Lasersko uklanjanje dlaka tijekom trudnoće i dojenja

Lasersko uklanjanje dlaka tijekom trudnoće: može ili ne može?

Mogu li napraviti lasersko uklanjanje dlaka tijekom trudnoće i dojenja? Ovo pitanje uzbuđuje obje šarmantne žene s rastućim tumomima i ponosni vlasnici prekrasnih kolica s vrištanjem malih gonfalona.

Žene uvijek ostaju vjerne svojim načelima i vjerovanjima. Glatko tijelo bez viška vegetacije je standard ljepote, milosti i rezultat savršene brige za sebe. Ali ako u svakodnevnom životu metoda uklanjanja dlake na tijelu postoje mnogi saloni i domovi, u tom su razdoblju mnogi od njih najstrože zabranjeni.

Pokušajmo utvrditi koja će metoda biti najučinkovitija i sigurnija za budućnost i novu mumiju.

Lasersko uklanjanje dlaka i trudnoća

Lasersko odstranjivanje dlačica i trudnoća – su ti koncepti kompatibilni? Prije razmatranja različitih gledišta, prvo ćemo detaljno razumjeti što je u načelu lasersko uklanjanje dlaka.

Mnoge su žene obavile ovaj postupak prije trudnoće, ali tada su jedva razmišljali o mehanizmu utjecaja tajanstvenog aparata na njihov organizam. Ali metoda je prilično inovativna, a još uvijek nema dovoljno dokaza za provjeru njegove sigurnosti.

Dakle, lasersko uklanjanje dlaka je utjecaj laserske zrake na folikule dlake. Treba ga potpuno uništiti, ali kako praksa pokazuje, učinak je još dulji nego nakon depilacije, ali ne apsolutan. To jest, postupak će se morati ponoviti nakon nekog vremena. Iako je istina da dlačice postaju znatno manje i slabije, rastu puno duže.

Kako bi se potpuno riješili neželjene vegetacije, laser bi trebao biti korišten više puta. Koliko – nećete odgovarati ni jednom specijalistu, ako on nije šarlatan. Sve ovisi o ukupnosti brojnih čimbenika:

 • individualna obilježja ženskog tijela;
 • promjene hormonskog podrijetla, što trudnoća ima izravan učinak;
 • prisutnost kroničnih endokrinih patologija;
 • poremećaj metaboličkih procesa i mnogi drugi.

Lasersko uklanjanje dlaka tijekom trudnoće uzrokuje mnogo kontroverzi među liječnicima. Neki vjeruju da je postupak apsolutno bezopasan i neće utjecati na fetus. Drugi tvrde da je bolje da se suzdrže od uklanjanja dlaka općenito, kao i za trudnicu bilo kakve bolne senzacije su opasne. Oni mogu izazvati povećanje tonusa maternice i uzrokovati prijetnju pobačajem.

Da bismo procijenili prednosti i nedostatke laserskog uklanjanja dlaka tijekom trudnoće, predlažemo da razmotrite neke od nijansi koje se mogu pojaviti tijekom ovog postupka.

 1. U ranom razdoblju postoji aktivna promjena u hormonskoj podlozi budućih majki, prag boli osjetljivosti smanjuje. U istoj fazi, kosa kose može proći posebne promjene. Pogotovo ako se dječak očekuje. Često se pojavljuje vegetacija u abdomenu i utire "put" od pupka do pubisa. Nema smisla ukloniti ga jer će nakon rođenja sama kosa sama nestati, ali epilacijom osjećaji će biti vrlo bolni.
 2. Ako žena je odlučna učiniti lasersko uklanjanje dlaka, to vrijedi s obzirom da liječnici ne preporučuju ovaj postupak u bikini području, jer možete izazvati pobačaj.
 3. Kasnije, laser može uzrokovati pojavu pigmentacije u još većem broju nego što je to. Osim toga, tijelo se već priprema za porođaj, a uterus je u tonusu. I bolni osjećaji će još više utjecati na njezino stanje.

Lasersko uklanjanje dlaka kao što su trudnice ne zabranjuje stručnjake kategorički, ali prije njegove provedbe, posavjetujte se sa svojim ginekologom, dermatologa i terapeuta.Oni će moći razlučiti je li moguće napraviti postupak, zašto se on može kontraindicirati u ovom ili onom slučaju.

Tijekom dojenja

Lasersko uklanjanje dlaka s dojenjem također uzrokuje puno pitanja. No, bit će mnogo manje kontraindikacija. Dokazano je da laser ne utječe na kvalitetu majčinog mlijeka, a nakon postupka nije potrebno zaustaviti hranjenje čak i za malu količinu vremena.

Žena tijekom dojenja i dalje je osjetljiva na bol, budući da hormonska pozadina nije došla u stanje koje je bilo prije trudnoće. U nekim slučajevima, s HB, prag osjetljivosti na bol se dodatno smanjuje.

Ali postoje neka pravila koja treba ispuniti prije nego što prijeđete izravno na sesiju:

 • konzultirajte mogućnost postupka i prisutnost kontraindikacija dermatologa, endokrinologa i ginekologa;
 • pre-posjetite odabrani salon i razgovarajte s majstorom. Razgovarajte s njim o svim trenucima, upozoravajte se na njegovu situaciju;
 • u skladu sa svim preporukama za pripremu postupka za primanje kozmetičara;
 • svakako upozorite je li prag osjetljivosti boli nizak.

Nakon sesije također je potrebno strogo slijediti sva pravila perioda oporavka, jer tijekom dojenja regeneracija tkiva je spora, a na koži može doći do iritacije i crvenila.

Ostale metode uklanjanja dlaka

Osim laserskog uklanjanja dlaka, postoje i mnoge druge metode za uklanjanje neželjenih vegetacija, koje se mogu koristiti i u salonima i kod kuće. Pogledat ćemo neke od njih koji su primjenjivi tijekom trudnoće i laktacije.

 1. Brijanje je najjednostavnija metoda, koja praktički nema kontraindikacije. Među nedostatcima najznačajniji je ne-produženi učinak. Kose ispiru doslovce za dan ili dva. Ipak, moguće je izrezati, ogrebotati, primiti mikrotraumu (na ovaj način depilacije često se susreće). Tijekom trudnoće i laktacije, procesi popravka tkiva nešto se mijenjaju, tako da se mogu pojaviti iritacije, pa čak i infekcije.
 2. Kreme za depilaciju su moguće, ali samo u nedostatku alergija.Čak i ako prije trudnoće nije bilo trudnoće, još uvijek je potrebno provesti test. Uostalom, tijekom tog razdoblja, hormoni mogu predstavljati neočekivano iznenađenje.
 3. Vosak i depilacija šećera (shugging) – postupci su vrlo bolni, kako u salonu tako i kod kuće. Korištenje jakih bolova kategorički nije moguće niti u tom, niti u drugom slučaju. Tako tijekom trudnoće – ne istodobno, ali tijekom hranjenja – kako želite.
 4. Metode kemijske, foto- i elektroepilacije provedene u salonima ne preporučuju stručnjaci, jer mogu oštetiti i majku i dijete.

Bilo koja od gore navedenih metoda, osim za brijanje, nije preporučljiva čak ni od najvjernijih liječnika za uklanjanje dlačica u području bikinija i trbuha.

kontraindikacije

Postoje opće kontraindikacije koje zabranjuju uklanjanje neželjenih biljaka na neki ili onaj način neko vrijeme ili za dobro. I tijekom trudnoće i laktacije, takav popis zabrana se povremeno povećava.

 1. Odbijanje traumatskih načina depilacije, jer je koža teško oporaviti zbog promijenjene hormonske pozadine.
 2. Mogućnost razvijanja alergija čini nemoguće koristiti agresivne depilatorne kreme.Njihov snažan miris i aktivni sastojci ne mogu samo uzrokovati napade gušenja, mučnine i povraćanja, nego i prodrijeti u krvotok, što je opasno za bebu budućnost i već rođena (kvaliteta majčinog mlijeka može patiti).
 3. Tijekom trudnoće i tijekom oporavka od poroda, varicosity se može osjećati "izrazito". U tom razdoblju strogo je zabranjena epilacija na mjestu izlaza vene.
 4. Privremena ograničenja za sve tipove uklanjanja i uklanjanja dlaka su kožne bolesti, rane, posjekotine, premazivanje – ukratko, svako oštećenje integriteta kože na mjestu postupka. I akutni oblici herpetičke infekcije.
 5. Kompletna opća kontraindikacija za epilaciju je neki oblik dijabetes melitusa, mentalnih poremećaja, zaraznih i upalnih bolesti, keloidnih ožiljaka, bilo koje neoplazme (i benigni i maligni).

Trudnoća i razdoblje dojenja najsretnijih su trenutaka u životu žene. A tko je rekao da bi se trebala odreći sebe i misliti samo na svoje malo čudo ?! Uostalom, dječak, čak i takva mrvica, želi vidjeti svoju majku lijepom. Nadamo se da su naši savjeti i razmišljanja pomogli napraviti izbor u korist izvrsnosti i sigurnosti.

Pogledajte videozapis: KAKO UKLONITI DLAKE SA LICA PRIRODNI PUTEM!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: