Epilacija ili depilacija pazuha s voskom: recenzije, kako raditi kod kuće, video

Kako se pripremiti za vosak depilaciju pazuha i držite ga kod kuće

Postupak depilacije voska na području pazuha siguran je i učinkovit način za uklanjanje kose. On zamjenjuje dnevno brijanje ove zone, omogućujući vam da sesije provedete samo jednom mjesečno. Postoje razne tehnike za obavljanje depilacije, pri izboru koji ovisi o vrsti voska. Pridržavajući se pravila i potrebnim uređajima, postupak se lako izvodi kod kuće.

Depilacija ispod pazuha s voskom

Koža u pazuha je osobito osjetljiva zbog bliske blizine kapilara i znojnih žlijezda. No, unatoč nježnosti kože, kosa u ovoj zoni je prilično krut i gusta.

Dnevni brijanje može biti neugodno i uzrokovati iritaciju, potreba za uklanjanje dlaka ispod pazuha području je jasno iz estetskih i higijenskih razloga. Uostalom, često postoji rizik od razvoja bakterija.

Depilacija voska u pazuhu vam omogućuje da uklonite tvrdu kosu bez oštećenja nježne kože. Ima i druge značajne prednosti. Prvo, ova metoda vam omogućuje da se riješite potrebe uklanjanja dlake do 3 tjedna.Drugo, učinkovitost postupka uočavanja tehnike njegovog izvršenja je prvi put vidljiva: koža je meka i glatka, bez nadraživanja.

Postupak depilacije voska omogućuje uklanjanje svih dlačica u pazuhu u jednoj sesiji i dugotrajnu njegu kože.

Tijekom postupka vrlo je važno slijediti njegovu tehniku, inače možete oštetiti površinski sloj kože. U tom se slučaju mogu pojaviti neugodne posljedice kao što su peckanje i svrbež, ogrebotine i rane. Njihovo iscjeljenje će potrajati dugo.

Uz povećanje broja dlačica uklanjanje sjednice pomoću voska, dlaka u pazuha će postati znatno razrjeđivač. I njihov će rast također usporiti.

Budući da ovo područje karakterizira rast kose u različitim smjerovima, bit će problematičnije provesti sesiju nego u drugim dijelovima tijela. Dakle, ako se ukloni na vektor rast kose, a ne obratno, tada se željeni učinak neće postići.

Bit postupka depilacije ispod pazuha je kako slijedi. Ovisno o vrsti, vosak se nanosi vrućim, toplim ili hladnim.Nametanje sastava uvijek je strogo na vektor, obrnuti rast kose, a njegovo uklanjanje javlja se na rastu kose. Za lakše uklanjanje vosaka visoke vlažnosti s kože potrebni su trake za slaganje.

Glavna obilježja depilacije voska su uklanjanje smjese protiv rasta dlačica.

prednosti

Glavne prednosti postupka voska:

 • niska vjerojatnost oštećenja kože, što je moguće u slučaju uporabe britve ili epilaata;
 • razrjeđivanje kose;
 • nizak rizik od alergija i iritacije;
 • trajan učinak do 3 tjedna.

Depilacija pazuha može se obaviti samostalno. Postupak ne zahtijeva profesionalne vještine, ali određena vještina koja dolazi s vremenom je neophodna za ispravnu provedbu sesije.

mane

Postoje nedostaci ove metode:

 • potreba stjecanja vještina za ispravnu provedbu postupka kako bi se izbjegao rizik od oštećenja površinskog sloja epidermisa;
 • bol, čija težina ovisi o osjetljivosti kože;
 • rizik od urušene kose ili iritacije;
 • potreba da se dlake rastu do određene duljine (oko 5 mm).

Većina nedostataka waxinga prevladavaju kada se redovito izvode: bolna senzacija postane mutna, a negativne posljedice ne dolaze zbog poštivanja ispravne tehnike postupka.

Kako odabrati vosak

Za postupak uklanjanja dlaka u pazuhu koriste se sljedeće vrste voska:

 1. Vruće. Ima debelu teksturu i dostupan je u bankama. Prije nanošenja na kožu treba ga zagrijati na 60 ° C u vodenoj kupelji ili u grijanju. Obično se vrući vosak koristi u salonima.
 2. Toplo. Kao vruće, ova vrsta voska se zagrijava u vosku ili vodenoj kupelji, ali na temperaturu ne višu od 40 ° C. Lako je primijeniti kod kuće. Ovaj vosak može biti u limenku, peleti ili posebne patrone u obliku valjkastih kaseta.
 3. Hladno je. Hladno vosak ne zahtijeva predgrijavanje i spreman je za uporabu u izvornom obliku. Dostupno u gotovim trakama ili u limencima.
 4. Folija. Granule filmske voska zahtijevaju zagrijavanje do temperature od 40 ° C. Nakon nanošenja na kožu, sastav čini zamrznuti film, koji se mora naglo odrezati.

Za depiliranje pazuha pomoću voska kod kuće, topli vosak ili vosak u oblikutrake. Postupak koji uključuje upotrebu vrućeg materijala je preopasan za samostalno vježbanje. Postoji opasnost od opeklina ili crvenila.

Razlika u postupku s voskom različitih temperatura

Prednost toplog voska je da omotava kosu čvršće, pa se bolan proces osjeća manje, a rezultat je učinkovitiji. Ali vjerojatnost crvenila nakon postupka.

Važno: Preporuča se topli vosak za uklanjanje kose guste i krute strukture.

Prilikom odabira ove vrste voska je bolje provesti postupak pomoću spremnika s tintom. Lakše je koristiti za određenu površinu pazuha, a doziranje materijala je lakše. Grijanje kaseta, kao i drugih vrsta toplog voska, provodi se uz pomoć posebnog aparata, opremljenog električnim grijanjem ili vodenom kupelji 15 minuta.

Topli vosak je dostupan u limenke i zahtijeva zagrijavanje prije postupka.

Za korištenje hladnog voska neće biti potrebna dodatna oprema u obliku grijača. Međutim, budući da vosak hladne temperature minimalno pokriva kosu, takav postupak će biti bolniji na osjetljivoj koži nego kod upotrebe drugih vrsta materijala. U jednoj se sesiji često nemoguće riješiti dlačica na cijeloj površini. S druge strane, rizik od opeklina i iritacije je eliminiran. Trake se mogu ponovno upotrijebiti.

Najlakši i najsigurniji način za uklanjanje pazuha kuće je kupnja trake s primjenjenim materijalom. Ova je opcija posebno pogodna za one koji prvi put provode sesiju.

Gotove trake mogu se odmah koristiti – ne moraju se zagrijavati u posebnim uređajima

Priprema za postupak

Waxing uključuje temeljitu prvu pripremu kože na depiliranom području. Bez obzira na koji vosak koristite, opća pravila su kako slijedi:

 • neko vrijeme prije početka postupka (oko 1 sat), tuširajte i ogulite područje pazuha kako biste očistili kožu;
 • temeljito osušiti površinu i tretirati ga antiseptičkim i talk piljevinom;
 • provjerite je li duljina kose u depiliranom području manja od 5 mm;
 • poželjno provesti sesiju 3-4 dana nakon završetka menstruacije, što će smanjiti težinu boli.

Pokušajte izbjeći pretjeranu tjelesnu aktivnost i stres na dan postupka. Najbolje vrijeme za obavljanje depilacije je večer. Koža se može oporaviti prije jutra bez opasnosti od infekcije.

Ako niste imali talk u prahu, možete koristiti prašak za bebe prije depilacije.

Budući da je površina aksilarne regije sklona znojenju, svakako koristite talk prije postupka. To će olakšati podmazivanje kose.

Tehnika depilacije s toplim voskom

Nakon preliminarne pripreme površine pazuha, možete ići izravno u postupak. Faze depilacije pomoću toplog sastava su kako slijedi:

 1. Uz pomoć voska, vosak zagrijava ugodnu temperaturu – približno 40 ° C. Da biste provjerili njegovu temperaturu, nanesite mali komad mješavine na površinu ručnog zgloba.
 2. Pomoću lopatice ravnomjerno nanesite materijal na tretirano područje. Da biste to učinili, idite na ogledalo i podignite jednu ruku, povlačenjem kože oko pazuha prstima,s druge strane, tretirati kožu prema rastu kose.
 3. Stavite zavoj iznad voska i čvrsto ga pritisnite. Neophodno je ljepiti traku odmah nakon nanošenja sloja prije nego se učvrsti.
 4. Pričekajte približno 30-60 sekundi dok masa ne postane čvrsta.
 5. Oštro kopirajte traku u obrnutoj liniji kretanja kose. To treba učiniti povlačenjem jednog kraja trake i držanjem kože prstima.
 6. Obradite kožu antiseptičkom tvari koja ne sadrži alkohol.

Obloga se ne mora primjenjivati ​​tijekom depilacije, ali to će olakšati proces uklanjanja voska. Traka se može napraviti neovisno od tkanine ili papira.

Ako je tijekom postupka prolivena krv, potrebno je liječiti kožu vodikovim peroksidom ili klorheksidinom. Umjesto rane nanesite žbuku.

Nakon postupka s toplim voskom, sve su vlasi uklonjene odjednom.

Korištenje kasete

Ako odlučite isprobati postupak pomoću uloška, ​​slijedite ove korake:

 1. Uklonite zaštitni film iz spremnika i zagrijte ga u voskom. Umjesto grijalice, možete koristiti uobičajenu vodenu kupelj, ali u ovom slučaju je teže postići željenu temperaturu.
 2. Pokrenite grijani spremnik na području pazuha. Slijedite smjer – prema rastu kose.
 3. Ljepite zavoj preko sloja voska i čvrsto ga pritisnite rukom na rast kose.
 4. Nakon otprilike 40-60 sekundi, izvadite traku u suprotnom smjeru, uhvativši jedan rub trake. Brzo izvodite kretanje, stupanj boli u tom procesu ovisi o tome.
 5. Nanesite antiseptik na obrađenu površinu.

Ako je potrebno, možete ponoviti postupak, zadržavajući kasetu na obrađenom površinu. Budući da područje pazuha karakterizira neravnomjerna površina, koja uzrokuje poteškoće kod primjene toplog voska, u mnogim je slučajevima upotreba kaseta s valjkom prikladnija.

Pogodno je koristiti vox u ulošku za neravnom položaju pazuha.

Depilacija s filmskim voskom

Vosak za film predstavlja granuliranu strukturu. Pokušajte odabrati materijal koji se skrutne za više od 20 sekundi kako biste ga mogli izvršiti na vrijeme. Slijed djelovanja je sljedeći:

 1. U posebnom grijaču, stavite vosak u granule na temperaturu od oko 40 ° C. Bolje je koristiti vosak voska koji točno prati temperaturu zagrijavanja.
 2. Pomoću lopatice, zgrabite malu mješavinu i stavite ga na pazuh, ravnomjerno raspoređenoj prema liniji za rast kose. Pokušajte stvoriti oblik latice.
 3. Primjena bi trebala biti oko 7 cm u širini i oko 10 cm duljine. Zbog elastičnosti filma vosak, jedna takva aplikacija će biti dovoljna za pazuha. Ako je potrebno, podijelite materijal na nekoliko traka.
 4. Pričekajte oko 12 sekundi i uklonite vosak u suprotnom smjeru, zahvaćajući rub.
 5. Nanesite antiseptički agens.

Pokušajte nanijeti film vosak na pazuhu u obliku latice

Pričekajte dok se traka voska potpuno ne otvrdne. Inače, može se suziti kada se ukloni iz kože.

Primjena hladnog voska

Najčešće se primjenjuju spremne trake s materijalom nanesenim na njih, budući da ih nije potrebno dovesti na odgovarajuću temperaturu. Po završetku preliminarne pripreme kože, slijedite ove korake:

 1. Širite traku 5-7 sekundi, stavljajući ga između dlanova.
 2. Odvojite trake u 2 polovice i ljepite trake jedan po jedan na aksijalnoj regiji u odgovarajućem smjeru rasta kose.U pravilu, podijeljena traka je dovoljna za obradu cijelog pazuha u cijelosti.
 3. Pričekajte oko 10 sekundi.
 4. Držeći kožu s jednog ruba, uhvatite rub trake prstima i brzo ga skinite. Vektor kretanja nužno mora biti u suprotnom smjeru rasta kose.
 5. Ako nakon operacije ostane kosa, akcija mora biti ponovljena, ali ne više od tri puta u jednom području.
 6. Nanesite antiseptik, na primjer, klorheksidin.

Ako ne u potpunosti djelovao na kraju sjednice voska, to je najlakše ukloniti blazinicu, kozmetički ili obrađuju konvencionalnom ulje. Uključeni s voskom trakama često su salvete, obrađeni prirodnim uljem.

Čak i početnici mogu jednostavno koristiti gotove trake.

Važno je kretati se pri uklanjanju trake po površini, a ne prema gore.

Njega kože nakon postupka

Od voska depilacije, osobito obavlja pomoću tople temperature materijala, može izazvati iritaciju ili druge neugodne posljedice, koža nakon sjednice zahtijeva posebnu njegu. Da biste izbjegli neugodne posljedice, slijedite ove smjernice za brigu o tretiranom području na kraju sesije.

 1. Ne vlažite kožu na području pazuha 5 sati nakon postupka. Ako na površini postoje komadići voska, koristite salvete koji su tretirani uljem, a ne vodom.
 2. Odmah nakon uklanjanja sloja voska nanesite talk i laganu hidratantnu ili umirujuću krema.
 3. Nemojte koristiti dezodoranse i druge proizvode koji sadrže alkohol jedan dan nakon završetka postupka.
 4. Nakon 1 dan nakon sesije, površinu možete tretirati posebnim losionom koji sprječava brz rast kose.
 5. Nakon 4 dana, ljuštiti kako bi se spriječila urastajuća kosa.
 6. Pokušajte 2-3 dana nakon depilacije kako biste izbjegli snažnu aktivnost i vježbu koja doprinosi povećanom znojenju.
 7. U roku od 2 dana nakon sjednice, odbija nositi odjeću od sintetičkih materijala.

Promovirajte aloe, stablo čaja ili dekom od kamilice kako biste vratili kožu što je prije moguće. Od lijekova možete koristiti vrhnje Bepanten ili Panthenol. Važno je pružiti kožu na tretiranom području uz odmaranje i kvalitetnu njegu. Sljedeća sjednica može se planirati za oko 4 tjedna, kada je kosa dostigla potrebnu duljinu.

Ukloniti iritaciju nakon što postupak pomoći dekocija lišća aloe

Mala nadraženost je adekvatna reakcija kože na depilaciju voska. U pravilu, uz pravilnu njegu, crvenilo nestaje za nekoliko sati.

Moguće posljedice

Ako se nakon depilacije pojavljuje iritacija ili upala, liječite kožu antiseptičkim mastima: Levomecol, Sintomitsin, Gentaxan. Također prikladna mast polimixina ili tetraciklina. U pravilu, bubuljice nastaju kada infekcija prodire u otvorene folikule, pa je važno provesti temeljitu antiseptičku površinsku terapiju.

Od pimples i upale nakon waxing pazuha, možete koristiti Levomekol mast

kontraindikacije

Waxing je zabranjeno izvršiti sljedeće kontraindikacije:

 • ogrebotine i druge lezije kože, kao i prištiće i čirevi u pazuhu;
 • velikih znakova i papiloma;
 • dijabetes melitus;
 • problemi s zgrušavanjem krvi;
 • upalni procesi u tijelu;
 • akutni stupanj kroničnih bolesti;
 • prisutnost alergijske reakcije na pčelinje proizvode.

U trudnoći, također je bolje da ne koristite ovu vrstu depilacije, jer uzrokuje bol i može uzrokovati nepredvidivu reakciju tijela. Prije primjene voska u pazuhu, bolje je probati postupak na glađi i manje osjetljivoj površini.

U trudnoći, bolje je da ne vosak vosak ako nikada prije niste izvršili ovaj postupak.

Pregled alergijske podloge za samo depiliranje

Uklanjanje voska u pazuhu općenito se činilo bezbolnim postupkom, glavna stvar je držati ruke iza glave, koža napeta i lijepa … za razliku od brazilskog uklanjanja dlačica u bikinijskoj zoni: – – O: gy: ali se i vi naviknete

MsPlushka

//www.u-mama.ru/forum/women/fashion/335041/2.html

Ja sam ja. doista mi se sviđa. prije više od godinu dana sam se prebacila na vosak samo. Mogu samo ukloniti pazuha u trake, nekako su mekše. Iz kasete je kvalitativniji (u smislu depilacije), ali je vrlo bolno, dok krvna mrlja nije bila tamo, bilo je nekakav brutalni vosak. Dakle, noge su kaseta i pazuha su trake. Jedne vlasi koje ostaju na rubovima – ne smetam, ili nosim pincete. prvo izvukao djevojku) na vlastiti savjet), a zatim sam to počeo raditi.Glavna stvar koja uzima u obzir smjer rasta dlaka, često raste u pazuha u različitim smjerovima.

Antires

//www.u-mama.ru/forum/women/fashion/234021/index.html

Reći ću vam o osobnom iskustvu bikinije epilacije s vrućim voskom i podlakticama. Za noge vrlo jaka potrošnja vrućeg voska. Trebate kupiti vrući vosak koji se bez trake uklanja ručno. Često nije u bankama, već u tabletama. Možete pronaći u trgovini gdje je sve za profesionalce. Također prije dionica beba prašak za liječenje kože tako da je potpuno suha. Morate se jako oprezno zagrijati, ako se pregrijava, može čak i rasprsnuti (jednostavno ga ne napunite vodom – to će eksplodirati). Kapacitet u kojem ćete se zagrijati nikad ne opere, stoga vam je potreban poseban početak. Zagrijte se bolje u vodenoj kupelji. Nanesite svu istu lopaticu za rast kose. Pričekajte dok se ne učvrsti i uklanjaju protiv rasta dlačica. Moram posve urediti. Ali ipak ostaje malo voska, samo obrisam vatu koja je natopljena rafiniranim uljem. Kažu da ne možete tuširati, ja sam protiv nje – smatram potrebnim za veću čistoću. Nakon antiseptičkog procesa koža (klorheksidin, na primjer) i proces dječjeg praha. Bolje je raditi noću,zatim nosite pamučnu spavaćicu i spavajte! Za dobro ujutro ne bi trebalo biti gotovo nikakvih iritacija. Tada možete Panten za brzi oporavak kože.

Daryasha

//www.woman.ru/beauty/body/thread/3851838/

Nedavno sam kupila toplog Veet voska, prvo sam uklonila kosu na nogama (morala sam ih malo unaprijed izdati – po mom mišljenju ovo je glavni nedostatak). Bilo je bolno, ali podnošljivo. Zatim je imao svoje podređene, a općenito nije bilo boli. ali to je vjerojatno za svakoga na različite načine.

Miss Maya

//helpster.ru/page.php?id_n=10213

Danas je napravio ispod pazuha))), tako da kažem)) samo boli prvi put, sljedeće su tolerirali)) je prvi napravio s voskom, a ono što je ostalo išao epilator))) tolerantnu procedura))) mislio da će to biti bolno)

Lena

//www.babyblog.ru/user/zenitche/275631

Epilacija s voskom koju sam potrošio na svoje kod kuće. Postupak je bolan, ali s vremenom se naviknete na to. Preporučljivo je redovito raditi i zauvijek zaboraviti o brijaču, jer kada ga koristite, vlasi postaju grublji i deblji. Za bikini ispod pazuha i litsa- koristite vrući vosak ili zagrijati vosak u granulama (poželjno je zbog niske vjerojatnosti opekline, ekonomičniji, t. K., moraju se primjenjivati ​​vrlo rijetko i to je bolje ukloniti dlačice zbog svog plastičnosti) i za noge – vosak u ulošku (preporučujem svijetle boje, tako da bolje možete vidjeti tijekom postupka) i papirnate trake.Topli vosak izravno se zagrijavam u ovoj zdjeli na vodenoj kupelji, stavljajući u malu posudu, jer je mnogo brža i radimo vrlo malo. Ali vrući vosak i vosak u ulošku bolji su u izradi voska, jer se brže hlade i time ih zagrijavaju mnogo brže i dovode ih u radno stanje. Prije nanošenja obrađujem radnu površinu s klorheksidinom i upotrebljavam normalni prašak za bebe, to je hipoalergensko. Nakon postupka, beba mast krema ili maslac Johnsons baby.

Naduha

//otzovik.com/review_2916823.html

Pokušao sam vosak na različitim zonama (pazuha, dubok bikini). Kosa je srednje tvrdo, efekt traje oko 1,5-2 tjedna, ovisno o zoni. Nakon postupka, rastu razrjeđivač, rjeđe i sporije.

Daria-Sergeevna

//otzovik.com/review_4058988.html

Video: Kako podmazati depilaciju s filmskim voskom

Kada se samouvjereno provodi sjedenje voska u pazuhu, potrebno je slijediti pravila prethodne pripreme kože, slijediti korake postupka i preporuke za daljnju njegu obrađene površine. Važno je odabrati pravi vosak da biste dobili osloboditi od kose na ovom području. Za kućnu upotrebu prikladan je topli vosak ili hladno u obliku gotove trake, a sigurnije je provesti postupak vrućim voskom u salonu ljepote.S pravilnom i redovitom depilacijom će biti lakše i učinkovitije.

Pogledajte videozapis: UKLANJANJE DLAKA SA LICA PRIRODNI PUTEM

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: