Kako napraviti vosak za depilaciju kod kuće: recepti, recenzije, preporuke

Kako napraviti vosak za depilaciju kod kuće: dokazane recepte i metode taljenja

Vosak za kućnu depilaciju može se samostalno pripremiti kupnjom potrebnih sastojaka u trgovini ljepote. Klasični recepti uključuju upotrebu pčelinjeg voska s dodatkom dodatnih komponenti. Svi alati kojima morate rastopiti materijal lako se mogu naći u svakom domu. Tada ćete samo sastaviti sastav i izvršiti postupak.

Koji se sastojci koriste

Najjednostavnije je kupiti potrebne sastojke za depilaciju voska u kozmetičkoj trgovini. Temeljem karakteristika receptusa prema kojemu je materijal napravljen za početni postupak, trebat će vam sljedeće glavne komponente:

 • pčelinji vosak,
 • karnauba vosak
 • rosin,
 • parafinski vosak.

Eterična ulja lavande i druge ugodno mirisne biljke također se dodaju mnogim formulacijama kako bi materijal postao mirisniji. Za veću plastičnost voska, koristi se parafin ili glicerin. Bez tih komponenti, materijal će biti teško raspodijeliti na površinu zbog nedovoljne elastičnosti.

Pri kupnji proizvoda u kozmetičkim trgovinama pokušajte odabrati prirodne materijale, bez nečistoća i boja.

Vosak za depilaciju lako se priprema kod kuće

vosak

Za samoproizvodnju sastava koji se koristi za voštanje, prije svega trebat će vam glavni sastojak – pčelinji vosak. Može se kupiti u obliku briketa guste strukture.

Boja materijala može varirati od bijele do smeđe, ali najpopularniji proizvod je žuta ili smeđa. Nijansa ovisi o vrsti biljke iz koje su pčele skupljale pelud. Ovaj vosak ima svijetlu aromu s medenom notom. Proizvod se lako otapa pod utjecajem temperature u rasponu od 60 do 70 okoC. Sastoji se od:

 • esteri
 • masnih kiselina
 • vitamini,
 • mineralne tvari.

Kada se zagrijava vosak koji sadrži propolis, izvorna boja voska postaje zelenkasta.

Tijekom primjene voska na depilirano područje dolazi do toplinskog učinka na kožu i kosu. To vam omogućuje da isparite površinu i otvorite pore zajedno s folikulima radi lakše izdvajanja vegetacije.Budući da je materijal u kontaktu ne samo s površinom mjesta, nego i prodire u otvorenu žarulju, nužno je da je njegov sastav potpuno prirodan, bez nečistoća i konzervansa.

Kozmetički pčelinji vosak ima oblik ingota različitih veličina

Pri kupnji pčelinjeg voska obratite pozornost na sljedeće značajke koje su karakteristične za kvalitetan proizvod:

 1. Vosak bi trebao imati gustu i čvrstu strukturu.
 2. Oblik materijala bez aditiva ima malu depresiju. Previše konkavnosti u ingota ukazuje na prisutnost ne-prirodnih aditiva.
 3. Pravi proizvod će se slomiti ako je oštro udaren čekićem, au ovom slučaju, lažni će se samo trčati na mjestu udarca.
 4. Prilikom rezanja, unutarnja površina ingota treba imati mat površinu.
 5. Rub prirodnog proizvoda odvaja se u obliku spirale, ako ga držite nožem, dok se krivotvoreni materijal jednostavno raspadne.
 6. Kada se prstima grickaju kvalitetni vosak postaje plastični i ne ostavlja masne tragove.
 7. Tijekom zagrijavanja, proizvod ne mijenja originalnu boju.

Unutarnja površina pčelinjeg voska pri rezanju bi trebala biti mat

Palm vosak

Često pri pripremi materijala za depilaciju voska koristi se karnauba ili vosak za palmu, koji se dodaje pčelu. Ova tvar dobiva se iz lišća dlana Copernicia cerifera. Stablo raste uglavnom u Brazilu. Vosak izgleda poput žućkaste, neugodne pahuljice. Većina sastava su:

 • posebni zrakovi
 • smola,
 • kiselina,
 • fitosterola.

Točka tališta je oko 80 okoC.

Palm vosak smatraju hypoallergenic, dakle može se koristiti u slučaju alergije na pčelinjih proizvoda i ima omekšavanja učinak na kožu.

Palm vosak je hipoalergenski sastav

smola

Drugi sastojak dodan u smjesu voska je kolofon (kolofonna smola). Ova tvar je najprije dobivena od gume od gume u kolofonu, grčkom gradu. To je staklasti materijal krhke strukture, karakteriziran staklastim sjajom crvenkaste ili žute boje.

Pripravak sadrži značajan postotak kolofonija smolnih kiselina i masnih kiselina. Za proizvodnju materijala za depilaciju bolje je upotrijebiti jantarnu žutu borovinu, čija se temperatura omekšavanja kreće od 68 okoC. Izrađena je od crnogorice. Kada se koristi u kozmetičkoj svrsi, folija dopušta povećanje adhezije između voska i površine mjesta.

Samo bora folija je potpuno ekološki i prirodni materijal, pa je najprikladniji za izradu voska.

Pinijeva kolofonijska folija, prepoznatljiva po svojoj ekološki prihvatljivoj kompoziciji, potrebna je za pripremu voska.

Parafinski vosak

U nekim receptima za pripremu depilacijskog voska koristi se parafin. To je čvrsta mješavina bijele boje koja se dobiva iz naftnih derivata. Materijal je gotovo bez mirisa i bez okusa, uljni u osjetilima, topiv u mineralnim uljima. Točka tališta iznosi oko 50 okoC.

Da biste pripremili, odaberite samo bijele parafinske – smeđe ili žute boje koje ukazuju na slabu površinu za čišćenje. Ima hidratantna i omekšavajuća svojstva, blagotvorno djeluje na obrađenu površinu.I ovo kozmetičko pomagalo povećava plastičnost dobivenog sastava voska.

Vinski se dodaje kozmetički parafin kako bi se napravila materijalna plastika

Kuhanje recepata

Postoji nekoliko recepata za izradu voska za samo-depilaciju. U klasičnoj verziji ne bi trebali uključivati ​​med ili šećer u njihov sastav, jer u ovom slučaju već govorimo o shugaringu. Najpopularniji recept sadrži sljedeće sastojke:

 • 360 g karnauba voska,
 • pčelinji vosak – 130 g,
 • 7 ml glicerina,
 • esencijalno ulje lavande – nekoliko kapi.

Glicerin se koristi za davanje plastičnih svojstava na vosak.

Dvije vrste voska u odgovarajućoj količini se pomiješaju u spremniku i rastopi u vodenoj kupelji ili pomoću mikrovalova. Kada smjesa dosegne homogeno stanje, treba lagano ohladiti i nadopuniti potrebnom količinom glicerina. Ako želite, dodajte eterična ulja u smjesu kako biste dobili ugodnu aromu. U svrhu skladištenja, materijal se stavlja u hladnjak, koji se zagrijava prije uporabe. Prije nanošenja voska uvijek izvodite ispitivanje kako biste utvrdili udobnost njegove temperature stavljajući malu količinu smjese na zglob.

Spremnost voska je naznačena homogenostom sastava bez sitnih čestica.

Da biste napravili materijal pomoću kolofonije, trebat će vam sastojke u sljedećim omjerima:

 • kolofonij u količini od 200 grama,
 • pčelinji vosak – 100 grama,
 • parafin – 50 grama.

Sve sastojke rastopite pomoću kućnih metoda u obliku vodene kupelji ili mikrovalne pećnice. Mješavinu možete dodati i aromatska ulja. Kada materijal dobije gustu konzistenciju bez sitnih čestica, spreman je za upotrebu. Prije upotrebe morate ga hladiti do ugodne temperature od 40 ° C okoC. za kućnu uporabu, koristiti sastav ne veći od 45 okoC Izbjegavajte opekline, posebno u osjetljivim područjima.

Dodavanje lavande na ulje daju vosku ugodnu aromu.

Materijal za depilaciju, koji uključuje palmin vosak kao sastojak, priprema se prema slijedećem receptu:

 • vosak od palme u količini od 360 grama,
 • pčelinji vosak – 130 grama,
 • glicerin – 7 ml.

Pčelinji vosak i vosak za palmu zagrijavaju dok se ne postigne homogena konzistencija, dok se ne potpuno rastopi. Nakon toga, smjesa dodaje odgovarajuću količinu glicerina, kao i aromatičnog eteričnog ulja u količini od 2-3 kapi. Nakon hlađenja smjese, nastavite s postupkom.

Prilikom pripreme voska vrlo je važno da se dobije smjesa potrebne konzistencije koja će hvatati kosu duž cijele duljine. Ako je kompozicija preniska, kosa se neće ukloniti. Kako doživljavate pripremu domaće proizvode, kvaliteta će se poboljšati. Dakle, nemojte se obeshrabriti ako prvi put niste uspjeli napraviti smjesu savršeno.

Vosak treba imati debelu plastičnu konzistenciju za jednostavnu primjenu na kožu.

Video: Kako rastopiti vosak za depilaciju

Tehnike taljenja voska

Budući da se vosak treba rastopiti za kuhanje, ne kuhano, kod kuće koriste tradicionalne metode ili stječu poseban aparat. Bez obzira na opciju koju odaberete, pokušajte poduzeti mjere predostrožnosti prilikom rada s ovim materijalom.

Samotapanje proizvoda provodi se na sljedeće načine:

 • u vodenoj kupelji,
 • u mikrovalnoj,
 • u waxingu.

Korištenje vodene kupelji

Za topljenje voska je bolje koristiti standardnu ​​opciju – vodenu kupelj. Ovo je jednostavan način za zagrijavanje i kontrolu točke topljenja.

Kada koristite ovu metodu trebat će vam sljedeće alate:

 • kapaciteta,
 • tava
 • kozmetička spatula,
 • posebni termometar.

Bolje je odabrati lonac što je moguće veći kako bi spriječili ulazak voska u vatru i opasnost od požara.

Za vodenu kupku trebat će vam lonac ili drugi veliki kontejner, kao i manja posuda s voskom.

Nakon pripremanja materijala, nastavite do procesa taljenja voska, slijedeći slijedeće korake:

 1. Precizirajte tvrdi vosak u obliku briketa u male komadiće.
 2. Odrežite rezani materijal pomoću jednostavne rešetke, stavite je u zdjelu.
 3. Uzmite veliki lonac, napunite ga vodom i stavite u nju posudu s natopljenim proizvodom. Potrebno je da razina vode bude ispod razine unutarnje zdjele.
 4. Koristeći maksimalnu toplinu zagrijte vodu. Provjerite da vlaga ne prodire u talinu, jer će inače dovesti do pogoršanja kvalitete naknadne depilacije.
 5. Nakon ključanja vode, smanjite vatru, što je minimalni način rada. Pričekajte još 10 minuta.
 6. Isključite vatru kada masa dobije jednoliku konzistenciju.

Prije taljenja pčelinji vosak mora se utrljati na rešetku

Tijekom kuhanja pažljivo pratite stanje voska i ne dopustite da prokuha. Prije korištenja smjese, ohladite ga na ugodnu temperaturu, provjeravajući stupanj hlađenja s posebnim toplomjerom. Oko 55 se obično koristi za depilaciju. okoC, za toplo – oko 45 okoC. Naravno, kada se sam sastavlja sastava, bolje je da ne riskirate i nanosite toplotni vosak, nakon što ste je prethodno provjerili na lakat ili zglob.

Kako bi se masa zagrijavala ravnomjerno, potrebno je miješati sastav, počevši od lopatice od središnjeg dijela posude do rubova. To se može učiniti tijekom taljenja i nakon zagrijavanja materijala.

U pripremi voska je bolje koristiti električnu peć, naročito ako sastav uključuje dodavanje parafina, koja se u procesu zagrijavanja pretvara u plinovitu.

Za taljenje voska u vodenoj kupelji, bolje je koristiti veliku posudu

Korištenje mikrovalova

Ako koristite mikrovalnu pećnicu da biste rastopili vosak, trebat će vam manje alata nego kada koristite vodenu kupelj, i to:

 • kapacitet otporan na povišene temperature;
 • kozmetička spatula;
 • Termometar.

Posebni termometar omogućuje vam da provjerite udobnost grijanja rezultirajućeg sastava

Postupak koji se mora slijediti za pripremu materijala u mikrovalnoj pećnici je kako slijedi:

 1. Za brzo i jednolično taljenje voska od krutog tipa, prethodno je izrežite u male komadiće, koje bi se tada trebale protrljati na rešetku.
 2. Nakon pripreme stavite materijal u spremnik i stavite ga u mikrovalnu pećnicu.
 3. Postavite vrijeme taljenja, ovisno o jačini i parametrima mikrovalova. Dakle, na razini od 650 W, smjesa se rastopi oko 60 sekundi, a u slučaju peći snage 850 W – oko 45 sekundi. Ako vrijednost snage dosegne 1000 tisuća W, potrebno je samo 30 sekundi da zagrije smjesu.
 4. Provjerite temperaturu smjese s termometrom.Ako je potrebno, ostavite vosak u mikrovalnoj pećnici još 15 sekundi.

Imajte na umu da se istodobno s zagrijavanjem voska povećava i temperatura posude u kojoj se nalazi i stoga se posuda mora vrlo pažljivo ukloniti.

Nakon zagrijavanja sastava u pećnici, miješajte njezin sadržaj do glatke pomoću posebne lopatice. Nakon što se smjesa ohladi na željenu temperaturu i mjeri ga termometrom, pazite da vosak ne bude previše vruće stavljajući mali komad materijala na zglob.

Vrijeme taljenja voska u mikrovalnoj pećnici ovisi o njegovoj snazi.

Korištenje voska

Ako namjeravate redovito provoditi postupak taljenja voska u svrhu depilacije, tada možete kupiti vosak. Ovo je poseban uređaj koji vam omogućuje da rastopi materijal, dovodeći je do željene temperature. Prednost uređaja je da je opremljena senzorima temperature koji odražavaju stupanj zagrijavanja materijala.

Za ovu metodu materijala za taljenje trebate sljedeće alate:

 • Voskoplav,
 • kozmetička spatula.

Vosak se najlakše miješati posebnom kozmetičkom špatulom.

Na ovaj način je vrlo lako kuhati vosak, samo trebate kupiti uređaj. Prilikom korištenja promatrajte sljedeći niz postupaka:

 1. Predfabricirani čvrsti materijal stavljen je u spremnik koji se konzervira u vosku.
 2. Namjestite način grijanja i rastopite vosak oko 30 minuta na oko 60 ° C okoC.
 3. Kada vosak dobije gustu konzistenciju bez sitnih čestica, isključite uređaj.
 4. Tijekom grijanja stalno miješajte sastav s lopaticom.
 5. Hladite materijal na ugodnu temperaturu i nanesite na površinu.

Za samostalno pripremanje sastava, kupnja točno može vosak, koji ima poseban kapacitet za topljenje materijala.

Konzervirani vosak prikladan je za izradu voska kod kuće

Pripremite smjesu i ohladite ga na ugodnu temperaturu, koja se može odrediti pomoću indikatora na vosku, nastaviti s primjenom materijala. Jednostavna uporaba uređaja je da neprestano održavate potrebnu temperaturu sastava, a proizvod nanesite na kožu.U slučaju vodene kupelji ili mikrovalova, vosak će se ponovo zagrijati za obradu susjednih područja, budući da hlađeni sastav nije prikladan za depilaciju.

mjere opreza

Budući da se vosak pretvori u plinovito stanje kada se grije, u procesu topljenja potrebno je pridržavati se krajnje opreza, posebno kada koristite štednjak ili mikrovalnu pećnicu. Obratite pozornost na sljedeće sigurnosne mjere:

 • gledajte temperaturu grijanja i ne dopustite da se vosak kuhati;
 • Za zagrijavanje materijala u vodenoj kupelji, koristite električni štednjak;
 • slijedite sigurnosne upute pri uporabi voska;
 • Prije nanošenja voska obavite temperaturni test na malom prostoru, kao što je lakat.

Zbog sigurnosnih razloga, uporaba posebne taline od voska je opravdanija, jer se u tom slučaju isključuje vrenje materijala ili ulazak u otvorenu vatru. Prisutnost indikatora temperature omogućuje vam potpunu kontrolu procesa i izbjegavanje vjerojatnosti opeklina.

Prije uporabe pripremljenog voska provjerite temperaturu na malom području kože.

Recenzije na pripremi voska za depilaciju kod kuće

Home depiliranje: depilacijski vosak drevne egipatske civilizacije:

 • 360 g karnauba voska,
 • 7 ml glicerina,
 • 130 g bijele pčelinjeg voska,
 • par kapi eteričnog ulja lavande ili neroli.

Carnauba i pčelinji vosak u vodenoj kupelji rastopiti se do homogene smjese. Zatim malo ohladite i dodajte eterično ulje i glicerin. Mješavina voska je spremna za upotrebu. Također se može pohraniti u hladnjak, lagano zagrijati u vodenoj kupelji (ili u mikrovalnoj pećnici) prije uporabe. Ako depilatory voskovi pravilno pripremiti, a zatim se postupak u skladu s pravilima depilacije (zahtjev za rast kose, uklanjanje strukture u odnosu na rast kose, primjenjujući za praktičnost tkiva ili papirnate trake, i tako dalje. D.) dati dobar rezultat. Osim toga, koristeći se metodama depilacije kod kuće, možete značajno uštedjeti novac i vrijeme.

Eleanor

Savjetujem vam da kupite vosak u trgovini nego da radite kod kuće. Naravno, raditi kod kuće …

Aurora MacPherson

Samo transparentan PVA ljepilo miješati s običnim rastopiti vosak i dodati med transparentne i gusta, promiješati sve u improviziranoj pare kupelji, a vosak je spreman nakon 2-4 minuta kuhanja neka infuzijama.

Liza Rumianseva

Za pripremu voska za uklanjanje dlaka kod kuće, rastopiti 100 g pčelinjeg voska, 200 g kolofonija, 50 g parafina u vodenoj kupelji. Nakon toga ohladite smjesu i nanesite sa širokom lopaticom na kožu. Za uklanjanje dlačica kod kuće prema ovom receptu, smjesa se primjenjuje u nekoliko slojeva: prvi sloj protiv rasta dlaka, drugi zajedno. Nakon što je smjesa zamrznuta, u jednom oštrom kretanju, izvadite je odozdo prema gore. Nakon takvog uklanjanja dlaka kod kuće, svakako dezinficirati kožu i pržiti.

Anastasia Tydelekova

Zagrijati vosak 40 sekundi u mikrovalnoj pećnici u zdjelici koje nije šteta, ali onaj koji se ne otapa (bez sjajnih rubova, inače će eksplodirati), ako se vosak rastopi i može se nanositi, onda je sve u redu, ne zagrijavajte se više ili se možete zapaliti , Čim se vosak počinje hladiti i izgubiti potrebnu svojinu, mora se ponovno zagrijati. Na parnoj kupelji je moguće. Ali, naravno, lakše u mikrovalnoj pećnici. I tako, ako sve ide dobro i prilagodite se da se vosak waxing, a zatim kupiti vosak vosak.

kadulja

Kupi vosak. Posuda je neudobna. Mikrovalna pećnica također može zagrijavati neravnomjerno.

U kadi

Prilikom pripreme vlastite kompozicije za voštanje, odaberite prirodne materijale. Kao dodatne komponente za pčelinji vosak dodaje se vosak od palmina, kolofonij, parafin. Dodavanje smjesi glicerina i ulja omogućuje vam izradu plastičnog voska. Kompozicija se može rastopiti pomoću vodene kupelji, mikrovalne pećnice ili voska. Pridržavajući se mjera opreza i uputa o uporabi uređaja, osigurana je sigurnost postupka i kvaliteta pripremljenog sastava za depilaciju.

Pogledajte videozapis: Šećerna pasta za depilaciju (šećerna voska)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: