Boli se hoćete li učiniti dubok bikini ili ne: značajke uklanjanja dlačica sa šećerom u intimnim zonama

Koliko je bolno napraviti dubok bikini?

Suvremena žena za koju je vrlo važna besprijekorna pojava jednostavno ne može priuštiti neželjenu vegetaciju na njenom tijelu, čak iu intimnim mjestima. Dakle, pitanje najprikladnijih metoda za uklanjanje suvišnih folikula dlana uvijek će biti relevantno.

Nedavno je shugiranje postalo sve popularnije, a izvrsno je i za nogu i na delikatna područja, uključujući pazuha i područje "duboke bikinije". Kako korisno će ova odluka boli li se riješiti dlaka na takav način – čitajte dalje.

Što je sranje

Na mnogo načina, postupak šilinga sličan je postupku uklanjanja dlačica na sjednici voska, no umjesto vrućeg voska koristi se gusta šećerna pasta na koju se dodaju eterična ulja ili sok od limuna koji omekšavaju kožu i trajanje rezultata.

Sve potrebne radnje možete izvoditi kako u salonu tako i kod kuće, pogotovo jer su svi potrebni alati i materijali dostupni za prodaju.

Međutim, unatoč svim pozitivnim kritikama, mnoge su žene zaustavljene pitanjem: je li bolno shugaring, i vrijedi li koristiti ovu metodu za uklanjanje dlaka u dubokoj bikinijskoj zoni?Sada ćemo pokušati saznati.

Bolesna ili ne

Pitanje bolnosti takvih postupaka u velikoj mjeri ovisi o samoj ženi i vrsti njezine kože. Za neke, to je samo paklenska agonija, ali za druge – laganu neugodu koja uskoro prolazi.

Međutim, gotovo svi to slažu igra veliku ulogu u tome koliko često radite shugaring i kada kontaktirate stručnjaka za uklanjanje dlaka.

Znate li? Pravi seks vodio je borbu s neželjenom vegetacijom prije naše ere. I, ako sada mnogi postupci samo uzrokuju bol, tada su u to doba sredstva korištena također smrtonosna. Dakle, arsen i izgorjeli vapno bili su najpoznatiji pripravci za depilaciju.

Prvi put

Ako idete na postupak po prvi put, onda s visokim stupnjem vjerojatnosti možete govoriti o teškim bolovima, pogotovo ako se šarmira u bikinijskom području.

Da biste shvatili hoće li vas ozlijediti – ili, točnije, reći koliko će to ozlijediti – možete pokušati izvaditi nekoliko dlačica pomoću pinceta, iako je to samo približan osjećaj.

Dlake na ovom mjestu su dovoljno teške i ako ih nikad niste izvukli s korijenom, onda jednostavno neće ostaviti folikul, zbog čega nastaje bol. Jedino što možeš savjetovati kako bi se smanjile neugodnosti – povjerite slučaj gospodaru, u čijem arsenalu postoje svi potrebni alati i znatno iskustvo.

Drugi put

To ne znači da kad ponovno koristite slatku tijesto, nećete ništa osjetiti, ali Najvjerojatnije će proces biti mnogo lakši nego prvi put..

Regrown kosa će biti tanji od svojih prethodnika, a bol uglavnom zbog uklanjanja tih slučajeva da je zadnji put bila aktivna te je narasla do sada.

Za drugi postupak, također je bolje konzultirati stručnjaka i koristiti metode anestezije.

Sljedeće sesije

Kao kod voska, sa svakom sljedećom sesijom, intenzitet boli će se smanjiti, a ako ste već prošli vosak, možete grubo pogađati hoće li biti bolno šilingiti u bikinijskoj zoni treće, četvrto i sljedeće vrijeme.

Moram reći da u ovom slučaju možete pokušati sami izvršiti sve radnje.

Prije menstruacije

Tijekom menstruacije, posjetite kozmetičku sobu s takvim delikatnim zadatkom barem estetski neprihvatljivUostalom, čak i kada koristite tampon, stručnjak može biti krajnje neugodan za obavljanje posla (mnogi kozmetičari unaprijed upozoravaju žene o prikladnosti odabira drugog dana).

Međutim, čak i ako niste posebno zabrinuti za iskustva drugih ljudi, a vi ste spremni iskoristiti priliku, razmislite o vlastitim osjećajima, jer nekoliko dana prije predviđene menstruacije, kao što su, u stvari, kada se dogode, svi osjećaji su uvelike pogoršani, a obično podnošljiv postupak šugiranja će se činiti nepodnošljivim.

Radim se

Uklanjanje dlake u kućanstvu ima mnoge prednosti u odnosu na posjet salonu. Prije svega, mnogo je jeftinije, a osim toga, mnogo je prikladnije u smislu vremena.

Važno! Bez obzira na koji način odlučite sami ukloniti dlačice ili uklanjati dlačice – vodite računa o prisutnosti velikog ogledala. Ovisno o dobrom pregledu, možete li se riješiti svih vaših kose u dobro poznatoj "bikinijskoj zoni" i koliko je to bolno učiniti sami.

Međutim, trebali biste razmišljati o svemu kako biste odlučili je li bolno shugaring sama i kako se ti osjećaji razlikuju od "salona". Mora se reći da mnogo ovisi ne samo o području tijela koje treba epilirati, već io točnoj tehnici (pripremu i napetost kože, smjer trzaja, volumen, gustoću i temperaturu paste).

Bilo bi bolje za početnike da isprobaju snagu na nogama, a tek onda se presele na težu i osjetljivu "bikini zonu".

Vjerojatno je da će vam u prvom trenutku postupak biti bolniji, u usporedbi s onim što je prethodno prošlo u salonu, no s vremenom ćete naučiti kako izvršiti sve akcije i uz minimalne neugodne osjete.

Što je više bolno

Za one koji su već pokušali na više načina da se riješe neželjene vegetacije na tijelu, bit će dovoljno samo odabrati najmanju bolnu opciju. Međutim, žene koje su se upravo odlučile na šokiranje često su zbunjene oko toga s kojim se može usporediti. Stoga ga usporedimo s najpoznatijim postupcima.

vosak

Dugo uklanjanje dlačica ostao je vodeći položaj i moram reći da i danas ostaje vrlo popularna metoda za uklanjanje dlaka.

Umjesto slatke mješavine koja se koristi u shugaringu, ovdje morate zagrijati i primijeniti normalan vosak na koži. Daljnje aktivnosti su slične, ali glavna razlika je smjer trzanja pri povlačenju kose. Kada se vosak – protiv rasta kose, i šuga – na rast kose, što je manje bolno. Detaljnije je da je epilacija i vosak šećera bolja.

Zbog velike sličnosti tehnika koje se obje opcije smatraju prilično traumatskim i bolnim, stoga, prije nego što odaberete metodu "za sebe", vrijedno je eksperimentirati s obje skladbe na malom prostoru.

"Prag boli" je različit za svakoga, teško je reći koji lijek je bolji., iako mnoge žene u ovom broju dolaze u obranu šerifa, pogotovo jer je vjerojatnost oštećenja kože s njom niža.

Naravno, za one koji su pokušali napraviti oba postupka, prednost korištenja šećerne paste u dubokoj bikini zoni je sasvim očita.

depilator

uklanjanje kosa uz pomoć depilator – gotovo uvijek dug i bolan proces, posebno za početnike u ovom pitanju.

Osim toga, kako biste postigli maksimalne rezultate, morate pričekati da sve dlake rastu i da će ih snimiti uređaj, no čak iu ovom slučaju većina "strojeva" preskočiti neke od njih.

Ako vjerujete u recenzije, onda epilator je prikladan samo za liječenje nogu, a na osjetljivijim područjima jednostavno je nepodnošljiva, osim toga, neke dlake nisu izvučene, već samo prekidaju.

Šećerna pasta ravnomjerno pokriva sve dlačice na području njegove primjene, a u kombinaciji s uljima ili posebnim kremama koje se primjenjuju nakon postupka pridonosi dobrom i dugotrajnom učinku.

Stoga, ako ste već ugođeni da biste napravili dubok bikini, ali zasad nemojte se ustručavati, jer ne znate je li to boli ili ne – svakako pokušajte.

Znate li? Svi folikuli dlake na ljudskom tijelu nastaju tijekom prenatalnog razdoblja, točnije kada je trudnica u petom mjesecu trudnoće.

laser

Lasersko uklanjanje dlačica uključuje uklanjanje neugodnih dlačica uništavajući folikul bez oštećenja kože. Da biste to učinili, koristi se posebna laserska zračenja, čiji učinak za većinu žena gotovo je neprimjetan i može uzrokovati samo malu nelagodu.

Istovremeno, kada se liječe posebno osjetljiva područja, mogu se pojaviti bolna senzacija, osobito onih koji su preosjetljivi. U takvim slučajevima, kozmetičari predlažu upotrebu anestetičkog vrhnja.

U usporedbi s laserskim postupkom, šokiranje se doista čini bolnim načinom uklanjanja neželjenih biljaka, ali s vremenom se možete naviknuti na obje opcije.

Elos

ELOS-epilacija je kombinacija foto i laserskog uklanjanja dlaka, i njegova primjena je potpuno sigurna i praktički bezbolna.

U početnoj fazi, laserska zraka uređaja zagrijava kosu, a nakon toga pražnjenje struje u potpunosti uništava folikul, što ga čini nemogućim da se vegetacija ponovno pojavi.

Ako vjerujete da stručnjaci, nakon 9 postupaka na tretiranim područjima, bit će minimalna dlaka, au nekim će slučajevima potpuno nestati.

Mnogi smatraju da je ELOS najprikladnija opcija za uklanjanje dlaka u dubokom bikinijskom području, ističući njegovu veliku učinkovitost u kombinaciji s gotovo potpunom bezbolnošću postupka. Što se tiče posljednje, ovdje Put je nadmašio čak i popularnu švicarsku žicu o kojoj mnoge žene govore, da je vrlo bolno raditi na intimnim mjestima.

foto

Tijekom fotoepilacije, smrt dlačica i njihova odstupanja od kože objašnjavaju se djelovanjem visokog impulsa svjetlosti., Namijenjen je pigmentu koji se nalazi u njima, zbog čega je korjena dlake vrlo vruća i umiru.

Važno! Ovaj postupak je beskoristan, ako imate svijetlu i sivu kosu, a upaljač su, to će još gore biti rezultat.

Odabir salona za ljepotu svakako pročitajte recenzije o stručnjacima, inače postoji opasnost od opeklina zbog nesposobnosti majstora.

Što se tiče boli, ova je opcija vrlo dobra, jer, u usporedbi s istim šokiranjem, donosi mnogo manje nelagodeau nekim slučajevima i neugodne manifestacije potpuno su odsutne.

Stoga, ako ste zabrinuti hoće li to povrijediti uklanjanje dlačica iz područja bikini, onda se ne biste trebali brinuti.

elektro

Tijekom elektrolize, folikul dlake uništava se izlaganjem električnom pražnjenju.

Na mnoge načine, ova metoda uklanjanja neželjenih biljaka slična je prethodnoj verziji, samo u ovom slučaju više žena se žali zbog umjerene boli.

Štoviše, neki vjeruju da je anestetsko ubrizgavanje, izvedeno prije postupka, mnogo bolnije od nje.

U usporedbi s shugaringom, jedno je jasno: intenzitet bolnih manifestacija uvelike ovisi o profesionalnosti majstora, ali u svakom slučaju su prisutni.

Kako smanjiti bol

Dakle, već smo saznali da je šokiranje dubokog bikini prilično bolno, pa se problem anestezije prije postupka ne smije gurnuti u pozadinu. Danas postoji mnogo načina da se smanji takva nelagoda, a mi ćemo vam reći o nekima od njih sada.

Gelovi, masti, sprejevi

Lokalna anestezija uz pomoć posebno formuliranih za ovaj sastav – možda najbolje rješenje problema.

Na modernom tržištu postoji mnogo gelova, masti, kreme i sprejeva namijenjenih za korištenje pred različitim vrstama epilacije i depilacije. Međutim, glavna konstitutivna komponenta u gotovo svim slučajevima je lidokain. – popularni medicinski proizvod, uspješno korišten od strane liječnika.

Najčešće formulacije s 5% sadržaja lidokaina, a ako počnemo s gledišta prikladnosti, onda biste trebali radije koristiti sprejeve.

Prema mišljenju potrošača, mađarski proizvodi su najpopularniji jer je učinkovitost korištenja takvih proizvoda mnogo veća i postupak uklanjanja dlaka je gotovo bezbolan.

Sprej je nanesen na kožu tri sata prije izvođenja manipulacije.

Ipak, nije sve tako jasno i odabir slične metode anestezije, potrebno je uzeti u obzir moguće kontraindikacije: individualnu netoleranciju na lidokain, smanjeni tlak, moguće pojavu napadaja, probleme s bubrezima ili jetrom.

Znate li? Nakon koštane srži, kosa je na drugom mjestu u tjelesnoj stopi rasta tkiva.

Dobar rezultat također se može postići dijeljenjem lidokaina i prilocaine, na temelju kojeg je stvoren još jedan popularan lijek – vrhnje "Emla".

Radi dulje i ima manje kontraindikacija u usporedbi s prethodnom verzijom. Ovaj sastav se može naći u gotovo svakoj ljekarni, gdje se isporučuje u epruvetama od 5 g i 30 g.

Ne tako davno, na tržištu se pojavio još jedan lijek koji pruža dobar reljef za bol tijekom uklanjanja dlačica u dubokom bikinijskom području – gel "Light Dep".

Ima visoku stopu utjecaja (oko 25-30 minuta), komparativnu jednostavnost korištenja, nisku cijenu i mogućnost primjene čak i na najosjetljivijim područjima tijela.Glavna aktivna komponenta u ovom slučaju je anestoderm – tvar koja se sastoji od čitavog niza anestetskih elemenata.

Svi oni imaju za cilj blokiranje receptora boli bez smanjenja ukupne osjetljivosti kože.

U usporedbi s popularnom krema "Emla", gel "Light Dep" je pristupačniji po cijeni, ali ga možete kupiti samo u specijaliziranim prodavaonicama ili putem Interneta.

tablete

Ako ste čvrsto uvjereni da je šokiranje u bikinijskom području bolno, ili ste ovu izjavu provjerili s vlastitom praksom, trebate to učiniti samo uz prethodnu anesteziju.

Njegova najjednostavnija i pristupačna opcija bi bila korištenje tradicionalnih bolnih pilula: analgin, tempalgina, ibuprofen, ketoprofen, pentalgin i tako dalje

Barem jedan od navedenih lijekova trebao bi biti točno prisutan u kućnom aparatu za prvu pomoć, stoga ga morate piti 40 minuta prije samog postupka. Ova jednostavna i pristupačna metoda anestezije izvrsna je za šokiranje kod kuće, čak i ako trebate liječiti intimno područje.

Važno! Ne biste trebali sudjelovati u lijekovima, jer bilo koji od njih utječe na većinu organa i tjelesnih sustava, što može dovesti do neželjenih nuspojava.

Da bismo sačuvali zdravlje, bolje je koristiti proizvode posebno razvijen za ovaj postupak, koji smo ranije spomenuli. U početnoj primjeni bilo kojeg odabranog sastava savjetuje se da se posavjetujte sa svojim liječnikom.

Zamrzavanje leda

Ako još ne znate hoće li vam biti bolno ukloniti postupak šilinga u bikinijskoj zoni, ali ne želite uzeti tablete ili koristiti gelove, možete pokušati koristiti kožu koja zamrzava led.

To bi trebalo biti učinjeno neposredno prije postupka, jednostavno brišući kožu s ledom. Mnoge iskusne žene u ovom pitanju ne vjeruju u učinkovitost takvih akcija, ali također možete pronaći pozitivne povratne informacije o tom pitanju. Kao iu mnogim drugim slučajevima, ovdje je vjerojatno da će "vladavina individualnosti" raditi.

Malo alkohola

Moguće je da će takva mogućnost anestezije izgledati divlja nekome, ali jedva da je osoba koja nikad nije čula o sposobnosti alkohola da dosadne bol. Neki, pijani, uspijevaju čak i ispasti iz prozora, a čini se da im to uopće nije ozlijeđeno.

Što možemo reći o sranju od bikini područja, u usporedbi s takvim antics, to je uglavnom sitnica.Stoga ne biste trebali biti iznenađeni ako kozmetičar iznenada pusti 50 grama rakije ili nekoliko čaša vina, iako su takvi slučajevi iznimka, a ne pravilo.

Učinak alkohola na smanjenje boli objašnjava i njegov izravni učinak na tijelo i posredno kroz uklanjanje strahova i anksioznosti, što također igra važnu ulogu.

Ako vodite postupak kod kuće, nitko vam neće gledati na vas, ali ne zaboravite na osjećaj proporcije i moguće kontraindikacije. Na primjer, potrebno je potpuno isključiti mogućnost simultane primjene lijekova protiv bolova i alkoholnih pića, iako upotreba kreme ili masti nije kontraindicirana.

Znate li? Ljeti, kosa raste brže nego u hladnoj sezoni, jer niske temperature inhibiraju taj proces.

Kako se pripremiti za postupak

Priprema za šokiranje u intimnom području nešto je drugačija od pripremnih aktivnosti u drugim dijelovima tijela. Prije svega, to nije bilo tako bolno, trebate odabrati odgovarajuće vrijeme za postupak.

Poznato je da se u razdoblju od 13 do 15 sati u danu ljudsko tijelo najčešće podnosi bilo kakve bolne senzacije, iako je moguće biti sigurni je li to istina samo osobnim iskustvom.

Približno sat vremena prije nego što namjeravani postupak može biti uzmite anestetičku tabletu jedan od gore navedenih pripravaka i prije izravne primjene slatkog tijesta – hladi kožu s ledom.

Moram reći da za šokiranje u kući veliku ulogu igra ženska poza. Ako ga odaberete, morate se truditi za maksimalnu dostupnost svih dlačica, inače ćete ponovo ponoviti sve radnje i, možda čak i nekoliko puta.

Što se tiče ostalih pripremnih aktivnosti, oni uključuju standardne zahtjeve koji ne ovise o određenoj web stranici koja se može epilirati:

 • nekoliko dana prije šilinga, kožu treba očistiti mekom pilingom kako bi se uklonili tanki gornji sloj kože s mrtvim ćelijama (lakše će šećerna pasta prodrijeti u folikul dlake radi boljeg uklanjanja kvalitete);
 • dlake u vrijeme šilinga ili bilo koji drugi tip uklanjanja dlačica trebale bi doseći 4-5 mm, inače ih neće moći dobro uhvatiti (predugačka kosa mora biti rezana škarama);
 • tri ili četiri dana prije postupka nemoguće je sunčati, inače zbog izlaganja tijelu, može se primijetiti izraženo crvenilo i iritacija kože koja se u drugim slučajevima može izbjeći;
 • Na dan sranja, kozmetički proizvodi ne bi se trebali nanositi na kožu, osim onih koji se koriste neposredno prije ili poslije sjednice;
 • Idite na postupak, nosite labavo pamučno rublje koje će imati minimalan utjecaj na nadraženu kožu (ništa ne bi trebalo pritisnuti ili trljati).

Slijedeći ova jednostavna pravila, moći ćete dobro prenijeti postupak bez ikakvih negativnih posljedica na kožu.

Znate li? Takozvane "guščje guske" rezultat su brojnih mišićnih grčeva oko folikula dlake, što može biti uzrokovano strahom ili hladnoćom.

Pro i kontra za uklanjanje dlaka sa šećerom tijesto

I dalje nema jednoglasno mišljenje među ženama o sranju, pa je teško nedvojbeno odgovoriti hoće li to toliko boli, koliko mnogi opisuju i kako su izraženi osjećaji.

Međutim, ako ste na drugi način navikli na uklanjanje dlačica ili depilaciju u bikinijskom području, onda biste trebali shvatiti da svaki od njih ima svoje prednosti i nedostatke.

Najvažnije je pronaći najprikladnije vrijeme (po mogućnosti ne prije mjesečnih) i pronaći kvalificiranog stručnjaka. Osjećaji shugiranja, naravno, su sljedeći:

 • zbog prirodnih sastojaka paste, rizik od alergijskih reakcija je minimiziran;
 • komponente alata pridonose uništavanju bakterija u određenom području tijela;
 • šećerna pasta se praktički ne zagrijava, čime se izbjegavaju opekotine na koži;
 • tijesto ne krši vitalnu aktivnost živih stanica kože, ali je u stanju učinkovito ukloniti mrtve čestice, obavljajući piling, što poboljšava ukupni izgled kože u bikinijskoj zoni;
 • nakon ispravnog postupka, neće biti urušenih dlačica ili iritacija;
 • Učinak šugiranja traje oko 20 dana.

Nedostaci ovog postupka uključuju relativno visoke troškove. (uklanjanje voska obično košta dva puta jeftino), nemogućnost uklanjanja previše tvrdih dlačica, naviknut na brijanje (možda ćete morati obaviti nekoliko postupaka za uklanjanje dlačica s voskom) i, naravno, ne zaboravite na bolnost postupka, osobito u prvim vremenima.

Općenito, shugiranje je odličan način da se riješi neželjene vegetacije na tijelu.Glavna stvar je da se postavite za pozitivan rezultat i ne brinite prije postupka.

Pogledajte videozapis: Yoga za potpune početnike – 20 minuta vježbanja joge Yoga!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: