Kako ukloniti kosu u nosu kod kuće: pomoću epilacijskog sredstva, mogu li se samo izvaditi i na druge načine

Kako ukloniti kosu nosa kod kuće

Kosa koja izlazi iz nosa, pokvarila je izgled, tako da se mnogi ljudi pokušavaju boriti s problemom na mnoge načine. Najjednostavnija stvar koju možete učiniti je kontaktirati salon. Međutim, možete se riješiti dlačica u nosu ili ih učiniti manje primjetnim kod kuće.

Je li potrebno ukloniti kosu za kosu za muškarce i žene

Vegetacija u nosu nije poželjna ukloniti muškarce i žene, jer dlake imaju zaštitnu funkciju. Zahvaljujući njima prašina i bakterije ne prodiru dublje u sinuse i respiratorne traktore. Zbog toga su liječnici protiv takvih postupaka. Nije tako opasna frizura u nosu, kao i njihovo uklanjanje iz korijena. Prvo, to je krajnje neugodno i dovodi do upale sluznice, a drugo, tijelo je lišeno zaštitne barijere.

Posebno nije potrebno ukloniti kosu u nosu onima koji su prethodno imali tonzilektomiju. U nedostatku krajnika, vjerojatnost prodiranja bakterija kroz nosnu šupljinu u dišni sustav povećava se nekoliko puta.

Kosa u nosu obavlja zaštitnu funkciju

Kako ukloniti kosu nosa kod kuće

Najsbolniji i sigurniji način da uklonite kosu kod kuće je šišanje s škarama ili trimerom. U tom slučaju, korijen je sačuvan, a folikul nije oštećen. Ovo uklanja samo vidljivi dio kose. Zaštitna barijera nije uništena, što sprečava prodor infekcije.

Moderni rezači s različitim prilozima omogućuju vam kontrolu procesa rezanja dlake u nosu, što ovaj postupak čini sigurnim i bezbolnim.

Uklanjanje s depilatorom

Kada koristite epilator, kosa se uklanja zajedno s korijenom. Postupak je prilično neugodno. Posebnu mlaznicu treba uroniti u svaku nosnicu i izvaditi. Preporučljivo je to učiniti selektivno, uklanjajući samo one dlake koje su vidljive.

Epilator zgrabi kosu bliže korijenu i izvlači je.

Operacija epilaata prilično je teško kontrolirati kada se uranja u nosnu šupljinu. Stoga je poželjno podešavanje uređaja na najnižu brzinu.

Povlačenje s pincetom

Drugi način uklanjanja kosa za kosu je da ga izvadite običnim pincetama. Postupak, kao i prethodni, vrlo je bolan. Međutim, njegova prednost je u tome da osoba može kontrolirati proces bez uklanjanja viška kose.Izvlačenje je najbolje učiniti za žene nakon menstruacije, a ne tijekom ili uoči, inače postoji svibanj biti vrlo intenzivna bol. Nove dlačice pojavit će se tek nakon mjesec dana.

Nakon postupka povlačenja, sluznica može postati upaljena. Kako bi se uklonila takva posljedica, preporučljivo je koristiti mazivo od kalendula ili kamilice, razmazivanje nosne šupljine.

Pincete se najbolje koriste s zaobljenim krajevima.

Lasersko uklanjanje

Lasersko uklanjanje dlaka u nosu – najsporniji način da se riješite problema. Postupak izvodi stručnjak pomoću tanke sapnice koja ulijeva lasersku zraku u šupljinu. Jedan postupak traje više od mjesec dana. Ako stalno koristite lasersko uklanjanje, s vremenom će kosa prestati rasti.

Prilikom primjene ove metode, utječe na folikul, koji postupno prestaje funkcionirati.

Lasersko uklanjanje dlaka se odabire s određenom dubinom zračenja

Kako smanjiti kosu u nosu

Trim kosu u nosu može biti škare ili koristiti poseban uređaj – trimer.

Rezanje škarama

Za rezanje kose u nosu i ne oštećujte sluznicu, potrebno je koristiti male škare s zaobljenim krajevima. Prije provođenja postupka treba liječiti klorheksidinom ili alkoholom. Izrežite samo vidljivi dio kose, nemojte previše začepiti škare.

Postupak vam omogućuje da brzo i sigurno riješite problem, no morat ćete ga ponoviti svaki tjedan.

Škare s zaobljenim krajevima štite sluznicu od slučajnih oštećenja

Trimer šišanje

Također možete odrezati kosu u nosu s trimerom – minijaturnim škarama. Uređaj je napajan baterije i opremljen je posebnom zaštitnom mlaznicom koja tijekom rada ne ošteti sluznicu.

Da biste obrezali kosu s trimerom, morate ga uključiti, nježno je umetnite u nosnicu i napravite nekoliko kružnih pokreta glatko i polako. Onda ponovite na drugoj nosnici. Nakon postupka, važno je očistiti uređaj od izrezane kose.

Napomena: uređaj se ne smije koristiti tijekom hladnoće.

Foto galerija: razni modeli kosilice za kosu

Neki trimmeri imaju nekoliko savjeta.
Kompletan Panasonicovim uređajem često je posebna četka za čišćenje.
Braun – jednostavan i jeftin trimer
Remington – trimer s zakrivljenom mlaznicom

Moguće posljedice

Najčešće posljedice uklanjanja dlaka u nosu:

  • bolna senzacija;
  • oštećenje sluznice;
  • nazalni iscjedak;
  • zalijevanje;
  • krvarenja;
  • suhog nosa.

U rijetkim slučajevima, uklanjanje dlaka iz korijena može izazvati atrofiju sluznice.

Je li moguće zauvijek ukloniti kosu?

Jedini način da se uklonite kosu zauvijek je korištenje lasera, ako redovito provodite takav postupak. Ne preporučuje se uklanjanje vegetacije voskom ili šugaranjem. To može biti opasno. Također ne biste trebali potpuno ukloniti kosu čak i uz siguran postupak poput lasera.

Ne preporučuje se uklanjanje hladnoće ili groznice, ili ako je prisutna upala sluznice ili herpes infekcija.

Uklanjanje dlačica nosa kod kuće – video

Uklanjanje dlačica kod kuće treba izvoditi samo u nedostatku kontraindikacija u postupku.Najbolje je dati prednost sigurnim i jednostavnim metodama, od kojih je jedna uporaba trimer. Prije nego što odlučite ukloniti kosu iz nosa potpuno ili ne, preporučujemo da izmjerite prednosti i nedostatke.

Pogledajte videozapis: DIY maska ​​za uklanjanje mitesera

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: