic";
 • "Philips";
 • "Remington";
 • "Rio Beauty;
 • "Rowenta";
 • "Silk'n".

Od njih se mogu razlikovati dva proizvođača koji imaju najveći asortiman – to je "BaByliss" i "Philips".


Raspon cijena za aparate za epilaciju je prilično širok, pa možete odabrati kao najisplativiju opciju, cijena je od 27-30 dolara, a najskuplja koja košta 670-700 dolara.

Ovisno o cijeni, uređaj za kućnu fotoepilaciju može biti prenosiv ili napajan iz električne mreže, opremljen sustavom hlađenja ili dodatnom rasvjetom.

vijeće! Prijenosni fotoepilatori hvataju manji dio kože i brzo se ispuštaju pa se ne preporučuje kupiti jedinicu na bateriji bez odgovarajuće potrebe.

Također su uključeni privitci za osjetljivu kožu, uklanjanje pojedinih dlačica ili epilaciju lica.

Učinkovitost kućanskih aparata u različitim dijelovima tijela

Učinkovitost foto epilacije kod kuće je glavno pitanje koje interesira mnoge djevojke čitajući ovaj članak.

Činjenica je da, kao u slučaju laserskog uklanjanja dlaka, postoje mnogi čimbenici koji uzimaju u obzir da utječu na učinkovitost postupka. Sve ovisi ne samo o visokoj cijeni uređaja nego io postavkama. Morate odabrati točno interval zračenja i snagu pri kojoj će se glavice i folikuli kose uništiti, a koža neće izgorjeti.

Međutim, nemojte se bojati jer su proizvođači uređaja predvidjeli moguće posljedice i maksimalnu snagu fotoepilata, tako da ne možete napraviti značajne štete za sebe.

Stoga, nakon što ste detalje detaljno proučavali upute, moći ćete usporediti vašu vrstu kose s onima predloženim u katalogu i pravilno postaviti postavke.

Sada razgovarajmo o određenim dijelovima tijela gdje je vegetacija najčešće neugodna.

vijeće! Pri uklanjanju dlačica iz osjetljivih područja (bikini i lice) koristite posebne dodatke za pravilan rad uređaja.

Bikini zone. Učinkovitost fotoepilacije u bikinijskoj zoni prilično je visoka, jer je u ovom trenutku koža prirodno lagana, a dlake su prilično mračne, pa uređaj dobro radi, uklanjajući nepotrebnu vegetaciju. Jedino na koje se vrijedi usredotočiti je trajanje sesije.

Budući da je koža u bikinijskoj zoni vrlo tanka, dugotrajna izloženost laseru može dovesti do opeklina pa pažljivo pročitajte upute fotoepilatora i ne prekoračite opisane rokove.

Zona duboko bikini. Duboki bikini su zona pubisa i labia minora. Jedina razlika između duboke bikiničke fotoepilacije i redovitog bikinija je broj bljeskova svjetla potrebnih za postizanje maksimalnog učinka.Dakle, 6-30 impulsa dovoljna je za uklanjanje dlačica u konturu rublja, a 30 do 90 bljeskova potrebni su za uklanjanje dlačica iz pubisa i usne šupljine.

vijeće! Kako bi se postigao maksimalni učinak pri pripremi za ljetni izlet na more, postupci bi trebali početi krajem zime.

Na licu. Prekomjerna kosa lica je najgora noćna mora jedne djevojke, jer, za razliku od ostalih dijelova tijela, ne možete pokriti svoje lice ništa, a očekuju maksimalni učinak iz postupka.

Photoepilator savršeno uklanja kosu s lica, ali bi vegetacija trebala biti dugačka 1-2 mm i ne smije biti obojena. Ako su ti uvjeti zadovoljeni, trebate samo provesti postupak od 7 do 10 minuta kako biste započeli proces uklanjanja kose.

Važno je zapamtiti da će fotoepilacija biti beskorisna u područjima s izbijeljenom kosom, jer nisu izložena laserima. Zato budite oprezni i nemojte prekoračiti rok za uklanjanje takve vegetacije, inače ćete pregrijati uređaj ili oštetiti kožu.

Priprema

Razgovarat ćemo izravno o tome kako napraviti fotoepilaciju kod kuće, i kakvu vrstu treninga trebate učiniti prije izvođenja postupka.

Prije epilacije morate posjetiti dermatologa., tako da određuje vrstu kože i odluči je li u ovom trenutku moguće izvesti fotoepilaciju ili ne.

Ako je liječnik dao pozitivan odgovor, prijeđite na drugu fazu, što uključuje smanjenje duljine kose do 1-2 mm. Za ovo koristimo samo brijač, nijedna druga metoda uklanjanja vegetacije nije prikladna. Kako ne bi sjedili s ravnalom, mjerenjem željene duljine, samo brijanje željenog dijela kože 1-2 dana prije postupka.

Nakon proučavanja i punjenja uređaja očistimo kožu s pilingom ili drugim sredstvima koja nemaju abrazivne čestice (imaju veću tvrdoću). Prije epilacije koža mora biti čista i potpuno suha. U ovoj pripremi za epilaciju fotografija završena.

Kako postupiti kod kuće:

Razmotrite kako pravilno raditi fotoepilaciju kod kuće u korak po korak upute.

Nakon pripremne faze, uključite uređaj i stavite je na kožu. Senzori bi trebali utvrditi jesu li postavke primjerene vašoj koži i vrsti kose. Ako je sve u redu, pokazatelj će biti zelena ili plava, ako ne – crveno.U postupku uklanjanja vegetacije, epilator mora biti pomaknut vodoravno ili pod kutom od 45 ° kako bi se postigao maksimalni učinak.

Obavljanje postupka na osjetljivim područjima treba primijeniti poseban gel za fotoepilaciju, koji raspršuje svjetlost i smanjuje bol.

Kada je dodijeljeno vrijeme za tretirano područje završeno, fotoepilator će zvučni signal, a zatim morate premjestiti uređaj na drugi dio kože ili završiti postupak.

U prosjeku, za 50 pulseva, epilator pokriva područje od 2,5 cm, što bi se trebalo uzeti u obzir prilikom premještanja nakon signala.

O postupku fotoepilacije, kako to učiniti kod kuće i uređaje za ovu vrstu uklanjanja dlaka, pogledajte ovaj video:

Važno je zapamtiti da zbog sigurnosnih razloga morate koristiti zaštitne naočale za fotoepilaciju, jer u suprotnom možete ozbiljno oštetiti vid.

važna! Izbjegavajte epilaciju od reflektirajućih površina (ogledalo, staklo, metal), tako da svjetlosna zraka ne može doći na lice, glavu ili oči.

Stalno pratite svoje osjećaje tijekom postupka. Ne biste trebali osjećati bolove. ili odsutnost bilo kakvih iritacija uopće.U prvom slučaju, zraka je previše jaka, u drugom – slaba. Lagano peckanje, neugodnost i kidanje žarulja u koži su ono što biste trebali osjetiti tijekom uklanjanja dlačica.

Briga nakon postupka

Nakon postupka, preporuča se primijeniti posebnu krema koja smiruje kožu i hidratizira kožu. Dalje, koristite krema za sunčanje (ako koža nije prekrivena odjećom) dva tjedna.

Tijekom dana nakon foto epilacije, ne možete uzeti hladan ili previše vrući tuš, nosite vrlo tijesnu odjeću koja dolazi u dodir s tretiranim područjem ili kemijskim sredstvima.

Od prvog do posljednjeg postupka (sve dok cijeli tečaj ne završi) ne možete ići na solarij, sunčati se na plaži, maknuti kosu na bilo koji drugi način (osim britve).

Ako nakon fotoepilacije dolazi do snažnog crvenila kože ili gori osjećaj, onda se treba koristiti Panthenol ili drugi pripravci za opekline.

važna! Bilo koja kozmetika koja se primjenjuje na kožu tijekom cijelog tečaja ne smije sadržavati alkohol.

Važno je dodati da nakon foto epilacije kod kuće trebate očistiti uređaj koji se koristi od masti, hlađenja ili kose.Obratite pozornost na život svjetiljki koje se koriste za dobivanje svjetlosne zrake. Oni imaju kratki vijek trajanja i zahtijevaju česte zamjene.

Koliko se sesija traži

Prosječan broj sjednica potreban da bi se dobio stabilan učinak je 5-6. Međutim, postupke treba provoditi strogo nakon određenog vremenskog razdoblja, tako da je u trenutku uklanjanja kosa u pravoj fazi rasta.

Stoga, odgovarajući na pitanje koliko često morate napraviti epilaciju fotografija tijekom jednog tečaja, trebali biste donijeti statistike: postupak se mora ponoviti svaka 3-4 tjedna kako bi uništio 30% dlačice koje su spremne za uklanjanje.

Važno je zapamtiti da će drugi korak uklanjanja dlaka biti proveden već u 7-8 mjeseci, inače se vegetacija postupno vraća.

Morgan Gusgavsson je izumio foto-epilaciju. 1990. na kongresu dermatologa u Stockholmu, švedski liječnik i inženjer izjavio je svijetu o njegovu otkriću – mogućnost korištenja tehnologije intenzivnog pulsirajućeg svjetla u kozmetici.

kontraindikacije

Kontraindikacije fotoepilacije slične su kontraindicijama za lasersko uklanjanje dlaka.

Dajemo najpotpuniji popis kontraindikacija:

 • dobi do 18 godina (zbog hormonalne pozadine);
 • dijabetes melitus;
 • bolesti kardiovaskularnog sustava;
 • varikozne vene;
 • herpes, dermatitis i druge kožne bolesti;
 • oštećenja kože (abrazije, ogrebotine, rane, opekotine);
 • prisutnost velikog broja birthmarks i birthmarks u području liječenja;
 • trudnoća;
 • razdoblje nakon dugog boravka na suncu ili solariju;
 • uzimanje steroida;
 • porfirinsku bolest ili alergiju na sunčevu svjetlost.

Sva ta kontraindikacija treba se pridržavati, inače štete vašem zdravlju ili ne dobijete očekivani učinak.

Važno je napomenuti da je dobna granica nije zbog opasnosti za zdravlje, te o beskorisnosti primjene, budući da se u procesu seksualnog sazrijevanja ubrzan rast kose i pojave novih folikula.

Pogledajte videozapis: Ruby On Rails, Gabriel Guimaraes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: