Oslobodite se kose na nogama zauvijek: je li moguće i koja metoda odabrati?

Kako trajno riješiti kosu na nogama?

Sve djevojke i žene nastoje izgledati neusporedivo tijekom cijele godine.

Međutim, pri ljeti, svaki ženski zastupnik bavi se pitanjem kako se zauvijek uklanjajte kosu na nogama jer stroj za brijanje ne samo da ne riješi ovaj problem, nego ga pretvara u udaljeni kut: svaki put kad kosa postaje teža i tamnija, stoga obrijati češće.

Otkrivamo postoje li načini za trajno izgubiti vegetaciju, koliko je skupo i bolno. Također govoriti o najpopularnijim metodama uklanjanja dlaka.

Načini uklanjanja dlake nogu

Uklanjanje dlačica na raznim dijelovima tijela, uključujući i noge, zauvijek, plakati na ulicama i emitiranje televizijskih oglasa, ali u stvarnosti većina metoda daje samo kratkoročni učinak.

Stoga ćemo u nastavku govoriti o različitim načinima uklanjanja vegetacije i koliko dugo noge ostaju glatke.

Fotoepilacija

Govoreći o tome kako se dugo osloboditi dlake na nogama, odmah se trebate sjetiti foto epilacije. Ova metoda nije reklamirana kao lasersko uklanjanje dlaka samo zbog toga što za prosječnu osobu ove metode izgledaju isto.

Metoda fotoepilacije na temelju utjecaja svjetlosti na folikul dlake, U postupku izlaganja žarulja se zagrijava i umre. Nadalje, nakon nekog vremena, dolazi do gubitka mrtvih dlačica.

Na principu fotoepilacije možete saznati više gledanjem videozapisa.

Fotosepilacija se razlikuje od lasera, jer uređaj bilježi veliko područje pa sjednica traje nekoliko puta manje, To uklanja kosu bilo koje debljine i strukture, kao i boja.

Međutim, postoje i nedostaci koji dolaze iz profesionalaca. Budući da je zarobljena velika površina, svjetlo je manje koncentrirano pa je potrebno više sjednica., Također fotoepilacija ne može se nositi s izbijeljenom (siva) kosom, jer svjetlost privlači pigment, au bijeloj kosi to nije.

Važno! Fotosepilacija se ne koristi ako pacijent ima previše tamnu ili preplanujuću kožu. U ovom slučaju, metoda je kontraindicirana.

Ova metoda za uklanjanje dlaka, mnoge žene preferiraju zbog toga što on praktički ne uzrokuje bol – svjetlosna struktura je blizu sunca, pa se postupak smatra najsigurnijom.Također u procesu izlaganja svjetlosnim valovima u koži proizvodi kolagen u velikim količinamakoja je odgovorna za pomlađivanje kože.

elektroliza

Ako govorimo o tome kako ukloniti kosu s nogu kod kuće, onda je prije svega u pitanju elektroliza koja je bila na modi prije 20 godina. Ali nemojte misliti da je metoda zastarjela.

Dno crta je da je vrlo tanka igla ubrizgava u svaku žarulju, kojoj se struja isporučuje.

Zbog povećanja temperature žarulja je potpuno uništena i kosa se može odmah skinuti s kože.

Postoji nekoliko mogućnosti za elektrolizu. Prvo su naše majke koristile kratkotrajnu opskrbu jakom strujom koja je spalila luk zbog visoke temperature.

Druga metoda također koristi tekuće, međutim, nekoliko puta je slabija i bezbolno djeluje. Istodobno, igla neprestano teče i, djelovanjem alkalija, žarulja polako odumire. Ova je opcija gotovo bezbolna, ali vrlo dugo.

Važno! Proces grijanja također uništava protein koji kose koristi za njegovanje.

Od kada je eletroepilyatsii na žarulji struja i odmah umire, ova metoda zaista vam omogućuje da uklonite kosu na nogama zauvijek, Međutim, treba shvatiti da sve ovisi o stručnjaku, stoga se preporuča uporaba prijenosnih verzija.

Treba napomenuti da se elektroepilacija može koristiti čak i na vrlo osjetljivoj koži jer postoje posebne igle koje mogu smanjiti učinak struje na epidermu.

Lasersko uklanjanje dlaka

Čak i predstavnici muškog spola su upoznati s ovom metodom uklanjanja neželjenih vegetacija, budući da se lasersko uklanjanje dlaka reklamira svugdje. Međutim, ne mislite da je metoda "panacea" iz vegetacije na tijelu.

Činjenica je da je bit metode u djelovanju koncentrirane zrake svjetlosti na kosu, U ovom slučaju vrijedi pojasniti da svjetlost utječe na žarulju, tako da postupak mora biti s nejasnim nogama. Svjetlo djeluje na kosu i zagrijava žarulju. Pukne i polako umire.

Skrećemo pozornost na činjenicu da laseri ne reagiraju na izbijeljenu ili sijedu kosu, također epilacija se ne smije izvesti ako koža ima jaka tan, ili u slučaju kada je boja kože tamnija od kose.

Znate li? U Japanu je korišten grub papir za uklanjanje neželjenih biljaka, što je izgledalo poput strukture šmirglnog papira. Nanosi se na kožu i utrlja dok se skalp nestaje.

Zapamtite riječ "spor", jer nikada nećete dobiti trenutne rezultate. Kosa će postupno umrijeti, poput cvijeta koji dugo nije zali. stoga provodi se nekoliko postupaka kojima se popravlja učinak i utječe na "spavanje" žarulje koje nisu imale vremena za oslobađanje kose.

Od plusa, moguće je primijetiti minimalnu bolnost metode, odsutnost mehaničkih oštećenja i dovoljno brz postupak.

Prije nego što odlučite o nekom od načina uklanjanja dlaka, preporučujemo da gledate videozapise s recenzijama.

ELOS uklanjanje dlačica

Nastavljajući raspravu o tome kako ukloniti dlake na nogama za sve, pričajmo o novom, a ne zna da metodom mase – ELOS-epilaciju (ELOS).

Njegova suština leži u činjenici da je kosa utječe na svjetlost i električnu energiju, To jest, imamo "hodgepodge" fotoepilacije i elektrolizu.

Metoda se smatra najnaprednijim iz razloga što ne ozlijedi kožu, kao fotoepilaciju i daje maksimalni rezultat, kao električni, Kao rezultat toga, uklanjanje dlačica pomaže uklanjanju dlačica bilo koje boje iz bilo koje kože, dok će bol biti minimalan.

Važno! To je jedina metoda uklanjanja dlačica koja može ukloniti kosu u obliku pištolja, koja se ne može ukloniti ni na koji drugi način, osim britve.

Međutim, postoje i nedostaci. Prvi je nema neposrednog učinka, Ipak, ne djelujemo izravno na žarulju, tako da će kosa početi padati tek nakon tjedan i pol dana. Drugo – broj postupaka koji "izvuče" mnogo novca iz novčanika, Za isti tretman stopala morate završiti 24-tjedni tečaj.

Hoće li kosa biti uklonjena zauvijek uz pomoć shugaring i waxing

Ako razmišljate o tome kako ukloniti kosu s nogu zauvijek, bolje je da ne koristite shugare ili waxing, kao njihova učinkovitost je na istoj razini kao i električni epilator.

Dno crta je da nanosite vosak ili zalijepite (shugging) na nogu i, nakon podešavanja, skinite s dlačicama oštrim pokretom, Nepotrebno je reći, bit će vrlo bolno.

Međutim, ako bi vam ova metoda epilacije u potpunosti mogla riješiti vegetaciju, mogla bi izdržati bol, pogotovo budući da trošak voska nije tako visok.

Shuging, s obzirom na kupnju samog uređaja i paste, je puno skuplji.

međutim efekt će trajati najviše 2-3 tjedna, nakon čega će se vlasi ponovno pojaviti na vašim vitkim nogama.

A problem nije taj da metoda ne funkcionira – samo uklonite dlake, a žarulja ostaje neozlijeđena i nakon određenog vremena iz nje raste nova kosa.

Od prednosti može se primijetiti jeftinost, sposobnost korištenja kod kuće, brzina uklanjanja i neposredni učinakšto je da vaše noge gube svoju vegetaciju.

Očigledni nedostaci: vidljiva bol, oštećenje kože i žarulja, minimalno trajanje učinka

Koji način odabrati

Pa, vrijeme je da generalizirate sve gore navedeno i izvučete prave zaključke, uzimajući u obzir cijenu, broj sjednica, trajanje učinka i moguće kontraindikacije.

Fotoepilacija

Svjetlost koju emitira aparat utječe na pigmenski melanin, koji obojava kosu. Ako nema pigmenta, tada metoda ne funkcionira.

Za potpuni uklanjanje dlačica potrebno je od 3 do 10 sesija, U ovom slučaju, trajanje učinka ostaje najmanje godinu dana, U najboljem slučaju, fotoepilacija će vas "spasiti" od nepotrebne vegetacije nekoliko godina, nakon čega su potrebni ponavljani tečajevi.

Metoda je najsigurnija jer nema izravnog kontakta s kožom, međutim, opekline, pigmentne točke ili, u slučaju ozbiljne specijalističke pogreške, mogu se pojaviti ožiljci i obezbojenje kože.

kontraindikacije:

 • raznih alergija, bolesti i drugih problema s kožom;
 • dijabetes;
 • proširenih vena;
 • problemi s srcem i krvnim žilama;
 • alergični na sunčevu svjetlost;
 • problemi s koagulacijom krvi;
 • onkologija;
 • problemi s psihom.

Cijena jednog postupka počinje od $ 100 do 400 $.

Fotosepilacija je vrlo dobra metoda za uklanjanje dlaka, ali metoda neće vam dati efekt za život., Da, možete izgubiti kosu nekoliko godina, ali onda će se početi vraćati na kaotičan način, što će zahtijevati ponovljene sesije. Valja napomenuti da se dlačice koje će se pojaviti za nekoliko godina biti lagane i vrlo tanke, ali će i dalje biti.

elektroliza

Igla je umetnuta u folikul i "gori" žarulju s toplinom, nakon čega odmah umre. Proces epilacije daje najsnažnije osjećaje boli pa pacijentu ubrizgava anestetik.

Za uklanjanje velike količine kose na cijelom području nogu potrebno je 6-8 postupaka, Te dlake koje su bile u fazi rasta bit će uništene uz žarulje i neće se više pojaviti. Međutim, oni koji su bili u stanju mirovanja bit će izbrisani samo u sljedećim sesijama.

Metoda se smatra vrlo bolnom i neugodnom, stoga se nužno daje analgetik. i koristi rashladna područja gdje uklanjanje vegetacije.

zajednička nuspojava nakon postupka – crvene mrlje na tretiranom području, koje nestaju tek nakon tjedan i pol dana. Također, u slučaju nesposobnosti stručnjaka, može se pojaviti velik broj rana ili ožiljaka.

kontraindikacije:

 • bolesti kože;
 • dijabetes;
 • proširenih vena;
 • upala limfnih čvorova;
 • mentalni poremećaji;
 • srčani problemi;
 • onkologija;
 • trudnoća.

Cijena počinje od $ 9 za 15 minuta obrade, što odgovara malom području, Maksimalni trošak sjednice iznosi 260 USD, što odgovara 8 sati kontinuiranog uklanjanja dlaka.

jer elektroepilacija je zapravo jedina metoda koja vam omogućuje trajno uklanjanje vegetacije, onda su opravdani negativni aspekti povezani s jakom boli u procesu epilacije i nakon njega.

Naravno, mnoge djevojke smatraju ovu opciju "jučer poslijepodne", međutim, elektroliza, kao metoda, razvila se i poboljšala, stoga ćete u ovom trenutku dobiti manje boli, a sam postupak će biti brži i kvalitetniji.

Lasersko uklanjanje dlaka

Učinak koncentrirane svjetlosne zrake na melanin pigment. Žarulja se zagrijava do kritičnih temperatura i umre. Metoda ne radi na tamnoj koži, kao i na bezbojnoj kosi..

Za potpuni uklanjanje dlačica potrebno je 4 do 8 tretmana.koji se održavaju u intervalima od 1,5-2 mjeseca.

Učinak ovisi ne samo o tome koliko je dobro uklonjena dlaka, već i na vašoj hormonskoj pozadini.U najgorem slučaju, kosa će se pojaviti u šest mjeseci, u najboljem slučaju – u jednoj i pol.

Kao u slučaju foto epilacije, laseri su sigurni za kožu, uzrokuju minimalnu bol i ne uzrokuju mehanička oštećenja.

Međutim, lasersko uklanjanje dlaka je opasna mogućnost, a ne fotografija, kao u slučaju pogreške od strane stručnjaka ćete sagorijevati kao vašu kožu staviti željeza. U najgorem slučaju moguće je pojave ožiljaka.

Kontraindikacije su slične fotoepilaciji, jer u oba slučaja dolazi do izlaganja svjetlosti.

Cijena počinje od $ 60 za obradu jednog stopala.

U stvari, Metoda je vrlo sličan Fotoepilacija, ali trajnost učinka frakcija, Poziv metoda ne može biti najbolji, jer ne dobili osloboditi od kose za život, ali samo u vrijeme kada djevojke nose laganu odjeću – pod uvjetom da je mjesto početka postupka u zimskim mjesecima. Očigledna prednost je nedostatak kontakta s kožom i niska cijena.

Znate li?Grčki žene u davna vremena bio korišten stvarno strašna put do depilacije, koja dobiva osloboditi od svih vegetacije. Spalili su kosu s posebnim svjetiljkama, nakon čega su bili strašni ožiljci, ali vegetacija se nije pojavila poslije. 

 

ELOS uklanjanje dlačica

Uklanjanje dlačica odvija se uz istodobno djelovanje struje na žarulju, a svjetlo – na pigmentu. Omogućuje uklanjanje dlačica s bilo koje kože.

Da biste uklonili svu vegetaciju na nogama, morate provesti 8-10 postupaka..

Interval između sesija – 7-8 tjedana, zbog čega se epilacija proteže dugo, do jedne godine.

Dakle, brzo uklonite kosu ne radi i ako se između tečaja počnete ukloniti na bilo koji drugi način koji oštećuje žarulje, učinkovitost će se smanjiti na minimum.

U tom slučaju, cjelovito i neopozivo uklanjanje svih vegetacija moguće je samo pod uvjetom da će svi postupci biti provedeni u traženom vremenskom razdoblju., a hormonska pozadina u budućnosti će biti stabilna.

Postupak je gotovo bezbolan, jer koristi snažno hlađenje kože., također Oštećenja kože smanjuju se.stoga, nakon postupka, može se pojaviti samo mali oticanje. Međutim, ako se epilacija izvodi neprofesionalno, moguća je pojava ožiljaka ili blistera, osvjetljavanje kože.

kontraindikacije:

 • onkologija;
 • dijabetes;
 • oslabljeni imunitet;
 • problemi s koagulacijom krvi;
 • trudnoća;
 • mentalnih poremećaja i bolesti.

Cijena jednog postupka uklanjanja dlaka počinje od 250 dolara. S obzirom da će trebati najmanje 7 postupaka, procjenjuje se da ukupna stopa iznosi najmanje 1.750 dolara.

Shugaring i waxing

Kosa se mehanički uklanja, zbog čega je žarulja tek neznatno oštećena, a nakon nekog vremena obnavlja kosu.

Važno!Jedva zamjetljiv prljav, koji se uklanja voskom ili tijesto, kasnije će se pretvoriti u tvrdu, dobro označenu kosu.

Da biste uklonili kosu s nogu, dovoljno je izvršiti jedan postupak tijekom kojeg ćete liječiti cijelo područje udova. Nakon 2-3 tjedna (maksimalno – mjesec dana) vegetacija će se ponovno pojaviti, zbog čega se postupak ponavlja.

Dovršeno uklanjanje dlaka je nemoguće postići.što god proizvođač voska ili shugaringa može reći. Svi ti postupci daju privremeni učinak.

Cijeli proces, iako ne dugo, traje, međutim, najgore, usporedive s elektrolizom bez anestetika. Postoji i mogućnost da nove vlasi rastu u kožu.Osim toga, mogu se pojaviti osip ili druge alergijske reakcije nakon postupka. Međutim, dobit ćete trenutačni učinak bez ikakvog čekanja.i u najgorem slučaju, sve će rezultirati aknama ili teškim iritacijama.

kontraindikacije:

 • oštećena koža;
 • proširenih vena;
 • dijabetes;
 • trudnoća.

Točna cijena postupka ovisi o cijeni samih voska, ili o cijeni agregata i zalijepite za šokiranje. Minimalna cijena je 8 USD.

Znate li?Došlo je do uklanjanja dlaka od Južne Amerike, gdje se ta metoda dugo koristi, a tradicija je od majke do kćeri.

Nemoguće je usporediti ovu metodu uklanjanja dlaka s gore navedenim, jer je privremena priroda i potrebna je samo za uklanjanje vegetacije s nogu nekoliko tjedana.

Treba uzeti u obzir vremenski interval tijekom kojeg ne možete ukloniti dlake, jer će njihova dužina biti premala. I vrijeme kada jednostavno ne možete izaći s golim nogama na ulici jer će iritirana koža pod utjecajem sunčevih zraka snažno peći.

A plus se može smatrati relativno niskim troškovima i mogućnošću provođenja postupka kod kuće..

Kako to možete gledati videozapis.

Dakle, sada znate kako trajno ukloniti kosu na nogama. Treba podrazumijevati da svaka epilacija, osim voska, zahtijeva puni tečaj kako bi se dobio očekivani rezultat.

Čak i najučinkovitije metode koje potpuno uklanjaju kosu, ne mogu to učiniti odjednom, Stoga, u svakom slučaju, nemojte odbiti daljnje postupke, inače ćete izgubiti novac. Slijedite naše upute da odaberete najprikladniju metodu za vas.

Pogledajte videozapis: Odlučite se neželjenih dlačica sa TELA uz pomoć BRAŠNA!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: