Laserska epilacija bikinija: njegova suština i prednosti

Lasersko uklanjanje dlačica bikini: sve će biti glatko

Lasersko odstranjivanje dlačica bikini – radikalno rješenje problema neželjenih dlačica na najosjetljivijim područjima tijela. Nijedan način home depilacije ne može se uspoređivati ​​u učinkovitosti s ovim postupkom. Moderna tehnika hardvera zauvijek uklanja nejednolika vegetacija i utjelovljuje san o savršeno glatkoj koži u stvarnost.

Bit i prednosti laserske tehnike

Laserska epilacija intimnih mjesta je kozmetički postupak koji se izvodi uz pomoć posebne opreme u ljepotama ili medicinskim ustanovama. Načelo ove tehnike leži u ciljanom djelovanju laserske zrake na vratu kose. Melaninske stanice apsorbiraju svjetlost, a toplinska energija koja se oslobađa tijekom ovog procesa dovodi do jakog zagrijavanja i kasnije uništavanja folikula dlake.

Glavni uvjet za djelotvornost uklanjanja dlaka je zasićenje kose s pigmentom u boji, samo u tom slučaju svjetlosni impuls će dosegnuti zonu rasta.

Prednosti ove tehnike omogućuju uspješno provođenje laserskog uklanjanja dlačica u bikinijskom području čak i na preosjetljivim dijelovima tijela.

 1. Minimalna nemir tijekom sesije.
 2. Budući da je lasersko uklanjanje dlaka praktički bezbolno, za razliku od voštanja, šaržiranja i elektrolize, može se provoditi na osjetljivim područjima kože. Čak ni duboki tretman bikini ne zahtijeva uvijek anesteziju.

 3. Primjetan učinak nakon prve sesije.
 4. U dubokom bikinijskom području, nove vlasi pojavljuju se tek nakon 2-3 mjeseca.

 5. Kratko trajanje sesija.
 6. Jedna bljeskalica svjetlosti dovoljna je da uništi nekoliko folikula dlačica, tako da se proces laserskog uklanjanja dlačica u bikinijskom području brzo događa. U prosjeku, postupak traje 30-60 minuta.

 7. Minimalni rizik od ozljede kože.
 8. Tijekom postupka, integritet kože nije uznemiren. Laser djeluje isključivo na dlake, što eliminira pojavu rana i ožiljaka.

Lasersko uklanjanje dlačica zona bikini – skupe metode. Broj potrebnih sesija je individualan i ovisi o gustoći vlasišta. U prosjeku se odvijaju od 5 do 10 postupaka, a konačni iznos je prilično impresivan, pogotovo ako napravite ukupno bikini.

Da ne trošite novac uzalud, treba imati na umu da je laser neučinkovit protiv previše lagane ili bez pigmenta.

Kontraindikacije uporabe laserskih tehnika su:

 • poremećaji krvi;
 • maligni tumori;
 • dermatološke bolesti, pogoršanje herpesa;
 • trudnoća, dojenje;
 • dijabetes melitus;
 • akutne virusne infekcije.

Nije preporučljivo izvoditi lasersku epilaciju intimne zone tijekom menstruacije. To je zbog razmatranja higijene usnica i porasta pragova u prvim danima ciklusa.

Pravila za pripremu postupka

Kada planirate lasersko uklanjanje dlaka, trebali biste posjetiti dermatologa i pojasniti nedostatak kontraindikacija. Za uspješnu provedbu postupka potrebno je pridržavati se sljedećih preporuka:

 • 6-8 tjedana prije prve sesije, nije moguće koristiti metode depilacije u kojima se kosa uklanja iz korijena;
 • najmanje 14 dana prije nego što je postupak potrebno je u potpunosti eliminirati preplanulost, kao laser je djelotvorna samo kada visoki kontrast boja meda kose i kože;
 • previše duga kosa treba uredno rezati, 2-3 mm – prilično dovoljno;
 • za 3-4 dana prije postupka, nepoželjno je koristiti estetska sredstva koja sadrže alkohol na mjestu depilacije;
 • dan prije epilacije eliminira upotrebu kozmetičkih preparata: kreme, losioni, dezodorani.

Potrebno je pažljivo razmotriti izbor klinike i stručnjaka koji obavljaju lasersko uklanjanje dlaka. Osoblje institucije treba biti osposobljeno i imati potvrde koje potvrđuju ovu činjenicu. Upotreba laserske opreme moguće je samo uz licencu.

Stručni kozmetičar će voditi konzultacije prije postupka i odgovoriti na sva vaša pitanja.

Kako je postupak uklanjanja dlaka

Lasersko odstranjivanje dlačica može se provoditi samo u stidnom području (klasični bikini) ili utjecati na duboke bikinije. Izbor ovisi o želji klijenta.

Lasersko uklanjanje dlačica izvodi se u ordinaciji. Prije početka sesije, stručnjak odabire vrstu lasera i parametre zračenja u skladu s tipom fotografije i stanjem kože. Pravilno izvršenje ovog koraka ključ je za uspješan postupak bez opasnosti od komplikacija.

U pravilu, lasersko uklanjanje dlaka gotovo ne uzrokuje nelagodu, ali ako je područje koje se liječi duboki bikini, pitanje anestezije se rješava pojedinačno.

Nizak prag boli – indikacija za korištenje kreme ili sprejeva koji sadrže anestetik.

I stručnjak i klijent moraju nositi posebne naočale kako bi zaštitili svoje oči.

Tijekom postupka, koža se periodički hladi. Za to se koriste led, posebni sprejevi i sustavi hladnog zraka. Ove mjere pomažu u izbjegavanju pregrijavanja kože, boli i opekotina.

Suprotno očekivanjima, napustiti ured kozmetičara s potpuno glatkom kožom u bikinijskom području neće raditi.

Iscrpljene vlasi počinju pasti samo 3-4 dana nakon postupka.

Općenito, taj proces traje oko 2 tjedna.

Njegu kože i ograničenja nakon postupka

Crvenilo kože i lagano oticanje na području epilacije je normalni fenomen koji traje 12-24 sata.

Standardne preporuke nakon sjednica su sljedeće:

 • nekoliko sati nakon postupka, ne biste trebali mokri tretirano područje, kao i koristiti kozmetiku;
 • izbjegavajte štavljenje i sunčanje 2 tjedna;
 • odbijaju kupanje i saunu, ne uzimajte vruće kupke 2 tjedna nakon postupka;
 • nositi labavo rublje izrađeno isključivo od prirodnih materijala.

Neprimjereno lasersko uklanjanje dlaka dubokog područja bikini i zanemarivanje preporuka stručnjaka može dovesti do komplikacija.

 1. Opekline – rezultat neodgovarajuće laserske snage ili nedovoljnog hlađenja kože tijekom sesije. Terapija je primjena sprejeva i pomasti, čime se ubrzava zacjeljivanje kože.
 2. Upalni proces folikula dlake razvija se zbog povećanog znojenja. Zato posjetite kupku i saunu nakon što se lasersko uklanjanje dlaka dubokog bikini ne preporuča.
 3. Alergijske reakcije imaju manifestacije u obliku svrbeža, spaljivanja ili urtikarije. Problem se rješava uzimanjem antihistaminika u konzultaciji s liječnikom.
 4. Hiperpigmentacija je posljedica provođenja postupka na opaljenoj koži ili sunčanju unutar nekoliko dana nakon epilacije.

Uz sve potrebne uvjete, lasersko uklanjanje dlaka omogućava vam postizanje odličnih rezultata. Dobro brižljivo područje bikini bez boli, iritacije i urastah kose – za modernu ljepotu ništa nije nemoguće.

Pogledajte videozapis: DEPILACIJA BEZ URASTANJA DLAČICA – NAJBOLJA METODA

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: