Fotoepilacija ili lasersko uklanjanje dlaka - što je bolje

Koja je najbolja fotoepilacija ili lasersko uklanjanje dlaka?

Fotografija: Što je bolje, laser ili fotoepilacija?

Rješavanje kozmetičkih problema danas se uzima radikalno. Takva je želja sasvim razumljiva: bolje je uložiti novac "u sebe" jednom, ali onda biti potpuno zadovoljan vašim izgledom i potrošiti manje vremena na izlete u salone.

S druge strane, industrija ljepote nudi sve nove tehnike, od kojih mnoge nisu dovoljno proučene. No, postoje i oni koji su već dokazali svoju učinkovitost i sigurnost. Kada je u pitanju uklanjanje dlaka, izbor kupaca je između dva hardverska metoda za uklanjanje kose – laserskog uklanjanja dlačica i fotoepilacije. Ove su metode najčešće oglašene i ponuđene kupcima u gotovo bilo kojem estetskom centru.

Svaka od metoda je predstavljena kao najmodernija i učinkovitija, a prednosti i mane mogu se naći u laseru i fotoepilaciji. Štoviše, mnogi kupci općenito ne razlikuju ova dva koncepta, s obzirom da su potpuno identični.

Fotoepilacija ili lasersko uklanjanje dlaka – općenito i razlika

Doista, mehanizam djelovanja dviju metoda epilacije hardvera sličan je u mnogočemu i temelji se na korištenju svjetlosnih bljeskova.U oba slučaja, obje metode daju iste rezultate, ali postoji razlika između njih. Koji je najbolji način za uklanjanje dlaka? Razumijmo.

Malo fizike

Svjetlosni impulsi koji emitiraju aparati za epilaciju su hrpe različitih spektra. Ove zrake temelje se na načelu selektivne fototermolize: apsorpciju svjetlosne energije od stanica organskog tkiva.

U ovom slučaju – čestice melanina, dajući kosu određenu boju. Primijetivši svjetlosnu zraku, pigment se zagrijava i prenosi toplinsku energiju kroz kosu na bazu, a potom na potkožni dio. Žarulja za kosu u epidermisu umre od pregrijavanja i prestaje davati život novim dlačicama.

Što je onda razlika? Činjenica je da je lasersko uklanjanje dlaka točka učinak, čiji je cilj uništiti samo određene stanice na strogo označenom mjestu. Fotoepilacija radi zbog snažnog, ali "šarolikog" granatiranja kože. U ovom slučaju, zračenje se distribuira u stanice različitih tkiva, i iz ove točke gledišta, fotoepilacija je univerzalnija u svojim učincima.

Pročitajte također: //moivolosy.com/philips-bri863-otzyvy/

Univerzalnost ili uska specijalizacija?

Ova imovina je prethodno predstavljena kao neosporna prednost u odnosu na lasersko uklanjanje dlaka, a isto tako kao jedina alternativa u slučajevima kada je laser nemoćan. Danas, kada različite vrste lasera dopuštaju kozmetičarima da se suoče sa skoro svim skalp na različite tipove kože, korištenje photoepilation je izgubio svoju prednost.

Stručnjaci preporučuju da napuste postupke na širokopojasnim uređajima u korist usko ciljane opreme. To je, umjesto fotoepilacije, ako je moguće, napraviti laser, a od laserskih instalacija, zauzvrat, odaberite onaj koji je najprikladniji za određenog pacijenta. Fototerapija je također prvenstvo u drugim, prilično opsežnim područjima hardverske kozmetologije.

Postoji li velika razlika?

Razmotrimo razlike u postupcima laserskog uklanjanja dlaka i foto epilacije. Počnimo s principom utjecaja korištenih svjetlosnih zraka.

Jednobojni i polikromni

Kao što je već spomenuto, tip lasera odabran je pojedinačno za određenu boju kose i stupanj štavljenja kože.Za tamnu kosu i fer kožu – laserski laser, za uporabu na koži s visokom razinom melanin – dioda, za uklanjanje svijetle kose – neodimij.

Fotografija: Koja je bolja, laserska ili fotoepilacija

Zatim se na uređaju postavlja određena valna duljina, snaga i trajanje bljeskalice, veličina svjetleće točke izravno zrači kosom i postiže maksimalnu učinkovitost uz minimalnu štetu okolnim tkivima. Samo visoka preciznost jednobojnih svjetlosnih zraka ima ovo svojstvo.

Oprema za fotoepilaciju djeluje malo drugačije. Uređaj za fototerapiju ima lasere različitih spektara, koji se mogu međusobno kombinirati ili koristiti odjednom. Valna duljina fotoflash je u rasponu od 560 do 1200 nm, stvarajući kontinuiranu prevlaku tretiranog područja.

Dakle, fototerapijska oprema može uništiti kosu bilo koje boje i gustoće na bilo kojoj vrsti kože. I kao "nuspojava" – "lem" kapilare i vaskularne zvijezde, prozirne kroz kožu, uklanjaju pigmentne mrlje.Budući da polikromatski zraci ne utječu samo na melanin, nego i oksihemoglobin, koji će učinak biti postignut ovisi o postavkama uređaja.

Brzina ili kvaliteta?

Značajka fotoepilacijskog aparata je sposobnost obrade relativno velikih površina kože. To je postignuto zbog činjenice da u zrači glavu postoje izvori cijelog kompleksa svjetlosnih valova različitih spektra. Zbog toga je područje svjetlosnog mjesta mnogo veće od promjera jedne zrake tijekom laserskog uklanjanja dlaka.

Je li to prednost foto epilacije? Umjesto toga, ne. Nisu svi folikuli na području udarca umrijeti, neki od njih su preskočeni u tom procesu. Kao rezultat toga, potrebno je nekoliko puta obraditi istu zonu, koja se proteže tijekom epilacije za nekoliko dodatnih sjednica.

Za razliku od bljeskalice, na koje se svjetlost raspršena preko kože, laserska zraka djeluje koncentrirana, utječe folikula kose i kose, u aktivnoj fazi rasta, sto posto vremena, ali da pokriju veliku površinu kože ne mogu. Dakle, obrada jedne zone obavlja se vrlo učinkovito, ali polako.

No brzina postupka fotoepilacije je impresivna: zahvaljujući velikom području pokrivanja, trajanje je 2-3 puta manje od laserske sesije. Oni bolesnici koji dugo vremena nisu u stanju izdržati nelagodu, možda bi radije podvrgnuti puno kratkih sesija od nekoliko dugih. U ovom slučaju, brzina rada je nedvojbena prednost fotoepilacije.

Sigurnost na prvom mjestu

Pitanje sigurnosti postupaka možda je prva stvar koja brine klijente koji su odlučili o epilaciji hardvera. To je, prvo, o bolnosti postupka, a drugo, njezin utjecaj na zdravlje.

Što je više bolna fotoepilacija ili lasersko uklanjanje dlaka?

Moderna oprema s moćnim sustavima hlađenja čini epilaciju hardvera bezbolno što je moguće, ali još uvijek je utjecaj svjetlosnih impulsa na kožu vrlo osjetljiv: od blage nelagode do teškog gorenja. Koliko će intenzivna nelagoda biti tijekom sesije ovisi o mnogim čimbenicima:

  • zone liječenja;
  • bljeskalica;
  • prag boli pacijenta;
  • dan menstrualnog ciklusa kod žena.

Općenito, postoji značajna razlika između laserskog uklanjanja dlaka inema epilacije fotografija: ako je klijent ozlijeđen prilikom izlaganja laserskom pulsu, također će mu biti neugodno bljeskalica. Sličnost tehnologije rada svjetlosnih valova daje otprilike isti intenzitet senzacija.

Epilacija i zdravlje

Ove vrste uklanjanja dlaka nisu jako različite i prema popisu kontraindikacija. Prije nego što krenete na takav ozbiljan postupak, neće vam biti teško konzultirati se s liječnikom, čak i ako nema očitih zdravstvenih problema. Ako postoje bolesti povezane s endokrinim, kardiovaskularnim sustavima, ginekologijom i dermatologijom – bez inicijative!

Bez odobrenja liječnika koji je liječnik ne može provesti postupak. Specijalist koji će raditi uklanjanje dlačica mora imati veći medicinski odgoj i mora proučiti povijest bolesti klijenta prije početka tečaja.

Sigurnost laserskog uklanjanja dlaka za zdravu osobu nije ispitana. U rijetkim slučajevima mogu se pojaviti nepoželjne pojedinačne reakcije tijela, ali s pravilnim pristupom pripremi i provođenju postupaka ne bi trebalo biti komplikacija. Uobičajeno, nakon sesije, moguće je malo iritacije, koje sam nestaje nakon nekoliko sati.

Bezopasnost fotoepilacije nije tako očigledna. Širok raspon valova koji emitiraju svjetiljke fotoepilatora može sadržavati spektre koji su opasni za ljude, na primjer, ultraljubičasto. Da bi se izbjegao negativan utjecaj na tijelo, uređaji su opremljeni sa svim vrstama filtara usmjerenih na uklanjanje zraka određenog spektra.

Dodatne mlaznice dizajnirane su da koncentriraju svjetlosnu zraku kako bi precizno utjecale na kosu, ali se većina zračenja nastavlja raspršivati ​​na površini kože, uzrokujući njegovu energiju da pregrije kožu.

Što je tamnija koža, to je više izložen riziku od opeklina. Najnovija generacija fotoepilata nužno opremljena posebnim senzorom koji detektira razinu melanina u epidermisu i regulira snagu izbijanja.

U pravilu, nije moguće potpuno izbjeći hipertermiju tijekom fotoepilacije. Edem, crvenilo, osjećaj gori, koji karakterizira stanje spaljivanja, može trajati do dva tjedna. Zbog toga se fotoepilacija ne preporuča za upotrebu na licu i otvorenim dijelovima tijela. Hypo-ili hiperpigmentacija kože na mjestu liječenja također je prilično čest pridružen ovom postupku.

Nepravilne postavke opreme mogu uzrokovati oštećenja kože i naknadne scarring. Prema statistikama, komplikacije nakon fotoepilacije pojavljuju se češće nego nakon sličnog postupka izvedenog laserom.

cijena

Trošak postupka često je odlučujući faktor u korist odabira jedne ili druge metode uklanjanja dlaka: sve su to skupi užitak. Vjeruje se da je laser – najskuplji od svih vrsta uklanjanja dlaka. Ali cijena kozmetičkih salona i medicinskih centara je teška, stoga različite usluge su jeftinije u različitim klinikama: u nekima je korisno napraviti fotoepilaciju, u drugima je laserski, au trećoj, oboje i drugi nude se po istoj cijeni.

Na mnogo načina, trošak uklanjanja dlaka određuje se troškom opreme salona. Svestranost zračenja fotoepilatora omogućuje upotrebu opreme za druge kozmetičke svrhe.

Uklanjanje oštećenja kože, krvnih žila, fotorejuvencija, stezanje kože lica može se obaviti na istom stroju, otkrivajući potrebne postavke i primjenom specijaliziranih savjeta i filtara. Takva višenamjenska značajno povećava trošak fotoepilacijske opreme.

U klinikama koje imaju takav "stručnjak širokog profila" u svom arsenalu, trošak jedne bljeskalice može premašiti cijenu laserskog impulsa. Ograničeno trajanje žarulje zahtijeva dodatne troškove za servisiranje uređaja.

Saloni, koji imaju jednostavniju opremu na skladištu, u cjeniku imaju skromnije cijene, u usporedbi s laserom. Zbog velikog područja pokrivanja, svjetlosni impulsi su potrebni za sjednicu foto epilacije mnogo manje. Gdje laserski dodiruje kožu 20 puta, dovoljno je da epilator fotoaparata izradi pet bljeskova.

S druge strane, zbog nedostatka učinkovitosti fotoepilacije, broj potrebnih postupaka dobiva se više. Na kraju, cijena cjelovitog tijeka laserskog uklanjanja dlačica i foto-epilacije je usporediva.

Za usporedbu, u tablici su prikazane minimalne stope fotoepilacije i laserskog uklanjanja dlaka:

zonaCijena po bljeskalici, trljati.Trošak sjednice, tisuću rubalja
depilacijalasersko uklanjanje dlakadepilacijalasersko uklanjanje dlaka
gornja usnica2501271 – 1,50,7 – 1,2
ispod pazuha140601,2 – 21,5 – 2
bikini140603,5 – 5,64,5 – 5,5
cjevanica50135 – 7,55,5 – 11

Definitivno ne može odgovoriti na pitanje kakav je uklanjanje dlaka bolji. Svaki od njih je dobar na svoj način, a krajnji rezultat postupaka je gotovo isti: kosa na tretiranom području prestaje rasti dugo vremena, što ovisi o karakteristikama klijenta.Nakon nekog vremena za održavanje učinka, potrebno je napraviti preventivne sesije.

Stručnjaci vjeruju da bi preporučiti ovaj ili taj postupak moguć samo pojedinačno, prije svega vođen načelom sigurnosti, a tek onda – financijskom komponentom.

Pogledajte video: Što je Elos epilacija? Razlika od foto epilacije i IPL

Recenzije o fotoepilaciji i laserskom uklanjanju dlaka

Referentni broj 1

Odlučio sam napraviti foto epilaciju kako bih uklonio pahuljicu iznad gornje usne. Iako sam bio uvjeren da je napravljen laser, ali nakon testa flash sam bio u boli, a cijene za ovu lasersku epilaciju su mnogo jeftinije. U salonu me je donijela kartica, gdje je kozmetičar sve zabilježio: kada, koliko bljeskova je napravila, s kojom snagom.

Sama procedura izgledala je ovako: prvo, kozmetičar je obrijao antene, a zatim je razmazao gelom i počeo stvarati bljeskove. Osjećao se kao da je kao da je vruće željezo primijenjeno na sekundu, tolerantno, više sam bio zaprepašten početkom. Sveukupno sam imao 4-5 bljeskova, zatim je gel ispran i primijenjena zaštitna krema. Želim savjetovati djevojke:

  1. Kartica je vrlo važna! Na njemu se provjerava, koji bi kapacitet trebao biti instaliran sljedeći put.Zahvaljujući njezi kozmetičara, nisam imala nikakvih opeklina, a sve su vlasi bile nestale, čak i plave i tanke.
  2. Ako vaša kosa raste prema muškom tipu, kozmetičar kaže da je potrebno ispraviti hormone, zajedno s foto epilacijom, to će dati dobar rezultat.
  3. Trebate dobar stroj! Ne razumijem ih, ali sigurno ću reći da bi trebalo biti veliko, stajati u uredu na podu, a ne izgledati kao mali usisavač – nema takve upotrebe!

Olga – Moskva

Referentni broj 2

Prije nekoliko godina pokušao sam se potpuno riješiti dlačica i podvrgnuti se procesu laserskog uklanjanja dlaka, oko godinu dana. Uređaj je tada bio samo u jednom salonu, a kozmetičar me uvjeravao da sve ide kako treba.

To je samo pogoršalo, zbog čega je kosa počela rasti čak 3 komada od jedne žarulje. Kad sam nedavno došao do epilacije fotografija, kozmetičar nije mogao vjerovati da se takva stvar dogodila. Prema njezinu mišljenju, upravo sam učinio pogrešno, iako, iako sama preuzima fotografiju, laser je mnogo učinkovitiji.

Općenito, izgubio sam cijelu godinu i puno novca zbog neprofesionalnosti tog "stručnjaka". I odlučio sam dati lasersku uklanjanje dlaka još jednu šansu, sada u normalnom salonu s uobičajenim liječnikom.Dame, naučite od pogrešaka drugih! Ne treba se osloniti na neku čudesnu metodu, sve je u rukama stručnjaka, a ako njegove ruke ne odrastu odande, onda vi samo niste pomoći. Pažljivo odaberite!

Marina, St. Petersburg

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica – moje iskustvo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: