Povećanje usnica s hijaluronskom kiselinom: cijena, recenzija, fotografije

Kako se povećava usnica s hijaluronskom kiselinom – fotografije i recenzije postupka

Fotografija: Kako se povećava usnica s hijaluronskom kiselinom

Tanke ženske usnice danas se ne drže u visokom poštovanju. Ljepoti kanonima posljednjeg desetljeća beskompromisni su: spužve bi trebale biti šuplje, seksi, senzualne i ništa drugo. Izrada takvih nije problem. Povećanje usnica s hijaluronskom kiselinom odavno je postalo uobičajena i pristupačna procedura. Injekcijska kozmetika nema nikakve veze s "velikom i strašnom" plastičnom kirurgijom: bez skalpela, anestezije i mnogo mjeseci oporavka. Samo jedan metak hijaluronske kiseline – i odmah se možete diviti slatkim usnama.

Hijaluronska kiselina: revolucija u kozmetici

Fotografija: Kako se poboljšanje usnica provodi s hijaluronskom kiselinom

"Hyaluronka" nije izum kemičara iz kozmetičke industrije. Ova tvar je važna komponenta ljudskog tijela. Ova komponenta, proizvedena vezivnim tkivom, odgovorna je za preraspodjelu tekućine: prenosi je na one stanice koje su mu posebno potrebne. Znanstvenici su zaslužili da su u laboratoriju mogli sintetizirati umjetni analog hijaluronske kiseline i pružili nam priliku održati ljepotu i zdravlje uz pomoć ovog korisnog spoja.

Čestice hialuronske kiseline imaju vrijednu sposobnost privlačenja i zadržavanja molekula vode 1000 puta vlastite težine. To je ovo svojstvo koje je pronašlo primjenu u kozmetici.

Uvođenje preparata koji se temelje na hialuronatu u kožu pridonosi intenzivnom vlaženju i punjenju volumena bora, nabora i drugih nedostataka epiderme, koji proizlaze iz dehidracije i gubitka elastičnosti tkiva dobi. Injekcija gela s hijaluronom omogućava brzo i bezbolno povećanje usana, ispravljanje njihovog oblika, izravnavanje bora.

Fotografija: Hijaluronska kiselina – revolucija u kozmetici

Povećanje usnica s hijaluronskom kiselinom: za što i za koga?

Većina djevojaka koje žele napraviti usta što je više ekspresivne, ne ostavljaju odmor lovorima holivudske filmske zvijezde Angeline Jolie s njezinim istinski izvanrednim usnama. Želja da bude poput svog idola i da zadovolji moderne standarde ljepote nije uvijek opravdana i ponekad proturječna zdravom razumu.

Kako će harmonično izgledati pune usne na licu, koje priroda želi imati male značajke, često se ne uzima u obzir.Da, i prekomjeran entuzijazam za "ljepotu lica" ne dovodi do dobrog: u nekom trenutku osjećaj proporcija ne uspije, a umjesto pikantnog oteklina ispada da je ružna "patka".

Imajući najsretniji rezultat zbog osjetljivog povećanja ili usta pola lica – samo pitanje ukusa svake žene. No, kada je priroda jasno zamorna, dajući djevojci tankim nitima umjesto usana, vrlo je poželjno ubrizgati hijaluronat. I to je samo jedan od slučajeva koji se mogu pripisati izravnim indikacijama za ispravak ubrizgavanja. Sve ih imamo:

 1. Previše uske, neiskusne usne.
 2. Različite debljine usnica, kada je jedna od njih znatno puna od druge.
 3. Asimetrična usta.
 4. Spušteni ugla usana, što lice daje umoran i mračan pogled.
 5. Znakovi starenja kože usana: bore, suhoća, tupost.
 6. Ugni oblik usta.

Istraživanje javnog mnijenja pokazuje da je već više od trećine mladih i sredovječnih žena pribjegavalo povećanje usnica uz pomoć injekcija. Djevojke mlađe od 30 godina čine ovaj postupak uglavnom kako bi dobili željeni volumen, starije žene počinju se boriti s prvim znakovima starenja, a želja da usta više seksualno nije stranac za njih.Dame već više od 40 godina trebaju ukloniti nedostatke povezane sa starošću: bore, nabore, zamagljena kontura, savjeti za opuštanje.

Kako hijaluronske injekcije u usnama?

Iako postupak povećanja usnica nije kompliciran, treba ga obaviti samo kvalificirani kozmetičar. Dobar gospodar, nakon što je poslušao želje pacijenta, odabrat će optimalni lijek za ubrizgavanje, pravilno izračunati potrebni volumen, a ne toliko voditi prema vrijednosti zarade, kao i po smislu proporcije.

Za povećanje usnica treba koristiti samo certificirane biorazgradive gelove renomiranih proizvođača. Na rukama liječnika moraju biti dokumenti koji potvrđuju autentičnost i kvalitetu lijeka.

Sama procedura traje oko četvrt sata. Cijeli donji dio lica se tretira antiseptikom. Zatim, na zahtjev pacijenta, daje se lokalna anestezija: pucanj s lidokainom ili Emla krema. Većina kozmetičara kažu da injekcija gela nije tako bolna da primjenjuje anesteziju, a radije rade "živjeti" kako bi se bolje kontroliralo proces davanja lijeka.

Doista, mnoge žene smatraju da je bol tijekom postupka podnošljiv, no žene s niskim pragom boli i dalje će biti osjetljive.

Tehnika ubrizgavanja gelova

Ovisno o pacijentovim početnim podacima, tip i volumen lijeka, željeni rezultat, liječnik može koristiti dvije tehnike ispravljanja usana.

 1. Tunneling metoda gel injekcija. Ovo je duboko ubrizgavanje, tijekom kojeg je igla šprice s punilom potpuno umetnuta ispod kože. Polagano pritisne klip, liječnik postupno povlači iglu, ravnomjerno raspoređujući lijek preko cijele duljine usne.
 2. Površne intradermalne injekcije. Kozmetičar čini nekoliko subkutanih injekcija hijalurona s malom tankom iglom na one dijelove usnica gdje je potrebna korekcija.

Dobar kozmetičar mora svladati obje metode i primijeniti ih po potrebi u različitim slučajevima, a ponekad su obje metode istodobno potrebne.

Nije preporučljivo odmah unijeti veliku količinu gela. Bolje je napraviti značajno povećanje usnica u nekoliko faza, procjenjujući srednji rezultat i, ako je potrebno, probadanje lijeka u roku od 1 do 2 tjedna. Iako je povećanje obično vidljivo odmah nakon injekcije,ali konačni oblik usne se stječe za samo pola mjeseca, kada hijaluronska kiselina proizvodi svoj učinak i koncentrira dodatnu tekućinu u usne.

Koji lijek je bolji?

Danas, kozmetičari rade s takvim popularnim lijekovima hialuronske kiseline kao što su Yuviderm, Teosial, Surzhiderm, Perline, Restylane. Nemoguće je jednoznačno utvrditi koja se od njih smatra najboljom: sve su sigurne, biokompatibilne, hipoalergene i samoodređive.

Koji lijek će se koristiti ovisi o zadacima i individualnim nijansama. Većina liječnika koristi u svojoj praksi 1 – 2 lijekova. Općenito, razlika između gelova je zanemariva. Razlikuju se u koncentraciji, viskoznosti, volumenu štrcaljke. U svakom slučaju, specijalist bi se trebao baviti odabirom punila.

Nije potrebno uključiti se u promjenu lijeka, ako se štipanje javlja redovito, čak i prije nego što se prethodni dio apsorbira. Ne preporučuje se miješanje različitih gelova, jer to može dovesti do nepredvidljivih posljedica. Ako je lijek ostao u štrcaljki, može se spremiti za sljedeći postupak.

Oporavak nakon povećanja usnica s hijaluronskom kiselinom: fotografija

Povećanje usnica s hijaluronskom kiselinom ne zahtijeva razdoblje oporavka. Odmah nakon postupka, možete poslati na posao ili raditi druge stvari. Nekoliko dana na usnama može postojati oticanje, male modrice i modrice na mjestima bušenja, asimetrija. Nemir i bol, ako ih ima, mogu se ukloniti parazetamolom na bazi anestetika.

Nakon 2 – 3 tjedna rezultat se može procijeniti u cijeloj svojoj slavi. Oteklina i modrice će nestati, usne će imati konačnu veličinu i oblik.

Dva dana nakon porasta, poželjno je ograničiti sport, poljupce i unos tekućine.

Koliko košta povećanje usana – cijene u Moskvi, St. Petersburgu i Tyumenu

Trošak gela glavni je faktor određivanja cijena u postupku. Marka lijeka i njegova količina odredit će financijsku komponentu povećanja usnica. Osim toga, plaća se za rad kozmologa, prve konzultacije, anestezije. Teritorijalni faktor također utječe: tradicionalno u različitim gradovima cijene se razlikuju. Za usporedbu:

St. PetersburgMoskvaTyumen
Surdgiderm-usne (cijena)14 7001570012600
Restylane LIP (0,5 ml) (cijena)103001130010300
Restylane LIP (1,0 ml)15 9601796015960
Sujiderm 30 (0,8 ml)133001330010080
Juuderm Ultra 3 (0.8) (cijena)133001330012 273
Yuviderm Ultra 3 (1,1)165001650016 490
Yuviderm Ultra Smile (0,55) (cijena)9900109008 990

Kao što vidite, cijena lijepih usana nije pretjerana, ali s obzirom da lijek može zahtijevati daleko od 1 šprice, ali rezultat povećanja je kratkotrajan, ukupni iznos je impresivan.

Je li vrijedno povećati usne?

Punjenje usnica s punilima smatra se jednim od najsigurnijih i najučinkovitijih postupaka:

 • lijekovi koji se temelje na hijaluronatu povezani s ljudskim tijelom povoljno uzimaju koža, ne uzrokuju imunološki odgovor, rijetko imaju alergijsku reakciju;
 • gelovi su biorazgradivi, tj. tijekom vremena su adsorbirani od strane tijela bez ikakvih negativnih učinaka;
 • zbog činjenice da je spoj sposoban samostalno rastopiti, rezultat je reverzibilan – ako žena ne bi voljela učinak ili je liječnik očito prekomjerno obasuo s količinom gela, za nekoliko će se mjeseci njezine usne vratiti u normalu;
 • postoji poseban enzim – hijaluronidaza, koja je antagonist hijaluronske kiseline: kada se ubrizgava otopina, gel se slomi u usta za nekoliko dana;
 • Hyaluronka na usnama, ne samo da ih fizički puni, već i pridonosi poboljšanom hidratacijom kože i općim pomlađivanjem: kiselina potiče proizvodnju vlastitog elastina i kolagena;
 • brz rezultat – prvi učinak može se odmah ocijeniti postupkom, a posljednji – nakon nekoliko tjedana;
 • kumulativni učinak – svaki put kada će lijek biti manje potreban;
 • sam postupak nije traumatski, ne zahtijeva dugoročnu rehabilitaciju i "ispadanje iz života", ima najmanje nuspojava.
Nuspojave i kontraindikacije

Ali, nažalost, čak i takav jednostavan i koristan postupak ne isključuje negativne posljedice. Prije svega, oni su povezani s nepismenost kozmetičara, kršenje tehnologije operacije. Ovdje možete navesti:

 • nezadovoljavajući rezultati zbog nepravilnog odabira lijeka i količine intervencije;
 • ozbiljna ozljeda tkiva s iglom s pojavom krvarenja, dugotrajne, uporni boli, označeni edem i modrice koji zahtijevaju privremenu ponovnu liječnju od pacijenta;
 • kršenje sterilnosti može dovesti do razvoja infekcije nakon čega slijedi dugotrajno i bolno liječenje, uključujući kirurške;
 • pojava granuloma na mjestu ubrizgavanja – bolni infiltrat, koji se uklanja operacijom.

Drugi razlog za neželjene posljedice nakon povećanja usnice je individualna reakcija tijela. To može biti alergija na lijek, pojavu scarringa i modrice. Takve posljedice mogu se izbjeći ako se pažljivo pripremite za primanje kozmetologa pomicanjem medicinskih zapisa, podsjećajući na poznate alergijske reakcije i prikupljanje informacija o prošlim bolestima. Ni u kojem slučaju ne mogu sakriti podatke liječnika o toksičnim šokovima, tendencijama krvarenja, lošem tkivu, keloidnoj bolesti. Također, prilikom prikupljanja anamneze, treba spomenuti prethodne postupke na usnama.

Kontraindikacije za uvođenje usana punila su:

 • trudnoća i dojenje;
 • preosjetljivost na punila;
 • autoimune bolesti;
 • prisutnost drugog gela u usnama;
 • alergija na lidokain i druge anestetike;
 • akutne i kronične bolesti kože;
 • herpes u akutnom obliku;
 • virusna ili bakterijska upala;
 • menstruacija.
Glavni nedostaci

A sada o glavnim nedostacima povećanja usnica s hijaluronskom kiselinom.

Prvo, to je njezina krhkost. U prosjeku, učinak jadnih usana traje šest mjeseci, ponekad i do 8 mjeseci.Zatim morate ponoviti ubrizgavanje, a zatim to sve vrijeme. U nekim slučajevima, tijelo tako brzo "jede" hialuronicum da nakon nekoliko tjedana ne postoji trag lijevo. U takvoj situaciji, liječnik nudi pokušaj drugog lijeka, a ako to ne pomaže, to znači da je punjenje punaka beskorisno.

Drugo, financijske injekcije "u usta" počinju od 1000 dolara godišnje i nemaju nikakvih ograničenja: prvi uvođenje punila, nekoliko postupaka za usisavanje savršenog oblika, dodatni vicevi za povećanje volumena, periodični postupci za održavanje učinka.

Treće, s sustavnim uvođenjem gelova, organizam se prilagođava njima na svoj način. U usnama oblikovano vlaknasto tkivo. S jedne strane, dopušta upotrebu manje količine lijeka u budućnosti. S druge strane, usne se nikada neće vratiti u prvobitno stanje, osjećaju se čvrste konture i pečate.

Četvrto, prije ili kasnije, postoji ovisnost o unosu hijaluronske kiseline izvana, a koža usnica prestane samostalno proizvoditi ovaj spoj u svojim stanicama.

Peto, najčešći nuspojava je psihološka ovisnost o injekcijama. Usne se cijelo vrijeme čine ženama nedovoljno punim, a ona završava sve nove dijelove gela, nadopunjujući redove "upropaštenih" mladih dama s nevjerojatno velikim usnama. Na najmanji pad volumena, ovisna djevojka panici i žurbe kozmetičaru za pomoć. Liječnici savjesti obično u takvim situacijama razvijaju pacijenta u suprotnom smjeru, odbijajući izvršiti sljedeći postupak. "Sjedi" na injekciju od 99% bolesnika, u ne tako velikoj formi, ali još uvijek više ne zamišlja njihove usne bez gela.

Uz razumni pristup, usklađenost s mjerama i "zlatne ruke" kozmetičara, injekcije hijaluronske kiseline su izvrsno rješenje za one koji sanjaju o punim usnama. Osjećaj prekrasne, seksi, sigurni je skupo – puno skuplji od novca koji se plaća za špricu s gelom. Senzualne usne mogu transformirati žensko lice, učiniti ga privlačnijim i mlađim. Postoji dosta ljubitelja postupka povećavanja usnica, a svaki dan njihov broj raste. Pregledi sretnih vlasnika lijepih usana rječito potvrđuju ovo.

Pogledajte videozapis: proširenje usnica. Prije i poslije. Moje iskustvo

Pogledajte video: Tehnika povećanja usnica: video iz operacijske sobe

Pregled povećanja usnica s hijaluronskom kiselinom

Referentni broj 1

Nikad nisam želio biti poput Jolie ili Bonu, samo malo povećati usne i ispraviti oblik vrha. Nakon što je vidio mnogo neuspjelih pokusa, dugo nije odlučila na postupak, ali nakon što je prijateljica sama sama ispravila, okrenula se kozmetičaru. Odlučili smo da će 1 ml Perfecta France biti dovoljno.

Cijeli proces je trajao oko 20 minuta, moje su usne zamrznute s injekcijama lidokaina – 2 po jedan, pa nisam ništa osjetio. Već se nekoliko sati osjećalo kao čovjek. Usne su postale spolno natečene, kao što muž zove, poljubio. Usput, bio je vrlo protiv činjenice da sam pušio moje usne, bojao sam se da će nešto poput Malinovskaya izaći. Ali to sam učinio dok je bio na poslovnom putovanju i nije ga požalio, a moj suprug je ušao u nju.

Kad sam po drugi put počeo poći za pet mjeseci, više se ne bih odupirao. Priznajem, bilo je napasti da ubrizgam više, ali glavna stvar u ovom slučaju je prestati na vrijeme. I odgovarajući liječnik koji neće vidjeti samo novac u tebi, ali će moći, ako išta, staviti mozak na mjesto. Plaćala sam prvu injekciju od 9000, u samo jednoj godini – 12000, a ne kucati preskupe.Da, ja sam u Tyumenu.

Julia, 25 godina

Referentni broj 2

Podoluyu žlica katrana u mnogim oduševljenim pregledima o kozmetičarima, čije usne čine "sve". Čekao sam dugo, ima liniju nekoliko tjedana unaprijed. Liječnik joj se svidjelo, sve je bilo jasno i do točke, bez daljnjeg razgovora. Ali ona je stvorila užas mojim usnama. Apsimctrija se pojavila odmah i nije otišla nekoliko dana. Kozmetičar i djevojke na forumu uvjeravali su me da je to zbog edema i uskoro će sve biti u redu.

Ali već je prošlo više od mjesec dana: edem je spavao, većina knjige je otišla zajedno s njom, a krive usnice su ostale. Gel je očigledno neravnomjerno injektiran. U jednom kutu osjećam ga na površini kao da je komad, a usnica na ovom mjestu je ispalo. U drugom – gel leži dublje i osjećaj da uopće nije. Ja sam uzrujan i razočaran, jer gotovo se mole ovom liječniku, telefon, kao relikvija, prenosi jedni drugima.

Samo ovo nije jamstvo. Štoviše, nismo potpisali nikakav ugovor, 500 dolara u rukama – i naprijed. Usput rečeno, dogovorila se popraviti, ali već nemam povjerenja, bolje je platiti više, ali idem u drugi liječnik. I samo s ugovorom.

Evgenia, 32 godina – St. Petersburg

Pregled №3

Do 20 godina živio sam čovjek koji nema usne.Majka priroda "nagrađena": dno je tanko, a gornji se može reći da je odsutan. Budući da je postojala financijska prilika, odlučila sam se povećati. Kololi Yuviderm Ultra – 3. Ovo je hijaluronska kiselina s dodatkom lidokaina. Liječnik je ublažio bol, koji je radio nakon 40 minuta. Zatim sam s mikroskopskim iglom slomio usne s svih strana, mislio sam da je potrebno 15 snimaka.

Nakon što sam imao masažu usnica, strogo sam zabranio 2 dana pušiti, poljubiti i piti vruće. Mogu reći da anestezija nije puno pomogla. Bol je bila strašna. Nakon 2 tjedna bilo je potrebno dovršiti injekcije kako bi dobili idealan oblik, tako da sam moralno prilagođen ovoj boli dugo vremena. Iako je moja djevojka učinila drugačije – odmah su sijali špricu bez anestezije. Kaže da uopće nije ozlijeđena. Očigledno ovisi o liječniku. Ali ono što radite, morate izdržati. Ali sada imam usne. Platio sam 23 tisuće.

Sofija, 21 – Moskva

Pogledajte videozapis: PRIVLAČAN OSMIJEH – povećanje usana i izbijeljivanje zubi u Poliklinicima Bagatin

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: