Lasersko liposukcija trbuha: cijena, recenzije

Liposukcija abdomena laserom – sve što ste željeli znati (cijene, recenzije)

Značajke ustava – dane, ugrađene u prirodu, pa čak i vlasnici harmonijskih figura, prisiljeni su intenzivno raditi iznad problematičnih mjesta. Stroga prehrana i intenzivna vježba nisu uvijek u mogućnosti nositi se s masnim naslagama u "jahatih hlača" i na stranama. I tako je trbuh zlostavljao bolesnima za većinu djevojaka.

Laser liposukcija trbuha: postoji li alternativa?

Masni naslage formiraju se u abdomenu na prvom mjestu. To je takozvani "zračni jastuk" koji štiti vitalne unutarnje organe trbušne šupljine od oštećenja. Kod žena, akumulacija "zaliha" na abdomenu također je posljedica poroda. Masno tkivo abdomena aktivno sudjeluje u hormonskim procesima i služi kao mekani tampon koji dodatno štiti nerođeno dijete od vanjskog okruženja. S tim strateškim rezervama, tijelo ne žuri da sudjeluje, čak i kad ukupan postotak potkožnih masnih stanica teži nižoj stopi.

Jedini pravi način da se riješite masnoća je dijeta i redovita vježba. No, oni su nemoćni protiv "žiga za spašavanje" na trbuhu.Borba s upornom masnoćom na struku danas je postala jednostavnija: kozmetičari nude da ne trpe i kirurški se riješe. U teškim slučajevima, bolesnici preporuča radikalne Abdominoplastika – isjecanje kože i masnog poklopca kože na trbuhu s kretanjem i formiranje novog pupka.

Operacija lokalnog uklanjanja masnoća je poznata liposukcija, od kojih su mnogi čuli za štetne učinke. No tehnologija u plastičnoj operaciji se poboljšava, a današnji postupak za liposukciju također je prošao promjene. Sada ga ne stvara traumatska mehanička stratifikacija, već ultrazvukom, radio valovima i laserom.

Laserska liposukcija je najmodernija metoda korekcije slike. To uključuje ciljajući otapa masnoće koncentrirane zrake svjetlosti s istovremenim koagulacije krvne žile, čime se sprječava krvarenje i ojačati kožu trbuha okvira. U mnogim slučajevima, laserska liposukcija je poželjna od konvencionalnih i izbjegava takvu veliku intervenciju kao abdominoplastika.

Što se tiče postupaka koji nisu kirurški za liposukciju, koji oglašavaju tisuće estetskih centara,Svaki stručnjak će vam reći da nema anticelulitne masaže, hardver tehnike i kozmetički proizvodi nisu sposobni kroz kožu do „break” i uklonite masti iz tijela.

Koja je razlika između laserske liposukcije i konvencionalne liposukcije?

"Obnova masnoća" s minimalnim posljedicama za tijelo je vrlo primamljiva ponuda. Ali onda se postavlja pitanje: koliko je učinkovit laserski postupak, koje su njegove prednosti nad klasičnom liposukcijom i da li je potrebno platiti za to?

Operacija na liposukciji uključuje uništavanje potkožnog masnog tkiva i njegovo uklanjanje iz tijela. Kada se koristi klasičnom metodom svi postupci provode mehanički: kanila se uvodi kroz rez u trbušnu masnom sloju i snažno naizmjeničnim pokretima podijeliti na masno tkivo u manje frakcije, koje se zatim ekstrahira s vakuumskog usisavanja prethodno napuni tekućinom. Nuspojave klasične liposukcije poznati: neujednačena uklanjanje masnoća, osjećaj kvržice i nepravilnosti u potkožnom tkivu, bol u postoperativnom periodu, krvarenje tijekom postupka, opsežna potkožni hematom.

Laserska tehnologija liposukcije djeluje nešto drugačije.

 1. Prije svega, laserska kanila imaju promjer manji od 1 mm, što omogućuje operaciju da se izvrši mikroskopskim pukotinama.
 2. Razaranje masti događa se pod utjecajem lasera. Laserska zraka "je u stanju" razlikovati masne stanice od drugih stanica tijela i svrhovito ih uništava, bez utjecaja na druga tkiva. Kao rezultat toga, subkutana mast je jednoliko "otopljena".
 3. Tijekom laserske operacije, posude koje hrane masno tkivo su zapečaćene laserom, što gotovo eliminira krvarenje.
 4. Ako je količina intervencije mala, tada usisavanje otopljene masti nije potrebno – na kraju se razgrađuje i samostalno izlučuje iz tijela. Uz značajnu korekciju, masna emulzija uklanja se vakuumskom metodom.
 5. Tijekom laserskog postupka na unutarnjem sloju kože javlja zatezanje kolagena vlakna za 25%, što je rezultiralo u trbuhu koža postaje gušća, elastična i zategnuta, sprečavanje progib, kao što se događa za vrijeme klasične liposukcije.

Jedini nedostatak koji ima lasersku liposukciju je relativno uobičajen,- količina uklonjenog masnog tkiva je ne više od 3 litre, dok drugi osigurava "ispumpavanje" od suvišaka gotovo dvostruko više.

Kirurgija za lasersku abdominalnu liposukciju

Nastavljajući usporedbu laserske liposukcije s tradicionalnim, valja napomenuti da se priprema i tijek postupka ovim metodama gotovo međusobno ne razlikuju. A onda i onda – puna operacija s obaveznim pregledom, anestezijom i pridržavanjem potrebnih protokola u operacijskoj sobi.

Prije svega, priprema za liposukciju započinje pregledom kirurga koji je dužan učiniti sve kako bi otkrio moguće kontraindikacije u postupku. Anesteziolog treba dodijeliti obvezna ispitivanja: operacija mora biti izvedena s stvarnim rezultatima.

Posebna pozornost treba posvetiti kupnji kompresijskog posteljine: trebalo bi dobro povući želudac nakon operacije, jer su komplikacije moguće. Preporuke za odabir korpusa daje liječnik.

Sam postupak se sastoji od 4 faze:

 1. Uvođenje anestezije, lokalno ili opće.
 2. Puknuće kože, uvođenje otopine koja razdvaja masnoće u potkožnu mast.
 3. Stavljajući pukotinu u lasersku manipulaciju, emitirajući kratke svjetlosne impulse, uništavajući masne stanice.Uz velike količine intervencije, uklanjanje emulzije vodenih masti kroz tanku kanilu.
 4. Primjena elastičnog pojasa.

Cijela operacija traje 30-40 minuta. Pucnje nakon laserskog korekcije ne zahtijevaju šivanje, neovisno se zatežu, a ne stvaraju ožiljke.

Zaštitni režim nakon laserske liposukcije treba promatrati dana 10 do 14. U ovom trenutku se ne preporuča fizičko naprezanje, pregrijavanje i hipotermija. Korzeti se treba nositi sve dok ga kirurg ne ukine. Donje rublje kompresije nije uklonjeno, pauza se može obaviti samo tijekom trajanja pregleda ili tuširanja, odnosno najviše 30 minuta dnevno.

Nakon operacije, poželjno je promatrati prehranu s malo masnoće i piti najmanje 2 litre vode dnevno. Ove bi preporuke trebale postati standard života za pacijente koji su kirurški odlučili ukloniti masnoću.

Indikacije za rad

Postoji zajednička zabluda da liposukcija čine oni koji žele izgubiti težinu. Zapravo, ovo je daleko od slučaja. Liposukcija nije metoda gubitka težine. To je samo korekcija pojedinih dijelova tijela gdje postoje uporni masni naslage koje se ne mogu eliminirati dijetom i vježbom.

Predispozicija za prekomjerno nakupljanje potkožnog masnog tkiva na određenim mjestima položi se od rođenja i prenosi nasljeđivanjem.

Drugi pokazatelj za lasersku abdominalnu liposukciju je kirurška liposukcija izvršena ranije u ovoj zoni. Nakon klasične operacije često neujednačen i opuštenu kožu, što nije vrijeme za „nadoknaditi”, nakon odmah otpuhan od volumena želuca. Laserski utjecaj omogućuje "mljevenje" rezultata prethodne korekcije, nakon što se dobije kvalitetniji i stabilniji učinak.

Pretilost i pretilost nisu indikacije za lasersku ili normalnu liposukciju. Prije nego što ležite na operacijskom stolu, morat ćete izgubiti težinu prihvatljivim pokazateljima vlastitim naporima i tek onda potražiti pomoć od plastičnog kirurga.

Prevelik opseg struka, prisutnost kože i masnog pregači, odvajanje trbušne mišiće – oni slučajevi u kojima liposukcija u cjelini, a posebno lasera, nemoćni. Da biste dobili osloboditi od takvih nedostataka, postoji abdominoplastika – operacija za opsežnu abdominalnu plastičnu kirurgiju.

Prednosti i nedostaci laserske liposukcije

Kao što je već spomenuto, laserska liposukcija je nešto što vam omogućuje da se riješite nesavršenosti lika i dovedete do savršenstva, ako se to ne može učiniti na druge načine. Nemoguće je precijeniti sigurnost postupka: još uvijek je operacija potencijalno povezana s kirurškim i estetskim komplikacijama.

komplikacije

Laser liposukcija – rad "tanki" i zahtijeva najviše vještine od liječnika. Unatoč činjenici da operacija za uklanjanje masnoća sada može biti učinjeno u bilo kojem plastičnom centru, kirurzi koji vrše ovu proceduru u vrlo visokoj kvaliteti, malo su.

Univerzalna laserska liposukcija ostavlja iza tuberoziteta potkožnog tkiva i kože, koja se može ispraviti samo ponovljenim kirurškim zahvatima i, u pravilu, nije besplatna. Ova komplikacija je najčešći od svih nuspojava.

Ostale štetne posljedice već su posljedica kršenja tehnologije, nemarnog stava prema pripremnim mjerama i medicinskim pogreškama. To uključuje:

 • Upala tkiva zbog infekcije;
 • opsežni hematomi, razvoj potkožnih infiltrata, gubljenje;
 • nekroza tkiva;
 • alergijske reakcije na lijekove koji se koriste tijekom i nakon operacije;
 • kršenja inervacije kože u buci;
 • embolija krvnih žila s trombima ili masnim tkivom – komplikacija je rijetka, ali smrtonosna.

kontraindikacije

Prije operacije liječnik nužno prikuplja anamnezu pacijenta i propisuje testove kako bi se osiguralo da nema kontraindikacija. Osnove za medicinsko povlačenje iz laserske liposukcije su:

 • teške kronične bolesti unutarnjih organa;
 • bolesti krvi, poremećaji koagulacije;
 • pretrpio srčani udar ili moždani udar;
 • prisutnost hernialnih formacija;
 • dijabetička patologija;
 • zloćudni procesi u tijelu;
 • slab imunitet, što uzrokuje slabo iscjeljenje tkiva.

Laserska liposukcija nije otkazana, ali odgođena za kasnije, ako je pacijent pogoršani kroničnih bolesti koja je počela hladno, nedavno operaciju, došao kritične dane. Budućnost i nove mumije trebaju čekati radikalnim metodama korekcije figure prije kraja razdoblja laktacije.

Argumenti u korist laserske liposukcije

Nemoguće je predvidjeti sve moguće posljedice trbušne kirurgije radi uklanjanja masnoća, kao i uzimanje u obzir svih pojedinačnih karakteristika tijela. Međutim, s obzirom na odsutnost atipičnih reakcija kod pacijenta i pravilno provođenje laserske liposukcije, postoji više nego dovoljno argumenata u korist njegove primjene.

Ako uzmemo u obzir lasersku liposukciju kao kiruršku intervenciju, onda se može pripisati niskotumornoj manipulaciji:

 1. Na koži nema rezova, potrebno je samo mali proboj.
 2. Laserska liposukcija se može obaviti čak i pod lokalnom anestezijom, ali na zahtjev pacijenta anesteziolog može odlučiti o korištenju medicinskog sna.
 3. Rizik od gubitka krvi tijekom i nakon laserske liposukcije je minimalan.
 4. Razina bolnosti operacije nije velika.
 5. Niska invazivnost postupka objašnjava kratki period oporavka nakon takve liposukcije.
 6. Nema potrebe ostati u bolnici, a mini liposukcija obično se izvodi na ambulantnoj osnovi, što značajno smanjuje troškove boravka u klinici za plastičnu kirurgiju.
 7. Ožiljak i ožiljci na površini kože nakon probadanja su odsutni.

Što se tiče „pumpe” laser mast koja okružuje njegovu obavijest tjedan dana nakon operacije, a konačni silueta je formirana nakon 3 – 6 mjeseci – to je koliko će vremena biti potrebno za dovršetak ozdravljenje i stvaranje potkožnog kolagena korzeta. Ako mast zaključiti vakuum iz rezultata pojaviti vrlo brzo, u suprotnom – treba vremena da se probavi i apsorpciji masti u tijelu.

Najveći užitak plus laser liposukcija trbuha – masne stanice na tom području brišu zauvijek, pa čak i ako je ukupna težina dobitak dodatnu težinu više neće nakupljati u struku. Međutim, treba obavijestiti obrnuti stranu medalje: mast umjesto trbuha će se distribuirati na druga područja, a što konfiguracija u ovom slučaju će dobiti plumper tijelo, teško je predvidjeti. Dakle, oni koji ne planiraju živjeti zdrav stil života, u skladu s principima pravilne prehrane i fitness da se uključe u rad laserske liposukcije trbuha i struka će biti rasipanje novca. Međutim, ako je potrebno, ulje može se crpi iz bilo kojeg mjesta, bilo bi dovoljno zdravlja i financija.

Koliko košta laser abdominoplastika – prosječne cijene

Usput, o financijama.Laserska liposukcija ne može se pripisati jeftinim postupcima. Može koštati otprilike isto kao i klasični, ali obično – skuplji: korištenje skupe laserske opreme daje svoj doprinos postupku određivanja cijena.

Trošak operacije uglavnom se sastoji od količine posla. Liposukcija jednog mjesta na prosječnim troškovima od 15 do 30 tisuća rubalja, a trbuh, ovisno o strukturi, sastoji se od nekoliko takvih zona – od 2 do 8. Vlasnici impresivne zaobljenosti, čak iu klinici s naj demokratskim cijenama, ne bi trebali očekivati ​​iznos manji od 2000-3000 USD.

Što je veći trbuh, to će koštati i liposukciju, osim toga, u ovom slučaju, potrebna vam je opća anestezija (6000 – 10.000 rubalja) i ostati u bolnici (od 3.500 rubalja dnevno). Od postoperativnih mjera će biti dnevni obloge (200 – 300 rubalja po postupku). Obvezna stavka izdataka je komprimirani platno – 3500 – 5000 rubalja za poseban postoperativni zavoj.

U postliposukcijskom razdoblju, mnogi liječnici često propisuju postupke kao što su magnetoterapija, ozonska terapija, vakuumska masaža, ali njihova učinkovitost u rehabilitaciji nakon ispumpavanja masti nije dokazana.

Početno savjetovanje plastičnog kirurga može koštati oko 2000 rubalja. Preoperativna ispit, ako to upravo u klinici, može rezultirati ogromnim količinama, lakše je i jeftinije da posjetite terapeuta kako bi uzorke elektrokardiogram, krvi i urina u redovnoj klinici. Lijepo je ako je prvi prijem i postoperativni tretman već uključen u ukupni iznos – toliko mnogo demokratskih klinika čini skupe operacije manje razorne za pacijente.

U želji da spasi pacijenata dovodi do ideje da odbije usluga i kapitala kirurzi ići u pogonu u St. Petersburgu i regionalnih centara: takvo putovanje može dobro sebi opravdati razlike, barem 1,5 – 2 puta.

Nažalost, ne možemo reći da je laserska liposukcija trbuha operacije postala je lijek za one koji su spremni na dio sa „masnim zamke” kirurški. Činjenica je da se laserska tehnologija u liposukciji relativno nedavno koristi. Ovaj postupak nije učinjen u svim klinikama, a mnogi kirurzi koji se bave klasičnom liposukcijom tek počinju raditi s laserom.

Pogledajte videozapis: Kako ukloniti trbuh. Ispravljanje slike. Laserska liposukcija

Pogledajte videozapis: uklonite masnoću iz želuca laserom. Moje iskustvo

Recenzije o postupku

Referentni broj 1

Nakon rođenja prvog djeteta brzo sam se formirao, ali oporavak nakon drugog rođenja bio je neugodno iznenađenje. Ja vagati manje nego prije trudnoće, ali proporcije tijela su se jako promijenile, brojka očito nije djevojčica. Bokovi su širi i ne pokvaruju me, ali moj trbuh je strašan: mlohav i izgleda kao 5. mjesec. Ono što nisam pokušao – i masaža meda, i vakuum.

Učinak je nula. Odlučio se za ultrazvučnu kavitaciju – tako da se uporno oglašavao, kao što je ne-kirurška liposukcija. Neću reći koliko sam proveo na tečaju. Ne znam je li itko može pomoći, ali ne i sigurno. Moj prijatelj je suosjećao to u mom slučaju – samo abdominoplastika. Iznenađen sam kad je kirurg pogledao i rekao da nisam tako loše.

Ne postoji divergencija mišića, što znači da se može pokušati učiniti bez abdominoplastike. Nisam u početku razmišljao o liposukciji – nakon što joj koža padne. I liječnik je objasnio da je to nova metoda – laserska liposukcija, i pojačava kožu, iako ne odmah, bit će potrebno čekati. Dugo vremena nisam oklijevao i jako sam sretan.Tijekom operacije bio je neugodno, cijelo vrijeme čuo sam nekakvu škrinju neugodnu. Izbacio 3 litre masti, fu. Nakon – tjedan dana trbuh ili trbuh boli ili bolestan, bio je bolesan, kao da me tukao. Prošlo je šest mjeseci i imam potpuno ravan trbuščić, kao da nisam rađao.

Elena, St. Petersburg

Referentni broj 2

Nikad nisam imao veliki trbuh, ali ipak je daleko od idealnog. Jedem pravilno, izlazi u teretanu 3 puta tjedno – nema dobro. Kad sam odlučio napraviti liposukciju, nitko od mojih prijatelja nije me razumio. Nezadovoljavaju, kao što su mogli: užasne priče o divljim bolovima, o jamama i grudama itd. i slično. Ali nisam plah, otišao sam i učinio. Bio sam sretniji od toga? Definitivno – da!

Ono što god god godinama želim – do savršene isklesane figure – napokon je postalo točno. I nije me povrijedio. Napravili su laser s lokalnom anestezijom – podnošljiv. Učinila ju je u četvrtak, već je u ponedjeljak radila. Neugodnost je samo u korzetu, ali tjedan dana kasnije smijenjen sam.

Olga, Moskva

Pogledajte videozapis: Laserska liposukcija

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: