Koliko je lasersko uklanjanje dlačica zona bikini, noge, antene - cijena

Koliko je lasersko uklanjanje dlaka?

Da biste dobili osloboditi od neželjenih kose jednom i za sve ne bi odbiti bilo koju ženu. I čovjek, sigurno. A moderna kozmetologija je spremna ponuditi učinkovito rješenje – lasersko uklanjanje dlaka, što vam omogućuje brzo i točno postizanje glatke kože na gotovo bilo kojem dijelu tijela. Ostaje samo jedno pitanje – novac: koliko košta lasersko uklanjanje dlaka? Cijena usluge je prilično visoka, a značajke postupka ne dopuštaju unaprijed izračunavanje točnog troška.

U tom smislu, informacije o cijenama koje se nalaze na internetskim stranicama kozmetičkih klinika su izvor nepouzdane. U cjeniku, procijenjeni trošak jednog postupka obično označava zone rasta kose, bez obzira na faktore određivanja cijena, odnosno minimalnu cijenu ili prosjek ili raspon "od" i "do". Cijeli trošak usluge izračunava stručnjak na konzultacijama na licu mjesta, ali nije niti konačan.

Nekoliko riječi o cijenama

Od pojave laserskog uklanjanja dlaka, njegova je cijena znatno pala: danas se košta 2 puta manje nego prije nekoliko godina, kada je postupak uklanjanja dlačica bio dostupan samo nekolicini.Sada je lasersko uklanjanje dlaka dokazano sigurno i učinkovito, a potražnja za njom raste svake godine. Broj klinika koji nude ovu popularnu uslugu također se povećava. Naravno, nisu svi kozmetički saloni još uvijek u mogućnosti kupiti lasersku instalaciju. No, oni koji nisu škrti na 80.000 dolara, naime, toliko u prosjeku estetske laserske opreme, brzo vratiti investiranu potrošnju.

Raspon cijena za lasersko uklanjanje dlaka je prilično velik. Ne zaboravite da pored "izbijanja" lasera i rada specijalista, trošak uklanjanja dlaka uključuje i "ekonomske" čimbenike koji nisu izravno povezani s samim postupkom. Također plaćamo razinu salona, ​​njegovu prikladnu lokaciju, "ime" majstora i kave dok čekamo. Sasvim je moguće doći bez svih ovih "pratećih" troškova ako ne odaberete pretencioznu ustanovu, već kliniku s demokratskim okruženjem.

U velikim gradovima konkurencija kozmetičkih salona postaje prilično visoka, što nesumnjivo igra u ruke zainteresiranih kupaca. Nije tako lako privući suvremenog plijenom potrošaču jednim oglasom estetske kozmetologije, a da mu ne obećavaju dodatne "bunce".Dakle, brojne posebne ponude, sezonski i popusti za odmor, kuponi za besplatnu probnu proceduru i promocije iz kategorije "do epilacijskih kukova" kao dar "bikini".

Čimbenici koji utječu na trošak laserskog uklanjanja dlačica

Da biste dobili osloboditi od nepotrebne kose, morate provesti cijeli niz postupaka. Koliko točno – liječnik pojedinačno odlučuje u svakom pojedinom slučaju. Vjeruje se da postizanje učinka minimalni broj potrebnih sesija je četiri, ali je moguće da je potrebno 10 ili više postupaka.

Trošak tečaja ovisit će o sljedećim čimbenicima:

 • cijena jednog postupka;
 • broj sesija;
 • vremenski interval između postupaka.

Nemoguće je predvidjeti broj sesija unaprijed. Sve će ovisiti o reakciji vaše kose na učinke lasera. Za nekoga je sasvim dovoljno i četiri do pet sesija s pauzama u 3 – 4 tjedna. Ako vam rezultat ne zadovoljava, postupci će se nastaviti sve dok se ne dobije željeni učinak.

Sesije treba provoditi redovito, promatrajući učestalost koju preporučuje kozmetičar. Pauza od 5-6 tjedana može značajno pogoršati rezultate uklanjanja dlaka i uzrokovati potrebu za dodatnim sjednicama.

Učinkovitost postupaka, zauzvrat, određuje nekoliko čimbenika: vrsta opreme, pojedinačne karakteristike klijenta, pravilnu pripremu za epilaciju i tako dalje. Na primjer, kod muškaraca, tijek laserskog uklanjanja dlaka je obično mnogo dulji od žena.

U Aleksandrit laser za uklanjanje dlaka učinak postiže se maksimalno 8-10 postupaka rubin – 10-12 sjednice, te slabijih neodimijskim i dioda greda može zahtijevati 12 – 18 sesija.

U pravilu, saloni daju popuste za sve slijedeće sesije, a sami su jeftiniji: svaki put kad će kosa biti manja, a time je i postupak kraći. Postoji i praksa sklapanja "ugovora" za uklanjanje dlačica određene zone za fiksni trošak bez uzimanja u obzir broj potrebnih postupaka.

Koji je trošak jedne procedure – razmotrite dolje.

Cijena laserske sesije uklanjanja dlaka

Dakle, pokušajmo razumjeti sve komponente troškova postupka laserskog uklanjanja dlaka.

Što je uključeno u postupak

Najprije morate saznati koje su usluge uključene u trošak prve i sljedeće sesije.

 • Je li primarni kozmetički savjetnik uključen ili se naplaćuje zasebno?
 • Je li anestezija učinjena prema potrebi ili se može tražiti dodatna naknada?
 • Mogu li dobiti lijek protiv bolova (sprej ili gel) i donijeti ga sa sobom u postupak?
 • Navedite područje utjecaja. Na primjer, "bikini" mogu značiti uklanjanje dlaka duž linije rublja, "dubokog bikinija" ili ukupne epilacije. Kako će utjecati okolna područja?
 • Obratite posebnu pozornost na uvjete ugovora ako koristite posebnu ponudu ili promociju, jer mogu imati mnogo nijansi i ograničenja.
Broj impulsa

Oprema – jedan od glavnih faktora koji utječu na troškove uklanjanja dlaka, jer učinkovitost i brzina postupka ovisi o karakteristikama lasera. Stoga je prije svega potrebno postavljati pitanja: kakav će se laser koristiti prilikom uklanjanja dlaka, koja je njegova snaga i promjer svjetlosne zrake, da li se žarulje zamjenjuju pravodobno (imaju, kao kod solarnih lampi, ograničeni radni vijek).

Konačni trošak postupka ovisit će o broju laserskih bljeska koje će biti potrebne za obradu odabrane zone.Jedan puls utječe na površinu u prosjeku od 1 do 2 kvadratna metra, a neki laseri (diode) koriste površinu deset puta manju, pa je njihovo korištenje na velikim površinama kože nepraktično.

Uzmite u obzir da zraka "ubija" kosu u zoni udarca različitom učinkovitošću, ovisno o vrsti lasera: alexandrite uništava 70-90% kose, rubin – 10% manje, performanse drugih tipova laserskih sustava su još manja i ne prelaze 70% , Naravno, svi ti čimbenici utječu na broj impulsa potrebnih za obradu područja uklanjanja dlaka i, prema tome, vrijeme provedeno na postupku.

Područje utjecaja

Vrijednost područja koja se liječi najvažnija je za troškove uklanjanja dlaka. Što je zona veća, bit će duže i skuplje. Od najpopularnijih područja epilacije, najskuplje područje su noge, a jeftiniji je lice.

Važno je i mjesto epilirane zone. U pravilu je epilacija intimnih dijelova tijela nešto skuplja.

Ako želite ukloniti pojedinačne vlasi, cijena uklanjanja dlaka je fiksna i ne ovisi o lokaciji njihove lokalizacije.

Boja kose i kože

Karakteristike kose i boje kože također utječu na troškove postupaka i njihov broj. Idealno – svijetla koža i tamna kosa. Lasersko uklanjanje dlaka u ovom slučaju će biti najučinkovitije i trajat će manje vremena. Bogati pigment crne i smeđe kose bolje apsorbira lasersku energiju i provodi ga brže i kvalitativnije u folikulu kose.

Svjetlo i crvena kosa ne reagiraju dobro na lasersku izloženost. Proces uklanjanja dlaka je spor i nije uvijek učinkovit kao što bismo željeli, dakle, postupci se obično propisuju maksimalni broj. Isto vrijedi i za vlasnike tamne kože. Ne mogu se nadati bržem rezultatu, a oni ne uzimaju pacijenta daleko od svakog salona. Ovdje vam treba iskusni stručnjak i odgovarajuća oprema. Neodimijski laser je vrlo prikladan za tamnu kožu, a najčešći alexandritni laser vjerojatno se neće nositi s takvim zadatkom.

Epilacija u brojevima

Kao što je gore spomenuto, cijena tečaja je u svakom slučaju individualna, a usporedba troškova uklanjanja dlaka dvaju različitih ljudi nije vrlo informativna.Ali da procjene za sebe približne cijene u različitim salonima, pa čak i različitim gradovima – moguće i nužno.

Koliko je lasersko uklanjanje dlaka u različitim gradovima?

Ako uzmemo kao osnovu za uspoređivanje prosječne cijene jednog laserskog bljeska, stanovnici sjevernog kapitala su sretni. Brojni saloni i klinike estetske medicine u St. Petersburgu nude epilaciju po najboljim cijenama, a općenito u sjeverozapadnoj regiji razina cijena je nešto veća.

Postoje regije u kojima se ljepota doslovno vrijedi mnogo. Ovo, predvidljivo, "ulje" gradova – Tyumen, Surgut, Nefteyugansk, Nizhnevartovsk. Troškovi usluga u tim područjima novca su 2,5 puta veći, ili čak 3 puta. U Urala i Sibira za uklanjanje dlaka morat će platiti dvostruko više u odnosu na cijene u St. Petersburgu.

Cijene za lasersko uklanjanje dlaka u drugim regijama su približno jednake kao u Moskvi i čine nacionalni prosjek: trošak jednog svjetlosnog impulsa je 50% skuplji nego u St. Petersburgu.

S obzirom na opću cijenu laserskog uklanjanja dlaka, razlika u monetarnom izrazu može biti značajna. Međutim, za razliku od prilično razvijenog "estetskog turizma" drugim gradovima i zemljama, na primjer,plastična kirurgija ili zubni tretman, u slučaju laserskog uklanjanja dlaka, izlet za ljepotom u drugu regiju vjerojatno neće biti opravdan.

Malo specifičnosti

Ako govorimo o određenim brojevima, ukoliko želite napraviti lasersko uklanjanje dlaka, možete se usredotočiti na cjenovni raspon metropolitanske klinike prosječne kategorije:

 • uklanjanje dlaka preko gornje usne – 1,5 – 3tys. utrljati;
 • brada za uklanjanje dlaka – oko 5 tisuća rubalja;
 • ruke do lakta – 5-9 tisuća rubalja, iznad lakta do ramena – 1,5-5 tisuća rubalja;
 • kukovi – 3 – 10 tisuća rubalja, noge – 4 – 9 tisuća rubalja;
 • bikini zona – 1,5 – 7 tisuća rubalja;
 • aksilarna regija – 1 – 5 tisuća rubalja.

Ove brojke su dane za referencu i mogu se koristiti za približan izračun iznosa potrebnih za lasersko uklanjanje dlaka.

Pogledajte video: Lasersko uklanjanje dlaka. Nema tajni

Pogledajte video: Sve o laserskom uklanjanju dlačica (liječnički savjet)

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica laserom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: