Lasersko uklanjanje dlaka s alexandritnim laserom: prednosti i mane

Lasersko uklanjanje dlaka s aleksandritnim laserom

Cilj laserskog uklanjanja dlaka je uklanjanje folikula dlake izlažući energiju laserske svjetlosti. I bez obzira na vrstu uređaja koji se provodi.

Njegova akcija temelji se na pulsirajućoj erupciji svjetlosnog vala određene duljine koja zagrijava tkaninu, uzrokujući kemijske reakcije u njemu i uz pomoć akustičnih vibracija uništava neželjenu kosu. No ipak postoji razlika u uređajima.

Razmotrite značajke laserskog uklanjanja dlaka s aleksandritnim laserom, njegove prednosti i nedostatke.

Prednosti epilacije pomoću alexandritnog lasera

Alexandriti laser je najčešći. Njegova je učinkovitost dovoljna u usporedbi s drugim vrstama. Uređaj radi na valnoj duljini od 755 nm. Ovo je dovoljno da uništi kosu tamne boje i svijetlo smeđe.

Aleksandritski laser ima više snage od rubina, tako da dublje uklanja kosu i snažno utječe na tkiva. Kako bi se smanjila izloženost, koža je prethodno ohlađena i podmazana posebnim rješenjima.

Alexandriti laser ima značajne prednosti u odnosu na rubin u brzini epilacije.Na primjer, postupak uklanjanja dlaka noge trajat će oko sat vremena. Trajanje postupka s rubinskim laserom povećava se desetak puta.

 Važno! Sve vrste laserskih uređaja razlikuju se po duljini emitiranog vala, energiji zračenja i broju impulsa po jedinici vremena. Navedemo postojeće vrste lasera u smjeru povećanja njihovih karakteristika: rubinski laser, alexandritni laser, diodni laser, neodimijski laser.

Značajke

Postupak je bolan, Stupanj osjetljivosti tijekom epilacije s aleksandritnim laserom ovisi o mnogim čimbenicima.

  • prvood mjesta održavanja. Na primjer, na mjestima bikinija i ispod pazuha koža je osjetljivija, stoga je osjetljivost veća. Najnezgodnije područje su noge.
  • drugo, bol ovisi o fazi menstruacijskog ciklusa. Bolje je izvršiti postupak usred ciklusa. Tada će percepcija biti tolerantnija.
  • treći, individualna osjetljivost. Sve ovisi o ljudskom tijelu i pragu njegove boli. Hlađenje zrakom, vodom ili kriogenskim raspršivačem može se koristiti za smanjenje boli tijekom postupka.

Alexandrite Laser Candela je najmodernija modifikacija lasera ove vrste. Razlikuje se od ostalih u brzini postupka, velikog broja opcija i dugotrajnosti pulsa. Ovaj uređaj ima dvije vrste hlađenja za zaštitu epidermisa – s rashladnom tekućinom ili sa zrakom, što je njegovo obilježje.

Dodatne informacije o Sandla alexandrite laseru potražite u videozapisu:

Korištenje laserskog laserskog lasera za uklanjanje dlaka je vrlo učinkovit i ima mnogo pozitivnih pregleda. Među prednostima pacijenata emitiraju:

  • brzinu postupka;
  • glatka koža;
  • riješiti rast kose;
  • odsutnost iritacije.

Međutim, nedostatak postupka je:

  • bolna senzacija;
  • visoke cijene zbog neočekivanog broja sesija;
  • moguće neučinkovitost zbog hormonalnih fluktuacija.

Znate li? Uz pomoć laserskih uređaja, pored epilacije, uklanja se pigmentacija, liječi akne i uklanja se vaskularna mreža.

Kada epilacija s alexandritnim laserom ne može biti učinjena

Laserska svjetlost utječe na melanin pigment.Najviše je ovaj pigment prisutan u kosi tamne boje i preplanu kože. Stoga, kada su izloženi folikuli dlake, laserska svjetlost istodobno utječe na melanin u obližnjim područjima kože. To uzrokuje opekline. Stoga, epilacija alexandritnog lasera na tamnoj koži je zabranjena.

Malo je melanina u plavoj kosi jer je destruktivno djelovanje laserskog svjetla vrlo slabo. Također se ne provodi epilacija s aleksandritnim laserom na svjetlu i crvenu kosu, Da bi to učinili, koriste epilaciju s neodimijskim laserom, čija je valna duljina dulja, omogućujući hranjivim folikulima kose da rade na krvnim žilama.

Kontraindikacije za postupak su različite kožne bolesti (psorijaza, dermatitis, ekcem itd.), Raka, bolesti krvi, trudnoće i laktacije, diabetes mellitus, varikozne vene, tuberkuloza, itd. liječnik.

Postupci prije uklanjanja dlaka

Prije izvođenja epilacije potrebno je konzultirati se s endokrinologom. Hormonalne promjene u tijelu su ozbiljne kontraindikacije za epilaciju.Budući da postupak ima toplinski učinak na kožu, preporučljivo je držati u hladnoj sezoni.

Tri mjeseca prije postupka, potrebno je isključiti sve vrste epilacija, uporabu voska i depilatora. Možete koristiti samo britva. Dva tjedna prije nego što postupak ne može sunčati. Pokušajte izbjeljivati ​​kožu s kremama ako je potrebno. Prije postupka morate obrijati kosu na području uklanjanja dlaka svakog dana. Općenito, postoje općenite preporuke prije uklanjanja dlačica, što će omogućiti učinkovitije provođenje postupka.

Važno! Kada koristite aleksandritni laser na tamnoj koži, može se formirati mnoštvo točkica. Nakon što padnu, formiraju se lagane mrlje s nezavisnim obnovom boje u roku od šest mjeseci.

Postupci nakon epilacije

Nakon uklanjanja dlaka potrebno je strogo pridržavati se preporuka liječnika. Tijekom dana ne možete natapati tretirano područje kože, a 3-4 dana ne posjećujete kupke i saune, a ne masažu. Kršenje ove preporuke može dovesti do upale kože.

Prema preporuci kozmologa, nanesite posebnu kremu na tretirana mjesta i ne izvadite spaljenu kosu. Koža će biti očišćena nakon 1-2 tjedna samostalno. Nemojte koristiti kozmetiku osim onih koja se preporučuju i ukloniti tan za dva tjedna nakon postupka.

Najčešći nuspojava laserskog uklanjanja dlaka je crvenilo i iritacija. Ovo obično odlazi nakon nekoliko sati. S nekvalificiranim pristupom može doći do složenijih iritacija. Kako bi se to izbjeglo, dermatolog provodi ispitivanje i određuje reakciju kože.

Troškovi postupka

Govoreći o alexandrite laseru i njegovoj upotrebi za uklanjanje dlaka, vrijedno je procijeniti cijenu postupka. To ovisi o području uklanjanja, broju postupaka, razini salona ljepote i iskustvu liječnika. Neki saloni u cjenovnom popisu ne ukazuju na trošak zone za odlaganje, već za cijenu jednog bljeska ili 1 četvornih metara. vidi zonu.

Na primjer, jedan postupak epilacije s aleksandritnim laserom u Moskvi je prosječni trošak u tablici, ovisno o području uklanjanja.

Zona za uklanjanjeTrošak u rubalja
Klasični bikini4000
Duboki bikini6000
noge14000
Na potkoljenicama7200
kukovi9000
Aksialne udubine3200
Muška prsa7250
Bradavica1500
Ruke pune7000
Ruke na lakat i ruku4000
Ruke iznad lakta4600
trbuh3300

Ne isključujte u ovom postupku kvalifikacije liječnika. Prati reakciju kože, odabire potrebnu razinu izloženosti. Usluge neiskusnih kozmetičara su jeftinije, ali vrijedi li štedjeti na svoje zdravlje. Neiskustvo liječnika može dovesti do pogrešnog određivanja fototipa kože i postavljanja pogrešnih parametara uređaja.

Kao posljedica toga, nakon operacije može se pojaviti eritema, sagorijevanje blistera, kore, pigmentnih mrlja na osjetljivoj koži. Osim toga, ni kozmetičar neće jamčiti 100% uklanjanje dlaka, koristeći čak i najmoderniju vrstu lasera.

Znate li?Godine 1916. Albert Einstein je predvidio mogućnost zračenja, koja bi se onda nazvala laserom. 16. svibnja 1960. T. Meiman pokazao je rad prvog lasera.

Uređaj uništava kosu koja je u stadiju aktivnog rasta, ali može uzbuditi rast neaktivnih folikula dlake. U tom slučaju učinak postupka može se dobiti obrnutom očekivanom. Ali ne biste trebali biti uzrujani. Trebali biste biti svjesni da je uklanjanje dlačica serijski postupak.Ponovljene se sesije izvode u intervalima od 6-8 tjedana. Nakon otprilike 3-4 sesije stopa i intenzitet rasta kose smanjeni su za 50%. Nakon toga, učestalost postupka – otprilike jednom godišnje. Pročitajte više u ovom članku.

Lasersko odstranjivanje dlačica danas se smatra najučinkovitijom metodom rješavanja neželjenih dlačica, ali se treba odabrati izbor laserske i kozmetičke salone. Glavna stvar je ne naškoditi vašem tijelu.

Pogledajte videozapis: Trajno uklanjanje dlačica laserom

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: