Što učiniti nakon prvog laserskog uklanjanja dlaka: savjeta i trikova

Lasersko uklanjanje dlaka: što učiniti nakon prvog postupka

Svatko u modernom svijetu želi imati maksimalni rezultat s minimalnim troškovima.

Isto vrijedi i za uklanjanje dlaka. Proveli smo puno vremena, neprestano uklanjamo neželjenu kosu i sanjamo o načinu epilacije, što će nam omogućiti da se više ne vratimo ovom pitanju, ili barem dugo vremena.

Lasersko odstranjivanje dlačica samo ispunjava ove zahtjeve i nakon tečaja kojeg provodi stručnjak, podsjetit ćete na uklanjanje dlačica svakih nekoliko godina.

Lasersko uklanjanje dlaka: rezultati nakon prvog postupka

Specijalist koji je proveo prvu sjednicu laserskog uklanjanja dlaka, dužan vam je reći kako se brinuti za vašu kožu u bliskoj budućnosti kako ne bi štetili i dobili maksimalan učinak.

Da biste razumjeli daljnje ponašanje, trebali biste shvatiti što se događa na kosi nakon laserskog uklanjanja dlaka. Laserska zraka, zagrijava kosu, utječe na pigmentni melanin sadržan u njemu, uništavajući folikul dlake. Samo dlačice koje su u aktivnoj fazi, tj. Rastu nekoliko milimetara, podložne su efektu. Oni koji su u fazi spavanja kasnije će se manifestirati i trebat će im sljedeća sesija.

Utjecaj na kožu je minimalan: zagrijava tijekom postupka i brzo se hladi. Što je tamna kosa i upaljač kože u vrijeme kada se uklanja lasersko uklanjanje dlaka, učinkovitiji će rezultat biti nakon prvog postupka i obratno: efekt se smanjuje na pozadini tamne kože. Što više melanina u kosi, veći utjecaj na njega će imati laser. Idealna opcija je lagana koža s tamnom kosom na njemu.

Nakon prvog laserskog uklanjanja dlačica, glatkoća se traje 6-10 tjedana. Kada se dlačice, koje su bile u mirovanju, počele rasti, trebat će sljedeća sesija.

Korisno je znati da nakon prvog dana nećete napustiti ured apsolutno glatkom kožom: kosa će početi padati kasnije i nećete se moći riješiti sve odjednom.

informacije! Nakon prvog postupka, 15 do 40% kose pada, ovisno o njihovoj boji, krutosti i stanju kože.

Konačni rezultat trebao bi pričekati oko dva tjedna. Oštećeni folikuli postupno odumiru. Stručnjak koji je proveo sesiju trebao bi objasniti kako ukloniti rastuću kosu nakon laserskog uklanjanja dlaka. Ne kasnije od tri dana nakon sjednice, rastuće vlasi mogu se očistiti sredstvom za pranje ili pranje; one koje ne izlaze lako, briju se s britvom.

važna! Kako bi se isključila mogućnost zarastanja kose u roku od dva tjedna nakon sjednice epilacije i dva tjedna prije slijedećeg, ne može se koristiti metoda epilacije, osim brijanja.

Što učiniti i što ne nakon prvog laserskog uklanjanja dlaka

Stručnjak za kliniku, u kojem je izveden lasersko uklanjanje dlaka, dužan je dati preporuke koje se moraju slijediti nakon prvog postupka i nakon toga. Ove su preporuke svedene na provedbu nekoliko jednostavnih pravila: izbjegavajte štavljenje, ne posjećujte kupku ili saunu, uklanjajte toplu kupku i tako dalje. Ne zanemarujte njihovu provedbu, može biti skupo, ili barem značajno smanjiti učinak postupka. Kako se ponašati tako da ne uzrokuje štetu?

Ograničiti postupke vode

Nakon epilacije, osjećaji na koži se smatraju normalnim, slični onima koji se pojavljuju nakon tamnjenja. Za brzo obnavljanje kože nakon postupka, specijalist treba primijeniti ljekoviti agent. Preporuke nakon uklanjanja dlačica s laserom uključuju klauzulu o minimiziranju vodnih postupaka. Dakle, za tri dana ne možete se kupati s toplom vodom.

Štoviše, ne možete se okupati u kadi ili sauni. Koža se mora potpuno oporaviti. Nakon toga, barem tjedan dana nakon postupka, treba ga pažljivo zbrinuti: ne trljati, nemojte pregrijavati, hidratizirati i omekšati po potrebi.

Zaštitite kožu od izravnog sunčevog svjetla.

Laserska zraka, uz pomoć kojih se uklanjanje dlačica izvodi, ima jedan spektar boja sa sunčevim zrakama, stoga je izloženost suncu nakon postupka zabranjena najmanje dva tjedna.

Bolje je izbjeći izlaganje suncu na koži tijekom cijelog trajanja laserskog uklanjanja dlaka. Uostalom, ako se sunčate, koža će potamniti, a učinkovitost sljedećeg postupka će biti minimalna. Da biste lako slijedili ovu preporuku, dovoljno je zakazati tijek uklanjanja dlačica ne za ljetno razdoblje.

važna! Nakon sesije, trebali biste činiti nakon prekomjernog boravka na plaži: primijeniti lijekove preporučene od strane stručnjaka i voditi brigu o koži. Kada izađete na sunčan dan, krema za sunčanje s filtarom od najmanje SPF 50+ treba nanijeti na epiliranu kožu.

Zaboravite na štavljenje i sunčanje

Kao alternativa opeklinama, neki vole posjetiti salon za sunčanje, koji je zabranjen za 14 dana nakon uklanjanja dlačica, jer takav posjet može dovesti do katastrofalnih ili jednostavno neželjenih posljedica. Postoji rizik da će se pojaviti opekline i mrlje, tan će biti neujednačena, na mjestima gdje je uklonjena kosa, pojavit će se crne točke ili će se barem smanjiti učinkovitost postupka epilacije.

Koža "obojena" nakon tamnjenja melanomom u sljedećoj sjednici apsorbira neke od laserske energije namijenjene za melanin sadržan u kosi. Ne može učiniti ništa na njezinoj koži, a njezina kosa neće dobiti pravu dozu.

Krema za samotamnjenje, iako izgleda kao bezopasna prilika za nadoknadu nedostatka opeklina, također se ne preporuča barem tjedan dana nakon epilacije.

Ograničite masažu i ne trljate kožu

Budući da koža prolazi kroz traumatizaciju tijekom laserskog uklanjanja dlaka, preporučljivo se suzdržati od masaže sve dok se potpuno ne obnovi. Svako intenzivno trenje kože, na primjer, s ručnikom ili salvete, može također pogoršati situaciju i produžiti razdoblje oporavka gornjih slojeva epidermisa.

Nemojte koristiti kozmetiku na bazi alkohola.

Bilo koja metoda uklanjanja dlaka utječe na kožu, ozlijedivši ih na jedan ili drugi stupanj. Otvoreni folikuli dlake postaju "širom otvorena vrata" za potencijalnu infekciju. Iz tog razloga Ne preporučuje se korištenje kozmetičkih proizvoda osim onih za iscjeljenja 72 sata nakon postupka.

Ako primijenite proizvod koji sadrži alkohol koji je zabranjen, posebno nakon prvog laserskog uklanjanja dlaka, postoji mogućnost čireva, spaljene kože i suhih korica. To će uzrokovati dodatnu patnju i pogoršati pojavu kože.

Bilo koja kozmetika koja se koristi na epiliranim područjima kože ne smije sadržavati glikolnu kiselinu i retinol (vitamin A).

Ne preporuča se posjetiti bazen prvoga dana nakon epilacije zbog klora koji se nalazi u vodi.

Isključi toplinu

Umjerena hiperemija (crvenilo) u područjima kože izložene laseru smatra se normalnom varijantom, što ukazuje na apsorpciju laserske energije folikula. Osim toga, to ide na melanin sadržan u koži.

Nakon nekoliko sati, crvenilo bi trebalo nestati, a kožu treba zaštititi od pregrijavanja još nekoliko dana, inače se hiperemija može nastaviti. Ako se to dogodi, kožu se postupno hladi. Ne cool se dramatično!

Nanesite lijekove na kožu

Zbog određenog stupnja traumatizacije kože potrebno je liječiti medicinskim pripravcima sljedećih tri dana. Trebali bi preporučiti kozmetičara. To su obično pripravci koji sadrže pantenol. Odmah nakon sjednice, stručnjak primjenjuje lijek za nadraženost kože, što je sprječavanje oticanja i crvenila.

Oprez! Prije i poslije epilacije uvijek se savjetujte s liječnikom o uzimanju lijekova. Nije preporučljivo pušiti i uzimati alkohol.

Mogući učinci nakon laserskog uklanjanja dlaka

Lasersko odstranjivanje dlačica, iako se smatra ne-traumatičnim i sigurno, još uvijek je medicinski postupak.

Kao i svaka intervencija u tijelu, ona može imati neželjene posljedice.

Važno je ne otići do krajnosti – panika ili, obrnuto, zanemariti, nego konzultirati kozmetičara koji će procijeniti situaciju i propisati odgovarajuću terapiju ili, ako je potrebno, uputiti vas drugom liječniku.Koje posljedice mogu nastati?

Mali postotak klijenata može doživjeti hipopigmentaciju i hiperpigmentaciju. Ove pojave ovise o stanju i količini melanina u koži (na primjer, crvenokosi ili tamno kože) i nestanu samostalno u 14-21 danu.

  • Hyperemia (crvenilo) kože. To se događa s tendencijom na alergijske reakcije. Ako ne nestane za nekoliko dana ili će se povećati, trebate potražiti liječničku pomoć.
  • Bubrenje, hematom, opekotine ili blisteri mogu biti u situaciji nedavno tamnjenja ili nedostatka stručnosti stručnjaka koji je izvršio postupak. Da biste ih izbjegli, morate se suzdržati od štavljenja prema preporukama i pažljivo odabrati stručnjaka-kozmetičara kojemu vjerujete u svoje zdravlje i ljepotu.
  • Pacijenti s hormonskim poremećajima koji su uzrokovali povećani rast kose trebaju prilagoditi hormonsku ravnotežu u tijelu, tj. Utjecati na uzrok, a ne na učinak. Lasersko uklanjanje dlaka je neučinkovito u tim slučajevima i ne nosi se za rast kose, već samo ublažavanje.

Lasersko odstranjivanje dlačica smatra se modernim, ne traumatskim, visoko učinkovitim postupkom, gotovo bez ikakvih kontraindikacija.Vjerojatnost nuspojava je mala, a sam postupak je dizajniran, iako ne i trajno, ali da klijent ostane od neželjenih biljaka na tijelu već duže vrijeme. Pročitajte više o pro i kontra za uklanjanje dlaka s laserom.

Pogledajte videozapis: Znanost o uklanjanju dlačica u SLOW MOTIONu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: