Rukavice za šokiranje: što je potrebno i kako odabrati

Koje rukavice shugaring odabrati: što tražiti i što rukavice su najprikladniji za uklanjanje dlaka šećera

Pri provođenju šilinga vrlo je važno s gledišta higijene, sigurnosti i udobnosti za upotrebu rukavica. Njihov bi izbor trebao biti točan, jer ovisi o točnosti izvršenja svih faza postupka, njegove učinkovitosti i ukupnog trajanja manipulacije.

Koje rukavice izabrati za šokiranje? Oni su odabrani, usredotočujući se uglavnom na materijal iz kojeg su napravljeni, ali također beznačajno važna je veličina i tekstura zaštitne opreme.

Najbolji izbor za šokiranje je nitrilne rukavice.

Značajke izbora rukavica za šokiranje

Shugaring – epilacija kože, uključujući i intimna mjesta, uz pomoć posebne slatke paste. To jest, da uklonite neželjenu vegetaciju na tijelu, najprije morate nanijeti ljepljivu masu. Ova faza je jedan od najvažnijih u postupku, koliko će se izvršiti ovisi o tome hoće li klijent biti zadovoljan radom učitelja.

Najlakši način primjene pasta s rukama, osjetljivim osjetljivostima omogućuju vam distribuciju korištene alate u ravnomjernom sloju i za minimalnu duljinu vremena.

No, u smislu higijene, to je pogrešno, a mnoge žene ne povjeravaju postupak kozmetičaru koji radi bez poštivanja osnovnih sanitarnih standarda.

Za rukavice dopuštene u skladu sa svim tehnikama provođenja šilinga, potrebno ih je paziti na sljedeće karakteristike prilikom odabira:

 • materijal, Rukavice bi trebale biti izrađene od materijala koji se neće suziti i kliznuti. Majstor ruke mora biti udoban, tako da se ne bi trebali znojiti i stisnuti.
 • veličina, Zaštitna oprema treba čvrsto sjediti na ruku, ali ne stvarajući neugodne osjete. Slobodni proizvodi će stalno pasti, sprečavajući preciznu izvedbu uklanjanja dlačica.
 • gustoća, Previše tanki materijal pruža visoku osjetljivost na osjetljivost, no proizvodi od nje brzo se slomljuju kada se pruži. Prekomjerne rukavice koje se koriste u operacijskoj dvorani i gdje postoji opasnost od oštećenja kože. Za shugiranje, proizvodi srednje gustoće smatraju se idealnim izborom, mogu izdržati kontakt s abrazivnim tvarima i dobro se protežu. Težina takve zaštitne opreme je 3-3,5 grama.
 • tekstura, Vanjski dio može biti potpuno glatki ili s teksturom. Mnogi kozmetičari radije biraju rukavice s teksturom površine na dohvat ruke. To povećava osjetljivost ruku majstora.
 • Prisutnost praha na unutrašnjosti proizvoda, Primjena medicinskog škroba (prah) osigurava lakoću odijevanja i sprečava lijepljenje. Ali u isto vrijeme, prašak može često izazvati iritaciju na koži. Rukavice bez praha napravljene su metodom kloriranja. Time se smanjuje elastičnost, ali potpuno uklanja adheziju proizvoda.

vijeće! Pri kupnji možete obratiti pažnju na prisutnost posebnih aditiva. Brojni proizvođači poboljšavaju kvalitetu svojih proizvoda dodavanjem niti od svile i brojnih drugih tvari. Time se smanjuje mogućnost iritacije kože i sprječava zamagljivanje ruke.

Vrste rukavica

Dakle, koje su rukavice potrebne za šokiranje? Rukavice korištene u kozmetičkim i medicinskim postupcima izrađene su od lateksa, vinila i nitrila.

Svaki od ovih materijala ima svoje prednosti i nedostatke pa je prije kupnje preporučljivo poznavati sve značajke proizvoda koji se kupuju.

Latex rukavice

Latex (prirodna guma) najpopularniji je materijal za proizvodnju medicinskih jednokratnih proizvoda. Latex rukavice imaju veliku čvrstoću, lako se nose i brzo se uzimaju u obliku ruke.Oni zadržavaju dobru osjetljivost, što vam omogućuje precizno provođenje brojnih medicinskih manipulacija.

Kada koristite latex rukavice za shugiranje postoji nekoliko pro i kontra. Prednosti ovih proizvoda su:

 • Niska cijena.
 • Elastičnost i visoka osjetljivost.

To su, možda, glavne pozitivne karakteristike za lateks proizvod ako se planira koristiti slatkom epilacijom s njom. Latex rukavice imaju mnogo više nedostataka, a glavne su:

 • Visoka vjerojatnost prekida.
 • Povećano znojenje, što stvara pretpostavke za pojavu iritacije.
 • Mogućnost razvijanja alergijskih reakcija. Alergije mogu izazvati i prirodne proteine ​​prirodne gume i komponente medicinskog praha.

Stručnjaci kažu kako je gotovo nemoguće napraviti rukavice izrađene od lateksa. Slatka masa se drži za njih, što otežava precizno distribuiranje alata i povećava vrijeme postupka. Često se odabiru latex štitnici za ruke ako se planira tehnika uklanjanja dlaka.To jest, nema izravnog kontakta s ljepilom.

Vinilne rukavice

Ovi proizvodi izrađeni su od polivinil klorida. Glavna značajka ovog materijala je mogućnost povećanja nekoliko puta bez gubitka originalnih svojstava. Prednosti korištenja shugiranja za vinilne proizvode uključuju:

 • Gotovo bez zamagljenih ruku.
 • Niska vjerojatnost alergijskih reakcija.
 • Povećana glatkoća materijala, što je prikladno kada koristite trake za uklanjanje dlaka.
 • Visoka čvrstoća pri radu s agresivnim tvarima.

Vinil ima nekoliko nedostataka koji objašnjavaju nisku popularnost vinilnih rukavica tijekom šokiranja. Negativna svojstva vinila uključuju:

 • Lagana elastičnost. Time se sprječava da lijek pravilno pričvrsti ruku, što može uzrokovati neugodnosti prilikom nanošenja paste.
 • Visoki rizik od pucanja prilikom izvođenja manipulacija s povećanim opterećenjima.

važna! Majstori vinilne rukavice koji su uključeni u uklanjanje dlaka, najčešće se koriste tijekom pripreme kože klijenta za šokiranje.Prikladni su za upotrebu i ako se postupak izvodi pomoću tehnika vezivanja. No, ako se epilacija obavlja ručno, tada se podaci o proizvodu ne preporučuju jer su stvoreni prikladni uvjeti za raskid materijala.

Nitrilne rukavice

Proizvodi su izrađeni od sintetičke gume. Glavna značajka materijala je mogućnost rastezanja i povratka u svoj prvobitni oblik. Nitrilne rukavice smatraju se najstrožim i svestranijim proizvodima. Prednosti njihova korištenja za obavljanje shugaring uključuju:

 • Hypoallergenic.
 • Visoka čvrstoća. Nitril je teško probušiti, suziti, istegnuti. Materijal ne mijenja svojstva pod utjecajem agresivnih medija.
 • Mogućnost kupnje tekstilnih rukavica ili proizvoda s posebnim aditivima. Primjena teksture do vrhova prstiju poboljšava zahvaćanje alata. Neki proizvođači dodaju bjelančevine od svile na osnovni materijal, koji sprečava zamagljivanje ruku.
 • Povećana elastičnost. Nitrilni lijekovi dobro se uklapaju, nemojte ga stisnuti i ne pasti.

Nitrilne rukavice imaju svoje nedostatke.Najvažnije je njihova visoka cijena. Neki kozmetičari ne vole smanjenje osjetljivosti pri korištenju sličnih zaštitnih proizvoda. Ali oni koji profesionalno izrađuju šugu žele kupiti rukavice od nitrila.

Tekuće rukavice

Ovaj izraz znači zaštitni film. To je gel od silikona, koji se sastoji od nekoliko aktivnih komponenti. Najosnovnija komponenta polidimetilsiloksana, njegove molekule nakon dodira s kožom stvaraju nevidljivi zaštitni film na koži. Proizvođač tvrdi da umjetna barijera ne dopušta prodiranje u tijelo kemikalija.

Korištenje "tekućinske zaštite" kod provođenja shugiranja ima svoje prednosti, to je:

 • Nedostatak suzdržanosti pokreta.
 • Dobra osjetljivost kože.
 • Udobnost tijekom postupka.

No, prema stručnjacima, tekuće rukavice ne mogu zaštititi od različitih infekcija (virusa, bakterija, gljiva). Da, oni stvaraju film na površini kože, ali je prikladniji za privremenu zaštitu kože od agresivnih učinaka okoliša u različitim industrijama.Ovaj lijek lako se isprati. Nemojte iskušavati sudbinu, raditi u rukavicama, to je pouzdanije.

Dakle, najbolji izbor za šokiranje su nitrilne rukavice, koje, iako skuplje od drugih opcija, vrlo su beznačajne.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: