Plijesan u kupaonici - kako se riješiti? Lijekovi za plijesni

Kako se riješiti plijesni u kupaonici

Plijesan u kupaonici je uobičajeni problem u modernim apartmanima. Činjenica je da mokro i slabo prozračeno okruženje prostora stvara optimalne uvjete za razvoj gljiva. "Ukloniti" kalup iz kupaonice – zadatak je prilično složen. Ako pronađete tanku cvatu karakteristične boje i neugodan miris na zidovima, problem stvaranja gljive nije vas zaobišao, a vrijeme je da se opskrbljuju sredstvima "obrane". Razmotrite osnovne načine da se riješite plijesni, jer to čini veliku štetu ljudskom zdravlju.

Razlozi za obrazovanje

Plijesan na kadi može se "pokrenuti" iz sljedećih razloga:

 • prekomjerna vlažnost je karakterističan faktor za kupaonicu, koja se ne može potpuno ukloniti. Svaki put kada koristite tuš kabina ili stroj za pranje rublja na površini zidova i predmeta položenih kondenzat, koji postaje povoljan pozadina za reprodukciju spora;
 • nedostatak prirodne rasvjete – u pravilu, u kupaonici nema prozora, a rasvjeta je čisto umjetna. To može biti faktor u razvoju plijesni, budući da ultraljubičaste zrake ubijaju gljivice;
 • loša kakvoća ventilacijskog sustava – u kadi je potrebna snažna ventilacija, čiji rad se mora pratiti. U slučaju cijevi začepljenja ili nedovoljno velikog promjera, zrak iz prostorije ne izlazi i stagnira, povećavajući vlažnost;
 • nedostatak preventivnih mjera – kupaonica treba redoviti tretman s posebnim sredstvima koja sprečavaju pojavu plijesni. Ova je mjera posebno potrebna u slučaju završnih radova.

Kako se riješiti plijesni u kupaonici?

Otklanjanje plijesni zauvijek. Slijedite ove smjernice:

 1. Ako crni kalup u kupaonici već dugo postane vaš susjed, onda ne možete raditi bez radikalnih mjera kako biste je uklonili. Riješite se plijesni u kupaonicipopravak će vam pomoći, Prije svega, potrebno je ukloniti staru završnu obradu, budući da je "štetočina" već uspjelo prodrijeti u materijale.
 2. Preporuča se daljnje zidove suho dobro, što se koristi za graditeljsku kosu. Koristite antiseptička sredstva (antifungalni premaz, otopine zasnovane na kloru) da biste premazali gotove površine.
 3. Ako je stupanj zaraze plijesni minimalan, onda možete koristiti kemikalije, Nemojte koristiti kemikalije kućanstva i jednostavno čišćenje. Možete eliminirati vizualnu manifestaciju "štetnika", ali ne i bit problema. Stoga, nakon nekog vremena, "susjed" će se opet vratiti.

Plijesan na kadi – popularne protumjere:

 1. bakar sulfat – proračun, ali učinkovito sredstvo, koje je neophodno za rad s respiratornim ili maski (pokazatelji visoke toksičnosti);
 2. bjelilo – učinkovita metoda za uklanjanje gljiva zauvijek. U uporabi treba uzeti u obzir oštar miris lijeka koji će ostati u sobi još nekoliko dana;
 3. antiseptici na osnovi terpentina i ulja;
 4. profesionalni alati – Nedostaci protiv plijesni, Sagrotan i Deo-Anti-plijesni. Prije uporabe, trebali biste pročitati upute i sigurnosne mjere.

Folk lijekovi u borbi protiv plijesni

Lijekovi za plijesni mogu biti nacionalnog podrijetla, a njegova učinkovitost neće biti inferiorni od svojih kolega. Osim toga, kemikalije za kućanstvo nisu prikladne za osobe s alergijskim reakcijama.

Čaj stablo – dvije žlice ulja mora se razrijediti s 200 ml hladne vode.Ulijte smjesu u prskalicu i tretirati površinu prostorije u kojoj je plijesan započeo. Nakon primjene nije potrebno prati otopinu.

Soda – kuhinja "atribut" primjenjuje se na zahvaćena područja i napuni se octenom otopinom. Nakon što se pjena otopi, potrebno je oprati zidove sapunskom vodom.

Ocat – dvije žlice octa treba razrijediti u 400 ml vode. Dodajte 1 kutija vodikovog peroksida i borne kiseline. Smjesa se primjenjuje na problematična područja, nakon čega se zidovi moraju obrisati suhim.

Borax – jedna čaša praha je razrijeđena s 2 litre vode. Smjesa se koristi s četkom. Isperite otopinu nije potrebno.

Antracensko ulje je najmanje učinkovito među navedenim rješenjima kućanstva, ima neugodan i postojan miris.

Kuglice kamfora – učinkovita metoda kontrole gljivica u fazama svog "podrijetla". Kuglice moraju biti noću stavljene u kupaonicu.

Sjeme grejpa – 20 kapi ekstrakta pomiješano je s 200 ml vode, smjesa se primjenjuje na zonu infekcije. Lijek se odlikuje visokom učinkovitošću i ugodnom aromom.

Opća pravila u borbi protiv plijesni:

 • bez iznimke, koristite zaštitnu odjeću i maske, nemojte dodirivati ​​obrađene površine izloženom kožom;
 • otvoriti sve prozore u kući kako bi stvorili maksimalni nacrt – to će osigurati dobru ventilaciju;
 • pripremiti prostor za obradu – premjestiti ili pokriti namještaj, budući da se uklonjene spore gljiva mogu naseliti na drugim površinama, što rezultira ponovnom infekcijom;
 • ako se krpa ili četka koristi za primjenu proizvoda, nakon završetka rada, potrebno je omotati alat u vrećicu i odmah ga baciti;
 • preporuča se pranje i brisanje površine nakon tretmana.

Kako bi spriječili pojavu "susjeda", pomoći će redovito čišćenje, česti prozračivanje, izbor plastičnih cijevi i prisutnost održivih vodovoda bez propuštanja.

Pogledajte video: Kako se riješiti gljivica na pločici zauvijek!

Pogledajte videozapis: Riješite se plijesni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: