Lasersko uklanjanje dlaka prsa i trbuha: kako se pripremiti, kako izvesti i kako se brinuti za kožu nakon postupka

Laserska epilacija prsa i trbuha: značajke postupka

Neželjena vegetacija na tijelu može uzrokovati neuobičajenu neuobičajenu ne samo ženama nego i muškarcima.

U potonjem slučaju, široko rasprostranjen problem je brz rast dlaka na prsima i trbuhu, iako se ne može reći da su mnoge žene lišene ove osobine.

Lasersko uklanjanje dlaka u trbuhu i prsima postaje sve popularnije u salonima ljepote. Razumjet ćemo nijanse provođenja ovog postupka i utvrditi prednosti korištenja ove metode.

Bit metode

Pod laserskim uklanjanjem dlaka obično se shvaća kao metoda uklanjanja neželjenih dlaka na tijelu pomoću laserske zrake na folikulima kose, što rezultira potpunim uništenjem, a rast kose na tom području kože je zaustavljen. Istodobno sama koža ne pati od laserskog zračenja, jer prisutnost safirske optike u laseri sprječava štetne toplinske učinke na tkivo.

Važno! Traka snima samo mali dio tijela, što znači da se u jednom postupku nećete moći riješiti velikog broja dlačica.Zbog toga se lasersko uklanjanje dlaka više koristi lokalno: u području bikinija, pazuha, na vratu, kao i na prsima i abdomenu.

Lokalna epilacija (na primjer, leđa, trbuh ili prsa) učinkovito uklanja samo pigmentnu kosu koja je sada aktivno rastuća. U svakoj točki vremena oni zauzimaju samo 30% ukupne količine vegetacije na određenom mjestu, što znači da se jedan postupak ne zaustavlja tamo. U prosjeku su potrebne 5-7 postupaka.

Lasersko uklanjanje dlačica provode kozmetičari specijaliziranih kozmetičkih centara i drugih sličnih institucija koje posjeduju svu potrebnu opremu i odgovarajuću dozvolu za takve aktivnosti.

O tome što je i koja je osnova načela laserskog uklanjanja dlaka, gledajte videozapis i pročitajte detaljan članak o tome.

Uklanja li se lasersko uklanjanje dlaka na prsima i trbuhu

Lasersko odstranjivanje dlačica, koje se koristi za čišćenje kose cijelog tijela ili samo određene dijelove tijela, najnovija je metoda koja osigurava bezbolan postupak. Kada je aparat izložen tkaninama, isključena je mogućnost njihova oštećenja, a za veću udobnost klijenata koža se hladi posebnim sustavom.Kao rezultat toga, osoba osjeća samo laganu trnci i toplinu koja se širi u zoni laserskog djelovanja.

Međutim, ako se u postupku izvođenja postupka pojavi previše bolne i neugodne senzacije, tada bi ih trebalo upozoriti stručnjaka. On će moći adekvatno procijeniti situaciju i, ako je potrebno, koristiti lokalnu anesteziju ili hladiti kožu s kockama leda. Međutim, valja napomenuti da je ovaj fenomen nerijetko promatran, au većini slučajeva lasersko uklanjanje dlaka prsa i trbuha ne uzrokuje previše neugodne osjete.

Znate li? Laserska zraka ima dobar antimikrobni i protuupalni učinak na ljudsku kožu. Zahvaljujući ovoj značajci može uspješno liječiti akne.

Kako se pripremiti za proces uklanjanja dlaka

Bilo koja intervencija u prirodnim procesima tijela zahtijeva određenu obuku, a lasersko uklanjanje dlaka, bez obzira gdje se to provodi (na prsima, u bikinijskom području ili na drugim mjestima na vašem tijelu), nije iznimka u ovom slučaju. Stoga, ako se već želite riješiti neželjene vegetacije, svakako razmotrite sljedeće uvjete:

  • Dva tjedna prije uklanjanja dlačica, pokušajte izbjeći dugotrajnu izloženost izravnoj sunčevoj svjetlosti ili posjetiti solarij, tako da koža ne bude nadražena od tan.
  • 14 dana prije posjeta kozmologu, također ne biste trebali uzimati lijekove koji su fluorokinoloni, ili antibiotici koji su dio tetraciklin grupe.
  • 14-20 dana prije sesije, također biste trebali isključiti korištenje drugih opcija za borbu protiv neželjenih biljaka, ostavljajući samo banalnu brijanje.
  • Prije izravnog uklanjanja dlačica na tzv. "Bijelu crtu" abdomenu ili prsima, a po mogućnosti 4 sata prije postupka u takvim područjima, trebate brijati kosu i ostaviti kožu bez primjene kreme, dezodoransa i drugih proizvoda za njegu tijela.
  • Ljekovite losione ili tonike na bazi alkohola također bi trebale biti privremeno stavljene na stranu (3 dana prije sjednice i još tri dana nakon nje, nepoželjno je koristiti takve alate).

Važno! Uz prolaz laserskog uklanjanja dlaka, morate se pridržavati rasporeda posjeta, koje ćete biti liječnik, kao i sva pravila ponašanja tijekom samog postupka.

Lasersko uklanjanje dlaka dama: značajke postupka

Najčešće, uklanjanje dlaka u décolleté zoni izvode žene, ali često je postupak također potrebna na muških grudi. U svakoj situaciji uzimaju se u obzir pojedinačne značajke kože i specifične osobine same kose.

Kako se događa

Prije nastavka aktivne faze laserskog uklanjanja dlaka, liječnik će definitivno analizirati vašu kožu i stanje kose kako bi odredio optimalnu lasersku snagu u vašem slučaju, kao i opišite tijek postupaka. Nakon toga, svakom pacijentu je dodijeljeno određeno vrijeme za prvu epilaciju.

Najčešće, i muškarci i žene propisane su oko 8 sesija od kojih svaka traje otprilike 30 minuta. Kroz kosu, laser prodire do korijena kose i gotovo ga uništava.

Teoretski, druge dlake mogu rasti na istom mjestu, ali to će potrajati puno vremena, što znači da ćete imati vremena da uživate savršeno čistu i glatku kožu na prsima području.

Znate li? Prvo umjetno uklanjanje neželjenih povijesti kose odnosi se na Kleopatru.Dakle, bio je to vladar antičkog Egipta koji se borio protiv neželjene vegetacije mješavinom smole i voska, što joj je pomoglo da dobije savršeno glatku kožu.

Broj sjednica za uklanjanje dlaka

Brzina dobivanja željenog rezultata ovisi o različitim čimbenicima: broju, strukturi i boji kose, njihovoj lokaciji, klijentovom rodu (muškarci obično imaju težu kožu), dobi i hormonalnoj razini, kao i njihovu usklađenost sa svim instrukcijama kozmetičara. Na primjer, ako govorimo o laserskom uklanjanju dlaka ženske dojke, za postizanje 100% uspjeha trebalo bi biti dovoljno 5 sjednica, od kojih je između 1 i 2 mjeseca.

Koliko često trebate obavljati lasersku dlačicu za uklanjanje dlaka

Nakon što strogo prate zahtjeve kozmologa i prolaze kroz cijeli tijek postupka, dobivate skoro 100% željenih rezultata, ali za njegovo održavanje potrebno je posjetiti kozmetički centar 1-2 puta godišnje (mnoge žene mogu sigurno živjeti bez ponavljanja tečaja i nekoliko godina).

Lasersko abdomena za uklanjanje dlaka

Kao iu ranijoj verziji, koža u abdomenu muškaraca i žena nešto je drugačija.U fer seksu, to je prilično nježna i osjetljiva, da kozmetičar mora uzeti u obzir prilikom odabira učestalosti laserskog uklanjanja dlaka i njegovog intenziteta.

Slijed postupka

Idete posjetiti kozmetičara u svrhu laserskog uklanjanja dlaka, morate to shvatiti trbuh je dovoljno debela i ima izražen smjer rasta, što je uzrokovano većim hormonskim promjenama u tijelu, Istodobno, koža sama po sebi je nježna i osjetljiva, što znači da postupak uklanjanja dlačica treba provesti u blagom načinu rada, ali s povećanjem broja sjednica.

Lasersko uklanjanje dlaka u "bijeloj liniji", kao što se doista na drugim mjestima temelji na uništenju folikula dlake kroz izloženost laserskom zračenju. U ovom trenutku, melanin, koji se nalazi u šipkama za kosu i folikulima, apsorbira svjetlosne valove (određene duljine), zagrijava i tokom vrućine uništava stanice zone rasta kose, kao i posude koje hrane folikul. U roku od nekoliko tjedana nakon postupka, kosa se ispusti s mjesta mrtvog korijena.

Broj sjednica za uklanjanje dlaka

Budući da je približno 10-15% folikula dlake u stanju mirovanja (nije važno točno u trenutku kada ste došli do postupka), a 80-90% je u fazi aktivnog rasta, morat ćete proći postupak za potpuno čišćenje trbušne kože umornog kose. s pauzom od 20-45 dana.

Točniji broj tih postupaka ovisi o gore opisanim čimbenicima i o mogućnostima specifične opreme. U prosjeku, jedna sjednica laserskog uklanjanja dlaka traje 15-25 minuta, ako govorimo o ženama, a 30-40 minuta, ako govorimo o muškarcima.

Koliko često trebate učiniti

Po završetku tijeka laserskog uklanjanja dlaka na abdomenu, neželjena dlaka u "bijeloj liniji" ostavit će vas zauvijek. Rezultat prolaska kroz postupak u mnogim slučajevima traje mnogo godina, iako ponekad je nužno ponoviti epilaciju nekoliko godina kasnije.

Liječenje dojke i trbuha nakon postupka

Da ne biste ponovno ozlijedili kožu i zadržali učinak laserskog uklanjanja dlaka na trbuhu ili prsima dugo, trebate znati o nekim jednostavnim pravilima za njegu kože na tim mjestima.

Na primjer, nemojte koristiti proizvode na bazi alkohola (tonik ili losione) tri dana nakon postupka. Istodobno će biti korisno primijeniti sredstva za hranjive i hidratantne kože (na primjer, Bepanten ili Panthenol).

Također, u narednih 14 dana nakon izlaganja laseru na koži, trebali biste odgoditi planinarenje na plaži ili u solariju, au prvim danima nakon postupka trebali biste se suzdržati od posjeta sauni, kadi, vrućoj kupelji i kupanju u bazenima i otvorenim vodenim prostorima.

Hoće li kosa biti uklonjena nakon epilacije zauvijek

Možda je najvažnije pitanje vezano uz lasersko uklanjanje dlačica, koje se odnosi i na muškarce i žene, jest hoće li učinak izvedenih postupaka trajati zauvijek. Budući da se ova metoda uklanjanja neželjenih dlaka na tijelu ne može nazvati jeftinim užitkom, to je sasvim logično, ali ako ga uspoređujete s uklanjanjem dlaka od voska, onda u krajnjem rezultatu možete čak i malo spasiti.

Činjenica je da je nakon tečaja laserskog uklanjanja dlačica kosa na prsima i abdomenu potpuno uklonjena, a da bi se održao učinak glatke, potrebno je jednokratno postupanje jednom svakih nekoliko godina. To jest, ako još morati posjetiti kozmetičara, to će biti vrlo brzo.

Prednosti laserskog uklanjanja dlaka prsa i trbuha

Naravno, svaka metoda uklanjanja dlake iz ljudskog tijela ima svoje prednosti i nedostatke, no što se tiče laserskog uklanjanja dlaka, sigurno ima više prednosti, a to je posebno vidljivo u usporedbi s standardnim metodama (brijanje, waxing itd.). ). Oni uključuju:

  • Najduži učinak, budući da nijedna druga opcija za borbu protiv neželjenih vegetacija na prsima ili abdomenu neće donijeti takav stabilan rezultat.
  • Laserska zraka djeluje specifično na folikul dlake, bez oštećenja okolnog tkiva (nema više iritacija ili crnih točkica).
  • U jednom postupku možete se riješiti 15-40% dlačica na abdomenu i prsima.
  • Moderna oprema, koja se koristi za lasersko uklanjanje dlaka, čini cijeli proces vrlo udobnim i praktički bezbolnim.

Kontraindikacije u postupku

Unatoč relativnoj svestranosti i sigurnosti laserskog uklanjanja dlaka, ovaj postupak još uvijek ima niz kontraindikacija koje znatno smanjuju broj ljudi koji to žele proći. Dakle, sva ograničenja mogu se podijeliti na apsolutnu i relativnu.Prva skupina uključuje gnojne osip na koži, dekompenzirani diabetes mellitus, tumori raka, previše smeđa i smeđa koža, prisutnost akutnih infektivnih bolesti, trudnoće i dojenja, prisutnost pretežno lagane, sive ili crvene kose na tretiranom području tijela.

Što se tiče relativnih kontraindikacija, velik broj pigmentiranih mrlja, bradavica i mola, prisutnost oštećene kože (abrazije i rezovi), kirurške intervencije na epiliranom području najmanje tri mjeseca prije početka postupka, prisutnost respiratornih virusnih infekcija u tijelu, pogoršanje alergijskih reakcija, hormonskih poremećaja, slabog popravljanja tkiva. Žene se trebaju suzdržati od obavljanja sličnog postupka tijekom menstruacije.

Blogger govori o svom iskustvu u uklanjanju dlačica u videozapisu

Pogledajte videozapis: Praktična žena – Epilacija muških leđa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: