Depilacija dlake lica i tijela (metode uklanjanja): recenzije

Kako se nanosi depilacija kose na licu i tijelu?

Gotovo svaki kozmetički salon, pa čak i neki frizerski saloni imaju epilaciju na popisu svojih usluga. To je kako su „zbog kratkoće,” nije ništa drugo nego depilacija: uklanjanje dlačica s britvicom, vosak i drugim načinima čišćenja kožu s površine kože. Unatoč naizgledu identiteta dvaju pojmova, razlika između njih je temeljna. Depilacija – mehaničko uklanjanje dlaka na jedan ili drugi način; epilacija – uništavanje kose na korijenu uništavajući folikula kose.

Riječ "epilacija" je više eufonijska i poznata našem uhu pa se češće koristi u svakodnevnom životu kako bi se odnosila na bilo koju metodu uklanjanja neželjenih dlaka na licu i tijelu. Zapravo, danas postoje samo tri tipa epilacije: laserski, elektroepilatirajući i fotoepilatirajući. Ali sada nije riječ o njima, već io sredstvima depilacije, koja uključuju brijanje, kemijsku i biodepilaciju.

Što je bolje za depilaciju – vrste i metode

Brijanje: za sve i za sve

Počnimo s brijanje. To je brijanje – prvi i najjednostavniji način za uklanjanje višak kose. U tu svrhu koriste se električni aparati za brijanje ili britve.

Za ekstravagantne gospoda imaju priliku da obrije „opasne” britvicu i osjećati kao pravi 007, a muškarci ne sebe smatraju da SEZ, sasvim je prikladno uobičajeno sigurnost stroja, možda čak i za jednokratnu upotrebu. Žene preferiraju strojeve dizajnirane posebno za žene.

Načini brijanja podijeljeni su na dva: suha i mokra. Na električnom britvom za suho brijanje, za sve druge opcije koža mora biti navlažena, omekšana kosa, a za jednostavnije klizanje koristite poseban alat.

Električni aparati za brijanje

Električni brijači koriste uglavnom muški predstavnici, budući da su prikladniji za brijanje tvrde kose, tj. Čekinja. Ženska električna aparata za brijanje mnogo je manje popularna, iako su u određenom iznosu na tržištu.

Neki modeli elektroepilatora se isporučuju s glave za brijanje za posebno osjetljiva područja i, u pravilu, ova glava za brijanje za žene dovoljno je dovoljna.

Modeli električnih britva su različiti: s jednom ili više glava, pokretnih ili stacionarnih, koji rade iz mreže ili akumulatora.

Svi oni imaju jednu važnu prednost: suho brijanje eliminira potrebu za kupnju svih vrsta kozmetičkih proizvoda, za proces ne treba prisutnost vode u blizini, što je praktično u „pješačkim” uvjetima, kao što su na vlak, na poslovnom putu. Pogotovo ako možete koristiti brijač na baterijama.

Drugi esencijalni električni aparat za brijanje – tijekom uporabe isključenja i kožnih ozljeda isključeni su, osjećaji iz postupka su udobni, a sami brijanje prilično je čist. Gotovo da nema iritacije nakon električnog aparata za brijanje. Međutim, postoji mišljenje da ženski britve iz nekog razloga rade lošije od muškaraca.

Nedostatak električnog aparata za brijanje je da kosa nakon što raste gotovo odmah. Neki ljudi moraju brijati dva puta dnevno. I, naravno, ako britva nije opremljena baterijama, onda neće raditi bez električne utičnice.

britve

Konvencionalni strojevi za brijanje su češći od električnih aparata za brijanje. Stroj i srodni proizvodi mogu se kupiti gotovo posvuda. Ovo, kao i relativna jeftinost britva, objašnjava njihovu popularnost.Netko uglavnom koristi samo jedno vrijeme strojeva – povoljno, jeftino i higijenski. Drugi, naprotiv, kupuju skupi stroj, kojemu je potrebno povremeno kupiti zamjenske blokove.

Britve su prikazani u velikim asortimanom: za jednokratnu i višekratnu upotrebu, krute i plutajuće glave, suhe i sa hidratantnim trakama, glatke i podignite češlja kosu, s jednim, dva ili čak tri lopatice.

Jednokratni brijač otupljuje puno brže, pa je malo vjerojatno da bi ga koristiti više puta, bez oštećenja kože ili nositi infekciju. Strojevi s zamjenjivim glavama traju dulje, ali se moraju mijenjati barem jednom tjedno ili dva.

Brijanje kose može biti bilo gdje na tijelu, ali zbog opasnosti od posjekotina i urastao glavu nije preporučljivo koristiti ih u bikini području, te s velikom pažnjom da briju ispod pazuha. Nedostatak brijanja sa strojevima je isti kao i električni aparat za brijanje – kosa brzo raste, osim što je nevjerojatno krupna.

Sredstva za brijanje

Prije brijanja kožu se nanosi bilo „sklizak” znači – sapunica, gel za tuširanje, regenerator za kosu, ali optimalno – poseban kreme, gela ili pjene.Kosa obrijana obično protiv rasta – tako da ispada čišći, ali na rast – to je sigurnije i koža je manje iritiraju. Ako je kosa sklona rastu, koža mora biti uklonjena nekoliko dana prije i poslije brijanja. Po mogućnosti brijanje ujutro, dok se koža ne odmori, ali nemojte to učiniti izravno prije odlaska na plažu ili u bazen.

Nakon brijanja morate nanijeti umirujuću krema za hidratizaciju koja će ublažiti nadražaj i spriječiti upalu kože. "Nakon brijanja" znači obično hlađenje mentola i dezinficijensa.

Treba napomenuti da je ova metoda depilacije uglavnom za kućnu upotrebu. S izuzetkom muškarčevih brijanja – ova usluga je dostupna u gotovo svakom frizerskom salonu. Brijanje "oprezan" – trend posljednjih nekoliko godina i u salonima pretvara se u pravi spa postupak za muškarce. Cijena izdavanja iznosi 1000 – 1500 rubalja za pola sata užitka.

Oštri za osobnu uporabu u vrijednosti između 80 do 120 $, raspon strojeva prikazana u različitim opcijama – od proračuna za jednokratnu upotrebu seta za 75 rubalja ergonomskoj moderne sustave s rezervnim ulošci koštati i do 1500 rubalja.

Ženske strojevi imaju tendenciju da se cijene malo skuplji od muškaraca, kao i izmjenjive glave za njih, iako je jedna linija traka obično jednako pogodna za oba mužjaka i ženskog rublja (žene mogu spasiti).

Sredstva za i nakon brijanja također su vrlo različita: od vodećih kozmetičkih marki vrijednih nekoliko tisuća rubalja do jeftinih domaćih linija po cijeni od jedne ili dvije stotine. Najekonomičniji i „long-plej” pomoć za brijanje smatra gel i balzama, kreme i losioni „nakon brijanja” najvećeg rashoda u tekućoj losion.

Kemijska depilacija kose

Budući da smo se prebacili na kozmetičke proizvode, onda ćemo se zaustaviti na depilatory kreme. Kemijski depilatori su također dostupni u obliku gelova, sprejeva, aerosola. Oblik u ovom slučaju nije bitan, a formula ima, najizravnije.

Struktura uključuje sredstvo, kalij i kalcij, koji tioglikolat kemijski uništava proteinske veze u kosi, čime olakšavanja polu kosu s kože.

Depilatorirajuće kreme su dostupne za različite dijelove tijela i za različite strukture kose – uzimajući u obzir faktore koji su uključeni, proizvod sadrži različite koncentracije aktivne tvari i određuje vrijeme ekspozicije.Moderni proizvođači obogatiti depilatory razne dodatke: moisturizers, vitamine, biljne ekstrakte.

Od depilatory – to je kemija, važno je da se krema ne dolazi u kontakt s bilo kojim stranim tvarima na koži. To je, prije ili nakon zahvata na tijelu ne bi trebala biti kozmetičke.

Prije depilacije preporučuje se ne samo dobro oprati područje liječenja, ali i očistite je od stanica ulja i mrtve kože pomoću pilinga ili tvrdi spužvu. Pre poželjno u paru kožu pod tušem ili kadom. Nakon provedenog postupka ne može se primijeniti kao kozmetičko sredstvo, da se ne reagiraju s ostacima depilatory vrhnje.

Prije prve uporabe sredstva potrebna za taj dan da se izvede kožni test za alergije, ako je sve u redu, onda možete početi postupak uklanjanja dlaka. Krema se nanosi na mjesto za uklanjanje dlaka i ostavi na koži izlaganja kose za period preporuča proizvođač u uputama, obično je to 4 – 5 minuta.

Tijekom tog vremena, ako je agent ima željeni učinak, kosa kovrča na površini kože i izgledaju kao spaljeni.Takvu kosu lako se može ukloniti s ostatkom kreme. Iscrpljena kosa s posebnom lopaticom, strojem, spužvom – onom koja je zatvorena u pakiranju.

Ova metoda je posebno dobra za osjetljiva područja, na primjer, bikini ili pazuha. Učinkovito učinkovito sredstvo za depilator kreme, kosa nakon njene primjene počinje rasti nakon 2 do 5 dana, ovisno o individualnim karakteristikama, dok su prilično meke, tanke i ne tromane. Neki agensi uključuju tvari koje usporavaju rast kose.

No, tu su i nedostaci ove metode, a postoji mnogo njih:

 • vlasnici tvrde tamne kose, depilacijski agensi obično ne zadovoljavaju – ili ne djeluju uopće, ili ostavljaju velike "ćelavosti" kose;
 • učinak kemijske depilacije je kratkotrajan i ne nadilazi učinak brijanja;
 • moguća urastajuća kosa ispod kože;
 • Na mjestu uklonjene dlake mogu ostati vidljive crne točkice;
 • Kreme obično imaju neugodan miris, koji se ne ugasi od bilo kakvih dodataka mirisa, a miris traje dugo na tretiranoj koži;
 • depilator za kremu brzo se pogoršava i zahtijeva pridržavanje uvjeta skladištenja, čije je kršenje gubitak njegove učinkovitosti;
 • moguće neželjene učinke na kožu i nokte čak iu odsutnosti alergijskih reakcija: opekotine, svrbež, nadraživanje, suhoća;
 • kemijska depilacija, za razliku od brijanja, ima impresivan popis kontraindikacija, na primjer, trudnoća, dermatološki problemi, kožne lezije i neoplazme na njemu;
 • Krema se ne smije koristiti u blizini sluznicu, kako bi se izbjegli kontakt s aktivnom tvari u oči, nos, genitalije;
 • Nemojte kršiti upute za korištenje proizvoda, inače neće imati željeni učinak ili uzrokovati nuspojave (u slučaju da je krema prevelika).

Nesumnjive prednosti kemijske depilacije uključuju njezinu jednostavnost i jeftinost. Krema se može kupiti u granicama od 100 – 300 rubalja, ali dovoljno za nekoliko primjena. Ova metoda je posve bezbolna, što je važno, posebno kada se koristi u osjetljivim područjima.

bioepilyatsiya

Što trebate zaboraviti, koristeći sljedeće metode depilacije, pa je riječ o bezbolnosti. Tzv. Bioepilation uključuje dvije vrste – waxing i shugaring. Ako je na ruskom, onda je depilacija s voskom i šećerom tijesto.

Važno je napomenuti da postoje kontraindikacije bioepilyatsii, osim onima koji su već na popisu za kemijsku depilacije:

 • onkologija;
 • dijabetes melitus;
 • nervne i mentalne bolesti;
 • keloidna bolest;
 • poremećaji krvarenja;
 • varikoznost i tromboflebitis;
 • srčana bolest;
 • infekcija.

Te kontraindikacije povezane su s traumom i visokom razinom bolnih senzacija tijekom postupaka.

Waxing za uklanjanje dlaka (waxing)

Depiliranje voska za danas, možda, najpopularniju uslugu brojnih kozmetičara. Prednosti ove metode ne može biti precijenjena: brz, pouzdan, visoke kvalitete, dugo vremena (relativno, naravno). Jedan od njih je loše – bolno, ali to neće stajati, samo da bi dobili glatku kožu, koliko koliko 3 – 4 tjedna.

Metoda se temelji na uklanjanju dlačica s površine kože uz pomoć mješavina voska. Ona se sastoji od komponenti prirodnog ili sintetičkog porijekla: drvo smola, pčelinji vosak i voskovi i drugih naftnih derivata.

Sastav voska i njemu omjer pojedinih sastojaka ovisi o svojstvima smjese: tališta, viskoznost i tako dalje.Ovisno o tretiranom području i karakteristikama kože i kose, na ovoj su stranici korištene različite formulacije koje sadrže vosak.

Tvrdi vosak se otopi prije upotrebe sve do vrućine, a meke mješavine već su u polu-tekućem obliku i koriste se za toplom i hladnom depilacijom. Kompozicija može uključivati ​​različite dodatke korisne za kožu: ulja, ekstrakti, ekstrakti iz biljaka, vitamini.

Depilaciju voska možete koristiti sami, kod kuće. Da biste to učinili, kupite gotove trake s premazom od voska, obično zasebno za svaku zonu – za trake različitih namjena, veličine i aktivne tvari se razlikuju.

Voska trake zagrijavaju s toplinom ruku, drže se kože u smjeru rasta kose, a zatim se suzu oštrim pokretom "protiv vune". Nakon takvog depilacije, ostatci voska se obrišu masnim sredstvima. Voskaste trake prikladnije su za depilaciju malih površina lica i tijela.

Vosak, koji se prodaje u staklenama i kasetama, zahtijeva zagrijavanje na temperaturu od oko 38 ° na posebnom uređaju ili na vodenoj kupelji. Ova metoda je više zahtjevna za rad i nije prikladna za samooblikovanje, no uspješno se koristi i kod kuće iu kozmetičkim sobama.

Topli vosak omogućuje vam brzo i učinkovito rukovanje velikim dijelovima tijela, na primjer, nogama. Uklanjanje dlačica odvija se lijepljenjem na sloj voska koji je već nanesen na kožu, posebnim tkaninama ili papirnatim trakama i oštrim odstranjivanjem.

Tvrdi vosak za vruću depilaciju služi samo za profesionalnu uporabu. Za postupak vrući vosak zahtijeva posebne vještine i obuku. Vosak se otopi pola sata i zagrijava do temperature od oko 42 °.

Vosak se nanosi na kožu u vrućem obliku i nakon hlađenja se suzu kosom. Takav vosak može "uzeti" bilo koju krutu kosu zbog svoje guste strukture, koja čvrsto drži dlake u sebi. Osim toga, vrući vosak otvara pore na koži, isparava, što čini postupak manje bolnom, što je posebno važno za osjetljiva područja tijela.

Mogu se pripisati nedostaci depilacije voska:

 • bol;
 • alergiju na vosak i iritaciju kože nakon postupka;
 • opekline;
 • urastajuća kosa, mijenjanje svojstava kose zbog trajne traume žarulja;
 • prisutnost kontraindikacija.

Kako bi se smanjili nuspojave i poboljšati učinkovitost uklanjanja voska kose, potrebno je pripremiti: rasti kosa do 4-5 mm, provesti dan prije ljuštenja kože, prije postupka ne koriste kreme i losione, primjenjuju kozmetike.

Kao depilacije i najbolju vrijednost za novac: troškova kupnje vosak kod kuće ili za obavljanje postupaka u kozmetički mali (od 100 rubalja po traci za 1000-1500 za uklanjanje dlačica u salonu), ali je kvaliteta uklanjanje dlaka je visoka. Da bi produljili učinak depilacije, moguće je, ako se prijavite nakon postupka, sredstvo za usporavanje rasta kose.

Shugaring – depilacija kose uz pomoć šećera

Druga vrsta bioepilacije je depilacija slatkom tijesto. Šećer depilacija voskom je vrlo slično – primjena sastav sloja na koži i uklanjanje dlaka zajedno pomoću trake od tkanine ili izravno rukom. Za razliku od depilacije, kada Shugaring uklanjanje dlaka vrši se u smjeru njihovog rasta, čime se smanjuje rizik od urastao.

Profesionalna šećerna pasta proizvedena je industrijski, prodana u limenke i zagrijana prije upotrebe.Ručni uređaji i kod kuće shugaring učiniti pomoću karamel ili fitosmoly u med. Ovo tijesto se ne zagrijava, te se umijesi u ruci, poput gline i postavlja se na željenu površinu.

Depilacija šećera ima iste prednosti kao vosak. Osim toga, ona ima dodatne prednosti:

 • Manje bolnost u usporedbi s depilacijom;
 • odsutnost urušenih vlasi;
 • odsutnost alergijskih reakcija i iritacija;
 • minimalna oštećenja kože;
 • Ručna tehnika prikladna je za upotrebu u teško dostupnim dijelovima tijela;
 • ostatke paste šećera lako se isperu vodom;
 • Nije potrebno rasti kosu do 4-5 mm, šugiranje uklanja čak i najkraće vlasi.

Trošak gotovog stripova shugaring je 300 – 400 rubalja, šećer tijesto – 700 – 1500 rubalja. lica tretmani za uklanjanje dlaka šećerom – 400-500 rubalj po osobi od 1000 do 2500 rubalja po jednog područja na tijelu.

Spremiti za sebe depilacije možete koristiti „domaće” karamela shugaring. Na primjer, zavarivanje gusti sirup 10 žlice šećera, 1 žlica vode i limunovog soka pol. Smjesu treba kuhati nakon vrenja, miješanja tijekom 10 minuta, do zlatno karamela boja i mirisa.

karamel slijedi hladjenja, ne čekajući njegovu skrućivanja, uvaljati u rukama šećera loptu, mijesiti ga u ruke i „mrlja” na kožu „protiv žita”. Zatim se sloj pasta treba odstraniti rastom kose i po potrebi ponoviti postupak sve dok se kosa ne ukloni. Jedna lopta može se koristiti dok ne počnu držati ruke.

Alternativne metode

Nekoliko riječi o drugim poznatim načinima depilacije.

Jedna od ovih metoda, manje uobičajena – uklanjanje dlačica po trenju. U osnovi, kao depilacija nanosi na rukama i nogama: poseban set abrazivne uklanjanje dlaka, finim brusnim papirom, plavac kose postupno „izbrisani”, čineći kožu glatkom 1-2 dana.

Ova metoda je bezbolna, ali može uzrokovati neku nelagodu, djelotvorna je na tanku slabu kosu. Za uklanjanje tvrdog vlasi na ovaj način vjerojatno neće uspjeti. Ne koristite abrazivnu depilaciju i osobe s osjetljivom kožom.

Uklanjanje dlačica pomoću pinceta ili svilene niti je metoda koja se često koristi i dostupna svima. Njegova posebnost je u tome što nema gotovo nikakvih kontraindikacija, međutim, češće se koristi za uklanjanje pojedinih kose ili uklanjanje dlaka malih područja kože (s brkovima, obrve) kod kuće.

Korištenje elektroepilata ima sličan princip djelovanja, ali omogućuje upotrebu opsežnih dijelova tijela, ali se ne preporučuje za upotrebu na licu.

Pogledajte video: Vrste depilacije kod kuće

Vidi video: Vrste depilacije: depilacija voskom i šugaranjem

Pogledajte videozapis: Potroši do preseljenja – update

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: