Priprema za lasersko uklanjanje dlaka: što bi trebalo biti duljina kose, bilo da se brije, je li moguće ići na solarij i druge savjete

Kako pravilno pripremiti za lasersko uklanjanje dlaka: praktični savjeti

Planiranje laserskog uklanjanja dlaka? Velika rješenja – danas je najbolji način za uklanjanje dlaka. Ali kako biste dobili maksimalni učinak i minimalnu nelagodu iz ovog postupka, nemojte se lijeni da se odgovorno pripremite za posjet salonu ljepote.

Lasersko uklanjanje dlaka – uspjeh ovisi o pripremi

U ocjeni različitih metoda uklanjanja dlaka, vodeća pozicija zaslužno je zauzeta laserskim uklanjanjem dlaka. To je moderan visoko učinkovit postupak koji se stalno poboljšava – rezultat se poboljšava i rizici komplikacija su smanjeni. Ali uspjeh laserskog uklanjanja dlaka u velikoj mjeri ovisi o tome kako je kompetentna priprema za postupak.

Priprema treba započeti posjetom liječniku. Prijeđite primarnom medicinskom pregledu i savjetujte se s endokrinologom – važno je isključiti mogućnost bolesti kod kojih je ova vrsta uklanjanja dlaka kontraindicirana. Ovo je važno jer šest mjeseci prije liječenja laserom poželjno je prestati uzimati hormonske lijekove – uključujući kontracepcije.

Plan pripreme postupaka

Raspored borbe protiv nepotrebne kose trebao bi biti unaprijed. Majstor, koga vjerujete, savjetovat će u kojem slijedu i u kojim zonama je bolje napraviti lasersko uklanjanje dlaka, zapišite približan broj sesija – to će biti preciznije odrediti samo promatranjem vaše individualne reakcije na postupak.

Nadalje, njegova učinkovitost ovisit će o usklađenosti s faza preporuka o pripremi za uklanjanje dlaka. To se odnosi i na prvu sesiju i na sljedeće.

Mjesec dana prije epilacije

Priprema za posjet salonu ljepote, poželjno je započeti mjesec ili malo ranije:

  • Planirajte svoje poslove kako bi postupak dobro uklopio u njih.
  • Uzmite u obzir činjenicu da je lasersko uklanjanje dlaka najbolja u sredini menstrualnog ciklusa – pokušajte se pobrinuti da se ne podudara s mjesečnim.
  • Odustati od drugih oblika uklanjanja dlačica (vosak, šokiranje itd.) – dopušteno je samo brijanje.
  • Također, suzdržite od sijanja vlasi na ovim područjima.
  • Unesite naviku redovitog korištenja kreme za izbjeljivanje na područjima namjeravanog tretmana.

Za dva tjedna

U tom je razdoblju osobito važno pridržavati se sljedećih pravila:

  • Zabranjena je bilo koja vrsta opeklina – i pod suncem i u solariju; Također su zabranjene kreme za štavljenje.
  • Ako planirate epilaciju na licu, počnite nositi široki obodni šešir ili upotrijebiti jak krema za sunčanje.
  • Prestanite uzimati antibiotike i druge jake lijekove, ako je moguće. Inače, valja razmotriti odgodu postupka do oporavka.
  • Pobrinite se da osip ili čak mikrotrauma ne pojavljuju u epiliranim područjima – na primjer, ni u kom slučaju ne biste trebali pritisnuti akne na mjestu očekivanog postupka.

Šešir s velikim brimom – izvrsna UV zaštita prije epilacije lica

Za tri dana

Od ove se točke uvodi tabu o korištenju kozmetičkih preparata koji sadrže alkohol: losione, tonike itd.

Po danu

Pripremite odgovarajuću odjeću za salon unaprijed. Ne smije se dobro uklopiti na kožu, koja će nakon postupka neizbježno postati upaljena. Najbolje odijelo je lagana odjeća od prirodne tkanine. Odjeća se može umočiti kozmetikom, a majstor će se prijaviti za anesteziju.

Za nekoliko sati

Pažljivo obrišite kosu u zoni predstojećeg liječenja laserom – sva energija njegovog utjecaja treba usmjeriti na uništenje folikula dlake, a ne trošiti novac na duljinu kose. Brijanje vam omogućuje da razina duljine kose odmah prije epilacije, a to je vrlo važno za njegovu učinkovitost.

Usput, kvalitetno i pravodobno brijanje znatno će smanjiti neugodnu bol prilikom epilacije na ovom području kože.

Laserska energija treba usmjeriti izravno na folikul, tako da prije postupka treba pažljivo brijati kosu u epiliranom području


Deodoransi, gelovi, kreme i svi ostali kozmetički proizvodi ne bi trebali biti naneseni na obrijanu kožu – to će oslabiti učinak lasera.
Ako je koža lica epilacija, treba ga ukloniti iz šminke.

Odmah prije epilacije

Obavijestite gospodara o vašoj osjetljivosti na bol. To je osobito važno kada epiliranje u bikinijskom području. Ako anestetički gel nije dovoljno, možete uzeti svjetlosni anestetik, i to će u potpunosti riješiti problem.

Obično, djevojke se dobro podnose blagim bolovima kada je tretman laserskom kožom nezaobilazni troškovi ovog postupka. Ako vam to uopće ne povrijedi, to znači da iz nekog razloga ta metoda ne djeluje na vas.

Između postupaka

Za svaki daljnji uklanjanje dlaka potrebno je pripremiti na isti način kao i prethodni. Očito je da nakon prve sesije sva kosa neće odmah nestati. Pripremite se za činjenicu da, kao što rastu kosu, morat će se brijati. Sve ostale vrste uklanjanja dlačica ili depilacije se ne preporučuju.

Ali mrtve dlake, čiji folikuli spaljuju laser, mogu se ukloniti i pincete. Pročistite obrađenu kožu nije samo moguće, već nužno – kada svi znakovi upale nestaju.

Priprema i druge faze laserskog uklanjanja dlaka – video

Recenzije o postupku

Na tijelu i udovima, kosa bi trebala biti kratka (1-3 mm). Brijanje i waxing prije postupka su kontraindicirani.

Devilbaby

Prije postupka potrebno je pažljivo brijati područje kože na kojem će se izvesti lasersko uklanjanje dlaka. Laserski reagira na pigment (melanin) u folikulima kose i uz pomoć impulsa uništava folikul, čime se sprječava da ponovno raste.

Pol anka

Gornja površina usana ne mora biti obrijana prije uklanjanja dlačica. Liječnik će provesti pregled i ovisno o izboru uklanjanja dlaka provest će se obuka. Ako trebate podići, liječnik će to učiniti, ali je vjerojatno da će postupiti na ponovnoj kosi.Glavni uvjet – ne izvadite vlasi 2 tjedna prije postupka.

EpilKlab

Prilikom pisanja u SPIK (SPb) unaprijed sam unaprijed odredio neophodni uvjet – brijanje moje dlake 2 dana prije početka postupka kako bi laser mogao pravilno "pronaći" kosu. Međutim, kod kuće u Candeli, točnije u SAD-u, kad sam došao do laserskog centra na prikladno "pripremljen" način, brzo sam bio položen na kauč i obrišen gotovo silom, objašnjavajući da ne bi trebalo biti vlasi koji su stršali nad kožom. I da su takvi zahtjevi uzrokovani upotrebom starih mlaznica koje nisu zamijenjene na vrijeme.

spring_illusion

Posebnu anestetičku kremu treba nanijeti na bikini područje, oko 2 sata prije početka postupka.

Le-Pa

Četvrta generacija lasera naziva se "diodni laser" – može se koristiti unutar tjedan dana nakon aktivnog sunčanja na suncu.

Alsli

Pravilno prianjanje na sve preporuke o pripremanju za uklanjanje dlaka od lica je ključ uspješnog postupka. Dobit ćete glatku i svilenkastu kožu bez ikakvih dosadnih dlačica. Nemojte se zaustavljati na pola puta – radite što više sesija koliko vam je potrebno da biste se u potpunosti riješili kose i pravilno pripremili za svaki postupak.

Pogledajte videozapis: Depiliranje šećernom pastom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: