Koliko često mogu napraviti lasersko uklanjanje dlaka, značajke postupka

Koliko često napraviti laser za uklanjanje dlaka za trajno uklanjanje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka – publicirana metoda uklanjanja neželjenih dlaka lica i lica, u kojima kozmetičari obećavaju da se zauvijek uklone kosu. Pitanje koliko često možete napraviti lasersko uklanjanje dlaka je relevantno za žene koje planiraju dovršiti cijeli tijek postupaka i spasiti od problema s trajnim uklanjanjem dlačica.

Je li lasersko uklanjanje dlaka sigurno?

Uklanjanje dlačica laserskim uklanjanjem dlaka je sigurno i bezbolno, zbog čega je tehnologija postala popularna. Bit ove metode je da uz pomoć snažnog toka svjetlosnog snopa, korijeni kose su uništeni.

Folikul dlake sadrži melanin, koji apsorbira svjetlosne valove različitih duljina koje emitira laser. Pod utjecajem snažnog svjetlosnog snopa, melanin u žarulji za kosu apsorbira energiju i vrlo je vruć, uništavajući obližnje stanice. Korijen umire i ne oporavlja se, rast kose prestaje.

Kada se uspoređujete s drugim metodama uklanjanja dlaka, lasersko uklanjanje dlaka je najblaža i najsigurnija metoda. Brijač irita kožu, nakon kratkog vremena kosa raste natrag, a opet morate brijati.Depilacija voskom ili šećernom tijestom izuzetno je bolna, nakon čega mogu biti neugodne posljedice: upala, urastajuća kosa, iritacija.

Tako je laser dobio ugled da je najučinkovitiji i najsigurniji način uklanjanja neželjenih dlačica iz bilo kojeg dijela lica i tijela zbog dobrog razloga. Istraživanja su pokazala da uz pravilnu uporabu opreme i pravilan odabir parametara nakon postupka, nema negativnih posljedica.

Koliko puta i koliko često treba ukloniti laser?

Glavna prednost laserskog uklanjanja dlaka jest da dlake na licu ili tijelu nestanu zauvijek. Zbog toga su klijenti kozmetičara spremni potrošiti pristojan novac na postupak. Ali činjenica je da nakon jedne sesije rezultat nije moguće postići. Laserski može utjecati samo na folikule dlake samo u stanju rasta. Oni u vrijeme postupka u stanju mirovanja ne utječu.

Koliko puta?

Odgovor na pitanje koliko često učiniti lasersko uklanjanje dlaka ovisi o nizu čimbenika:

  • boja i struktura kose;
  • dužina kose;
  • stanje kože;
  • hormone;
  • područje utjecaja.

Najbolji učinak epilacije opažen je ako se boja kose i boja kože suprotstave. Tvrda tamna kosa je jednostavnija i brža za uklanjanje uz pomoć lasera od svjetlosti. To je zbog sadržaja melanina u strukturi kose.

Najprikladnija duljina vlasi je 3-4 mm. Kosa kraće duljine lasera može jednostavno "ne primijetiti". Postoje vrste opreme na diodama, alexandritima, rubinima, neodimijskim laserima, za svaki od njih parametar dužine dlake je individualan.

Suvremeni uređaji mogu ukloniti neželjenu vegetaciju i preplanu kožu. No, lagana koža pomaže da se kosa bude vidljiva na njemu, tako da je potrebno manje postupaka kako bi se potpuno riješili. Zona za rast kose također utječe na učestalost posjeta majstoru. Na primjer, zona bikini zahtijeva mnogo manje sesija nego sjenica.

Koliko puta morate napraviti lasersko uklanjanje dlaka, obavijestit će vas kozmetičar koji provodi postupak. On će procijeniti stanje kose i kože, njihove osobine. Prosječan broj sesija je oko sedam postupaka, ali varira od 2 do 10.Postizanje rezultata, naime, uklanjanje vegetacije zauvijek moguće je tek nakon što završite cijeli tečaj.

Koliko često?

Drugi najpopularniji problem brige za kupce jest koliko često posjetiti majstora kako bi se postigao učinak. Ovdje glavnu ulogu igra brzina rasta kose. I to je osobina osobina tijela. Laseri mogu ukloniti dlake samo u fazi aktivnog rasta. Da biste dobili osloboditi od kose potpuno i zauvijek, morate pričekati dok se ostatak folikula dlaka "probuditi" i početi aktivno rasti.

U prosjeku, interval između tretmana je oko četiri tjedna. Može se razlikovati od 2 do 8 tjedana. Neki ljudi misle da češće od laserske depilacije učinak se lakše i brže postiže. Ovo je temeljno pogrešno mišljenje. Što je kosa rijetkost na vašem tijelu, to je razdoblje između epilacijskih sjednica.

Ingrirana kosa

Laserski je sjajan način uklanjanja urastao dlačica s nogu, rukama, bikinijskim područjem i drugim dijelovima tijela. Ušute dlake izgledaju neestetski, uzrokuju nelagodu, postaju upaljene i izazivaju iritaciju, svrbež, crvenilo.Najčešće se pojavljuju nakon pogrešno izvedenog brijanja, ovo je jedna od nuspojava od waxinga.

Uz pomoć lasera, problem se rješava brzo i bezbolno. Koliko će sesija biti potrebno za svaki slučaj, majstor će odrediti. No, obično nakon dvije ili tri postupka, možete zaboraviti na problem. Nakon prve sesije, kozmetičar će vam reći koliko je potrebno uklanjanje dlačica.

Otklanjanje kose zauvijek: mit ili stvarnost?

Trošak jedne sesije je visok, tako da kupci žele jamstvo učinkovitosti postupka. Lasersko odstranjivanje dlačica je najpouzdaniji moderni način rješavanja dlake lica i tijela, što potvrđuje i mnogo pozitivnih recenzija. Nakon trećeg sesije, aktivnost gotovo svih folikula već je zaustavljena, tj. Kosa praktički ne raste. No, kako bi se potpuno riješili kose, potrebno je ispuniti dva glavna uvjeta:

  1. Dovršite tečaj od početka do kraja, bez obzira radiš li epilaciju pazuha ili područja iznad gornje usne. Veći broj negativnih kritika ostavlja one žene koje nisu imale dovoljno strpljenja ili financijskih sredstava za završetak cijelog tečaja.Koliko puta vam je potrebna manipulacija, samo će majstor izvijestiti.
  2. U intervalima od jedne do dvije godine, morate prisustvovati učitelju za podršku postupku. Dlaka za tijelo će se malo pojaviti do tog vremena, ali laserski tretman uništava preživjele folikule.

Od koje se dobi može provesti?

Oštra rasta dlačica javlja se tijekom puberteta. A ako dječaci veseli izgled dlake na licu kao znak odrastanja, djevojke apsolutno ne vole svoje noge, ruke, pazuha.

No, u adolescenciji se ne preporučuje uporaba lasera. Tijekom tog razdoblja hormoni se stalno mijenjaju, što utječe na sve sustave i područja tijela. Stopa rasta, struktura, pa čak i boja kose u ovom trenutku može varirati, zbog čega je laser jednostavno neučinkovit. Optimalna dob od koje treba započeti postupak – 17-18 godina.

Lasersko uklanjanje dlaka je najučinkovitiji moderni postupak za uklanjanje neželjenih dlačica na licu i tijelu zauvijek. Kosa ne nestane odmah. Da bi se postigao učinak, potrebno je od 3 do 10 postupaka s učestalošću od 2 do 6 tjedana – specifični parametri ovise o individualnim karakteristikama organizma.

Pogledajte videozapis: Znanost o uklanjanju dlačica u SLOW MOTIONu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: