Laserska epilacija nogu: kako se postupak izvodi

Lasersko uklanjanje dlačica – uklanjanje dlačica zauvijek

Prije nekoliko desetljeća, ženske noge, gusto obrasle tamnom kosom, ako se ne smatraju lijepim, onda, u svakom slučaju, nitko nije bio iznenađen ili šokiran.

Nažalost, ili na sreću, danas to nije tako. Izlazak na ulicu ili pojava na plaži s nejasnim nogama čini se da su mnogi bili nepristojni, tako da je od neželjenih dlačica žena koja se samopoštovanje mora prisiliti raspolagati.

Postoji mnogo načina da to učinite, ali je najpouzdaniji, možda, lasersko uklanjanje dlaka.

Učinak i prednosti laserskog uklanjanja dlaka

Laserski, u jednostavnom smislu, fokusirana je snop svjetla koja ima ogromnu energiju. Laserske tehnologije danas se koriste u mnogim područjima znanosti i tehnologije, posebice u kozmetici kako bi se uklonila neželjena dlaka na tijelu.

Lasersko odstranjivanje dlačica je dobro jer zbog toga, noge postaju sve glatko i na kraju imate priliku čak i potpuno zaboraviti da je jednom na ovoj stranici vaše kose raslo. U ovom članku, možete pročitati više o principu laserskog uklanjanja dlaka.

Jedan postupak, međutim, nećete riješiti problem zauvijek, ali s time da učinak postane stabilniji (kosa će biti manja, dok će krute mračne čekinje biti zamijenjene svjetlosnim mekim pjegama), a intervalima između sesija sve više i više produljuje.

Znate li? Što je veći kontrast boja između kose i kože, učinkovitiji je lasersko uklanjanje dlaka.

Doista, ako je kosa na nogama lagana, laserska zraka protiv njih praktički je nemoćna.

Važno! Nemojte se zabrinuti ako nakon prvog postupka kosa na nogama počne snažnije rasti nego prije. Ovo je normalno. Nakon kratkog vremena, oni će pasti, ali ni u kojem slučaju ne izvući nove vlasi, bolje je samo ih obrijati strojem.

Na više od visoke učinkovitosti, lasersko uklanjanje dlaka ima niz drugih prednosti:

  • kao prvo, to nije tako bolno kao što se vosak ili šugiranje, i budući da noge ne pripadaju najosjetljivijim područjima na kojima je prisutna neželjena kosa, općenito je sasvim podnošljiva;
  • drugo, postupak obavljen na pristojnom mjestu od strane profesionalnog majstora nema negativne posljedice za vaše zdravlje i izgled;
  • Treće, sve prolazi relativno brzo i prilično je povoljno (pogotovo kada smatrate da naredni učinak traje godinama);
  • Četvrto, Lasersko uklanjanje dlaka može se osloboditi od urastao kose čak i (navodno oni izgledaju kao crne točkice), što ga razlikuje od drugih metoda uklanjanja vegetacije na tijelu;
  • peto, Lasersko odstranjivanje dlačica izvrstan je način za one koji imaju britvu ili vosak koji nadražuje kožu;

Zahvaljujući svemu tome, laserska epilacija nogu zaslužuje najviše pozitivne povratne informacije i svake godine osvaja sve više i više obožavatelja.

Je li bolno napraviti lasersko uklanjanje dlaka?

Lasersko uklanjanje dlaka je službeno smatra bezbolan postupak, što je razlog zašto je uobičajeno koristiti ne samo na nogama, ali i na takvim mjestima gdje uklanjanje dlaka električni depilator, vosak ili Shugaring mogu prenijeti samo pod općom anestezijom (npr, intimna zona ili odozdo).

Ipak, treba imati na umu da je sve u svijetu relativno, i prag boli za svaku osobu je čisto individualan. Dakle, ako ste upoznati s osjećajima koji su povezani s uklanjanjem dlaka na nogama electrodepilator ili redovito čupanje obrve pincetom – Opusti se, najvjerojatnije, laserska zraka će izgledati djetinjasto podvale.No, u usporedbi s konvencionalnim strojem, ova metoda uklanjanja dlaka nije tako bezazlena u senzacijama.

U svakom slučaju, anestezija prije laserskog uklanjanja dlaka nije tako rijetka. Ako znate da ne možete podnijeti ni najmanju bol, sigurno zahtijevate anesteziju, psiha je skuplja od nepotrebnog suzdržavanja.

Znate li? Prag boli za žene izravno ovisi o menstrualnom ciklusu, a prema nekim podacima, iz doba dana. Tijekom razdoblja PMS-a, osjećamo bol više intenzivno nego nakon početka menstruacije. Tako je postupak uklanjanja dlaka najbolje organiziran od četvrtog do sedmog dana ciklusa – ovo je optimalno razdoblje kako bi se zaštitili od boli. Najbolje doba dana je od tri do četiri poslijepodne.

Neke moderne laserske biljke hlade kožu tijekom epilacije, što uvelike smanjuje bol. Ako takva mlaznica nije prisutna, preporuča se da se led nanese na noge prije postupka i zadržite je neko vrijeme za smanjenje osjetljivosti.

Epilirane zone stopala

Neželjena kosa na nogama može biti prisutna na različitim mjestima.

Ovisno o tome koje se zone obrađuju, Vrijeme i trošak postupka su vrlo različiti.

Uvjetno to ovisnost može prikazati u tabličnom obliku (Cijene i vrijeme trajanja postupka)

Područje utjecajaTrajanje postupka u minutama
(ovisno o vrsti uređaja)
Procjena cijene u rubalja
Noge u potpunosti, žene:50 – 12015 000
Noge u potpunosti, muškarci:60 – 18020 000
Falanges of toes (jedan prst)10 – 15600
Donji bedro, ženka:30 – 508 000 – 10 000
Shin, muškarac:40 – 7011 000 – 15 000
Koljena (dva):10 – 202 500 – 5 000
Hips (dva):30 – 6010 000 – 13 000
Budra (vanjska, unutarnja, leđa, prednje zone):20 – 306 000
Natrag stopala (dva):10 – 1403 500

Pronađite majstor ili kozmetički salon s dobrim ocjenama i recenzije u vašem gradu mogu biti na specijaliziranim web mjestima.

Faze laserske epilacije

Pravilno i sigurno ponašanje lasersko uklanjanje dlaka zahtijeva strogo pridržavanje pravila prije, tijekom i nakon postupka.

Kako se pripremiti za uklanjanje dlaka

Priprema za lasersko uklanjanje dlaka uključuje nekoliko glavnih točaka.

  • prvo, noge ne bi trebale biti preplanule. Bolje je za obavljanje lasersko uklanjanje dlaka u zimi, jer je laserski učinak na kožu je vrlo slično djelovanju sunčevih zraka, tako da je „nametanje” opeklina na laserski tretman, bez obzira na slijed takvog utjecaja (što je bilo prije, a što kasnije) za naše kože je stvarno opasno.
  • drugo, ne možete uzimati antibiotike, osobito tetracikline.Između postupka laserskog uklanjanja dlaka i liječenja takvim lijekovima u jednom i drugom smjeru (prije i poslije) treba proći najmanje dva tjedna.
  • treći, kosa na nogama neko vrijeme prije uklanjanja dlačica ne može se ukloniti bilo kojim postupkom koji uključuje povlačenje dlačica, jer u ovom slučaju kosa raste neujednačeno i, prema tome, učinak laserskog uklanjanja dlaka značajno se smanjuje. Također, ne možete olakšati kosu jer svjetlosna zraka jednostavno "ne vidi" lagane dlake.

Nekoliko dana prije uklanjanja dlaka, trebali biste prestati koristiti sve proizvode koji sadrže alkohol za njegu stopala, kao i zaštitu od sunca.

Prije postupka, noge treba temeljito očistiti od svih kreme i drugih kozmetičkih proizvoda.

Bilo da je potrebno brijati noge prije laserske epilacije, jedno je od najčešćih pitanja koja žene traže. Stvar je to Idealan učinak epilacije događa se kada se laserska zraka nanosi na blago obrastu kosu (ponekad je 1 mm, ponekad 3-5 mm, ovisno o vrsti uređaja). Energija lasera se rasprostire cijelom dužinom kose, odnosno, ako je predugačak, učinkovitost postupka se smanjuje ili intenzitet ozračenja mora biti povećan, što je apsolutno nepoželjno za kožu.

Stoga, brijanje nogu prije laserskog uklanjanja dlaka na takav način da na početku postupka oni će biti u industriji do potrebne duljine.

Obično se treba primijeniti na noge u tri dana, ali kao što je rečeno, optimalna duljina kose izravno ovisi o opremi na kojoj ćete proći postupak, stoga, kad snimate na lasersko uklanjanje dlaka, pitajte stručnjaka kada brijati.

Lasersko uklanjanje dlaka

Laserska zraka izravno djeluje na folikul dlake, ubija ga i ne uzrokuje štetu na koži. Toplinska energija lasera apsorbira melanin sadržan u tamnim dlačicama, zbog čega plava kosa laserska zraka ne radi, Vrijeme izloženosti kosi je frakcije sekunde, tako da se u relativno kratkom vremenu može tretirati cijela površina stopala.

Mjerodavni stručnjak treba pravilno odabrati parametre učinka snopa koji ovise o individualnim karakteristikama pacijenta (boja kože, pigmentacije kose itd.) Prije početka postupka i osmišljeni su tako da osiguraju optimalan omjer izvedbe i sigurnosti.

Važno! Nikad ne biste trebali zatražiti od majstora povećanje snage utjecaja, pogrešno vjerujući da na taj način možete postići bolji rezultat (manje sjednica, manje vremena za postupak itd.). Zapravo, ovaj pristup može dovesti ne samo do opeklina i naknadnih ožiljaka, već i do opasnijih zdravstvenih posljedica.

Broj postupaka i intervala između sesija

Za jednu sjednicu laserskog uklanjanja dlaka, ne treba se riješiti dlačica na nogama, već koliko postupaka treba, ovisno o pojedinačnim karakteristikama. U prosjeku, nakon prve sesije neželjenih dlačica na nogama može biti 15% manje, premda, budući da govorimo o mjestima s prilično debelom kožom, ovdje se željeni rezultat postiže nešto sporije od, recimo, u području pazuha ili bikinija.

Ukupno, da biste dobili osloboditi od višak kose, možda ćete trebati od četiri do osam sesija. Koliko često napraviti lasersko uklanjanje dlaka, gospodar će vam reći, ali obično interval između postupaka povećava se za dva tjedna. Dakle, ako nakon prve sesije morate doći u salon u mjesec dana, a nakon drugog – nakon jedne i pol,nakon trećeg – za dva-tri mjeseca i tako dalje, a količina neželjenih dlačica nakon svake sesije će se stalno smanjivati.

Ipak, nakon što ste završili puni tijek laserskog uklanjanja dlaka, nakon nekog vremena još uvijek možete saznati na nogama neke dlake. Njihovo uklanjanje provodi se točnim djelovanjem, za što je dovoljno proći kratku profilaktičku sjednicu jednom godišnje.

Znate li? Obveza da biste dobili osloboditi od kose na nogama u fazama s obzirom na činjenicu da je kosa na našim tijelima rastu nejednako: dok neke dlake aktivno razvijaju, drugi su u neaktivnom stanju. "Kad se probude", počinju rasti, a u tom bi trenutku trebali biti izloženi laserskoj zraci. Dok se sve vlasi ne liječe na taj način, neće biti moguće potpuno očistiti noge.

Razdoblje rehabilitacije

Noge nakon laserskog uklanjanja dlaka zahtijevaju dodatnu skrb. Dakle, u prisustvu lakih opeklina ili natezanja, kožu treba tretirati s panthenolom, bepantenom ili drugim sredstvima sličnog djelovanja. Dodatno upotrijebite lagane hranjive i hidratantne kreme za sprečavanje isušivanja kože i uklanjanja.

Važno! Nemojte koristiti teške masne kozmetike za njegu stopala nakon laserskog uklanjanja dlaka – začepljuje pore i dovodi do nadražaja kože.

Vrlo je važno, nakon laserskog uklanjanja dlaka, zaštititi kožu od izravnog sunčevog svjetla – u ljeto prije odlaska, uvijek se primjenjuju na kožu krema za sunčanje, suzdržite se od sunčanja (čak i uz uporabu krema) i općenito zaštititi tijelo od pregrijavanja. Ne možete također posjetiti solarij, saunu, kadu, vruće kupke, pa čak i tuš – tijekom postupaka s vodom, voda mora biti topla ili hladna.

U prvom tjednu nakon epilacije, koža je općenito bolja, bez potrebe da se ne mokri, kako bi se izbjegle kasne komplikacije. Bazene, plaže i druge dugo prskanje u vodi treba odgoditi tijekom tog razdoblja.

Uzimanje određenih lijekova prije i poslije laserskog uklanjanja dlaka također može izazvati neugodne posljedice.

Dakle, ako idete za početak liječenja antibioticima, hormonska, psihotropnih lijekova ili drugih moćno sredstvo, prvo budite sigurni da se konzultirati sa svojim liječnikom i ako je potrebno, obustaviti primanje takvih lijekova za nekoliko dana.

Kontraindikacije za lasersko uklanjanje dlaka

Unatoč tome što se postupak smatra sigurnim, neke su kontraindikacije za lasersko uklanjanje dlaka i dalje prisutne. Prije svega, ne biste se trebali riješiti dlačice na taj način osobe koje pate od dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti i mentalnih poremećaja. Neki ljudi doživljavaju individualnu netrpeljivost prema ovom postupku, što je također kontraindikacija.

Proširene vene u nogama – s razlogom o odustajanju od postupka i sve dermatička manifestacije na nogama, opeklina, ogrebotina, rana i infekcija – razlog da odgodi uklanjanje dlaka za potpuni oporavak.

Ako imate noge tetovaže, birthmarks ili bilo koja neoplazma, oprez treba provesti – Najmanje pokrivajte ovo područje iz laserske zrake tijekom postupka, a bolje je da ne koristite laserski u ovom području. Uz bilo koji rak, lasersko uklanjanje dlaka također je apsolutno kontraindicirano.

Nemojte lasersko uklanjanje dlaka za trudnice i majke za njegu.

Važno! Ne izlažite svoje preplanuo noge na lasersku zraku! Ako ste se upravo vratili s primorskog mjesta, dopustite štavljenje da se potpuno skinete s kože i tek se prijavite za postupak!

Ako uzimate bilo kakve lijekove ili osjećate poremećaje u tijelu, odgodite postupak do trenutka kada je potpuna oporavak.

Na lakšoj i sivoj kosi, uklanjanje dlačica je nedjelotvorno, tako da u ovom slučaju nema smisla otkriti tijelo nepotrebnom stresu, koristiti druge načine uklanjanja neželjenih biljaka na tijelu.

Općenito, možemo reći to, vaganje prednosti i ozljede laserskog uklanjanja dlačica na nogama, prvo s marginama pobjeda. Ako nema izravnih kontraindikacija i postoji mudrost da se pridržavate svih mjera opreza nakon postupka, ova metoda vam stvarno omogućuje da zaboravite na problem neželjenih dlaka na nogama već dugo vremena.

Blogger dijeli iskustvo laserskog uklanjanja dlaka i postavlja pitanja o uklanjanju dlačica liječniku u videu

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica – moje iskustvo

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: