Kako napraviti žigosanje na gel lak: upute za korak po korak s videozapisima, značajke manikura, savjeti

Kako napraviti lak za gel za manikuru pomoću tehnike utiskivanja

Dobro održavani nokti jamče atraktivnost svakog lijepog seksa. Svaki mladić će rado držati ruku lijepom i urednom manikrom. Sada na vrhuncu popularnosti je gel-lak. To ne iznenađuje ako promatrate njezina svojstva: trajnost, sjajno premazivanje nekoliko tjedana, zadebljanje ploče nokta. Stalno izrađujte jednobojne manicure bušotine. Ne tako davno se pojavila nova vrsta dizajna naziva žigosanje. Sigurno su mnogi čuli za njega mnogo puta. Takav manikura se obavlja u gotovo svakom salonu, ali se to lako može učiniti kod kuće. Razgovarajmo o tome detaljno.

Što je manikura u tehnici žigosanja?

Niti svaka osoba neće moći slikati uredne obrasce četkom, ali svatko želi imati lijep dizajn i moderan manikuru. Uz pomoć stilla možete napraviti jednake i lijepe crteže na noktima, bez vještina u umjetnosti. Naziv metode dolazi od engleskog značenja riječi, što znači "utiskivanje". Metoda se sastoji u korištenju metalne ploče s uklesanim uzorkom i silikonske žigom., Važno je napomenuti da za ovu manikuru trebate kupiti poseban lak, obilježen visokom gustoćom, inače će slika biti fuzzy i izblijedjela. Motivi otvorenih, cik-cakovi, mrežice, slova i brojevi – sve to može biti prebačeno na nokte sa savršenom jasnoćom. Glavna razlika između stilla i ostalih vrsta manikura je izvorni dizajn s minimalnim naporima.

Manikura u tehnici žigosanja je vrlo relevantna

U svakodnevnom životu često se nalazi takva fraza kao "konad-žigosanje". Ne, ovo nije zasebna vrsta ove tehnike. Konad (u izvorniku – Konad) naziv je marke koja proizvodi manikure u tehnici žigosanja: lakovi, markice i ploče s crtežima i ukrasima. Smatra se najkvalitetnijim od svega što sada postoji na tržištu. Počeo je postojati s rođenjem idejnog stanja i do danas ne gubi tlo. Nažalost, često se pronađu krivotvorine, stoga budite oprezni pri kupnji Konadovih proizvoda pri neprirodno niskoj cijeni. Najbolje je kupiti svoje proizvode u službenoj trgovini ili izložbama na noktima. Na izvornim artiklima Konad mora nužno biti urezan ili tiskan markom.

Kako napraviti lak za gel za manikuru pomoću tehnike utiskivanja

Kako bi se napravila elegantna manikura pomoću tehnike žigosanja, nije potrebno ići u salon. U početku možete posjetiti stručnjaka ako niste potpuno sigurni u svoje sposobnosti. No, zapravo, u izvođenju ovog postupka nije ništa komplicirano. Najprije morate popuniti potrebne alate. Bez njih, napraviti lijepu manikuru neće raditi. Razmotrite predmete i materijale potrebne za rad:

 1. UV svjetiljka. Svaka djevojka koja se bavi pokrovom kao gel lakom ima ovaj uređaj. Potrebno je za polimerizaciju slojeva. Početnici najbolje kupiti uređaj kapaciteta 36 W. To je optimalno za male zadatke i srednje opterećenje: svaki sloj se suši 120 sekundi. Obrtnici u salonima i kod kuće obično koriste snažnije uređaje čija je brojka već jednaka 48 wata, budući da je to jedini način da služi veliki protok kupaca i uštedite vrijeme. Jedan sloj u takvoj svjetiljci polimerizira u 60 sekundi. Njegova je vrijednost, naravno, veća od one manje moćnog. Nemojte kupovati instrumente s indikatorima manjim od 36 wata. U trgovinama se nalaze mini lampe i svjetiljke, snage od kojih je ponekad samo 9 wata.Možda je u oglašavanju ovih uređaja sve u redu: kompaktni, lako se mogu nositi s vama, ali problemi se pojavljuju pri sušenju premaza. Takve lampe ili polimeriziraju svaki sloj jako dugo, ili općenito uzrokuju propadanje gel-lak.
 2. Osnovna boja poliranje polimera. Možete odabrati nekoliko različitih nijansi koje se međusobno kombiniraju. Tako se ispostavlja elegantna baza za žigosanje.
 3. Temeljni premaz. Pridržava se površine noktiju i jamči dugi nos manikura. Ako možete pokušati uštedjeti novac na gel za lakiranje boje, onda je baza najbolje kupiti kvalitetu. U prosjeku, cijena jednog dobra dobrog novca kreće se od 600-800 rubalja i više. Osnovna pokrivenost treba biti gusta, obratite pozornost na to pri kupnji. Ovo je neophodno za pravilno modeliranje. Tekuća tekstura neće ojačati pločicu noktiju, te će protjecati preko kutikula i bočnih valjaka.
 4. Vrh poklopca. Na njemu, kao i na bazi, nije vrijedno spasiti. Vrh je završni dodir koji osigurava očuvanje boje i zaštitu od čipova. Loša kvaliteta premaza može brzo postati mutna, a također početi padati na slobodnom rubu.Posebno se tiče dugih noktiju. Alat ne smije biti previše tekućina, inače nećete moći simulirati željeni oblik kako biste stvorili efekt savršeno glatkog odsjaja.
 5. Silikonska marka. Može biti iz drugog materijala, samo silikon je popularan zbog svoje jednostavnosti korištenja.
 6. Tekućina za uklanjanje ljepljivog sloja. Ako iz nekog razloga ne možete kupiti ovaj proizvod, alkohol je dobra alternativa. Uz to možete lako ukloniti ljepljivi sloj. Izgleda kao rezultat procesa polimerizacije. Ako imate gornju prevlaku koja se stvrdne bez ljepljivog sloja, možete preskočiti ovu stavku.
 7. Ploča s graviranim predmetima. Najbolja kvaliteta izrađena je od metala. Jeftine plastične ploče najbolje je ne kupiti, jer čine sliku fuzzy.
 8. Akril lak. Ovaj alat karakterizira visoka gustoća i pigmentacija. Odaberite boju koju želite imati crteže ili uzorke. Neki kombiniraju nekoliko nijansi jedan s drugim, čineći gradijent na ploči. Rezultat je vrlo originalan i lijep.
 9. Koža. Potrebno je za brušenje ploče nokta kako bi se osigurala prianjanje na temeljni premaz.Obično izgleda kao pravokutna traka, jer je ovaj oblik najprikladniji u radu.
 10. Datoteka je abrazivna u 190-240 pijesak. Ovim alatom dati ćemo slobodan rub željenog oblika. Za tanke i krhke nokte, optimalno je odabrati datoteku s indeksom od 240 do 210 pijeska, a za jake – od 210 do 190 pijeska. Ako manikirate kod kuće za druge djevojke, koristite samo jednokratne alate u pojedinim kraft vrećama. To će igrati dobru ulogu u oblikovanju klijenta mišljenje o vama kao majstora.
 11. Narančaste štapići. Potreba za guranjem kutikula, kao i uklanjanje lakova laka.
 12. Odmašćivanje. Osigurava ispravno lijepljenje ploče na temeljni sloj. Također je potrebno ukloniti čestice masnoća s površine noktiju. Kao analog, alkohol ili tekućina se koriste za uklanjanje lakova. Može se koristiti ako u trgovini niste pronašli odmašćivač.
 13. Četkice za rezanje. Dizajniran za uklanjanje tvrdih i grubih područja kože, koja se ne može ukloniti uz pomoć narančaste štapiće.
 14. Napitci bez mrlja. Prikladna za uklanjanje ljepljivog sloja i pruga, budući da pamučni diskovi ostavljaju sivi, što se ne može ukloniti.
 15. Škare.Ako je slobodni rub predug, trošiti ćete previše vremena skraćivanjem noktima.
 16. Kapacitet je mali i 1 tbsp. l. morska sol. Ove komponente su potrebne za parni kupelj.

Važno! Top, osnovni i boja prevlake najbolje je kupiti istu tvrtku. Inače, postoji svibanj biti sukob između razlike u strukturi sredstava, što dovodi do razdvajanja gel poliranje nakon nekoliko dana. To nije jako uobičajeno, ali kako ne bi gubilo vrijeme stvaranjem nove manikure, bolje je biti siguran i zaštititi se od takvog problema.

Dakle, nakon što provjerite jesu li svi potrebni uređaji i materijali dostupni, možete nastaviti s postupkom. Razmotrite postupak korak po korak:

 1. Prvo morate pripremiti kupku s morskom soli. Da biste to učinili, sipajte 1 litru tople vode u malu posudu i dodajte morsku sol, dobro promiješajte. Stavljamo obje ruke na 25 minuta. Tijekom tog vremena, kutikula će biti pari i ukloniti ga uz pomoć naranče štapići i čeljusti neće biti teško. Sol učvršćuje pločicu nokta, što im čini čvršću i otporniju na oštećenja.Prije kupanja potrebno je ukloniti prethodni premaz. Nakon 25 minuta, obrišite ruke i odmah idite na drugi korak.

  Kupka s morskom soli ojačat će nokte

 2. Počinjemo obraditi površinu oko svakog nokta. S narančastom štaglicom uklonimo suhu kožu i kutikule. Smeđe i krute tvari mogu se ukloniti posebnim kliještima. U ovoj fazi morate riješiti sve nesavršenosti, jer izgled manikura ovisi ne samo o tome kako ste glatko primijenili lak, već i na tretiranje kutikula i bočnih valjaka.

  Tretirajte kutikule potrebno je stvoriti urednu manikuru

 3. Zatim podignite datoteku i počnite stvarati slobodan rub. Ako previše raste i želite ga popraviti, upotrijebite škare. Za duge prste, kvadratni ili polukruksni oblik savršeni su, a za kratke prste – ovalni, tako da će vizualno postati elegantniji. Piljenje treba raditi u jednom smjeru, ili s lijeva na desno ili obrnuto. Nepravilno upravljanje alatom u oba smjera postaje uzrok folijacije noktiju.

  Naljepnice za podnošenje su potrebne za stvaranje lijepog oblika slobodnog ruba.

 4. Nanesite odmašćivač na krpu koja ne ostavlja dlačice i obrišite svaku ploču.

  Odmašćivač će ukloniti sve čestice masnoća

 5. Sljedeći korak je buff brušenje. Uklonite sjajni sloj s površine svakog nokta. Treba napomenuti da na ploče nije došlo do zla. Buff je blago pogođen. Noktiju se sastoje od približno 95-97 sloja, a vi rezati samo 1-2. Stoga se nemojte bojati stanjivanja tanjura.

  Baf je potreban za uklanjanje sjajnog sloja

 6. Zatim nastavite primjenjivati ​​prvi sloj – temeljni sloj. Rastite alat ravnomjerno preko ploče, izbjegavajući mrlje. Ako ih još uvijek ne možete izbjeći, upotrijebite narančasti štapić. Premjestite premaz što je moguće bliže kutiku i bočnim valjcima. Događa se da alat ima neprikladnu četku koja ne dopušta ravnomjerno širenje lakova na teško dostupnim mjestima. Suočeni s tim problemom? Uzmite tanku četku i obojite se preko područja pokraj kutikula i bočnih valjaka. Nakon što je cijeli čavao pokriven s bazom, okrenite prstima prema dolje i držite ih 15-20 sekundi. Tijekom tog vremena, alat teče do središta.Bez okretanja narančaste šipke, poravnajte lak tako da u sredini ploče postoji meka čahura. Odmah nakon toga stavite ruku u UV svjetiljku. Isprva, bolje je raditi na 1-2 čavala. Čim ste stekli iskustvo, moguće je pokriti sve ploče odjednom.

  Temeljni premaz ne smije biti tekući, inače će propuštati u bočne valjke i iza kutikula

 7. Vrijeme je za poliranje boje. Primjenjujemo ga istom tehnologijom kao i bazu. Obično se možete ograničiti na tri sloja, ali ako je boja vrlo dosadna, onda ćemo slikati četvrti. Svaki od njih mora biti osušen u UV svjetiljci. Zatim obrišite nokte krpom bez dlačica navlaženom tekućinom kako biste uklonili ljepljivi sloj.

  Vizualne upute za primjenu gel polish pomoći će vam tijekom postupka

 8. Nakon toga krećemo izravno na izradu dizajna pomoću tehnologije žigosanja. Na željenu sliku nanosimo 1-2 kapi akrilnog laka, smještenu na metalnoj ploči. Koristeći strugalicu, uklonite suvišnu boju: ona bi trebala biti samo u utorima. Donijemo pečat i nježno pritisnite na tanjur, izbjegavajući smjene, inače će slika biti zamrljana.Zatim ih nanesite na čavao, počevši od lijevog valjka i pomicanjem udesno ili obrnuto. Ostaci boja iz pečata moraju biti uklonjeni, a zatim nastaviti s oblikovanjem ostalih noktiju, radeći istu stvar. Višak akrila s bočnih valjaka i kutikula koju uklanjamo pomoću pamučnog obrasca umočenog u sredstvo za uklanjanje noktiju. Osušite akrilni lak na zraku 5-10 minuta.

  Akrilni lak treba odmah skinuti s kože, inače će biti teško ukloniti

 9. Posljednja faza – primjena gornjeg premaza. Ovdje je modeliranje vrlo važno, jer ako ga pogriješite, čak će ravnomjerno obojeni nokti izgledati ružno. Da biste stvorili ispravan savijanje, morate učiniti isto kao i kod baze: rasporedite alat na čitavu površinu ploče, a zatim okrenite prst, pričekajte dok gel ne protječe do srednjeg i narančastog štapa kako bi stvorio glatki brdo. Osušite premaz u UV svjetiljci. Na kraju postupka uklonite ljepljivi sloj posebnom tekućinom i podmažite kutikule i bočne valjke hranjivim uljem.

  Kao rezultat toga dobivamo veličanstveni dizajn noktiju

Sjećam se svoje prve manikure pomoću tehnike žigosanja.Izgledalo je lijepo, ali, kako mi se činilo, nesavršeno. Prevelika opuštenost do pojedinosti traje. Sljedeći put sam pribjegao vrlo zanimljivom, ali nestandardnom rješenju. A što ako pokriva kožu oko nokta s nečim što ga štiti od boje, ali se može lako ukloniti? Da, znao sam o posebnim sredstvima za pokrivanje kože, ali ih nisam mogla naći u trgovinama. Odlučio sam upotrijebiti uobičajenu masku koja nije odgovarala licu. Pravilno sam nanosio kist oko nokta, pričekao da se osuši, a zatim nastavio s utiskivanjem. Bio sam iznimno zadovoljan rezultatom: ovaj put sve se pokazalo savršeno. Uklonio sam film, a akril je ostao na njemu. Počeo sam savjetovati ovu metodu prijateljima i poznanicima, a sada dijelim s vama.

Radionica o manikuri pomoću tehnike utiskivanja: video

Prednosti i nedostatci manikurnog gel lakta pomoću tehnike utiskivanja

Kao i kod bilo kojeg postupka za njegu, manikura gel lak u tehnici žigosanja ima svoje prednosti i nedostatke. Prvo razmotrite njegove pozitivne aspekte:

 1. Vrlo je lako nositi se s ovim postupkom: korak-po-korak daje osnovna potrebna znanja, na temelju koje možete jednostavno napraviti izvrsnu manikuru.
 2. Uštede troškova. Ne morate ići u salon i platiti manikuru.Usput, mnogi majstori uzeti zasebnu isplatu za dizajn svake nokte. Sada zamislite koliko novca možete uštedjeti. Usput, razumno je kupiti nove lakove na njima, kako bi se zadovoljili različitim bojama, kombinirali ih i kombinirali.
 3. Lijep izgled nekoliko tjedana. Zbog gel polish ispravno izvršena manikura će se držati za najmanje mjesec dana.
 4. Maska za nedostatke pločice nokta, kao što su bijele mrlje ili žutost. Također gel-lak će biti jednostavno potrebno za one koji imaju tanke nokte. Premaz ih čini teškim i zgušnjava se nekoliko puta.

Gel za poliranje će sakriti žilavost noktiju

A sada razgovarajmo o nedostatcima:

 1. Mnogi nisu zadovoljni s cijenom starter kit za stvaranje manikura s gel lak. Uključuje UV svjetiljku, vrh, podnožje, premaz boje i druge alate. Da, morate platiti oko 2 tisuće rubalja za to, ali za nekoliko primjena trošak će se isplatiti.
 2. Pojava alergije na komponente sadržane u gel-lakovima. To se rijetko događa, ali ipak nitko nije osiguran protiv takvih slučajeva. Pojedinačna netrpeljivost je kontraindikacija.

Prednosti takvog manikura su mnogo veći od nedostataka, ali samo vi možete donijeti konačnu odluku o postupku.

Pregled popularnih lakova za stan

Razmotrite tri najpopularnija i najkvalitetnija lak za žigosanje.

Konad

Konad – jedan od najboljih lakova za stvaranje žigosanja za danas. Bubble u 5 ml košta oko 200 rubalja. Konačna cijena ovisi o mjestu kupnje. Napravljena je u Južnoj Koreji. Alat ima gustu teksturu s dobrom pigmentacijom. Majstori primjećuju brzo sušenje i nedostatak nejasnih granica. Ovaj lak je savršen za početnike, jer je vjerojatnost kvarenja slike minimalna.

Lakirani Konad lak će izgledati sjajno na mračnoj podlozi

Konadova paleta boja je raznovrsna: možete pronaći obje čiste boje i biser.

Irisk

Irisk je poznata tvrtka koja proizvodi dobre gel poliranje, kao i žbuke za lakiranje. Trošak posude s punjenjem od 15 ml koštat će vam samo 130 rubalja. Zemlja podrijetla je Kina. Tekstura medija je gusta. Ovaj lak osušiti za 20-30 sekundi.

Irisk proizvodi lakove za prozirne mjehuriće

U paleti se nalaze 12 svijetle boje, koje se po želji mogu miješati kako bi stvorile originalnu boju. Alat ima standardni uski četkicu.

kaleidoskop

Takav lak, poput Kaleidoskopa, vrlo je popularan kod profesionalnih majstora manikura. Cijena puzyr u 9 ml je oko 500 rubalja. Kaleidoskop ima jednu od najbogatijih paleta boja. Ima čak i kameleonskih tonova koji blistaju u različitim bojama. Tekstura je tekućina, ali lak je vrlo pigmentiran.

Kaleidoskop stanjiva lak pogodan je za početnike.

Slika je jasna i učinkovita. Ova će tvrtka biti zanimljiva onima koji vole kvalitetne i neobične načine.

Korisni savjeti za početnike i moguće pogreške

Razmotrite lifehacks i savjete koji će olakšati postupak za početnike. No, čak i ako ste dugo radili manikura u tehnici žigosanje, možda postoje savjeti koji će biti korisne za vas. Razmotrite ih:

 1. Ako ne možete kupiti poseban lak za otiskivanje, možete koristiti redovite akrilnim bojama. Suše se brzo i imaju gustu teksturu i svijetle pigmente. O otpornost na skrb nije potrebno, jer je na vrhu od vas svejedno će nanijeti gornjeg sloja, koja je odgovorna za sigurnost manikura.
 2. Modni uzorci mogu biti izrađeni s matnim gornjim pokrovom. Da biste napravili takav dizajn, nanesite sjajni vrh, osušite ga u UV svjetiljci. Dalje na tanjurićima ostavite malo mat površinu, uklonite višak strugalicom. Provedite sve one radnje koje su opisane u uputama. Stavite ruku u UV svjetiljku kako biste izliječili uzorak. Kao rezultat toga, dobivate prekrasan matski uzorak koji izgleda vrlo impresivan na noktima.
 3. Uobičajeni problem s kojim se susreću početnici jest dobivanje obrasca s mutnim granicama. Razlog za to može biti materijal slabije kvalitete i nepravilno prešanje pečata. Loš akrilni lak može se pomiješati i pomiče tijekom prijenosa uzorka na čavao kako bi se stvorili nejasni obrisi. Kupite samo visokokvalitetne materijale za manikuru. Prilikom pritiskanja pečata na ploču ne dozvoljavajte smjene.
 4. Ništa manje zajednički problem – prijenos slike na pečat nije u potpunosti. To je zbog činjenice da se slika zamrzava u udubljenjima ploče brže nego što ga prenesete na alat. Vrlo je jednostavno riješiti pomoću pamučnog diska i tekućine za uklanjanje laka na acetonu.Obrišite ploču, a zatim nanesite lak. Njegove komponente će se obratiti acetonu i isušiti mnogo sporije.
 5. Kako biste bili sigurni da su slike oštre, odmah očistite ploču i struganje. Inače, lak će se isušiti i ostaviti male udarce, zbog čega će prevlaka ležati neujednačeno. Otvrdnute čestice otpadaka iz žljebova vrlo su problematične. Štoviše, integritet ploče može biti ugrožen, zbog čega postaje neprikladan za upotrebu.

Ideje za dizajn fotografija

Vrlo romantična manikura, koja je pogodna za svaki dan
Prigušeni ton lijepo kombiniran s kontrastnim uzorkom
Zlatni uzorak, napravljen na principu stilla, stvara prekrasan kontrast u crnoj boji
Manikura, napravljena u tamnocrvenoj boji s bijelim uzorcima, pogodna za večeru
Zlatna manikura s crnim uzorcima izgleda vrlo svečano.
Obrasci na zelenoj pozadini izgledaju vrlo impresivno.
Moderna i moderna manikura s crnim uzorcima
Svijetla, ali istodobno i diskretna manikura, bit će sjajno rješenje za odmor i svakodnevno nošenje.
Svijetla ljetna manikura, ukrašena uzorcima
Nježna manikura, koja se temelji na ružičastom laku, savršena je za datum ili vjenčanje
Blijedo ružičaste tonove u kombinaciji s rhinestones i dizajn čipke čine ovu manikuru romantično

Ovaj članak daje osnovna znanja i savjete, zahvaljujući kojima možete stvoriti lijepu manikuru pomoću tehnike žigosanja. Ako sve radite u skladu s uputama i slijedite preporuke, nitko neće razlikovati vaš dizajn od salona. Jeste li početnik i nešto se nije dogodilo? Nemojte očajavati, pokušajte ponovo. Pregledajte videozapis s majstorskom klasom, možda ste propustili nešto. Glavna pogreška početnika je uobičajena nepažnja i žurba. Polako obavite manikuru, čak i ako traje nekoliko sati. Budite lijep i moderan!

Pogledajte videozapis: Trajni lak kako ga staviti kod kuće?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: